-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pube111 #41766 üzenetére
Az egyenlegről mindig forintra konvertálva megy ki a pénz. Nem értelmezhető a jobban járás. Lhet hasonlítani az árfolyamot, de mást nem lehet tenni, ha ennél az OTP-s számládnál a $-ban érkező jóváírásért nem kérnek pénzt akkor a devizavételi árfolyamhoz hasonlthatdo a PayPal árfolyamát, ha kérnek pénzt azt le kell vonnod az átszámolt árfolyamból és úgy elosztani a forint összeget a $ mennyiséggel.
Az OTP 100 $-ért ad 30620 Ft-ot (306,20 Ft/1$)
A PayPal 100 $-ért 29988 Ft-ot ad (299,88 Ft/ 1$)
632 Ft az eltérés.
Ha az OTP-nél van költség a $ jóváírásnak akkor azt persze le kell vonnod ebből. -
válasz
pube111 #39940 üzenetére
Bankkártya hozzáadás.
Ha van limited ott egy link a a limit megszüntetésre, ahol fel tudod tölteni az okmányok képeit. Ez lenne a limit oldal linkje, ha nincs limit akkor természetesen nem írja ki.
Lehet jelezni ezt feléjük és akkor majd bekérik.
De,
1. húsvét van
2. munkanapokon csökkentett üzemmód
így nem azonnal fognak reagálni.
Message Center
New message
Disputes and account limitations
Account Limitations ennél lesz help leírás isi, de alul a Continue
és a következő oldalon leírni hogy szeretnéd a személyazonosságodat igazolni.
Lehet hogy egy a Help oldal linkjét kapod az automata rendszertől, arra egy válaszüzenetben leírod újból hogy mit kérsz, egyébként meg kaphatod a feltöltési oldal linkjét.De nem azonnal történik meg a feldolgozás, most ez is lassú.
-
jeness
csendes tag
válasz
pube111 #39373 üzenetére
Kedves Urak!
Sok keresgélés után sem nagyon sikerült a problémámra megoldást találni. Még az összefoglalót is elolvastam, és úgy sem ment
Paypalon van $-om, transferwise vagy bármilyen más úton el akarnám kerülni a konverziós költséget. Egyrészt direktben szeretném a $-t elkölteni Aliexpressen, másrészt a Paypal 3%-os konverziós költsége nélkül szeretném a maradékot forintra váltani.
Mindent megcsináltam a Transferwise útvonalhoz, de sajnos ezt az üzenetet kapom amikor megadtam minden adatomat, és a hozzáadásra klikkelek:
We're sorry. We're not able to process your request right now. Please try again later.Erre valaki talált már megoldást, vagy van más lehetőség a Transferwise-on kívül? Évente eléggé sok pénzem folyik így el, szóval kevésbé költséghatékony megoldásokra is vehető lennék ha ez nem járható út
-
válasz
pube111 #39368 üzenetére
Természetesen, nem igazán viccelek ilyennel. Csak forintos bankszámlát, akár OTP vagy egy USA bejegyzésű bank bankszámláját lehet hozzáadni.
Így írják, azt áthúztam ami nekünk magyar regisztrációval nem áll rendelkezésre.
Csak olyan pénznemben vezetett finanszírozási forrásra (például bankszámlavagy kártya) kérheti a leemelést, amely megegyezik számlája eredeti nyitó pénznemével vagy a tartózkodási helye szerinti országban a PayPal által támogatott más pénznemmel.
Csak számlája nyitó pénznemében kérhet átutalást PayPal-egyenlegéről,kivéve ha a PayPal egyéb módon rendelkezik.
Eleve ki is írják a számlahozzáadási ablakban felül: -
válasz
pube111 #39359 üzenetére
Kezdjük az elején. Ha magyar a regisztrációd, akkor csak a saját forintos bankszámládra utalhatod.
Ha nem forint egyenlegen van akkor automatikusan forintra konvertálva fogja kiküldeni, nem kell semmit váltogatni. Leírás az Összefoglalóban.
Van még egy lehetőség, mivel egy neveden lévő $-os USA bankszámla is csatolható a magyar fiókhoz, ezért ha el tudod fogadtatni a PayPal-al a Transferwise $-os bankszámlaszámát akkor a $-t arra direkt ki tudod utalni. Azután meg oda küldöd ahova akarod, de nem érdemes OTP-ézni.
Ez az elfogadtatás nem mindenkinek sikerül, de van leírás erre is az Összefoglalóban. A Revolut az biztos nem megy. -
válasz
pube111 #39140 üzenetére
Teljesen félremagyarázod. Nem veszett el semmi, hiszen azt írod hogy nem forintból indult.
Ha küldtek neked 446,18 $-t és a $-os egyenlegről ment akkor te minek nézegeted hogy ma ha forintból küldené az összeget akkor mennyi lenne. Nincs értelme.
Az illető miről töltötte fel a PayPal egyenlegét? Azt te tudod? Ha nem forintos valamiről akkor nincs viszonyítási alapod.
Két teljesen külön futó vonalat akarsz összekapcsolni.
De egyébként ott van az egyenlegnél a számoló (Currency Calculator) csak annyit kellett volna megtenned hogy mielőtt igényled az összeget megnézed hogy pl. ma 148000 Ft-hoz minimum 470,69 $ kell és esetleg a küldőnél még hozzáadódik a deviza váltás díja. -
pube111
senior tag
válasz
pube111 #39137 üzenetére
Igazából a küldésnél nem történt forintról usd-re váltás. Azt nem értem, miért írja a send to résznél a huf-ot. A küldő számláján usd-ben volt a 446,18. Én pontosan annyit kaptam usd-ben, tehát a küldésnél nem volt veszteség.
Aztán kiutaltam bankszámlára, és ott jelent meg a kevesebb forint összeg.
Csak az a gond, hogy én kapni akartam 148.000 huf-ot, a küldőnél ez 446,18 usd-t jelentett.
Nálam a kiutalásnál meg a 446,18 usd már csak 138.000 huf lett. Valahol csak elveszett 10e huf. Azért az nem kevés. -
válasz
pube111 #39137 üzenetére
Nem értem. De $ esetén van pénz váltás.
Ha $-t akarsz küldeni akkor a bal odalat nem HUF-nak kell lenni hanem USD-nek.
A küldendő USD összegnek pedig az USD egyenlegen kell lenni.
A képen az van hogy valaki forintot küldött a forint egyenlegről gondolom és $-ban akarja érkeztetni a másik számlára, ami magyar volt. -
válasz
pube111 #39129 üzenetére
Kisebb képet könyörgöm, mobilról is olvassák!
De nyilvánvalóan nem bölcs dolog forintot $-ra váltva elküldeni egy másik magyar PayPal fiókra. Ugyanis ha forintot küldtél volna akkor 148872 Ft-ot kaptál volna ha 148872 Ft-ot küldesz.
Mert díja van $ esetén és ha elküldöd hasonlóan a bankoknál más árfolyam van, az első képen az megfelel a deviza eladásinak, a második meg a deviza vételinek. -
válasz
pube111 #36967 üzenetére
Nem, hiszen azt meg sem kapja. Kap egy értesítőt hogy valakitől érkezett pénzt, benne persze hogy kitől, mennyit és mire és a szállítási cím.
A bankkártya teljes adatsor szám, név, dátum és cvv kód nélkül általában nem használhatja más sem, de vannak helyek ahol nem kérik a cvv, cvv2 kódot és így lehet fizetni a rövidebb adat tartalommal.
Az hogy egy hacker esetleg használhatja azt most itt a más alatt nem értem
Fizetéskor még kártyás fizetés esetén is banki utalás történik, nem bankkártya adatok mozognak.
PayPalnak pont ez lenne a lényege ha bankkártya vagy bankszámla van hozzárendelve azok az információk nem mozogjanak.
Használja a PayPal-gombot az e-mail-címmel és jelszóval történő fizetéshez., Használja a PayPal-bejelentkezést, így nem kell minden alkalommal megadnia pénzügyi adatait. Fizessen online PayPal-jelszavával, így nem kell megadnia pénzügyi adatait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged