- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz
Ajándékok #76579 üzenetére
Olyasmi kültéri érdekelne mint ami 3 hsz-el feljebb linkeltem.
De közben megrendeltem a rögzítőt is szóval lehet rendelek még egy ugyanolyant ha nem kapok jobb tippet 10e Ft körül.Keresek 2.5"-os hdd-t is.
Illetve van egy frissen bontot teljesen hibátlan savio aqua kazánom eladó: [link]
-
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #76282 üzenetére
Na ja. Ráadásul kádhoz nagyon jó szakember kell, borzasztó pancser módon szokták sokan beépíteni, totál nem a megfelelő módon, aztán 1-2 év és billeg, mozog az egész, aztán lehet mindent javítani körülötte, mert addigra leveri a csempét is. Családban meg az ismerősi körben többen jártak így.
-
air
nagyúr
válasz
Ajándékok #76181 üzenetére
Akkor hajrá!
Nem az ár a lényeg, hanem a kamu engedmény teszi hiteltelenné.
A PB-nál már az is kimeríti a fogyasztó szándékos megtévesztését, hogy hamis kapacitást tüntetnek fel.
De mindenki azt, és onnan vásárol, amit és ahonnan akar.
Csak az ilyen egyértelműen megtévesztő "boltokat" nem kellene ajánlani. Szerintem. -
-
Csepy
őstag
válasz
Ajándékok #75135 üzenetére
Borther DCP-135C tintás multifunkciósom van. 2008-ban vettem, miután mindegyik Canon és Epson nyomatóm beszáradt. Csak utángyártott patronokat veszek bele, évente max 1x cserélek patront, de a legutolsó szett kb 2 éve benne van. Patronok 25-35ml-esek, chip a gyáriakon sincs. Két nyomatatás között volt, hogy 6-7 hónap telt el és bizony nem szárad be. Fejtisztítást csinál, tulajdonképpen elvan magában. Soha nem gondoltam arra, hogy lecserélem. Csak ajánlani tudom!
-
válasz
Ajándékok #75135 üzenetére
Ha áram alatt van, akkor is csinál fejtisztítást időközönként (van benne óra, micsoda fejlesztés!) ha ki van kapcsolva.
Az olcsóbb Brother készülékek ezt nem csinálják, azok beszáradhatnak.Én mono lézerre akartam váltani, amikor többen mondták hogy vegyek Brother-t, amit előtte el sem tudtam képzelni, azt hittem másodosztályú nyomtatómárka.
-
-
válasz
Ajándékok #74907 üzenetére
"Miért, a használton lévő adatokat ingyen állítod vissza"
Nem, de általában az adatok szoktak pótolhatalanok lenni, nem a hordozóeszköz
Legalábbis amikor nálam jönnek, hogy mentsem meg a cuccaikat, akkor az szokott lenni, hogy a winyó nem érdekes. 1-2 eset volt, akinek inkább a winyó kellett."Akkor mindenki vegyen használtat! Bár idővel elfogy."
Van elég így is, aki megveszi a sok szemetet újonan..."Az árat korában részletezem. Azért érdemes szinten tartani, mert jönnek az egyre újabb programok, amiket esetleg használni akarsz. "
Esetleg. Esetleg ha kell újabb csatlakozó is.
Ha kell, akkor nyilván fejlesztesz gépet. De jelenleg ott tartunk, hogy egy 5 éves gép is visz mindent, ami nem hardcore gaming. A legtöbbeknek tök lényegtelen.
Ha meg tuningolod, és esetleg ingyen kapsz több teljesítményt, az tuti boszorkányság -
válasz
Ajándékok #74900 üzenetére
"Nagyobb eséllyel romlik el az új, de sokkal nagyobb eséllyel javítják/cserélik garanciában ingyen."
Az adataidat meg nem."de sokkal nagyobb eséllyel javítják"
? Garanciában alkatrészjavítást hol csinálnak?
De mondjuk abban sincs mindig sok köszönet, ha megjavítják a cuccot..."Szerintem ezért jobb 2 évente alaplapot, procit cserélni, és közben a gépedet is szinten tartod."
Nem arról volt szó, hogy az emberek jó része nem szereti a gépét szerelni?
Én is jobban meg tudom érteni azt, aki egyszer vesz egy jó gépet, és az sokáig elég.
Persze, ha kell, lehet alkatrészt cserélni, de a legtöbb esetben nem jön ki évi 10k-ból, ha szinten tartod. Meg minek kell szinten tartani ha elvagy vele? -
válasz
Ajándékok #74896 üzenetére
"hcl: Az emberek különbözőek. Van aki akar/szeret gépet szerelgetni, van aki nem. "
Pont azt írtam, hogy nem nagyon kell szerelni a régebbieket sem. Több ismerősnek javasoltam használt brand gépeket mostanában, mind elégedett, hozzájuk sem ellett nyúlni. Képfeldolgozásra, videovágásra használják (nem fudi szintjén). Tök elég.Core2? Azt sem hiszem, hogy annyival többet eszik. Amúgy az is elég sok ember felhasználási szokásait kielégíti. Általában náluk nem megy folyamatosan, tehát a fogyasztás sem olyan nagy kérdés. Viszont az ár igen.
"Régebben néztem hdd tesztet. Az volt benne, hogy az 1. évben sok elromlik, aztán évekig nem romlanak, majd kezd az összes meghalni. Mindez szerverben."
Nekem is ilyen tapasztalataim vannak. Desktop és szerver gépeben is, desktop ilyen 300 gép körüli mintán, szerverben meg most úgy 70 géppel.
És az a poén, hogy ezek hosszú-hosszú évek. Persze, újból is van, ami megdöglik, de egyáltalán nem sok.
Amúgy enne alapján inkább újat nem érdemes venni
Ami meg nem döglik meg az elején, az sok esetben 10 évnél is tovább működik. (Meg mi döglékeny? A legújabb, csillió gigás cucc, mert kiforratlan, meg a Maxtor, Seagate, stb. gányok...)"Ha 2 év után, 1 év garanciával adod el, valamivel többet kapsz érte, mint egy garancia nélküliért. És ha szükséges, még ki is használhatod a garanciát."
De mint mondtam, a legtöbb ember nem azért vesz valamit, hogy eladja 2 év után. Ha annyira a csúcscuccokra van szüksége, az rétegigény. Hardcore gamerek, stb. Tuningolás címén egyáltalán nem erről beszéltünk... -
válasz
Ajándékok #74891 üzenetére
Bárki tud szerezni olcsón régebbi gépet. Bele lehet tenni energiát dolgokba, nem csak szörnyülködni, hogy uramatyám, két órát foglalkoztál valamiveeel (Azaz lehet ismereteket szerezni gépekről, és akkor csomót spórolhatsz - persze sokaknak van nagy szája, hogy jaaa, ha az övének van valami baja, akkor majd zsebből kicserélni, de hát ezek szoktak a legjobban nyafogni, hogy lehetőleg ingyen javítsam meg).
"A fogyasztást ne önmagához mérd, hanem hasonló sebességű korszerűhöz."
És akkor mivel lesz jobb? 1-2 generációnyi Intel i között nem sok különbség van. Ne hasogasd már...De úgy különben te használtál már huzamosabb ideig eszközöket? Mert amúgy, hacsak nem tartod extrém poros helyen, ventilátor-zörgéseken kívül sok minden nem szokott történni. Ismerősi körben általában szoftver gondok szoktak lenni. Márminthogy minden baromságot letöltenek, meg nem tudják, hogyan kell visszaállítgatni, amit elkattogtattak.
Amúgy is, mi számít öregnek? 3 éves? 5? Vagy bármi, amit használtan veszel, az már nem jó? Vagy amire már nincs gari? És ha gariidőn belül nem romlik el, akkor nem pénzkidobás az, hogy garanciával vettél valamit? -
fudi2002
nagyúr
válasz
Ajándékok #74891 üzenetére
Tisztában vagyok vele köszi, de az nem 80(főleg, hogy Te a win10-hez nézted a 2gb-os méretű változatot, ami ráadásul egy stick. Ha ezt nevezed használható alternatívának akkor most hagyjuk abba a kommunikációt. Inkább 100, vagy 130+. Ja igen, és akkor sincs még egy asztali nyomában sem.
-
válasz
Ajándékok #74885 üzenetére
Deee, mivel ingyen van, mindig megéri. A többletfogyasztás egy feszemelés nélkül, vagy minimálisan emelt feszültséggel történő tuningnál nem igazán mérhető. Legalábbis nálam nem volt az.
A "nem képes rá" meg aközött, hogy gördülékenyebben tudsz dolgozni, nekem van összefüggés. Nekem pl. sokat számított a tuning miatti gyorsabb működés. Hátrányai pedig gyakorlatilag nem voltak. -
válasz
Ajándékok #74871 üzenetére
Tök jó, csak kihagysz egy apróságot : sokan (én is) nem tuninguccokat vesznek, hanem a mezei alkatrészekből levő gépet húzzák. Amikor még az Intel nem volt ilyen barom, akkor még lehetett. Akkor volt is értelme.
A tuningramok, stb. számomra inkább csak rétegcuccok, eszembe se jutna. A Core2-esemben is Kingmax ram, és gyári hűtő volt, pont jó volt az úgy - jó hogy nem tudta, hogy meg kéne döglenie.
Asszony gépében 6GB Kingmax van, Q6600, gyári hűtés, az is húzva van (a ramok elég durván, proci kevésbé), és köszöni, megy majd' 10 éve az is.És nem azért veszek gépet, hogy eladjam. Használom, amíg megy, vagy jó valamire. Tehát felőlem akár nullára is mehet az értéke. Ha nekem már nem felel meg, valószínű jó lesz anyámnak, vagy rokonságban. Driver támogatásra sincs gondolom, nincs Windows-os gép itthon.
Amíg jó arra, amire használom, addig meg eszembe se jut mást venni. Most pl. T410-esem van, 8GB ram-al, és még mindig tök elég."Úgy látszik ez a garancia neked sem tetszik."
Mi tetszene benne? Boltból kihozási felárat nem szeretek fizetni, a meghibásodási arány meg a környékemen is elég alacsony. Ráadásul semmi olyat nem csinálok, ami aktuális hardvereket indokolna. Minek vegyek bolti új cuccokat?"Akkor beszéljünk a sata3-ról, az usb3-ról és az egyéb csatlakozókról, amik " nek a hiánya hót' nem zavar. És sokan mások is így vannak ezzel.
"Azt meg légy szíves döntsd el, mi a véleményed, mert a hsz-ed mindkét bekezdésének vége ellentmond az elejének."
Az autós hasonlat pont arról szólt, hogy ezeken az arcokon szoktam röhögni. Eladja a tízéves használt autót, majd átül egy mondjuk 6 évesbe, amivel ha van rejtett hibája, megszívja. De ha nincs, akkor sem valószínű, hogy jól jön ki, mert ha a 10 évest karbantartja, valószínű nem lesz megbízhatatlanabb még 5 évig, de olcsóbban kijön, mint a kettő különbözete. És, a 10 éves autó még 5 év múlva is pont arra lenne jó, amire addig használta (tegyük fel, az igények sokat nem változnak közben). És még el is hiszi, hogy jobban járt így. -
fudi2002
nagyúr
válasz
Ajándékok #74880 üzenetére
"2 magos 3ghz géppel évekig elnetezik" Neki egy 80$-os mini gépet vagy hdmi kimenetes tabletet ajánlanék, ha kell a windows.
Kezdesz kíváncsivá tenni. Légyszi linkelj egyet 80$-ért bármelyikből ami pariban van az asztali 2mag 3ghz-el. Szerver gép cserén úgyis gondolkodom, oda jó lenne kis fogyasztás miatt. Hallgatlak
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Ajándékok #74871 üzenetére
Aha értjük. És a 0. pillanatban mikor a két konfigot megveszed, akkor szted az I7 = I5. Ezt gondold át még egyszer...
"tápot nem számolom itt sem, bár a tuningoshoz valószínűleg nagyobb (= drágább) "
Negatív, abból mindenképpen drágábbat kell. Csak a tuning miatt nem kell, egy normál 450w körüli elviszi, ha nincs bivaly videokari."extra ház+hűtés 20k
Noctua D14 23k"
Ezeket egyszer kell megvásárolni..."Akkor beszéljünk a sata3"
Beszéljünk. Program betöltési időben semmivel sem gyorsabb. Szintetik tesztekben illetve másolásnál (de ott is csak ha hasonló teljesítményű ssd közt másolsz)"usb3"
Kártyát kapni külföldről, kb 3000 huf.Sztem hagyjuk is abba. Te mint kereskedő nézed a dolgokat, mi pedig pedig a magunkéból. Fölös győzködni egymást. Van aki szeret cserélgetni évente, én inkább kifizetem időnként mit ki kell és pont. Van aki pedig egy 2 magos 3ghz géppel évekig elnetezik, neki meg általad említett két változat közül egyik sem játszik.
Na OFF vége részemről. -
válasz
Ajándékok #74864 üzenetére
Mondjuk ha garin belül hal meg valami, akkor is vagy tudod érvényesíteni, vagy nem. Meg mondjuk én sem vettem új alkatrészt vagy 10 éve. Milyen gari?
Illetve, ha tuningtól hal meg garin belül, az sem nagyon bizonyítható.Ugyanakkor, mi kerül egy régebbi gépen többe? Hogy nem költesz el rá sok tízezret még pár évig?
Vilanyszámlában a többletfogyasztás szerintem 10 év alatt sem éri el egy új gép árának ártöbbletét.
Ez pont olyan, mint amikor az ember nem tartja karban az autóját, hanem sok százezrekért vesz másikat, ahelyett, hogy fele-negyed annyit elköltene a meglevőre -
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Ajándékok #74847 üzenetére
7/24?
Egyszerű a válasz. Ha valamit meg akarok csinálni, akkor szeretem megcsinálni gyorsan. Ráadásul amíg dolgozik értelmes minőségben tudok mást is csinálni. 2-3 éves alkatrészt szerinted az eredeti ár hány %-ért tudsz eladni? Láttam 1-2 hirdetésed, nyilván Te jó áron, de más nem ilyen ügyes. -
fudi2002
nagyúr
válasz
Ajándékok #74843 üzenetére
Photoshop, video tömörítés, sokszor ezek párhuzamosan játékkal.
Igen, kb 20e ft, viszont még mindíg tökéletesen elegendő az I7 920 @4ghz és 12Gb ram. Igen, számolj. 5 éve van meg. Még mindíg ki tud hajtani egy Gtx 970-et, tehát még mindig nem kell gondolkodjak cserén. Ha így számolod a magasabb kategória+tuningot, olcsóbb mintha párévente cserélgeted a tuningmentes rendszered. -
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #74388 üzenetére
Természetesen. Simán úgy kezeli, mint egy SIM-et. Nem kell semmi extra, plusz voip klienst telepíteni a telefonra. A menüben a "Telenofonálás" menüpontban a 2db SIM kártya után ott van harmadikként, hogy "Internetes hívás", ott meg kell adni a VoIP szerver címét, meg a belépési adatokat és ennyi. Én saját VoIP szerveremmel használtam, amire csatlakoztatva van több külföldi olcsó VoIP szolgáltató és így telefonáltam vele.
Szóval, be lehet állítani, hogy az alapértelmezett hívó vonal az a VoIP fiók legyen.
Bejövő hívásokat persze ugyanúgy lehet fogadni is VoIP vonalon, nekem csatlakoztatva volt rajta egy időben egy ePhone fiók, így a 72-es körszetszámom a mobilomon csörgött ki. Klafa is volt, azt hittem, hogy az új Alcatel telefonomban is benne lesz ez, de a fene vigye el, kihagyták belőle
Benne van félig-meddig, de tiltva. Hiába írtam alcateléknek síró emailt, válaszoltak ugyan, de nem tettek semmit az ügy érdekében, pedig csak aktiválniuk kellene és egy frissítéssel kiadni.
-
Exian
addikt
-
válasz
Ajándékok #73983 üzenetére
Butább töltők nem töltik a nagyon mélymerült akkukat. Valami 2,7 vagy 2,9V a határ asz'szem, amitől mélymerültnek számít? A 18650 azért töltötte fel, mert abból ugye csak dőlt ki a töltés. A mélymerült lítiumcellát nagyon másképp kell tölteni, és óvatosan, hogy ne károsodjon. Bővebb itt
-
-
Xray-1
tag
válasz
Ajándékok #73466 üzenetére
Fritzbox kell neked. Azon van DECT is, Android telóra is van progi hozzá, meg minden ami kell.
Nekem fut rajta üzenetrögzítő+ párhuzamos átirányítás VOIP-al.
Messziről látom, ki melyik vonalat hívja, névvel meg mindennel. Mindez sok vonallal egyszerre.
Több modell van, használt piacon beszerezhető, német szolgáltatók többsége alapból ezt rakja. (kint...) -
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #73463 üzenetére
Nem tudom, hogy többet tud e. Olvass utána: Asterisk.
Ez kvázi "mindent" tud, amit csak akarhat az ember. Nekem vállalkozáshoz ezen fut az automatikus telefonos cucc is (call center). Vezetékes számomat ha hívják, bejelentkezik a nőci és jön a "ha ezt akarja nyomja meg az 1-es gombot, ha amazt akarja nyomja meg a 2-es gombot", stb stb.
Linux szerver amúgy is fut nekem sok egyéb más miatt, így elfér rajta. Külön routert nem akarnék erre, ha úgy is megy szerver. Meg szerintem a sima Voip routerek sokkal korlátozottabb tulajdonságokkal vannak felruházva, de passz.
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ajándékok #70752 üzenetére
Ebből csak a Pécs autó az életszerű példa.
Nem a vitákra gondoltam, de mindegy mert korábban sem ment az adás-vétel és az egyéb beszélgetések szétválasztása hiába van külön Pécs topic is, azért lettek megengedve itt az egyéb beszélgetések is.
"Szerintem még ezt az 1 fórumot sem ismeri a Pécsi PH olvasók fele sem." - szerintem csak az nem ismeri, aki nem kereste. Amúgy lehet írni topic bemutatót a logoutra, stb.
-
Bird
addikt
válasz
Ajándékok #69614 üzenetére
"Így már van jogalapja egy hitelrontási pernek".
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?
Mert ha igen, akkor nagy bajok vannak.1. Használsz egy online szakmai közösségi felületet, amiért egy fillért sem fizetsz.
2. Állításod szerint, több aktív hirdetésed van, tehát nem bitcoint, hanem pénz keresel vele.Nem értelek... Nem baj, ott van még neked a jófogás, ha itt gondod lenne.
-
válasz
Ajándékok #69617 üzenetére
Hol láttál te reklámot? Azt írtam vásárolj tőle? Nem. Azt írtam szeretjük. Egyébként inkább vásárolok tőle, mint egy kötekedő újonctól akinek az a legnagyobb baja, hogy mennyit kell görgetnie
.Egyébként ha ez a legnagyobb problémád az életben akkor a legnagyobb irigyed vagyok
És még sok más nevet is írhatnék, mert megtehetem mivel ez egy nyilvános fórum, lehet majd egyszer összeírom kik azok akiket bátran merek ajánlani mindenkinek.
Ez nem hatalom, hanem érdem, amit nem kértem, hanem kaptam amikor szerveztem a pécsi találkát, nyugodtan eljöhettél volna, remélem majd a következőre sikerül eljönnöd és csinálhatsz magadnak is egy kis reklámot
Egyébként ezúton lemondok a címről és átruházom rád, remélem erre jár egy modi. Majd megvalósíthatod a sok hasznos dolgot amit felvetettél. Sok szerencsét hozzá
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Ajándékok #69617 üzenetére
Ez olyan távol volt a reklámtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Eddig úgy tűnik, kizárólag neked okoz kényelmetlenséget, ami teljesen érthetetlen, én észre sem vettem, hogy ott van. És ha ez zavar, akkor egy 4 oldal hosszú, Pécs városával kapcsolatos infóáradat nem fog zavarni?
-
válasz
Ajándékok #69614 üzenetére
Hol látsz Te hitelrontást? Egy egyszerű kérdést tettem fel, amire ugyancsak támadóan lépsz fel ahogy egész végig. Nem tudom mi értelme ennek és azt sem, hogy minek itt kell emberkedni és a közösséget bomlasztani, és minden apróságba belekötni. Próbálj már meg kicsit pozitívabban állni a dolgokhoz és az emberekhez és meglátod az sem fog zavarni ha kettővel többet kell görgetned
-
válasz
Ajándékok #69471 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Sajnálom, hogy nincs ténylegesen...
Az avx-et ismerem (bár magát a szegedi boltot nem). Épp a távolság az, ami miatt sok időt kellene fordítanom a hangfalak meghallgatására. Hétvégén mennék Pécsre, gondoltam összekötném a kellemeset a hasznossal, ezért érdeklődtem.
Hát bizony elég BP orientált országunk van (dacára annak, hogy Szeged és Győr is rendelkezik hifi bolttal). -
Exian
addikt
válasz
Ajándékok #68337 üzenetére
"Drága alaplapot, procit vettel, van pénzed drága tápra is."
Nem az enyém a gép, nevelőapámé és munkaeszköz, a cége vette. És volt benne normális táp, az durrant el (1 hónapos minden cucc a gépben, a táp valamiért eddig bírta).
Egy 600W-os Zalman táp volt benne.
Azért merült fel csak a kérdés, mert hirtelen csak egy 400W-os, bár jó minőségű, 400W-ot valóban elviselő tápot találtam a garanciáztatás idejéig neki (ami akár 1 hónap is lehet), és meg akartam bizonyosodni, hogy full terhelésen belefér e a 400W-ba a gép, de ezek szerint bőven.
-
-
air
nagyúr
válasz
Ajándékok #68319 üzenetére
Én nem csodálkozom, hogy az érdeklődők nem akarnak szétszedni miatta.
Sajnos az RK3188 egy nem túl jól sikerült SoC.
Nekem volt WayteQ tabom vele. Eléggé gyengén muzsikált. A Mali-400 alig tudta meghajtani a retina kijelzőt, ezért fw frissítéskor beletettek egy 1600x1200-as butítást. De még úgy sem szaggatta szét a sebesség.
A 4.2.2-es droid sem alternatíva ma már. Így azt kell mondjam, hogy bár a 30 reális árnak tűnik, ez a készülék mégsem ér ennyit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest