Páncélozott külsővel érkezhet a Galaxy S24

Kívül a szívós anyaghasználat, belül az AI dominálhat egy rakás kamerás trükkel.

Már csak pár hét van a Galaxy S24 család bemutatójáig, és a legjobb felszereltség, az S Pen, illetve a Snapdragon 8 Gen 3 miatt is az Ultra kiadásra szegeződik minden tekintet. A alumíniumvázról titánötvözetre váltó keret 56%-kal erősebb lehet, és ehhez passzolhat a Gorilla Glass Victus 2-nél szívósabb, Gorilla Glass Armor védőüveg (vagy védőüvegek, ha hátulra is ilyen kerül). Ez mindenképp örömhír, lekanyarodó széleivel ugyanis elég sok ponton érheti a csúcstelefont kellemetlen erőhatás, és ha már állítólag 2600 nitre felszökik a pontszerű fehér fénysűrűség, jól fog jönni a kitartóbb üveglap a használat során előálló balesetek kivédésére.

A Galaxy S24 Ultra lehetséges kivitele
A Galaxy S24 Ultra lehetséges kivitele (forrás: SmartPrix) [+]

Ahmed Quaider emellett közel kétszer hatékonyabb hőelvezető rendszerrel számol és az 5000 mAh-s telep megtartásával, 25 wattos töltésadata viszont kétségessé teszi információi pontosságát, elvégre az elődöt 45 watton lehetett tölteni. Mondjuk így is bő egy óra volt 1-től 100%-ig jutni. Míg kívül a szívós anyaghasználaté, belül az AI-é lehet a főszerep, amely többek között jobb éjszakai és 200 megapixeles fotós minőséget jelenthet, írja már Ice Universe.

Az algoritmus 12 különféle terepelemet azonosíthat a hatékonyabb optimalizálás érdekében (nem derül ki, hogy 12-t egy képen, vagy összesen 12-t ismer fel), a nem kívánt elemeket pedig One UI 6.1 alatt nem csak fotókról, hanem videókról is el lehet majd távolítani. Ezt már Bennett Buhner teszi hozzá megjegyezve, hogy az éjjeli videós minőség is profitálhat az AI-ból, sőt: ha egy kép látóterébe nem fért volna bele a téma széle, a mesterséges intelligencia megpróbálhatja kipótolni. Az S24 család előtelepített chatbotot is kaphat, bár ez nem biztos, hogy a startra elkészül, és persze ott van a mobilon a Bixby és a Google Segéd. Végül az AI a hívásokba belehallgatva ajánlhat alkalmazásokat és funkciókat, ami egy picit ijesztően hangzik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés