- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia!
Itt volt hasonló hiba, és arra jutottak, hogy ez talán segíthet.
-
-
Szívesen Urak! Annyit kérnék majd, hogy 1200GU-n valaki nézze már meg please, hogy a httping működik-e, mert nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy a megfelelő repo-ból szedtem-e le, és ugye RT-AC57U-n már nem tudok tesztelni. Köszönöm!
-
-
Friss firmware két támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-99def3a_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-99def3a_with_MC.zipA csomagfrissítéseken kívül újdonságként belekerült még a httping parancs, aminek hálózati diagnosztika során lehet haszna.
-
-
-
-
Van a TOR-hoz webes beállítási lehetőség az admin felületen, mint pl. Tomato-ban?
-
válasz
attilav2 #2807 üzenetére
Egyébként mire használod a firmware-be integrált TOR-t? Csak mert ugye böngészni ott a TOR browser, letöltésre, filemegosztásra, stb. meg elég lassú lehet a TOR hálózat. Amúgy van webes beállítófelület is hozzá az fw-ben, vagy konfigfile-ból kell mókolni?
-
-
-
-
válasz
woodworm #2789 üzenetére
Akkor a legegyszerűbb az, ha menti a jelenlegi konfigot mondjuk egy...
nvram showall > /tmp/nvram_backup
paranccsal, aztán ebből a file-ból egy tetszőleges editorral kitörölgeti azokat a sorokat amikre nincs szüksége - vagy nem tudja micsoda -, a maradék elé meg be kell tenni az említett nvram set parancsokat, a végére a commit-ot, futtatási jogot neki, és mehet a visszaállítás. Így relatíve egyszerű egy szelektív konfigmentést csinálni, amiből a "szemét" kihagyható.
-
válasz
woodworm #2785 üzenetére
Lehet ez lesz a nehezebb része, mert ahogy látom egy ideje nem érhető el az export és az import paraméter az nvram parancshoz, amivel egyszerűen lehetne file-ba menteni és abból visszatölteni az nvram-ba. Mondjuk a kimenet file-ba írása még csak-csak megoldható most is, de a visszatöltés lehet csak úgy fog menni, hogy legyárt hozzá egy parancsfile-t, ami soronként állítja vissza a kulcsokat.
szerk.:
Ja, közben látom Te is erre jutottál. -
-
válasz
VANESSZA1 #2779 üzenetére
A Breed úgy működik, hogy áramtalanítod a routert, majd lenyomott reset gombbal bekapcsolod, és amikor villogni kezd rajta a led, akkor felengedheted a gombot, és a WAN portját összekötve a PC LAN portjával, böngészőből éred el a 192.168.1.1 címen. Sajnos a felülete kínai nyelvű, de lehet angolosítani több féle módon is. Én Tampermonkey scriptet használok erre, de van Chrome addon is. Szóval megnyitva a 192.168.1.1-et, ezen a felületen a második menüpontban fel tudod tölteni a Padavan firmware-t.
-
válasz
VANESSZA1 #2772 üzenetére
Szerintem itt lesz amit keresel, Breed telepítés OpenWrt alatt.
-
-
válasz
Intruder2k5 #2756 üzenetére
-
-
válasz
Gabesz87 #2757 üzenetére
Ennek csak az az oka, hogy a leírás elkészülte óta frissült a breed. Most letöltöttem a jelenlegit, ennek az md5 összege kétféle módon ellenőrizve:
faeccbb10daba21b173f9b773ca11f2e
Aktualizálom a leírásban is, bár úgyis csak a következő frissítésig lesz jó. Amúgy ha a fejlesztői fw-ben lévő wget le tudja tölteni, akkor nem feltétlen muszáj pendrive-ot használni.
/home/root # cd /tmp
/tmp # wget https://breed.hackpascal.net/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
Connecting to breed.hackpascal.net (192.154.240.106:443)
saving to 'breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin'
breed-mt7621-xiaomi- 100% |****************************************************************************************************************| 103k 0:00:00 ETA
'breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin' saved
/tmp # md5sum /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
faeccbb10daba21b173f9b773ca11f2e /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin
/tmp # mtd write /tmp/breed-mt7621-xiaomi-r3g.bin Bootloader -
-
-
válasz
Gabesz87 #2750 üzenetére
Igen meg: miwifi_r3g_firmware_12f97_2.25.124.zip
-
válasz
Gabesz87 #2746 üzenetére
Akkor lehet nem jó az ssh file. Anno amikor az első Mi-R3G-t Pdavanosítottam, akkor nekem ez a megoldás működött. Most pár hete csináltam egy másikat is, most meg pont ez nem volt jó, mert a letöltött file-al nekem sem ment az ssh, így be kellett jelentkeznem a Mi Account-ba, és onnan letölteni az ssh file-t, azzal lett jó.
-
-
-
-
-
válasz
attilav2 #2701 üzenetére
Sokat számít, de például a default OpenSSH helyett dropbear-t használva is sok helyet spórolhatsz meg. Anno még úgy gondoltam, hogy a 16MB-os RT-AC57U-ra képtelenség olyan firmware-t összerakni, amibe beleteszem az rTorrent-et, aztán mégis sikerült. Igaz mellé csak a Samba, FTP, és egy darab skin fért el, abból még az SSH is kimaradt, és már meg is közelítette a maximum méretet. Aztán nem régiben újra nekifogtam, és "láss csodát", az rTorrent mellett elfért a Midnighr Commander is, sőt VPN, miniDLNA, NFS, és még pár választható összetevő is belefért. Lényegi különbség nincs a full és a lite skinpack közt, igazából képek (logók) hiányoznak belőle, amiket szerintem egyébként se használ senki, viszont több MB-ot elfoglalnak, és nagyon rosszul tömöríthetők.
-
-
válasz
Gyurka6 #2677 üzenetére
A Mi-R3G fw nem 16, hanem 20MB lehet maximum. Ha ezt meg is lehet csinálni, akkor is feleslegesnek gondolom, mert flash partícionálásba nagyon kevesen fognának bele a magas rizikó miatt. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a 20MB is kényelmes már. Akinek meg mégis kevés, telepítsen Entware-t.
-
Ennek alkalmából akkor itt is van egy új rTorrent-es firmware, RT-AC57U-ra.
-
-
válasz
szaboi6512 #2671 üzenetére
Ezt inkább töröltem. Tudom, hogy elvileg nem volt szabálytalan, de please ne!
Egyébként de, attól még tudok fordítani, csak legfeljebb nem fogom tudni tesztelni. De mivel lényegében ugyanaz mint a Mi-R3G, így ami azon működik, az fog működni az ASUS-on is, ha méretét tekintve belefér a firmware-be. Az meg úgyis kiderül fordításkor.
-
Xiaomi Mi R3G-hez frissítettem az rTorrent-es firmware-t.
-
-
-
-
válasz
sasabacsi #2656 üzenetére
Nekiálltam az itthon található routerekkel, összehoztam egy WDS hálózatot, de bizony itt fel kellett venni mindkét routerbe az ellenoldal MAC címét. Így viszont működik szépen. Részleteket privátba elküldtem. Viszont ha a Xiaomi AX3600 nem tud WDS-t, akkor ez így nem fog működni.
-
Srácok, használ itt valaki Padavanos routert WDS/Repeater-ként? Konkrétan a TP-LINK Archer C5-ról van szó, hogy kellene konfigurálni ha a fő router egy Xiaomi AX3600, és azzal kéne WDS-be működnie? Mivel WDS, értelemszerűen a két router vezeték nélkül csatlakozna egymáshoz. Ilyenkor a 3600-ban is kell állítani valamit, vagy csak a C5-ben?
-
-
válasz
V.Stryker #2650 üzenetére
Ez attól függ, hogy jelenleg melyik van fent, és melyiket tennéd rá. Az enyémben ugyanis pl. vannak olyan funkciók (entware), amik működéséhez szükséges bizonyos mount parancsok lefuttatása indításkor, de az csak akkor fog rendesen működni, ha fw csere után nyomsz neki egy reset-et, vagy menüből egy visszaállítást. Persze ha jelenleg is az én fw-m van rajta, és nem nagyon régi, akkor nem kell a reset.
A 3.4.3.9L-101 egyébként nem mond semmit, mostanában kb. minden kikerülő Padavan ilyen, utána van még egy karaktersor, az már ad pontosabb verzióinfót.
-
-
Sehol se vagy, én tegnap meg ma legalább 10x frissítettem 4 routeren, két Mi-R3G, egy RT-AC57U, és egy TP-LINK.
Sajnos RT-AC1200-am nincs, így azt nem tudtam tesztelni. Mondjuk a TP-LINK-et is eladtam, csak kedden viszik el, szóval szerintem most már arra sem fogok rendszeresen frissíteni.
-
Üdv Mindenkinek!
Friss firmware, most négy támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve. A forrásban történt frissítéseken kívül még annyi változás került bele általam, hogy bejelentkezéskor már az "Internet Status" oldal töltődik be alapértelmezetten, nem pedig a "Client Status" fül.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC.zip
ASUS RT-AC1200: RT-AC1200_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC.zip
TP-LINK Archer C5 v4: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-da8a271.zip -
Úgy nézem most eléggé rákattantak az MT7615-re.
-
válasz
woodworm #2621 üzenetére
Addig is amíg megérkezik az RT-AC65P támogatás (ha megérkezik egyáltalán valaha), vettem még egy Mi-R3G-t, csak mert sikerült jó árban hozzájutni. Így újra megküzdöttem kicsit a Padavanosítással, mert most meg a másik módszer működött az SSH file megszerzésére, tehát nem a direktlinkről letöltés mint először, hanem a fiókba bejelentkezős megoldás. Aztán meg nem stimmelt breed md5 ellenőrző összege, nem volt azonos azzal amit anno feljegyeztem, és csak később vettem észre, hogy közben az is frissült, már újabb verzió van.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
lopertpeter #2613 üzenetére
Nem hallottam ilyenről, de ettől persze nem kizárt.
-
5GHz-en is érdemes próbálkozni a fix beállítással, tapasztalatok szerint a 100-as csatornán nagyságrendekkel erősebb szokott lenni a jel, ezáltal a lefedettség és a sebesség is javul. Persze ehhez kell, hogy minden kliens is támogassa ezt a csatornát, és mivel ez már DFS tartományba esik, így zavaró radarjel sem lehet, mert akkor el fog váltani onnan a router, függetlenül a fix beállítástól.
-
Teljesen mindegy melyik routerhez töltöd le, mind egyforma. Ez egy TFTP kliens, ami fixen a 192.168.1.1 címen futó TFTP szerverre próbálja meg feltölteni az fw-t. Itt van feltöltve nekem ASUS Restore Tool, esetleg próbáld meg ezzel is. Van benne két verzió is.
-
-
OK, valóban, akkor ezen másképp van mint a többin. De ezek szerint megy a restore mód, tehát valami probléma kliens oldalon lehet. Tűzfal, egyebek...
Egyébként ha áram alatt reset-eled a routert 5-10mp-ig, akkor elvileg visszaáll alapra. Ha utána újraindul, akkor a LED-eken mit látsz? Pl. a WiFi nem indul el? SSID nem látható? Vezetékes LAN kapcsolat van a routerrel? IP-t ad?
-
-
-
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Friss firmware mindhárom támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-aaad80b_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-aaad80b_with_MC.zip
TP-LINK Archer C5 v4: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-aaad80b.zip -
-
-
-
-
-
Plusz találtam egy ilyet is, de sosem próbáltam: Diversion - the Router Ad-Blocker
Bár ASUSWrt-ről ír, de némi mókolással egész biztos feltolható Padavanra is, ha csak nem megy fel simán is, ahogy van. -
-
válasz
magyarosim #2426 üzenetére
Szia!
Ez attól is függ, hogy mire cseréled a régi fw-t. Az általam készített buildben például vannak olyan funkciók, telepített alkalmazások, amik csak akkor fognak működni, ha teljesen tiszta lappal kezdesz, és ebbe beletartozik az internal storage törlése is.
A frissítést elég menüből megcsinálni, nem kell a restoration tool.
-
Nem tartom kizártnak, hisz volt aki megoldotta RT-AC1200G+ és RT-AC58U routereken is, de lehet improvizálni kell, szóval kezdőként nem biztos, hogy menni fog. A v1 árával hiába veted össze, mert az már legalább 2 éve nem kapható, ami meg hardveresen azonos vele, az drágább. És igen, amiben van samba kliens, az fogja látni a HDD-t.
-
-
válasz
Azharel #2411 üzenetére
Igen, Ubuntu alapokon nekem is ez volt, meg fiam gépén is. Valaki fentebb kiderítette már, hogy milyen paranccsal van baja, de most hirtelen nem tudom hol van, engem nem érint, úgysem szeretem az Ubuntu-t. Az aktuális Debian alatt meg fordításkor kapar el, ha belerakod a Transmission-t is a firmware-be. Úgyhogy én jelenleg egy Debian 8.1-et használok fw fordításra.
-
válasz
V.Stryker #2408 üzenetére
Az RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-d39fd1f.trx file-t átnevezted 1.trx névre? Abban a könyvtárban vagy ahol az fw található? Beállítottad a fix IP-t a gépen, a 192.168.1.x tartományba, aminek bármi, de nem 1 vége? És ugye kábellel van összekötve a gép és a router? Ez WiFi-n nem működik. Esetleg ha van más élő hálózati kapcsolat, pl. WiFi, azt tiltsd le erre az időre. Volt olyan, akinek VMware adapter kavart be.
-
-
válasz
V.Stryker #2404 üzenetére
A routeren egy TFTP szerver fut, ha van TFTP kliens a gépeden, azzal is fel lehet tenni az fw-t. Egyébként tűzfalat tiltottad? A router Power LED villog amikor próbálkozol? Fix IP beállítva?
Hirtelen ezeket találtam:
https://superuser.com
https://www.cnet.com -
-
-
válasz
V.Stryker #2375 üzenetére
Ezeket a firmware-eket elsősorban mindenki magának csinálja, a maga ízlése szerint, más kérdés, hogy többen aztán meg is osszuk azt. Viszont abba már senki nem fog energiát fektetni, hogy changelog-ot írogasson. Az én fw-m mellett pl. mindig ott van becsomagolva a prometheus script összes beállítása screenshot formában, illetve a template.config file, amikből azért nagyrészt látható, hogy mit tartalmaz az adott fw, akinek jó így az használja, akinek nem az marad gyárin, vagy keres másikat.
-
válasz
attilav2 #2362 üzenetére
Van rtorrent-et tartalmazó fw-m RT-AC1200GU-ra, ha gondolod tedd fel, akár csak megnézni is, aztán ha tetszik, akkor telepítesz magadnak egy frisset, egy friss fw-re.
-
válasz
attilav2 #2360 üzenetére
Igen azt használom, de nekem van benne ~250 régi torrent, ami bár nagy forgalmat nem generál, napi ~10GB körül, de arra pont elég, hogy mindig megy a kliens. Én úgy nem is foglalkoztam ezzel soha, azért futtatom a routeren a torrent klienst, hogy emiatt ne kelljen állandóan menni egy gépnek, ott viszont nem zavar ha megy a HDD, azt csinál amit akar, azért van.
-
válasz
attilav2 #2347 üzenetére
A /padavan-ng/trunk/romfs/ mappában már a trx összeállítására előkészített tartalom van, ott lehet hiába módosítod, szerintem kell még lennie valahol egy másik példánynak is. Az említett mappa ráadásul alapból üres, oda az első buildeléskor kerül csak tartalom, amit mellesleg a következő build indítása után majd törölni fog. Szóval az egy amolyan temp mappa.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
trance89 #2317 üzenetére
A "gyári" VirtualBox image Debian 8 alapú, én ezért döntöttem az mellett natívan is. Meg aztán sokkal inkább kedvelem is a Debian-t mint az Ubuntu-t, bár az akkor mellékes volt, több rendszert kipróbáltam, a lényeg elsősorban az volt, hogy leforduljon az fw, és az általam próbált rendszerek közül ez először a Debian-on sikerült.
-
-
-
-
válasz
attilav2 #2305 üzenetére
Persze, egy régi laptopom van, az adatlapomon fent van a cuccok részben, de nekem tökéletesen megfelel. Szerencsére tudnék venni újat ha akarnék, de egyelőre nem érzem szükségét. Játszani soha nem játszom, lényegében csak böngészésre használom, meg néha egy kis zenehallgatás vagy videólejátszás, jelenleg talán ez az egy dolog ami érezhetően gyorsulna egy gép cserével, a padavan fordítás, de emiatt nem fogok 250k-t kiadni egy új laptopra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged