Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nokia 6700 classic - folytassa, Nokia!
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Amíg tesztfázisban vagyok, néha el kell indítanom kézzel is egy szkriptemet (ami az adatbázist tölti fel), de amúgy Cron Job-ként fut (jelenleg csak óránként).
Már többször kiszúrtam magammal, mert akkor indítottam el, amikor pont futott amúgy is, így az aktuális bejegyzések duplán kerültek az adatbázisba, aztán mire felkutattam, hogy mi is történt, rengeteg időt elpazaroltam.Arra gondoltam, hogy futás elején ellenőrzöm a logfájl (amibe minden bejegyzés részlete bekerül) időbélyegzőjét és fájlméretét, aztán várakoztatom a szkript futását 5 mp-re, újra ellenőrzöm, és ha eltérés van, akkor a másodjára elindított példányt exit()-tel leállítom, hogy ne legyen "duplázás".
$log_file_filesize_check_start = filesize($log_file_custom_path);$log_file_filemtime_check_start = filemtime($log_file_custom_path);sleep(5);$log_file_filesize_check_end = filesize($log_file_custom_path);$log_file_filemtime_check_end = filemtime($log_file_custom_path);De akárhogy csinálom, hiába altatom 10 mp-ig is akár, a _start és _end értékek mindig megegyeznek, pedig direkt nézem a fájlt, folyamatosan ír bele az első példány, így kell, hogy változzon a fájlméret és az időbélyegzője is.
Lehetséges esetleg, hogy ezek az értékek (filesize, filemtime) csak akkor realizálódnak majd magán a fájlon, ha a szkript már "elengedte" (tehát ha a bele logoló szkript már befejezte a futását)?
Ki szeretném védeni a duplikált bejegyzéseket (amik azért jönnek létre, mert duplán fut a szkript, mert a második példány akkor indul el, amikor az első még fut).
Ha esetleg a logfájl adatainak elemzésével nem érhetek célt, akkor keresek mást, de most már érdekelne ez a dolog.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Természetből eredő gyökerekhez tér vissza a Keychron
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- Milyen routert?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Steam topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Corsair Vengeance White RGB 2x16Gb 6000 cl36 bontatlan/új eladó (XMP/Expo)
- Dell Latitude 7290- I5 7 gen - 8Gb -256Gb
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G + Lowepro Mini Trekker AW szett
- GAMER PC - TUF B450, Ryzen5 5600x, Rtx 3070 8gb, 32gb DDR4, 1 TB Nvme
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452,100% Akksi
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest