Hirdetés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Bocs elírtam a verziót: 8.04
Grafikus felület nélkül raktam fel és másik gépről ssh-n keresztül konfigurálom módosítom ha kell. Nem nyúlok a géphez csak hálózaton keresztül, persze a telepítést közvetlenül csináltam.
Azért választottam régebbi 8.04-eset mert úgy gondoltam régi géphez régi rendszer dukál és azért is nem újabb ubuntu szervert, mert erőforrás igényesebbek ráadásul a kernel is többet nyom nekem meg nincs semmi perifériám vagy különlegességem ami miatt újabb kellene.
Azt nem tudom, hogy lehet a grubosat megoldani, de van egy olyan dolog hogy runlevel és ha azt át állítod a megfelelő számra automatikusan konzolban vagy GUI-ban indul. GUI futás közben is ha megnyomod a ctrl+alt+f"szám" gombokat azok között váltasz.
Leghet van olyan kapcsolo amivel lehet változtatni ezt hogy grubból úgy induljon, mivel ha a recovery opciót-t választod ki akkor terminál jön be, de az "visszaállításra" van.
Hát igen nem érdemes keverni, mert akkor a szerver sokkal jobban ki lesz téve támadásnak meg az folyamatos futásra van, de ha van másik géped(vagy több) mellé akkor jól jön a server.
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Logitech C922 Pro Stream Webkamera
- Razer Iskur Gaming szék, zöld
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G Coral Green 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 5 - 14" - Ryzen 5 pro 7535U, 16GB ddr5, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest