Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenkinek!

    Ismét felteszek egy kérdést, hátha ti egyből nyomjátok rá a választ.

    Karakterkódolással van problémám. A Notepad++ "Encode in UTF-8 without BOM"-ra van állítva, az SQL táblákban is beállítottam az illesztést "utf8_hungarian_ci"-re.
    Ha ékezetes karaktert viszek be az adatbázisba, akkor azok helyett kriksz-kraszok jelennek meg, de ezeket csak akkor látom annak, ha a PHPMyAdmin felületből megnézem a táblát. Ha innen kiolvasok a weboldalra, akkor jók az ékezetes karakterek is. Ez nem is jelentene problémát, az adatbázist úgyse nézegeti senki adminfelületről, viszont ki kellene írnom pár adatot PDF-be, és ott már megint azok a fura karakterek jelennek meg. Mivel ezt már látja a felhasználó, nem túl elegáns így. :( FPDF-et használok a fájl generálásához.

    Gondolom, valami karakterkódolási beállítás lesz itt a probléma, de nem tudom, hol keressem a hibát, főleg azért, mert nem ismerem (igaz, nekem nem is fontos...) az FPDF működését.

    Tudnátok ebben segíteni? Köszönöm előre is! :R

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák