- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Hamarosan lesz a Nothingnak mondanivalója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Bocs elírtam a verziót: 8.04
Grafikus felület nélkül raktam fel és másik gépről ssh-n keresztül konfigurálom módosítom ha kell. Nem nyúlok a géphez csak hálózaton keresztül, persze a telepítést közvetlenül csináltam.
Azért választottam régebbi 8.04-eset mert úgy gondoltam régi géphez régi rendszer dukál és azért is nem újabb ubuntu szervert, mert erőforrás igényesebbek ráadásul a kernel is többet nyom nekem meg nincs semmi perifériám vagy különlegességem ami miatt újabb kellene.
Azt nem tudom, hogy lehet a grubosat megoldani, de van egy olyan dolog hogy runlevel és ha azt át állítod a megfelelő számra automatikusan konzolban vagy GUI-ban indul. GUI futás közben is ha megnyomod a ctrl+alt+f"szám" gombokat azok között váltasz.
Leghet van olyan kapcsolo amivel lehet változtatni ezt hogy grubból úgy induljon, mivel ha a recovery opciót-t választod ki akkor terminál jön be, de az "visszaállításra" van.
Hát igen nem érdemes keverni, mert akkor a szerver sokkal jobban ki lesz téve támadásnak meg az folyamatos futásra van, de ha van másik géped(vagy több) mellé akkor jól jön a server.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- LEGO klub
- Egérpad topik
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz AM4 Box - Garancia 2026.11.01.
- Hibátlan - INTEL Core i7-6700K 4mag 8szál max. 4.2GHz LGA1151v1 CPU processzor + HD Graphics 530
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9400F 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Svájci jellegű bicska eladó
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Asus A31 PLUS TG ARGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest