- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Hali!
A gond a BX chipsettel - jelen esetben - a következő. A 133-as fsb-t valóban be lehet állítani, de valójában nem támogatott. Ugyanis az AGP órajelét 100 Mhz feletti fsb esetén nem lehet a szabványos 66 Mhz-re állítani (csak 1:1 és 2:3 arányokat támogat, a 66 és a 100 MHz-es fsb-nek megfelelően). A PCI-t általában lehet negyedelni is, de az adott esetben kevés lehet.
Ezen túlmenően a ''sima'' PIII vonulat max. órajele nagyjából 1 GHz-en ''kifújt'', úgyhogy nem tartom valószínúnek, hogy túlzottan túl tudnád húzni...
Ennek következtében két lehetőség átszik ésszerűnek: vagy veszel egy 1 GHz-es EB-t, vagy egy 800-850E-t, utóbbit természetesen húzva használni...:) Célszerű megcélozni a 133-as (vagy picivel afeletti) fsb-t, a PCI-t tudod negyedelni, a VGA-k zöme meg azért bírja azt a 80-90 Mhz-et... -
hogyishívnak?
aktív tag
Szia!
A lap hivatalosan tényleg csak 100Mhz, de nekem müködött ugyan ilyan lap 133-as FSB-vel.Szintén 1G p3. A gond akkor kezdődött mikor a raid-et is használtam. A jelenség időnként leáll az adatforgalom az idevezérlőn 10-15 s-ra.Ha visszavettem 124-re az FSB-t akkor ment.Több BE6II-n próbáltam kb 122-128közt bírta. Ha nem használod a második 2 ide vezérlőd akkor elvileg menni fog.Ha igen akkor meg ilyesmi jelenségre számithatsz. -
Bally
senior tag
Hali! Én is ilyen fejlesztésre gondoltam, a lapom hasonló(bx133), de
-ha jól tudom, a dokumentáció szerint a lap nem támogatja a 133Mhz-es FSB-t (amúgy a chipset támogatja (440bx))
-a most kapható P3 CPU-k már nagyon drágák, ezért nem érdemes venni, hacsak nem használt, vagy jó az ára
Ám ha mégis, akkor szerintem 100Mhz-eset, ami 133-on biztos megy -> 1330Mhz
Ha nem tervezel tuningot, akkor 133Mhz-es!
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Macbook White 13" unibody
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest