- Redmi Note 8T - T-modell
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
2600nit vótmá
AI vótmá
SD 8gen 3 vótmáDe azért várom, kíváncsi vagyok milyen lesz, főleg a kamera részre leszek kíváncsi, mert arra ráfér az update.
Csak egyszer sikerülne már ezeken a kamu gorilla üvegeken egy kicsit jobban erősíteni, mert minden évben pontosan ugyan olyan könnyen karcolódnak.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
adamklark
senior tag
válasz Elit3Zotya #1 üzenetére
Milyen használat során karcolódik? Nekem eddig egyszer sem sikerült összehozni
-
LosBlancosRM
senior tag
"Ez mindenképp örömhír, lekanyarodó széleivel ugyanis elég sok ponton érheti a csúcstelefont kellemetlen erőhatás"
Mindenhol leírják, hogy sík lesz, a "legkomolyabb szakmai oldalon" lekanyarodik.
Az pedig kimaradt, hogy az alap Ultra is 12GB RAMot kap.Samsung Galaxy S24 Ultra
-
LosBlancosRM
senior tag
Ha kevésbé karcolódna, jobban törne. Az más kérdés, hogy ígyis törik.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Lajmund
őstag
Persze ilyen üveg olyan üveg még érősebb mint az előző stb már rég gyémánt keménységűnek kellene lennie ha folyamatosan fejlődne ugyanúgy törni fog mint a többi és karcolodni. Ezt a hátlap üveg dolgot még mindig nem értem hogy miért erőltetik a gyártók. Full felesleges súly meg szigetelés. Az ai meg nagyon hidegen hagy ezen a szinten. De biztos szuper telo lesz az nem kérdés. Mondjuk engem már a sima tábla telefonok már nem tudnak felcsigázni már csak a fold vonal csábít és ha cserélni fogok már csak arra.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Stauffenberg
nagyúr
2600 nit....
A saját telefonomon a fényerőt vissza kell vennem napsütésben, mert kiégeti a szemem a 2000 nittel. Úgy érzésre 1500 nit körül is már bőven olvasható bármi, de persze adjunk neki 2600 nitet, az nem fog 70%-kal több energiát fogyasztani.
---
#5 Lajmund: Azért kapnak üveg hátlapot, hogy nehezebb legyen, ez pedig az emberekben azt a hamis képzetet kelti, hogy ettől masszívabb, erősebb, bikább, prémiumabb egy termék. A 190 grammos OnePlus-om után a hasonló méretű iPhone 14 Pro Max-em a maga 240 grammjával már rendesen lehúzza a gatyám.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz LosBlancosRM #4 üzenetére
Inkább bírná jobban a karcokat, ha elejted és kijelzőre esik, úgy is gatya neki.
#2adamklark
Úgy hogy vigyázva van rá mint egy hímes tojásra, fólia nélkül pár nap és gatya neki.
Fordítsd csak nyugodtam lámpa alá vagy napfényre fordítsd.
Hallottam már ilyent a környezetemben is, de mikor én megnéztem volt karc bőven, csak egy nagyon picit kell keresni.#6Stauffenberg
Az csak pontszerű csúcsfényerő kb soha nem fogod látni minden napi használat mellett, a manuális és automata/hdr fényerőre leszek kíváncsi.
Abban a pixel viszi jelenleg 1. helyet a maga manuális 980nitjével.
Én örülök ha növelik, mert az is hozzáad ahhoz, hogy szebb legyen a kijelző.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Elit3Zotya #7 üzenetére
Tartom az állításom, sötét háttéren a fehér betűk valósággal lyukat vágnak a retinámba még kültéren is ha hagyom neki a maximum fényerőt. A HDR tartalmakat meg kifejezetten rühellem, mert telefonon főleg Instagramot pörgetek és a legutolsó dolog amire szükségem van, hogy mémvideókra ráírt szövegekhez hegesztőpajzs kelljen.
-
dnelb
veterán
De ha csak lámpa alá fordítva látszik a karc nem mind1? én nem tokozok se fólia, vastag mély karc nincs, az aprók meg nem érdekelnek ha vannak..
-
qltsar
veterán
válasz LosBlancosRM #3 üzenetére
Elméletileg a + is 12GB RAM-mal jön ki, csak a simában lesz 8GB, de úgy tűnik, hogy ott ez a max is.
-
addikt
válasz Stauffenberg #8 üzenetére
Persze vígan elég már amit tudnak, de én nem bánom ha még jobbak lesznek.
#9dnelb
én nem tokozok se fólia, vastag mély karc nincs, az aprók meg nem érdekelnek ha vannak..
A semmi karc és a nem érdekel között, azért van egy kis különbség.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
adamklark
senior tag
fólia nélkül használom gond nélkül, fura dolgok ezek
-
7Heads Drago
veterán
Pedig marha egyszerű összekarcolni. Nézd csak meg Jerry tesztjeit a youtuben. Legalább 10 éve ugyanaz a véső hagy rajta nyomott. Semmivel se lett keményebb egyik gyártóé se. Itt csak a duma van, meg a hírverés. Ami tényleg keményebb az a zafír üveges, de az meg könnyen reped és drága is.
Karcra már bőven elég a zsebben lévő homok vagy kulcscsomó is. Az Applenal pl a mikro karcok vannak a kijelzőn, akkor csak úgy cserélnek akkut ha kijelzőt is. 2 db hivatalos szervizben is így jártam. Mivel ugye a kijelző felől szedik szét a telot.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Ultra érdekel a legjobban , várom a megjelenését . Na meg, hogy mennyit fejlődik a kamera rendszere .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Tin
veterán
Ha dobnak még egyet az akkuidőn, az érdekes lehet. Már a S23U is elég, de miért is ne. Ja, meg a sík képernyő sem lenne rossz...
-
tixem
addikt
A fizikát sajnos nem lehet megtoszni. Ha lágy anyagot tesznek rá, ami elejtéskor elnyeli valamelyest az erőket, akkor egy pénzérme is megkarcolja. Ha túl keményre csinálják akkor meg kb karcolhatatlan lesz, cserébe a legkisebb erőre reped, törik (zafír üveg).
A köztes úton tudnak maximum csiszolgatni, többet egyelőre nem ismer a tudomány.Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
adamklark
senior tag
válasz 7Heads Drago #13 üzenetére
Persze hogy nem lett keményebb, de rosszabb sem. Az hogy emberek dobálják vagy homokkal dörzsölik az nem a gyártó hibája. Nemtom hogy hozzák össze az emberek
-
addikt
Értem én és azt is, hogy a minden évben 20-50% al erősebb üveg is kamu, de legalább csak egyszer lehetne benne valami.
Pedig aki nálam jobban vigyáz hogy ne legyen karcos, az már művész, de elég csak ránézni és gatya is van neki.
De legalább még fóliát sem adnak már a legtöbben.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
nagyúr
A gép jó... De kimondottan aggasztónak találom a "mesterséges intelligencia belehallgat a beszélgetésbe" dolgot.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Örni
senior tag
Vajon a slow motion videó ismét interpolált gagyi lesz 450 ezerért?
There's too many men, too many people, making too many problems!
-
LaPedite001
csendes tag
Azért az eddigi hírek elég bizalom gerjesztőek:
- a proci és a gpu előrelépés, valószínűleg a melegedéssel sem lesz gond a majd 2x méretű gőzkamrákkal
- a kijelző minden évben csúcs, úgy néz ki idén is ott lesz a 2600 nit-tel
- az AI funkciókról eddig is ódákát zengtek
- én azt olvastam, hogy a kamera is fejlődik és az S23 kissé túlélesített, túlszaturált fotóinál az S24 természetesebb irányba mozdul el (bár túlszaturált szerintem semennyire sem volt, akárhány összehasonlító tesztet néztem, az iphone nekem mindenhol túlszaturáltabb volt...)
Persze megjelenés előtt nyilván mindig minden pozitív, aztán utána láttuk már nem egyszer, hogy mégiscsak félresiklott valami, majd az első teszteken kiderül minden[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Budiajtóra kenhetem a telóba pocsékolt titánt, ha rálehelve pókálósra törik a kijelző, aminek cseréje kb a totálkárral egyenértékű.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
belashx
senior tag
A zafírral nem (csak) az ára a gond, hanem, hogy könnyen törik. Érintésérzékelésről annyit tudok mondani, hogy az órámon rendesen működik.
Aggódóknak:
Ezt a karcos-aggódós dolgot nem értem itt. Talán az S2-n volt (először és) utoljára fólia, azóta nem használok ilyeneket. Soha nem lett olyan karc egyik telómon se, ami zavart volna a használatban. Oké, nem építőiparban dolgozom.
S23U csak 2 hónapos ugyan, de nem látok rajta karcot. Nem állítom, hogy nagyítóval sem találnék, de lesz.rom.
Sokan inkább szívnak a sz.rabbnál-sz.rabb üvegekkel, fóliákkal - gondolook itt az ujjlenyomatolvasóra, meg, hogy meddig ér ki a széleken, feljön-e. Egészségükre!
Ez kicsit olyan, mint az autók motorháztetejének elején az a bőr undormány. Megvigyázzák a következő tulajnak, de legalább jó ronda.
Én meg élvezem a csupasz kijelzőt, ami halkan megjegyzem, hogy túlságosan csúszik."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Elit3Zotya #20 üzenetére
Eléggé hernyó dolog, hogy nem jár a mai telefonokhoz védőfólia, de azért én a magam részéről jobban örülök egy nehezebben törő kijelzőnek, mint a nehezebben karcolódónak, mivel a karcok ellen gyerekjáték védekezni. Szerintem egy drága telefon árához képest egy 5-10 ezer forintos prémium kijelzővédő nem nagy tétel.
-
Dare2Live
félisten
válasz Stauffenberg #31 üzenetére
a nehezen = nem törő kijelző az a plexi volt.
De arra mindenképp kellett fólia/üveg mert baromi könnyen karcolódott. A kedvencem a plexi+üveg kombó volt, a plexi bármit kibírt az üveg meg ha betört rajta akkor zizikért cseréltem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
felmeri
friss újonc
Senki? Az AI majd újrarajzolja azt, ami lemaradt a képről? Ez senkit sem zavar?
-
7Heads Drago
veterán
Hajlított kijelzőre nem is nagyon van értelmes fólia.
Ellenben az egyik rokon nagy Samsung fan. Fél évig használta fólia nélkül az S20+, aztán valaminek neki koppant pont a hajlatban, most meg gazdasági totálkár lett. Persze a biztosítás sok mindent megold, csak éves szinten komoly összeg az is. Nekem sose lesz hajlított kijelzős telom.... arról nem is beszélve hogy a hajlításnál zavar a fénytörés.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz t72killer #33 üzenetére
Szerintem az elmúlt ~10+év egyik fő hogy vetessünk új telót rengeteg emberrel "innovációja" az üveg volt. Aksi mellett emiatt vesznek a legtöbben telefont.
És hamár aksi régen egy aksicsere volt 2perc, most otthon átlaghalandónak kvázi lehetetlen.Mindez úgy eladva, hogy mennyire jó nekünk.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz 7Heads Drago #35 üzenetére
"Nekem sose lesz hajlított kijelzős telom.... arról nem is beszélve hogy a hajlításnál zavar a fénytörés."
Anno ezért küldtem vissza a OnePlus 8-at és lett helyette egy OnePlus 8T. A hajlított kijelzőnél kevés design baromság tud jobban idegesíteni. Azóta minden telefon kiesik nálam a szórásból aminek nem lapos a kijelzője.
-
veterán
válasz Stauffenberg #37 üzenetére
Nekem viszont a hajlított kijelző az egyes számú preferenciám, három mobilra visszamenőleg csak ilyenem volt és újra ilyet tervezek venni
Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más tetszik, és ez így van rendjén
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Dare2Live
félisten
válasz Donki Hóte #38 üzenetére
Dizájnra ki mi de van jópár komoly/valós hátránya. pl a hajlított hajlításnál rendszeresen becsillan ami nekem erősen kellemetlen. Sokkal könnyebben törik, a tok kevésbé védi mégkönnyebben törik, az üvegfólia erősen problémás rá.
-
lolal
senior tag
Azért megnézném az arcod miután vélletlen pofára ejtetted a telódat és az itt leszólt “aggódók” ilyen esetben leporolják a fóliát eltávolítják újat fel és had szóljon te meg a nagy élvezkedés közben gazdasági totálkárt jelentenél 😅… de nem vagyunk egyformák…
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
milkabrams
őstag
Előző telefonom mentette már meg olyan esetekben az üvegfólia, hogy el sem akartam hinni.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
belashx
senior tag
Uoltjára az N73 kijelzője lett kuka, igaz az 2x is. Persze, nem örülnék, ha összetörne, de 14-15 év azért nagy idő. Ennyi idő alatt a sok szívás nem hiányzott volna ezekkel a vackokkal. Mennyit is szántam volna fóliákra ez idő alatt? Mert, ha már veszek rá, nem a gagyit vennén. 100-200e-t? Tok van rajta, ami jelentősen csökkentia kukázás esélyét.
Pont bele fog férni, ha 1x így járok.
Főleg, ha elnézem az emberek telefonjain a csomó törött védőüveget, ami csodásan fest."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
LosBlancosRM
senior tag
Ez a szürke még mindig mocskos jól néz ki. A sárga viszont...
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
7Heads Drago
veterán
válasz LosBlancosRM #43 üzenetére
S24 8 Gb ram 2024-ben? Vicces lesz 400+k-ért... 4000 mah akkuval.
Érdekes lesz a SOT. Max 4-5 óra.
Méltó lesz a Samsunghoz.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
A mikro karcok is szórják a fényt, úgyhogy a karcok nem láthatóak csak napfény tükröződéssel de a hatása hogy kevésbé éles a kép az megjelenik..persze ennek is minimális a hatása. kinek mi a prioritás. Az hogy egy minőségi üveglap ami oleofób, olyan lenne mint a bőr az autó elején azért az necces, ennél sokkal kevesebbet ront a telefonon.. Plusz itt azért itt lehet tanácsot kapni hogy mi az az uveglap ami az 1%ba tartozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest