Új hozzászólás Aktív témák
-
htc07
addikt
Sziasztok!
Igazából sosem tanították nekem a PHP-t, mindig csak google alapján hánytam össze amire épp szükségem volt, de most kifogott rajtam egy dolog, remélem tudtok segíteni, hol rontom el.
Ezt kellene kiszámolni:
Egy iskolába 1000 diák jár, és 1000 szekrény van a folyosón. Az igazgató az első napon megkéri az egyik tanulót, menjen ki a folyosóra, és nyissa ki az összes szekrényt. Ezután megkér egy másik tanulót, menjen, és minden második szekrényajtót csukjon be. Majd azt kéri egy harmadik tanulótól, hogy minden harmadik ajtót csukjon be, ha nyitva van, és nyisson ki, ha zárva. A negyedik gyerek minden negyedik ajtóhoz megy oda, és így tovább, lassan mind az ezer gyerek sorra kerül. A végén hány ajtó marad nyitva?
Ezt sikerült összedobálnom (1000 helyett 50-et használtam, hogy gyorsabban lefusson amíg rájövök mi a rossz).
<?php
$i=1; //hanyadik diak
$ajtoszam=$i; // 3: minden harmadik, 8: minden nyolcadik ajtó...
$hanydiak = 50; // hány diák, hány ciklus
$ajto=array_fill(1, $hanydiak, "1"); // 1: zart, 0: nyitott
function nyitzar($ajtoszam)
{
if($ajtoszam <= $hanydiak)
{
if($ajto[$ajtoszam] == "1")
{
$ajto[$ajtoszam] = "0";
}
else
{
$ajto[$ajtoszam] = "1";
}
$ajtoszam=$ajtoszam+$ajtoszam;
nyitzar($ajtoszam);
}
}
function hanyadik($i)
{
if($i <= $hanydiak)
{
nyitzar($ajtoszam);
$i++;
hanyadik($i);
}
}
hanyadik($i);
$eredmeny = array_count_values($ajto);
echo $eredmeny['1']. " ajto marad nyitva";
?>Tuti hogy a function-nel rontok el valamit, az ismétlődő ciklusokkal sem volt sok dolgom eddig, meg így estére már elfáradt az agyam
A megoldást tudom, azt is hogy miért annyi, (ez google), de a kiszámolás megvalósítása lenne az érdekes számomra, nem az igazgató megkérdőjelezhető hóbortja.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Jogász topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest