Aktív témák
-
LordX
veterán
A Boot vinyó végén van egy 8 megás nem partícionált terület, ha a telepítő CD-re bízod a particionálást/formázást. Nem az XP csinálja, hanem a telepítő CD. És egyáltalán nincs rá szükség - ha már partícionálva + formázva van a vinyód, arra is felpakolja magát az XP.. Én csak akkor bíznám rá ezt a melót, ha nem bírnám elindítani a gépet máshogy...
-
tari_gabor
csendes tag
válasz
enzo_ferrari #1 üzenetére
Azt a harmadik particiót az Xp használja.Te nem tudod használni, mert az Xp lefoglalja magának, meg a mérete is elég kicsi, úgyhogy nem is érdemes vele vacakolni. Ha kellenek az adataid, akkor ne töröld le.
-
bendi
tag
Meglehet:))
Még dos alatt ismerkedtem a 3-as pqmagiccel, most még nem nézegettem a 8-ast... ha volt is benne ez a funkció, sose jutott eszembe használni:))
Inkább az elején terveztem meg rendesen a kiosztást...
Az az időszakom meg elmúlt, mikor 4, vagy annál több oprendszert teszek a gépre... -
McJames
senior tag
válasz
8 MB nem particionált terület, amit XP (Win) hoz létre telepítéskor.
Az MS szerint ez a dinamikus kötetek kialakításához szükséges, és a korábbi termékeknél is megvolt, de rejtettként.
Közben rákerestem: Q293281. :) -
Májki
tag
-
woland
csendes tag
Nem szándékozom eltérni nagyon a témától, csak kicsit. (Bocs, hogy beleszemetelek a topiocba, de hasonló porblémám van.)
Több rendszert szerettem volna telepíteni, és boot-managert használni. Kiderült, hogy a boot-managerek az elsődleges partíciókról tudnak bootolni (ez igaz egyáltalán?). Viszont én anno fdiskkel létrehoztam egy primary (x GB) és egy extended partíciót (összes - x GB), majd az extendeden belül három logikai meghajtót (partíciót).
Kérdésem: ha három rendszert szeretnék telepíteni (és nem a Windows és/vagy a linux boot-managerét szeretném használni), akkor szükségem van-e elsődleges partíciókra, vagy a logikai partícióról is lehet bootoltatni?
2. kérdés: a PQ Magic gond nélkül konvertál-e pl. logikai meghajtót primary partícióvá vagy sem.
A választ előre is köszi -
L3zl13
nagyúr
válasz
enzo_ferrari #12 üzenetére
Ha úgy van ahogy mondom, akkor azt nem kell törölnöd.
A rajta levő adat pedig nem más, mint a D logikai partició.
PQmagicben elég szemléletesen lehet is látni. Van a C particio valamilyen szinnel, mellette közvetlenül egy valamilyen szinű keret és azon belül a D.
Ha rákattintassz a keretre (vagy lent a listában erre a névtelen particiora, akkor azt asszem kijeloli a fenti ábrán. Ebből látni fogod, hogy tényleg arról van-e szó amit mondtam. -
elmo
aktív tag
Jaja, 2000-től felfele tudtommal már semmi gond nincs 4 darab primary partíció kezelésével (nálam legalábbis). Vagy lehet ezért lassúcska a vinyóm (ez majd a másik topic-ban kiderül, csak jussak haza)? :D
-
L3zl13
nagyúr
A windowsban alapértelmezetten csak egy db primary partició lehet. A többit úgy oldja meg, hogy készít egy extended particiót, és azon belül tud újabb 4 particiót létrehozni.
Az újabb windowsok már tudnak több primary particiót is, de kompatibilitási okokból ha jól tudom még mindig az 1 primary többi exteded az alap.
Így aztán a kérdésem arra vonatkozott, hogy nem azt nézted-e el, hogy van egy db primary (C) egy db extended (betűjel nélkül), és azon belül egy logikai (D). -
elmo
aktív tag
Lehet, hogy egy 7 (vagy 8) megás partícióról van szó? Mert az szokott ''keletkezni'' átméretezésekkor. Egyszerűen a Partition Magic-ben hozzáadod egy másik partícióhoz, és kész.
Ha meg tényleg az extended-ről van szó, akkor az más tészta. :D -
L3zl13
nagyúr
válasz
enzo_ferrari #3 üzenetére
Csak az érdekelne, hogy véletlenül nem az extended partíciót nézted-e el véletlenül.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Mi a tipusa ennek a particiónak?
-
enzo_ferrari
tag
szasztok.
csak annyi a kérdés, hogy a fenti szoftverrel megosztottam a vinyóm, elvileg C:-nek és D:-nek kellene lenni. Na már most azok meg is vannak, műxik is rendesen, de mind az XP reinstall-nál, mind pedig a program alatt kiír valami harmadik particiót, amin (szerinte) van is adat, de persze a wincom és a sima explorer nem talál semmi harmadik particiót!
Mi a szent sz@r ez??? Ha törlöm azt a particiót akkor mi történhet???
PLZ, HELP!!!
köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest