-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz
Freddy76 #5560 üzenetére
Én ugyan így voltam....
Érdeklődtem, fórumoztam, olvastam, tályékoztattam a családot hogy melyik lesz. Egyszer azon kaptam magam, hogy vagy 6 jelőlt lett. Agyaltam, stresszeltem, aztán egy délután felkaptam a vizet, család kocsiba és irány madarastesco...
Az összes 46-os tv elé odaállítottam a családot és néztünk egy saját filmrészletet, 3d-t, és kapcsoltattam egy sd adást minden márkából..... vélemények kikérve.
Végére (kb. 40 perc) maradt a samu 6500 és a 7000. Volt köztük 100k külömbség ezért maradt a 6560. Egy óra alatt végeztünk. Már csak egy gond volt, suzuki sx4 3 gyerek, 2 felnőtt + egy 46-os tv......
De ezt is megoldottuk. Aztán jött az agyvérzés egy hét mulva Törökbálinton ugyan az a tv 30k-val olcsobban, de csak ott én meg budaőrsön vettem. Nem bántam meg pedig Philips 6000-est akartam csak egy helyen volt ajándék szemüvegekkel amiknek darabja 10k felett, ehez meg 5k 2db...... -
remex
tag
válasz
Freddy76 #5555 üzenetére
Én gondolkodás nélkül a 7xx8-as Philips-et venném a helyedben
És megnézve nem is 320.000 Ft az Extreme Digitalban, mint írtad, hanem "csak" 299.900 Ft.
És ha igényelsz mellé egy Cetelem hitelkártyát, (és meg is kapod), akkor rögtön további 10 % kedvezményt kaphatsz az árából (így már csak 269.910 Ft). A hitelnél arra figyelj, hogy rögtön egyben fizesd vissza a teljes összeget. A hitelkártyát max. 1 évig tartsd meg, mivel az éves díjat és néhány egyéb tételt (összesen kb. 4000 Ft) úgyis rögtön felszámolnak érte.
De ha nem ezt választod, az sem baj, csak döntsd el mielőbb, felesleges túl sokat variálni rajta, mert akkor a vásárlás után is azon fogsz bosszankodni, hogy miért nem ilyet vagy éppen olyat vetted, ami mást is tudott volna!
Ja és ha mögötte megfelelő hely és falfelület van, az Ambilight-nak minden ismerősöd a csodájára fog járni
...Végül ha netán megbánod, hogy ezt vetted, mondd meg a nejednek, hogy az én tanácsomra tetted -
válasz
Freddy76 #5555 üzenetére
+1 hagyd a plazmát
Ha pedig NEM analóg adásért fizetsz, hanem van valamilyen digitális csomagod, akkor pedig ebben 6000+os szériáknál nem lesz gond. A néhány évig még jelen lévő digitális SD normálisan ki fogják rakni 1080-ra.Ha eddig valóban 80cm-es CRT-d volt és most az új TV-be analóg jelet akarsz bedugni, akkor nagy csalódás és visszalépés lesz képminőségben, az analóg műsorszórás végeredménye sehol sincs laposon a digitálishoz képest. Persze lehet színezni a dolgot, hogy az olcsóbb laposokon még rosszabb. De ettől még az analóg jel nézése nagyképernyős laposon kerülendő. Ezzel tothl lehet, hogy nem ért egyet, de ha mégis analógod van, akkor tuti, hogy néhány hét múlva nekem adsz igazad és keresed a digitális csomagot. Ez van.
Ebben az esetben a beépített DVB-S (SAT) tuner is fontos lehet, hátha az lesz a jó alternatíva.Ha digitális jeled van nyugodtan vegyél lapost és vedd meg pl. a 7000-es Philipset
-
tothl
addikt
válasz
Freddy76 #5555 üzenetére
A Plazmát szerintem szórd ki és a passzív 3d -s készülékeket is, így már szűkül a kör.
A plazma HD-ban szerintem abszolút nincs olyan jó mint egy közepes LCD.
Az sd, vagy analóg sd tvadásról annyit, hogy ez az amiről rengeteg téveszme kering. Egy 6 -os samsungnál már nincs velegond, itt minden a deinterlacer és egyéb jelfeldolgozók minőségén múlik. Az olcsó LCD-k ebben szarok, ezért van katasztrófális képük analóg SD adásnál.... -
-
lorinser
senior tag
válasz
Freddy76 #5531 üzenetére
Szia,
a beépített Skype kamera és az Ambilight XL miatt én biztosan a Philips-et venném (az Ambilight-ot be lehet állítani a fal színéhez ezért nem gond, ha nem fehér).
De kérdezd meg a Philips fórumban is, kinek mi a tapasztalata. -
válasz
Freddy76 #5540 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Samunál a gyári gari általában hosszabb és kiterjeszthetőbb. Továbbá a support minden téren, főleg szerviz jobb. Ezek fórum és baráti, ismerősi tapasztalatok. Nekem nincs Samu termékem és Philipsem sem romlott el. Ez egy általános vélekedés, de főleg azért elgondolkodtató, hogy a több Samu termék elvben több panaszost és nagyobb negatív visszhangot jelentene. De nem így van...
Itt topikban csak egy előttünk szólónak volt különösen nagy pechje ezen a téren, tehát ebből sem általánosítanék, hogy a Philipsé rossz. Udvariasabb azt mondani, hogy a Samunak jó a support/szervize... egyébként nagyságrendekkel nagyobb volumenben is értékesít Mo-on, így hát érthető. -
válasz
Freddy76 #5537 üzenetére
Amit írtál, lehet, hogy már a korral jár... én pl. 77-es vagyok.
És nem használok Facebook-ot sem. Sok Live barátom van... És a vendéglátó helyeken nem nyomom a telefon Wifi-re vadászva Na mindegy...
Ez a tábla egy kicsit demonstrálja, hogy mennyi a különbség egy 5000-es és egy 7000-es közt itt.
Technikailag nagyon sok! Így, ha már az 5000-es is tetszett, akkor a 7000-ben nem fogsz csalódni.
Elvben a Philipsnek jobb képe kell, hogy legyen ebben a kategóriában, mint egy 7000-es Samunak... de meg kell nézni. Sajnos a boltokban úgynevezett bolti/demó módban futnak, így nehéz összemérni.
A Samu mellett a jobb gari és szervíz háttér szólhat... amit szintén tény.Ha viszont egy összegbe kerülnének, azaz a 40-es Samu és a 42-es Philips és valamiért ebben a méretben kéne vennem, azaz helyet cserélnék veled, akkor a pozitív Philips tapasztalat (7496) miatt én a Philipset venném. De ha kell(ene) a Smart és a jobb médialejátszó funkció (nekem a TV legyen TV és inkább vettem külön médialejátszót) és félnék a garis galibától, akkor meg a SAMU.
-
allein
addikt
válasz
Freddy76 #5531 üzenetére
Szia. Annyira hozzá van szokva a szemem az Ambilighthoz, hogy az utód is az lesz, egyébként ugyanaz a típus Philipsben amit te néztél ki magadnak, csak ahol én veszem meg ott drágább picivel
Előtte ezt a típust használtam, gyönyörű képe volt, meg voltam elégedve vele. Egészen addig amíg a szoftver frissítési kálvária történt
Több fórumtárs leírása szerint a szoftver része nem a Philips erős pontja. Van még egy Philipsem ami nem egy mai darab, a képe gyönyörű ennek a típusnak is. Menüje kicsit lassú, de meg lehet szokni
-
válasz
Freddy76 #5531 üzenetére
Az Amiblight mindenkinek tetszik főleg ebben a topikban. Én már a boltban is elszörnyülködtem rajta, de egyrészt ki lehet kapcsolni (nálam ki van), másrészt be lehet állítani a TV menüjében a fal színét és akkor ahhoz keveri a színt, azaz ha sárgát választasz ott, akkor úgy vetít, hogy jó legyen. Tehát ez ne legyen kizáró ok, ha meg nem tetszene, akkor Te is kikapcsolod. Volt itt már vita róla, a lényeg, hogy a többségnek tetszik, mint a műanyag SAMU-s szappantartó telefon
... bocsánat a csúsztató párhuzamért mindenkitől, de hát minden ember más, ez a lényeg
A kedvenc táblám szerint a 40-es jó választás lehet, 36 az alsó határ... de ha van pénz rá, akkor 40.
A 3D szemüveges baromkodás egyenlőre még gyerekcipő és ahogy a műsorszórás és a fogyasztó hozzáállása az utóbbi időben alakul.... elképzelhető, hogy kihal ebben a formájában az otthoni 3D. Ha lehet, akkor ez ne legyen mérvadó.
Sajnos ebben a kategóriában a Markt'-os kereskedők már nem tartanak sok mindent a polcokon, így ha pesti vagy akkor valahol egy Samu központban kellene az 40F7000-et és valahol pedig a szintén 7000-es Philips-et megnézni. Aztán döntsön a szemed és az, hogy melyiknek jön be jobban a távirányítója, mert ez is fontos. Érdemes lenne így utána járni, mert éveken keresztül, naponta órákon át fogod bámulni.... és sok pénz.
Az összevetés (pénz) miatt jó lenne, ha lenne legalább egy 40-es min. 7000-es Philips és nem 42-es amit találtál.És ez a gondolat végre szimpatikus a Samus kommentnél:
"inkább a 7-es kicsiben, mint a 6-os nagyobban"szerk: ha a gyerek előrébb ülve, pláne SD-ben vetített rajzfilmet néz (Minimax miegymás), akkor pont a nagyobb méret a hátrány, mert azon közelebbről még jobban darabos a kép. Tehát amíg SD-ben jön az adás, addig a nagy méret hátrány... de a rosszat is meg lehet szokni.
Láttam már rá példát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged