-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gumimaci1235 #560 üzenetére
Szerintem sehol, nem tudok róla, hogy erről bárhol lenne tételes felsorolás. Már csak azért se, mert mindenki olyan tartalommal fordítja, amivel akarja.
-
-
-
-
-
Akkor valamit rosszul írtál be a fentebbi scriptbe. Biztosan jól és jó helyre írtad amit fentebb bemásoltam ide?
-
-
-
válasz
Intruder2k5 #536 üzenetére
Nos, nekem működik, frissítette az IP címet. Valamit nem jól írtál be.
-
-
-
Jaa.... Arra nincsen szükség, kikapcsolhatod az egész DDNS funkciót, a WAN UP script fogja ezt csinálni, amit az alatta lévőben írtam.
Annyi, hogy ha ritkán változik az IP címed, mint pl. UPC kábel esetén akár több hónapig is ugyanaz van, akkor érdemes még egy cronjob-ba is betenni a curl-es hivatkozást, és időzíteni mondjuk heti, vagy havi egy update-et.
-
Igen lehet frissíteni.
Milyen képet? Hova raktad?
-
Készen van, tölthető. Egyelőre csak az ASUS, Xiaomi-hoz majd később lefordítom.
-
-
-
Szia!
Hát nem tudom egyáltalán működhet-e így az ipdns, mert ahogy nézem nincs alapból curl a firmware-ben, wget-el meg tudomásom szerint nem megy. Én ugyan használom, de a WAN UP scriptből (Customization - Scripts - Run After WAN Up/Down Events), és nekem van entware telepítve. Neked van entware telepítésed? Ha igen, akkor a fentebb említett részbe ezt írd be:
#!/bin/sh
### Custom user script
### Called after internal WAN up/down action
### $1 - WAN action (up/down)
### $2 - WAN interface name (e.g. eth3 or ppp0)
### $3 - WAN IPv4 address
if [ "$1" == "up" ]; then
sleep 15
/opt/bin/curl -s http://FELHASZNÁLÓNÉV:JELSZÓ@update.ipdns.hu/update?hostname=HOSZTNÉV&myip=[IP]
fiÉrtelemszerűen a FELHASZNÁLÓNÉV, JELSZÓ, és HOSZTNÉV részeket cseréld a sajátodra.
-
Ezt sajnos már nincs időm részletesen leírni, majd esetleg késő-délután, este, otthonról. Most lassan indulóban vagyok melóhelyről.
De gyorsan annyit, hogy a router normál módban, a login azt hiszem admin és a jelszó ami a routerben van. Mappa nem kell csak a trx file, a parancsok pedig ott vannak a linkelt hsz.-ben, de értelemszerűen az fw nevét cserélni kell.
-
Ezt sajnos nem tudom megmondani látatlanban, de még tippem sincs. Ha nem jutsz előre, van még pár alternatív lehetőség.
Első és legegyszerűbb, hogy töltsd le ezt a zip-et, ebben van kétféle verzió asus restoration tool, hátha valamelyikkel sikerül. [link]
Második opció, hogy próbálj meg letölteni egy Live Linux-ot, írd ki egy pendrive-ra, boot-olj be arról a géppel, és akkor tftp-vel fel tudod tenni a firmware-t a routerre.
Harmadik lehetőség, hogy SSH-n vagy telnet-en lépsz be a routerre, és ott írod fel a firmware-t. [link] Annyi, hogy ehhez a wget számára is elérhető helyre fel kell tölteni a trx file-t, vagy WinSCP-vel tudod még a routerre másolni a /tmp mappába. [link]
Ezek nyilván már macerásabbak, de jobb ötletem nincs.
-
-
-
-
Üdv!
Valamilyen szoftveres tűzfal blokkolja a kapcsolatot. Akár a Windows sajátja, akár egy 3rd party program.
Bónusz kérdés:
Ugye LAN kábelen próbálkozol, és a helyi kapcsolat IP címét állítottad be? Csak mert volt aki ezt is WiFi-n próbálta megoldani, mondván valahol a szekrény mögött van a router, és nem fér hozzá. -
-
válasz
woodworm #502 üzenetére
Köszi!
Ha jól rémlik a romfs mappát quick build során is törli és újra létrehozza, szóval ez sem járható. Meg ugye a quick build önmagában sem egy életbiztosítás, eddig én is minden körben újraforgattam a teljes fw-t, sosem quickeltem. Mondjuk annyira nem is fontos, igazából részemről is csak próba lett volna, mert ahogy még tegnap is írtam, egyelőre jobban bízom a Linaro repoban.
-
Gyors kérdés:
Azt tudja-e valaki, hogy az "új" repoból fordított, átírt start.sh script esetén mikor és melyik file indítja a firmware trx file összeállítását?Bővebben:
Tegnap éjjel megpróbálkoztam egy 101-es fw fordítással, de a "megszokott dolgaimat" beletettem volna abba is. Meg is találtam egy scriptet azt hiszem a /padavan-ng/trunk/stage almappában build_firmware.sh néven (vagy valami hasonló, bocs, de ezt most csak emlékezetből írom melóhelyről), amiben kikerestem azt a részt amikor törli majd újra létrehozza a /padavan-ng/trunk/romfs mappát, ide be is tettem egy pause-t, majd amikor megállt a futás be is másoltam oda a szokott dolgaim, de érdekes mód a Linaro verzióval ellentétben ez belenyúlt oda, és törölt file-okat, így meg ugye semmit sem ér az egész. Konkrétan az /opt/lib mappát törölte, amit nem is értek miért zavarta, hisz alapból az /opt mappa üres az fw-ben. A Linaro féle repóból dolgozó alap prometheus script az fw összeállítása előtt mindig megáll, és bekéri a jelszavamat. Ekkor szoktam bemásolni a saját dolgokat, majd ezután kb. ~1 perc múlva végez is, a módosított script viszont ilyet nem csinál, az egyből pakolja össze az fw-t, és csak akkor pause-ál, amikor már kész a trx image file. -
Tegnap beizzítottam a pxe boot szervert is néhány kisebb rendszerrel, egy ram teszt, egy parted magic (azt hiszem, valami partícionáló , linux disztró), egy hiren"s boot cd, egy damn small linux, meg ilyenek vannak benne. Mondjuk leginkább érdekesség, használni nagyon ritkán szoktam.
Ja meg fordítottam egy újabb midnight commander-es fw-t is, de ebből kivettem pár dolgot, és így belefért egy újabb commander egészben, nem kellett kigyomlálni belőle semmit, szóval mondhatjuk igényesebben van összerakva. Viszont én maradtam egyelőre a bevált és stabil linaro forrásnál. Ha valakit érdekel itt megtalálja, részletek a csomagolt file-ban, ide már nem "szemetelek" vele.
-
Távoli elérésnél a padavan több dolgot is korlátoz, pl. nem lehet fw-t sem frissíteni, nem lehet a beállításokat törölni és mentésből visszatölteni se, de nem lehet a scripteket se szerkeszteni a Customization - Scripts menü alatt. Ez utóbbira én is midnight commandert használok, azzal direktben tudom a filernedszerben szerkeszteni a scripteket, a többire meg ha nagyon kell akkor ssh tunnelben megoldható távolról is a helyi, lan oldali ip-vel való elérés.
-
-
Már annyi repo volt ide-oda linkelve, nem tudom ezt láttuk-e...?
Ahogy láttom itt is vannak commitok.
-
Az Optware és az Entware összefoglaló nevek, egy csomagtároló rendszert takarnak, ami kifejezetten ilyen beágyazott rendszerekhez lett létrehozva mint a routerek, vagy a NAS-ok, de több féle-fajta is van belőlük. Hasonló a "nagy" asztali Linux disztrók szoftver tárolóihoz, innen is nagyon sok féle alkalmazást tudsz telepíteni az eszközre. Hogy mit és mennyit tudsz ezekből futtatni, annak leginkább csak az eszköz teljesítménye szab határt.
Pl. az egyik Entware tároló github oldala és maga a szoftver forrás.
-
-
-
-
-
-
-
-
Nem lehet, a gyári firmware nem fogad el csak másik gyári firmware-t. A padavan-t feltenni failsafe módban tudod, és szerintem vissza is csak így megy.
-
-
válasz
Medve_papa #400 üzenetére
Üdv!
Itt van egy screenshot, épp linkelni akartam.
-
válasz
attilav2 #396 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy tizen-egykétezer forintért nem fogsz olyan eszközt kapni, ami kivált egy szervert, vagy egy korszerű asztali PC-t, és akár csak hasonló teljesítményt tud nyújtani. Az eddig is tudható volt, hogy a routerek torrentezésre csak erős kompromisszumokkal használhatók.
-
válasz
attilav2 #389 üzenetére
Megszokás kérdése, én pl. a nano-t nem szeretem, nagyon nem, ellenben jól elvagyok a vi editorral, viszont ha kényelmesen akarok "dolgozni", akkor egyértelműen az mc a nyerő. Nem is beszélve arról, hogy ritkán, de néha előfordul olyan, hogy valamit a torrent kliensből nem sikerül törölni, olyankor konzolon szoktam ezt megtenni. Mondjuk nekem a Xiaomi-n van telepítve "komplett" entware, szóval ott volt eddig is mc, akinek viszont nincs ilyen, annak jól jöhet ez is, ha bármi file-műveletet kell csinálni a routeren, és nincsenek hozzá kellő Linux konzolos alapismeretei. Meg ugye ez tud egyéb dolgokat is, pl. ftp csatlakozást létrehozni, de a másik routerhez is tudtam vele csatlakozni, és annak a filerendszerét is tudom böngészni az AC57U-n futó mc-vel, szóval azért ez nem egy notepad klón, mint a nano, attól több.
-
Igen, csak azt. Végül maradt az Aria2 is, annyi, hogy egy elég régi (talán 2011-es kiadású) Midnight Commander került bele, és abból is kiszedtem pl. a help állományokat, mert így jóval kisebb méretben sikerült összerakni az /opt mappát. Valami 8,5MB körül lett, szemben a frissebb rendszer ~20MB körüli teljes méretével. De amire itt kell, ez is bőven elég.
Ja, meg az előző változathoz képest beáldoztam a transmission web control frissítést, az maradt az alap ami van a padavanban, és nem került bele az eredeti transmission gui sem. De ezzel ugye csak pluszok maradtak el, nem vettem ki semmit az alap rendszerből.
Azt hiszem úgy 50 valahány byte-al lett kisebb az fw, mint a maximális méret.
-
Na kérem, sikerült belepréselni a Midnight Commander-t az ASUS RT-AC57U flash-be.
Firmware verzió:
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100 56960f9Változások az alapbeállításokhoz képest:
- gray és gray2 színtémát tartalmazza az alap asus-on kívül
- orosz nyelv támogatás eltávolítva
- samba 3.6 (smbv2) támogatás aktiválva
- asus logó lecserélve egy saját készítésűre
- a gyökér filerendszerhez adtam három mappát, /cifs1, /cifs2, és /nas- tartalmazza a midnight commander filekezelőt
Letöltés: https://mega.nz
És végül néhány screenshot a fentebbiekről:
Használd egészséggel!
-
Hát ha nem megy az fdisk használata, akkor nehéz lesz routeren csinálni. Egyébként az fdisk indítása, amennyiben egy USB háttértár van csak...
fdisk /dev/sdaPartíció törlése a d gombbal, majd a partíció számának megadásával megy, létrehozás n gomb, változtatások kiírása w, kilépés q.
Aztán a formázás, ha csak egy partíciót hoztál létre...
mkfs.ext4 -j /dev/sda1 -
De, valahogy biztosan lehet Windows alól is, vannak rá alkalmazások,, szerintem ingyenesek is, de ne kérdezd mik azok. Talán ez...
MiniTool Partition Wizard Free 11
Ha nem jó, akkor Google.
-
-
-
-
-
-
Csináltam egy Padavan-ng összeállítást Xiaomi Mi Router 3G routerhez is, hogy ha már így belejöttem, akkor az is menjen saját builddel, a saját igényeim szerint.
Firmware verzió:
MI-R3G_3.4.3.9L-100 56960f9Változások az alapbeállításokhoz képest:
- minden skin hozzáadva
- asus logó lecserélve egy saját készítésűre (bár xiaomi-n nagy szükség nincs rá)
- transmission web control cserélve, magyar nyelvet támogató változatra
- eredeti transmission webui hozzáadva (van aki azt szereti)
- a gyökér filerendszerhez adtam három mappát, /cifs1, /cifs2, és /nas
- tartalmazza a midnight commander-tLetöltés: https://mega.nz
Használd egészséggel!
-
-
válasz
attilav2 #351 üzenetére
A Midnight Commander-t nem, de a nano-t végül sikerült betenni, de ezt is már csak úgy, ha kivettem az Aria2-t. A többi minden ugyanaz mint ebben az fw-ben. Parancsolj!
De azért még nem adtam fel a Midnight Commanderes verziót se!
-
válasz
szaboi6512 #348 üzenetére
Sajnos nem biztos, hogy az rtorrent-es összeállításból lesz valami, mert tegnap éjjel fordítottam egyet, majd a végén közölte, hogy csak 20MB lehet az fw max. mérete, és abba nem fért bele, pedig már "mindent" kivettem, transmission, aria2, skinekből is csak a szürkéket hagytam meg, szóval elég csupasz volt. Még annyit megnézek majd, hogy egy régebbi entware repo-s telepítés mennyivel lenne kisebb.
-
-
-
válasz
szaboi6512 #348 üzenetére
OK. Annyit elöljáróban - mivel azért kell valami fix pont -, hogy fog kelleni egy háttértár, vagy akár csak egy partíció, aminek a kötetcímkéje DATA, hogy a /media/DATA mappa alá csatolódjon automatikusan. A rajta lévő filerendszer típusa már mindegy, bármi jó amit a padavan támogat. Oda teszem majd a konfigokat, hogy azért az módosítható legyen tetszőlegesen, illetve oda fognak menni a letöltések is.
-
válasz
szaboi6512 #342 üzenetére
Megcsinálom az ASUS-on. Mármint Xiaomi-ra, de utólag rájöttem, az ASUS-on is be tudom konfigolni. Szerintem holnap meglesz.
-
-
válasz
szaboi6512 #342 üzenetére
Majd átgondolom még, de ezt mindenképp körülményesebb lenne megvalósítani, mert még az ASUS jelenleg csak játszani van, akkor és azt csinálok vele amit akarok, addig a Xiaomi élesben megy, és ha naponta hatszor fogom flashelni és huszonötször újraindítani, akkor a család leszedi a fejemet.
-
válasz
attilav2 #340 üzenetére
Hát nem tudom a mostani SSD-k, hogy viselik a trim hiányát, routeren eddig azért HDD volt a "divat". Visszanéztem most a privátjaimat, mert emlékeztem, még 2012-ben volt egy fórumtárs, aki ASUS RT-N66U-n próbálkozott SSD-re torrentezni. Sajnos típusról nem találok infót, csak annyit, hogy egy 60GB-os külső SSD volt, tehát nem rack-ben volt, hanem eredetileg külső USB-s darab. Na most neki ez kb. 3 hónapot ment, majd megadta magát, akkor kicserélték, az új megint annyit ment, azt is kicserélték, de a harmadikat már nem volt képe tönkrevágni és megint visszavinni, szóval az nem került a routerre, maradt a HDD.
-
-
Mindenki használja amire akarja, vagy nem használja és kész. Erőforrást nem foglal, zavarni nem zavar, csak az általam korábban használt Tomato-ban volt, és én használtam is, így önös érdekből beletettem ebbe is, hátha majd itt is belakom. A cifs mappák alá egyébként más eszköz - pl. NAS - megosztását szokás felvenni. (common internet file system)
Hát ilyen teszteket nem végeztem padavan alatt, elvileg ugye natív támogatása a Linux-os fs-eknek van, szóval ext4-nek kellene lenni a leggyorsabbnak, főleg megfelelő mount opciókkal. De nem gondolom lassúnak az NTFS-t se, extfat-ot meg nem próbáltam még a routeren csak pendrive-al, az meg ugye eleve lassú.
-
Akkor itt egy újabb Padavan-ng verzió ASUS RT-AC57U routerhez, és szerintem én ezzel egy időre be is fejeztem, mert ebben végre minden úgy van, ahogyan szerettem volna.
Firmware verzió:
- minden skin hozzáadva
- asus logó lecserélve egy saját készítésűre
- transmission web control cserélve, magyar nyelvet támogató változatra
- eredeti transmission webui hozzáadva (van aki azt szereti)
- a gyökér filerendszerhez adtam három mappát, /cifs1, /cifs2, és /nasLetöltés: https://mega.nz
Használd egészséggel!
-
válasz
trance89 #333 üzenetére
Találtam belőle olyat, ha jól rémlik ez volt az, ami bár verzióra ugyanaz, de a dátuma jóval újabb. [kép] Viszont jogosultsági gondjaim voltak vele, mert ezt csak zip-ben találtam meg, és azt bemásolva elkapart a prometheus, hogy nem fér hozzá a file-okhoz. Pedig hát ugyanazzal a felhasználóval csináltam mindent. Aztán lefuttattam root joggal is a scriptet, úgy meg is csinálta az fw-t, de inkább dobtam, nem erőltetem ezt így. Most betettem ugyanazt a verziót ami volt is benne eredetileg, de benne van a magyar nyelv is. Persze ha lenne valahol tar.gz-ben az újabb...
-
-
Ti amúgy sudo-val szoktátok indítani a prometheus scriptet? Mert ugye ha nem, akkor néha kéregeti a jelszót. Gondoltam, hogy azzal kéne mindjárt indítani, hogy ne álljon le amiatt, de kicsit tartottam tőle, nehogy úgy meg az fw-ben ne stimmeljenek majd a jogok.
-
válasz
attilav2 #327 üzenetére
Köszönöm!
Bár ugye Neked nem kell magyaráznom, hogy a munkát leginkább a script végzi, én csak kicseréltem egy képet, átírtam két css file-t, meg néhány paramétert a telepítő konfigban, szóval inkább idő és akarat kérdése a dolog.
És igen, 19.10 volt az első telepített disztró, aztán az LMDE 3 Cindy-vel sikerült.
-
válasz
trance89 #319 üzenetére
Én is találtam múltkor valami kínai fórumon egy padavan screenshot-ot, hát ebben is vannak érdekességek.
-
Nos, ahogy reggel is írtam, úgy néz ki tegnap a host (Kubuntu) rendszerben volt a probléma, azt lecserélve már rendesen lefordult a Padavan, így én is megosztom a végeredményt, ami első körben egy ASUS RT-AC1200GU, vagyis RT-AC57U firmware.
Firmware verzió:
- minden skin hozzáadva
- asus logó lecserélve egy saját készítésűreLetöltés: http://www.mediafire.com
-
Semmi extra, leginkább "játszom" vele, próbálkozom, ezért is vettem az AC57U-t, hogy ne kelljen az éles routert falshelgetni, folyton reset-elni, naponta többször újraindítgatni, stb., mert nem csak én használom a netet. Meg aztán így az alatt is van net, még próbálkozom az ASUS-al. Esetleg majd Samba 3.6-os (smbv2) skin-es fw-t csinálok.
Amúgy voltak itt páran akik szempontnak tartották az fw méretét. Ez jutott eszembe, mikor láttam, hogy az Aria2 vagy ~3,5MB-ot megeszik. Vajon azt használja valaki (itt)?
szerk.:
Ja, amúgy este lecseréltem még a Kubuntu-t egy LMDE-re, és úgy néz ki azzal jól lefordult az fw. Igaz csak annyit próbáltam meg rajta, hogy beléptem SSH-n és megnéztem van-e az ominózus hiba, de nem volt. Aztán mentem aludni mert ez már 1 óra után volt, és 6-kor keltem. -
Nekiálltam ma padavant buildelni az ac57u-ra. Lefordult, működik is, de ssh-n belépéskor dob egy hibát.
Már csináltam négy fajta verziót, van köztük stable és test is, van aminek belepiszkáltam a konfigjába, van aminek nem, mind ugyanezzel a hibával fordult le. A gazda rendszer az aktuális kubuntu verzió, délelőtt raktam fel, alapbeállításokkal, csak a prometheus miatt.
Mitől lehet ez, és mit kéne csináljak, hogy ne legyen ilyen?
-
-
Az összefoglalóba begyűjtöttem a neten fellelhető tartalmakat, és a PH-s fórumtársak által közkinccsé tett fw-ket, hogy ne kelljen folyton visszakeresni a linkeket. Ha valakinek van még hozzáfűznivalója, esetleg korrekciós javaslata, az ne tartsa magában!
-
-
Ebben működik az FTP, feltöltöttem ide, már nem tudom hol találtam, csak Google-el keresgéltem. Én nem használok VPN-t, nincs is beállítva, mit kellene nézzek rajta?
szerk.:
Szerintem innen van az fw.
https://dimez.ru/padavan-ng/current/asus/
illetve itt találtam még egyet, de ez nem látja az NTFS-t.
https://www.upload.ee/files/9566528/RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx.htmlHa viszont nálad jó, akkor lehet kéne tennem egy próbát HDD-vel is, mert most csak pendrive-al tesztelgetek, de ez több szempontból sem az igazi.
-
Kérdés:
Az FTP szervert használja, próbálta valaki RT-AC57U-n az attilav2 féle Padavan fw-vel?Nekem sehogyan sem akar írni. Olvas, tallóz, letölteni tudok róla, de feltölteni nem. Sem ext3-ra, sem pedig NTFS-re. Gyorsban lekaptam másik két fw-t a netről, az egyikben nincsenek skinek (nekem az kéne), de legalább megy benne az FTP, a másikban viszont nincs NTFS támogatás. Persze lehet, hogy a végén még akkor is ez lesz a három közül.
-
-
-
válasz
Williams #246 üzenetére
Használd inkább az ASUS Firmware Restoration Tool-t, ebben a zip-ben van két verzió is.
-
-
Üdv!
Sajnos OSX-el másnak sem ment a minap, próbálj keríteni egy Windows-os vagy esetleg Linux-os gépet. Vagy marad a woodworm által ír SSH-s megoldás. Ez viszont kockázatosabb!
-
-
válasz
attilav2 #190 üzenetére
Nem is értem miért épp tőlem, amikor én is kezdő Padavanos vagyok.
Egyébként az Automatic I/O RAM Caches Reclaim nálam 50%-on van, ennyi is volt, én nem nyúltam hozzá. Persze lehet, hogy csak akkor aktiválódik, ha ténylegesen rákötsz egy háttértárat. Nekem van rajta HDD.
Az Auto Check Filesystem on Storage Plug-In? végül is hasznos lehet, főként ha torrentezel, mert ugye akkor rengeteg írási, olvasási, és törlési művelet van a HDD-n, így könnyebben előfordulhat filerendszer sérülés is. Ugyanakkor ha mondjuk rendszeresen le/fel húzgálod a HDD-t, mert mondjuk átkötöd TV-re amikor meg akarsz nézni róla valamit, vagy másoláshoz PC-re dugod, akkor bosszantó és felesleges is tud lenni a sok ellenőrzés, ami nagy HDD esetén nem kevés idő lesz. Persze attól is függ, hogy milyen szintű ellenőrzést csinál, sosem próbáltam, nem ismerem a működését, de ha a felhasználás jellegéből adódóan túl gyakran futna így az fs-check, akkor jobban jársz ha x időnként inkább manuálisan ellenőrzöd.
-
válasz
attilav2 #182 üzenetére
Sosem értettem ezt az aggódást a szabad RAM mennyisége miatt. A RAM nem azért van, hogy üresen álljon, hanem, hogy használja a rendszer. Ha éppen a kernelnek és az alkalmazásoknak nincs már szüksége többre, akkor cachelésre, pufferelésre használja, ezzel is gyorsítva a működést. Láthatod nálam is, a Mi Router 3G-ben 256MB RAM van, plusz mivel én futtatok rajta entware-t is, több alkalmazással, így van még 256MB swap is beállítva. Mindemellett a szabad RAM mennyisége ~20MB, de ha megnézed a részletes infókat, ott már látszik, hogy a foglalt területből ~50MB a cache, ~80MB a buffer, és a swap-et nem is használja. De én ezzel sosem foglalkozom, intézi a kernel.
-
-
Nem tudom mit értesz pontosan a "router firmware update" alatt, de a webes admin felületről nem megy fel, kell hozzá az asus firmware restoration tool.
Firmware feltöltése ASUS routerre
vagy...
[Wireless] Hogyan használható a router mentési módja? - Asus -
-
-
-
A névfeloldás jól működik? Próbáltál olyan beállítást, hogy ne a router legyen a névszerver, hanem a dhcp közvetlenül a klienseknek kiossza mondjuk a google dns címeket? Illetve én összevetném a routing útvonalakat is padavan-al és gyárival is, bár az annyira nem a routeren múlik már.
-
-
AC57U még nem volt a kezemben, de szerintem ugyanúgy kell ott is, mint minden más ASUS routernél.
Firmware feltöltése ASUS routerre
vagy...
[Wireless] Hogyan használható a router mentési módja? - AsusDe előttünk a "kacsa" már túl van ezen, majd Ő megerősít.
Letöltési linket is pár hsz.-el fentebb tettek be. [link] Ne zavarjon meg, hogy 1200GU-t ír, de ez kell neked is.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged