Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
Aktív témák
-
glacious
addikt
válasz
hyperspace
üzenetére
Úgy érted meddig tud felmelegedni, vagy meddig 100%-os teljesítményű?
A második esetben 72°C-ban adta meg az intel, az önlassító hőmérsékletet. -
hyperspace
őstag
mennyi egy 3GHzes p4 homersekletenek felso hatara?

-
mycso
veterán
válasz
Badboy02
üzenetére
De lehet érdemes megvárni a nyár végén debütáló Conroe procikat, és a 965-ös lapokat!
Hát szerintem nem érdemes, mert nemhiszem, hogy azt is megúsznám olyan 65-70k-ból.
Na majd még jól gondolkozok, nekem ennek a d805-nek az alapteljesítménye nem annyira meggyőző. /tuningolni, meg minden procit lehet/
Lehet elgondolkozok, egy d820-on + egy asus p5nd2-n, feltéve ha megy benne a proci.
Na meg persze a régi cuccaimat kellene először eladni.
Egyenlőre csak játszadozom a gondolattal, hogy milenne ha... -
Badboy02
csendes tag
Én 2 féle lapot nézegettem Abit AW8-t, vagy Asus p5wd2, de ezek tényleg drágák. Nf4-t ne vegyél, sokan lehúzták, de biztos vannak, akiknek tettszik. Én Asus P5ld2, vagy Abit Il8-t néztem, azt mondják ezeket jól lehet húzni, stabilak, és nem is drágák.
630 vagy 805? Inkább 805-t vegyél, mert egy árban vannak a 630-al, 34K-ért lehet már kapni!
De lehet érdemes megvárni a nyár végén debütáló Conroe procikat, és a 965-ös lapokat! -
mycso
veterán
Arra gondoltam, ha minden jól megy akkor megválok a régi konfigomtól, aztán váltok egy újabb rendszerre, aztán kellene egy kis segítség.
Kinek van itt 775-ös rendszere???
Írhatna valamit, hogy milyen lapot lenne érdemes venni /ami jó, tuningot szereti, olcsó, stb/.
Eddig az asus p5wd2 ami bejön, csak én inkább egy 10-essel lejebb lévő kategóriájú lapra vágyom.
Tényleg mindenféleképpen intel, vagy gondolkozzak el nf4-ben??
Ja a másik dilemma a proci.
630 vagy 805??? -
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
a ram jó, proci lesz a ludas

-
_seth_
veterán
válasz
Froclee
üzenetére
Akkor rakja be, hogy csökk mód, vga, normál indítás stb ha előzőleg a win indulása közben lefagyott vagy újraindult a gép.
1,525V akkor pl egy 1,575 vagy 1,6V-ot céloznék meg elsőnek DE csak ha mindig bejön a csökk. mód stb ha megy a win akkor nem kell feltétlenül emelni. -
(Bundás)
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Mert emez 8ezer!

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Bizony szokás, és milyen jól lehet őket húzkodni felfelé. Ha vicces ha nem, de aki 10e-ért vesz procit, és egy 30-40k-s teljesítményét hozza ki belőle, az semmivel sem kisebb tény és eredmény, mint egy 40k-s rendes P-ból 90k-snak megfelelő teljesítményt kihozni. Szerintem.
-
(Bundás)
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Imént láttam bazárokban 2gigás cerkákat, 2.6-2.9ghz körüli tuningpotenciállal! Csak jelent valamit!

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Na basszus, akkor befuccsoltam. Akkor keresd ki a BIOS-gyártót, hátha van hozzá spec dolog, vagy az Asusnál hátha van ilyenirányú support a lapra.
Egyébként meg vedd ki a ramokat hogy úgy mit pittyeg. Ha ugyanazt, akkor télleg ram, és akkor
ha meg mást, akkor meg passzolok 
-
(Bundás)
addikt
2ghz-es Celeron procik tuningolhatóságáról szeretnék informálódni! Ilyen cerkák milyen maggal rendelkezhetnek? Van valami stepping lista tuning eredményekkel?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Meg kéne nézni, hogy a User's Manual ír-e valamit erről. Némelyik szokott. Ha nem, akkor meg kéne nézned milyen gyártótól van a BIOS (AMi, Award, Phoenix stb.). Ja, hülye vagyok, az Asusokban AMI van
Szóval van elvileg valahol egy leírás arról, hogy melyik sípkód mit jelent. Általában különbözőek sajnos.
Nos itt : [link] van, és a standard kódok közt :
Standard Original IBM POST Error Codes:
1 long, 2 short beeps : Display adapter problem (MDA, CGA)
Mivel ez nem gyártóspecifikus hibakód(mármint az 1r-2h) ezért ez a megoldás, tehát az AMI-spec.résznél nincs ilyen.
Vagyis eszerint nem ram, hanem vga.
De ez nem szentírás!
Ja, és próbáld ki, hogy kiveszed a vga-t, majd visszateszed, hátha helyrejön.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Laphoz tartozó könyv mit ír erről?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Tuti hogy a ram? le kéne csekkolni a sípolásokból elvileg ki lehet bogozni mi baja.
-
-
Celithrandi
addikt
gondoltam elkezdem próbálgatni a tuningot ma, de mikor bekapcsoltam a gépem hazaérvén csak sípolt.
2 napot bírta az A-Data ram úgy néz ki -
-
Froclee
őstag
Csa all!
Az FSB-m alapból 133as és ha felemelem 148 körülira akkor kell a feszen emelni és ha igen mekkora feszre? -
Gorgo24
tag

-
Badboy02
csendes tag
válasz
Gorgo24
üzenetére
Régebben léget használtam, de áttértem a vízhűtésre, mert zavart a ventik sűvítése.
Scythe Ninja, Thermalright Xp 120, Coolermaster Hyper ezeket ajánlanám, drágák, de megérik az árukat!!
Biosba tudod majd beállítani az Fsb-t és a feszültségeket [link] Rez_Grof első hozzászolásában megtalálsz mindent ami a tuningoláshoz kell -
Gorgo24
tag
Hy all!

Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz (15 x 200), Prescott, 1 MB!
Van egy ilyen procim és szeretném tuningba bocsátani!
Ilyen téren kezdő vagyok, mit tehetek?
Meddig húzható ez a proci, mit lehet róla tudni?
Jó, elégséges vagy elszúrtam a vásárlást anno tavaly ilyenkor!
Mennyit ér ez most?
Bocs a kérdésekért, de tudni szeretném!
Válaszokat előre thx!
Gondolkozom hogy lecserélem egy 2 magos Cpu-ra!
-
G3r!
tag
Nekem csak annyi lenne a kérdésem hogy a most vettem egy Intel Pentium 4 640-es procit persze prescottot és azt szeretném meg tudni hogy mennyire tuningolhatót fogtam ki.
Stepping:3
Revision: N0
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Akkor juhéé. Hajrá tuning

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
A hűtést a tuninghoz úgy kell konfigolni, hogy veszel egy a gyárinál sokkal hatékonyabb procihűtőt, és normális pasztával jól felrakod a procira.

De ha a BIOS-béli állításokra gondolsz, akkor nemtom az a lap már Q-Fan-os-e, de szerintem nem lehet olyan pontosan beállítani a hűtés, a venti szabályzását, mint a későbbi lapoknál. Legalábbis azt hiszem. Ha mégis, akkor a Power fülön a Hardware Monitor pont alatt kell lennie valahol. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
BIOS-ban Advanced fülön JumperFree Configuration, ott az AI Overclock Tuner-t Manual-ra kell állítani, és Szezám tárulj...
-
mycso
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Pedig a biosból lehet.

-
robyeger
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Lehet hogy sehogy, mivel az ugynevezett márkás lapok nem támogatják előszeretettel a tungot. pl.: Intel, Dell, Compaq, de ide tartozik a Fuji is
. Azért nézd át alaposan a lapod BIOSát, hátha mégis állítható benne valahol a proci alapórajele(FSB).
[Szerkesztve] -
Celithrandi
addikt
3,2 es Northwoodomat hol tudom húzni? Biosba sehol sem enged állítani rajta, valami winfosszoftweralól kéne?
-
apro
senior tag
hali skacok jó ,tudom ez nem teljesen idevágó tém. de szeretném megkérdezni honnan lehetne letőlt a full (nem TRIALL) verz az EVEREEST ultimate v.2.80 astesztprogit
havalaki tudja előre is kőszi
ja igen az előző hozzászóláshoz nekem is ilyes hűtőm van és nem megy feljebb a hőfok terhelten 52C-főlé -
Tipi
tag
2,66 celeron D ami 3806MHz en megy (1,6 voltán)?
43% tulhajtás ez naon rossz?
léghűtéssel megy a gép!!!
abit ic7 max 3
2*512 kingmax super szar effektíven 472MHz
Thermaltake beetle hűtő
ez naon rossz? -
Revoltek
aktív tag
nekem 3 Ghz-s van 2Gbyte RAM-mal és megvagyok vele elégedve

-
end73
aktív tag
ha vkit érdekel egy eladó 630@4900 akkor pill ide : [link] thx
[Szerkesztve] -
Clemi
veterán
Nos kipróbáltam a kissebb időzítésekkel, de ujraindult a gép, úgyhogy a memoriákat hagyom By Speed beállításon. A procit visszavettem 240-es FSB-re, így stabilan kocog 3,36 Ghz-en, ami nekem bőven elegendő lesz.
Köszi a segítséget!!! -
Clemi
veterán
Szerintem a 312,9-hez is beállíthatsz egy kicsit jobb időzítést.
Oksa kipróbálom. Most futtattam le egy PCMArk-ot 245/613-as beállítással, amin a proci 3,43-al, a memóriák 306,8-al mentek. Össz pontszámot nem adott ez a disznó, de a többit igen.
CPU:5503
Mem:4288
Graph:3872
HDD:6259
Megpróbálom a kisebb időzítéseket -
atee
őstag
Még annyit tennék hozzá, hogy a ház oldala nincs felszerelve egyenlőre.
Hogy ez mennyiben fogja befojásolni a hőmársékletet azt nem tudom, de szerintem nagyon nem.
Mivel elől is van ventim ami a friss levegőt szállítja és hátúl is ami közvetlen a procítól kiszívja a meleget. -
atee
őstag
Rendben van.
Így elsőre annyit tudok róla mondani, hogy bosszantott amikor rádöbente az alaplapot is ki kell venni hozzá. Na persze erre számítottam, de titkon reméltem, hogy mégse
Egyébként nem volt nehéz összerakni.
Elég könnyű szerkezet csak a méretei riasztóak. A chipszet ventijét ha akarnám se tudnám miatta felszerelni.
A ventije nagyon halknak tűnik nekem max fordulaton is. Szimpatikus, hogy hátlapra kivezethetó a fordulatszámszabályozója.
Most terheletlen állapotban 3.5 ghz és alapjáraton 38-39 fokos. Értelemszerűen a két eredmény a minimum és a maximum fordulatnál jellemző.
Terhelni csak mpg illetve avi lejátszásával terheltem most.
Ilyenkor 41-43 fok közt a fordulatszám fügvényében.
Este játék tesztelés is lesz lesz az igazi megmérettetés, de eddig nem tűnik nekem rossznak. Olyan maximum 55-56 fokra számítok.
[Szerkesztve] -
Clemi
veterán
Nos megvolt a próba, íme az eredmények:
FSB Memoria speed CPUZ Osztás
230 345 172,8 4:3 Indul
240 480 240,5 1:1 Indul
240 600 300,6 4:5 Indul
240 640 NEMindul
250 500 250,3 1:1 Indul
250 625 312,9 4:5 Indul
Egyelőre feljebb nem próbáltam. Így stabilnak tűnik, és a PCMark05 futása alatt a maximum hőmérséklet 58 fok volt. Sajnos a PCMark-om nincs még törve, így nem adott pontszámot, de lefutott hibátlanul.
A Sandra a CPU-ra 18478/8665-öt a memóriára 5539/5531-et adott.
A Bios-ban egyébként a következő beállítási lehetőségeket adta fel:
200 400,533,600,667,800
210 420,560,630,700,840
220 440,587,660,733,880
230 345,460,575,613,767
240 360,480,600,640,800
250 375,500,625,667,833
Jelenleg a proci CPUZ szerint 3504,4-el megy a memoria pedig 312,9-el, 4:5 osztással, és 5.0,5,5,15 késleltetésekkel.
Vajon hogy járok jobban? Ha így hagyom, vagy ha visszaveszem a memoriát 500-ra, mert akkor 250,3-al megy, és az időzítések úgy 4.0,4,4,12 lehet.
Ha lesz időm próbálom egy kicsit feljebb is, hogy a memóriák legalább a névleges sebességükkel (333 Mhz) menjenek, mert most elvileg lassabbak, mivel csak 312,9-en mennek. Kár, hogy az ASUS így oldotta meg a memória sebesség beállítást, de azért ez sem rossz eredmény, legalábbis szerintem.
Power and Life
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Nekem 14:11-ben mennek jelenleg

-
mycso
veterán
Ja ezt próbálom elmondani, hogy az asus nem osztókat használ, hanem egy kicsit ilyen hülye módszert, hogy a felajánlott értékek a különböző osztók/szorzók.
Tehát, már csak arra kéne rájönni, hogy ddr2 ramnál melyik beállítás jelenti az 1:1-et./mondjuk ezt megnézhetnéd a CPUZ proginál, hogy melyik beállításnál ír 1:1-et/
És akkor kitudnánk számolni, hogy melyik érték hányszoros szorzást/osztást jelent.
Ja igen mindíg az FSB-hez viszonyítunk.
Egyébként amiket kidob értékeket /533/667 stb./
Ha az fsb-hez nem nyúlsz /azaz marad 200-on/ akkor ténylegesen annyin megy a ram amelyik értéket beállítod.
/lehet kicsit bonyolult, főleg ahogy leírtam/ -
Clemi
veterán
Ha a biosban a ramnál a 400-at vesszük az 1:1-nek, akkor az 533 4:3 a 667 pedig 3:5, tehát 230FSB-nél, a ramodnak /ha 667-re állítod/ 763MHz-en kellene mennie.
Ezek szerint a feldobott lehetőségek közül, az 3:5 aránnyal ki kell számolnom, hogy mennyi lesz is az annyi? Mert hiába választom például a 640-et, az valójában nem annyi lesz, hanem az FSB függvényében annál nagyobb? Például ha a 250-es FSB-t választom, akkor ugyan feladja a 667-et, de az akkor valójában 833 lesz?
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
de arra figyeltem, hogy 667-nél ne állítsak magasabbat
Tehát ahogy írtam, rosszul állítottad be a ramot!
Ha a biosban a ramnál a 400-at vesszük az 1:1-nek, akkor az 533 4:3 a 667 pedig 3:5, tehát 230FSB-nél, a ramodnak /ha 667-re állítod/ 763MHz-en kellene mennie.
E6 stepping felső határa a 2,4 Ghz, ami egy 2 Ghz-es proci adata volt
Ez egy AMD proci adata.
Egyébként A0 p4-ről még nem hallottam
mod.: mostmár igen, mert utánanéztem, viszont nemtom, hogy mennyit mennek max.
[Szerkesztve] -
Clemi
veterán
Mert 1:1-re kellene beállítani --> gondolom a ramot rosszul állítottad be és nem bírja az iramot.
A RAM beállításoknál a bios mindíg az FSB beállításnak megfelelő választékot dobja fel. Pontosan nem emlékszem milyen értékek szerepeltek, de arra figyeltem, hogy 667-nél ne állítsak magasabbat.
Azt egyébként honnan tudom meg, hogy az A0 reviziójú F4 steppinges procimnak hol van a technologiai határa? Egy cikkben olvastam itt, hogy például az E6 stepping felső határa a 2,4 Ghz, ami egy 2 Ghz-es proci adata volt.![[kép] [kép]](f:/d-820.jpg)
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Ami a legszörnyűbb, hogy a biosban előre beállított lehetőségek közül (pl:888/667) egyikkel sem lehet használni.
Ez egyáltalán nem szörnyű, és nemis előre beállított értékek, hanem az asus általában így jelöli az osztókat.
/ddr2-nél nemtom, hogy mi az 1:1 beállítás/
DDR1-nél, ha a következő beállítások vannak: 320/400/500/533
Ha 400-ra rakom, akkor 1:1 az osztó, a többi ebből kitalálható.
Nálad is ugyanígy van, csak nálad nemtom, hogy melyik jelenti az 1:1 beállítást.
Mert 1:1-re kellene beállítani --> gondolom a ramot rosszul állítottad be és nem bírja az iramot. -
-
atee
őstag
Sziasztok. Adott egy 920 as proci.
3.8 on megy a rendszer ,de egy idő után kifagy. Gondolom a memória nem bírja
(kingmax 667) ezeket majd igyekszem valami tuningbarátabb ramokra cserélni idővel.
Kisebb órajelen stabil, de a wow játszhatatlan fps re esik vissza. Én arra gondolok, hogy a proci hűtése nem megfelelő(7x fokos everest szerint terhelve) és ezért esik a teljesítmény.
Vagy esetleg valami más oka lehet?
Ha a hűtés akkor egyben valami hűtőt is ajánlhatnátok hozzá. Nem nagyon gondolkozom vízhűtésben. Olyan 10 ezres körűl szánnék rá.
köszi -
Clemi
veterán
Sziasztok Srácok!
Az elmúlt napokban gyakorlatilag végig olvastam a fórum ezen témáját, és elmondhatom, hogy sokat tanultam, de okosabb nem lettem. Eddig is P4 procik voltak a korábbi konfigjaimban, és simán tudtam bármelyiket húzni, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Most viszont a jelenlegi konfigommal egyszerűen nem megy, bármit próbálok.
Szóval nagyon kéne néhány tanács, és egy kis segítség.
A lényeg, hogy beüzemeltem, egy ASUS P5LD2 Deluxe lapot, benne egy P-4 D-820-as (tálcás A0) procit, 2X512 MB DDR2-es memóriával. A video kari egy Ati X1600XT, RAID0-ba kötve 2X200 GB-os Maxtor SATAII 7200, a táp pedig egy 450W-os Chieftec.
Mindezek után megpróbálkoztam én is a tuninggal, de bármit teszek képtelen vagyok húzni a procit, ugyanis ha húzok rajta, egyszerűen a monitor led sárga marad, egy darabig pörgeti a winyókat, majd ha sokáig így hagyom, ujraindul és a bios beáll defaultra, vagy pedig elindul ugyan, de windows bejelentkező képernyője is már csak félig töltődik be, olyan mint amikor levesszük a fényerőt a felére, és ott megáll az egész.
A következőket próbáltam eddig:
PCIE frekvenciát lefikszáltam 100 MHZ-re
A PCI Clock-ot beállítottam 33.3-ra
CPU VCore-t próbáltam alap 1.3 V-on és emeltem, 1.35-re
A többi paraméter nem bántottam illetve auto beállításon hagytam.
Ezek után emeltem az FSB-t 210,220,225,230 stb, és hozzá a memóriák sebességét, amit a bios minden FSB emelésnél más összetételben ajánlott fel. Ami a legszörnyűbb, hogy a biosban előre beállított lehetőségek közül (pl:888/667) egyikkel sem lehet használni.
Mi lehet a gond, vagy mit kellene még elpiszkálnom, hogy húzni tudjak a procin?
Légyszi segítsetek. Előre is köszi -
PredatorNo1
aktív tag
HI!!!
Bios frissitésről tudtok vmi linket adni vagy nem is olyan bonyolult??????THX -
petrol
csendes tag
Hihetetlen hogy telekondis létére semennyire nem húzható

Főleg hogy két darabot is próbáltam.
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Crimson Desert
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 16 Plus Pink 128GB használt karcmentes 94% akku (316 ciklus) 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval van elvileg valahol egy leírás arról, hogy melyik sípkód mit jelent. Általában különbözőek sajnos.

![[kép] [kép]](http://www.xbitlabs.com/images/mobile/asus-spresso/p12s.jpg)