- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #3548 üzenetére
Ha több gépen is ezt produkálja és egyáltalán nem ismeri fel rendesen a Windows, akkor lehet a pendrive kezdi megadni magát. Ilyenkor esetleg pl. egy Live Linux alatt is rá lehet nézni, de korántsem biztos, hogy ott működni fog.
A korábbi esetnél lehet csak a fájlrendszer sérült. Ha csatlakoztatáskor formázni akarta a Windows, akkor vsz RAW lett. Ilyenkor adatmentő programokkal általában lementhető a tartalom, majd egy újraparticionálás után a pendrive ismét használható lesz.
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #3546 üzenetére
Üdv!
Ilyenkor mondjuk jó lenne tudni, hogy most a pendrive adta meg magát, vagy csak a te hardver- és szoftverkörnyezetedben nem működik jól. Ez pedig nyilván úgy derülne ki, ha másik gépen, illetve másik OS alatt is kipróbálnád.
Egyébként, ha nem tud hozzá elsőre eszközillesztőt telepíteni a Windows, akkor az eszközkezelőben célszerű manuálisan / egyéb módon eltávolítani a hibás eszközillesztőt. Majd utána újraindítani a rendszert és újracsatlakoztatni az eszközt. De volt akinél annyira el volt állítódva valami, hogy rendszer-visszaállítást kellett csinálnia (példa).
-
kevinium
aktív tag
válasz
Gabesz87 #3122 üzenetére
Lehet futtatni cd-ről, de nem fog akkor száguldozni. A pendrive is jó lehet, ha van még a rosszon kívül pendrive-od. De akkor inkább cd-vel csinálnám... (Úgy biztos, hogy nem rontod majd el, hogy sdX-t kell-e lementened...)
ubuntu-n nem tudom, hogy rajta van-e a cd-n. De ha nincs akkor indulás után írd be ezeket...
sudo su
apt-get update
apt-get install gddrescue testdiskÉs akkor utána működnie kell majd... Ha cd-ről boot-olsz, akkor ddrescue indítása előtt csatold fel a merevlemezed és arra mentsd a képet... Ubuntu alatt vagy a /media, vagy a /mnt alá csatolja majd...
-
kevinium
aktív tag
válasz
Gabesz87 #3116 üzenetére
Elindítod a linux-ot, bedugod a pendrive-ot. Ha egy merevlemez van a gépben, akkor a pendrive-nak sdb lesz a jele.
A használat egyszerű:
ddrescue /dev/sdb /home/"felhasznaloneved"/"ahova_menteni_akarod_a_tartalmat" /home/"felhasznaloneved"/"a_tartalom_melle_a_logfajl"Az utolsó logfile elérést nem kötelező megadni, de célszerű... Nekem legutóbb egy 16GB pendrive-on 1 hétig elszüttyögött mire végig ért egyszer az összes blokkon... (megszakítás után ott folytatja, ahol abbahagytad, de csak ha adtál meg elérést a logfile-hoz!!!)
Ha a beolvasással készen vagy, és -ilyen úgysem lesz- be tudtad olvasni a 100%-át az adatoknak, akkor "testdisk"-el megpróbálhatod helyreállítani a fájlrendszert a pendrive-on. Ha 90%-nál kevesebb adat van meg, erre elég kicsi az esélyed ha fat32 alatt használtad... (Természetesen nem közvetlenül a mentésen futtatod le, hanem arról is csinálsz egy másolatot, mert megpróbálja majd felülírni az ő általa helyes partíciós-táblával...)
Ha a fájlrendszert nem sikerült helyreállítani az egyes fájlokat még akkor is helyre-lehet. De az tényleg olyan, mintha a szeméttelepen turkálnál, mert akkor nem lesz meg a neve, meg a könyvtárszerkezeted, meg a többi "sallang"... Ehhez "photorec"-et szoktam használni. Fontos képeknél lehet értelme beállítani a hibás fájlok megtartását engedélyezni... Egyébként nem, és be lehet neki állítani, hogy milyen fájltípusokat keressen. (Ezt használhatod az eredeti mentésen közvetlenül, mert ez csak olvassa, és egy általad választott könyvtárba menti amit talált...)
A linkekkel elérhetőek a leírások, angol nyelven. Sok szerencsét!
HDD Raw Copy Tool-al csináltam a tartalmáról egy .imgc file-t, amit aztán visszamentettem az én egyik pendrive-omra,
Ezt megcsinálhatod mégegyszer, és akkor a testdisk-től folytathatod...
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #3116 üzenetére
HD Sentinel nem látta a pendrive állapotát, kondícióját, viszont olvasás tesztet végezve végigfutott, és nem látott rossz/hibás szektort. HDD Raw Copy Tool-al csináltam a tartalmáról egy .imgc file-t, amit aztán visszamentettem az én egyik pendrive-omra, abban a reményben, hogy meg tudom így nyitni a doksikat. Viszont ezzel ugyanoda jutottam, ahonnan elindultam, az én pendrive-omra is azt írja, amit az apáméra:
Szóval a tartalommal együtt a hiba is átjött sajnos. Total Commanderban az imgc fájlt megnézve (Nézőkével-F3) látok benne csomó mindent, szóval maga a tartalom, a doksik megvannak, gondolom, csak nem tudom hogy kiszedni...szóval ebben kéne nagyon a segítség, ötlet!
Ráadásul most, hogy ezek után formáztam a saját 16 GB-os pendrive-omat, csak 8GB-ot lát (az apámé, a hibás, egy 8 GB-os Kingston).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest