Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94

őstag

Szervusztok!
    Korábban kérdeztem, hogy tudtok-e jó YII tutorialokat.. No, mégse azt választottam, hanem a CakePHP-t, sokkal barátságosabb. Valaki esetleg fejleszt alatta, vagy van vele tapasztalata?
    Lényeg:
    Egy egyszerű menüpont listázást szeretnék megoldani, ami így nézne ki sima mezei html-ben:

<div class="menuitems"><a href="link1.html">Hírek</a></html>
    <div class="menuitems"><a href="link2.html">Munkáim</a></html>
    <div class="menuitems"><a href="link3.html">Rólam</a></html>
    <div class="menuitems"><a href="link4.html">Kapcsolat</a></html>

No, ez nem is lenne probléma, de mivel layout fájllal dolgozunk, nyomogatni kell neki a $this->Html->div('classname') függvényeket, azt szereti nagyon. Jelenleg itt tart az project (960GS is lőn benne):
    echo $this->Html->div('grid_12 menubar', $this->Html->div('menuitems grid_3', link("valami adat")));

No, Trisztán látá, hogy ez nem jó, nem tudja listázni az összes menüpontot, hacsak nem csinál egy k*va hosszú echo-t, ezért lőn vala, hogy a lehető legbonyolultabb megoldásba kezdett bele.. Adatbázisba benyomni a 4 menüpontot, annak csinálni egy model-t, egy Controllert, majd az egészet szépen kilistázni foríccsel. No, ez hogy az istenbe néz ki?:D
    Ezzel kapcs. itt tartok at das momentum:
    Das model:
    <?php
    class MenuItems extends AppModel
    {

}
    ?>

Das controller:
    <?php
    class MenuController extends AppController
    {
    public $helpers = array('Html');
    public function loadmenu()
    {
    }
    }
    ?>

Das view, das ist nicht (Nem lőn, német tudásom nem fikázni! :((( ) -- Gondolom az a layout fájl lesz, ugye?

Kérdésem az lenne, hogy ezt hogy bővítsem ki, hogy fainul jó legyen.. Nyugodtan hülyézzetek le, ha teljesen barom vagyok, hogy miért nem a fentebb említett örömlány hosszúságú echo-t csinálom inkább, kíváncsi vagyok a legjobb megoldásra. Tényleg! Ha megfájdul tőle a fejetek, akkor ne haragudjatok, nekem is fáj ám tőle :D

Köszönöm szépességesen :R
    T

Új hozzászólás Aktív témák