Bassza meg, megint, sírni volna kedvem. Egy limpelő középről, nagyvak emel 4bb-t, kisvakról AQo-al visszaemelek 10BB-t, mindenki dob ő adja. Flop Q98, emelek 3/4 potot, adja, turn K, tovább emelek, adja, és river érdektelen, mert KT van nála.
Miért, miért adta meg az emelésem, egy lyukas sorhúzóra, meg 3 K outra, ez csak 6 out. Mit gondolt, blöffölök? Túl kevés volt a flopon az emelésem? Vagy preflop kellett volna nagyobbat visszaemelni?
Nálam a KT egyáltalán nem ilyen varázslatos lap, mert nálam nem jönnek az outok. Kicsit később ugyanennél az asztalnál, a saját hülyeségem miatt, ez kétségtelen, elvitt még egy beülőt. Gondoltam ha másnak ilyen faszán bejön, akkor nekem is bejöhet. De nem, egy kész flopolt sorral szemben esélye sem volt. Na persze nekem csak 2 outom volt, mint később kiderült.
Jólvan, mára ennyi a póker, csinálok inkább mindenféle mást.
Ezt nem én mondom, hanem valaki más, de kb én is így érzek. :
''
Kb. 8-10 hónapja foglalkozok az ongaming csoporttal, ami az fdp-k kivételéből áll főként. Itt aztán komoly nagy hullámzást vettem észre, nem egyszer. Tegyük fel, hogy kell 1000 pont a bónuszhoz. Elkezdek depó után játszani és tuti, hogy az első harmadban olyan pluszban vagyok, mint atom. Nagyon jönnek a lapok, jönnek az outok, jönnek a potok. Aztán elérek 600 pont környékére. Jön egy kuuuurvanagy és mély tilt. Mindennel bukok, és itt nem az egypárra gondolok (floppolt drill, floppolt szín vagy sor vs full... Egyik nap floppolt j drillt buktam riverre sor ellen. Mindkét ellennél AQ volt. Mindkettőnél.). És itt leszopom magam olyan igazi király módon: a nyert lóvé plusz a befizetett lóvé egy része huss..
Majd jön az utolsó harmad, ahol meglepő módon megint jönnek a lapok és szépen visszaszedem a buktámat, majd enyhe plusszal zárok. Esetleg enyhe mínusszal, de a bónusz helyrerak. Ezt kb. 10 teremben figyeltem meg eddig. Meg reloadnál is. Miért lehet ez? Nem tudok rájönni, de a jelenség létezik. Most egy 2000 pontos reloadot próbáltam. mire leszenvedtem 1300 pontra a szükséges bónuszmennyiséget, addigra volt plusz 150 dolcsim. Azóta meg elment az is, amit befizettem. Érdekes.
Persze rá lehet legyinteni, hogy hülye ez, tilten van. De nem. Most is játszok másik teremben, meg régebben is játszottam másik teremben párhuzamosan ezzel. Értsd: két három asztal ongaming, meg egy másik. És ott megy? Ugyanolyan stratégiával? Miért nem bukok ott is, ugyanazzal a játékkal?
Mindenesetre most kiveszek 3500 dolcsit, eldöntöttem. Legalább ennyi hasznom legyen a pókerből.
''
[Szerkesztve]