Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FlekkeN

aktív tag

válasz stratova #296 üzenetére

Bocs elírtam a verziót: 8.04
    Grafikus felület nélkül raktam fel és másik gépről ssh-n keresztül konfigurálom módosítom ha kell. Nem nyúlok a géphez csak hálózaton keresztül, persze a telepítést közvetlenül csináltam.
    Azért választottam régebbi 8.04-eset mert úgy gondoltam régi géphez régi rendszer dukál és azért is nem újabb ubuntu szervert, mert erőforrás igényesebbek ráadásul a kernel is többet nyom nekem meg nincs semmi perifériám vagy különlegességem ami miatt újabb kellene.
    Azt nem tudom, hogy lehet a grubosat megoldani, de van egy olyan dolog hogy runlevel és ha azt át állítod a megfelelő számra automatikusan konzolban vagy GUI-ban indul. GUI futás közben is ha megnyomod a ctrl+alt+f"szám" gombokat azok között váltasz.
    Leghet van olyan kapcsolo amivel lehet változtatni ezt hogy grubból úgy induljon, mivel ha a recovery opciót-t választod ki akkor terminál jön be, de az "visszaállításra" van.
    Hát igen nem érdemes keverni, mert akkor a szerver sokkal jobban ki lesz téve támadásnak meg az folyamatos futásra van, de ha van másik géped(vagy több) mellé akkor jól jön a server.

Új hozzászólás Aktív témák