Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
Aktív témák
-
slett27
addikt
Igazából a nagykerben fog eldőlni a dolog, hogy ott elfogadják-e. Hivatalosan a fizikai sérült alkatrészleket(alaplap, VGA, bármi) nem kötelező cserélniük, most az a kérdés, hogy ez mennyire számít annak. De vszínű menni fog a dolog. Legalábbis a saját tapasztalatom alapján, üzletben dolgozom. Amúgy mennyire látszódik a karcolás ? Nagyon mély, vagy csak vmi felületi, gondolom beszereléskor keletkezhetett.
-
slett27
addikt
válasz
robyeger
üzenetére
Na, szal az a helyzet, ha hagyom auto-n a PCIe frekvenciát, akkor megy 260FSB-ig a tuning, ha fix 100Mz-re rakom, akkor csak minimális 210-215 FSB-t enged.

Vszínű igazad lesz, 925X-es hiba, nem fixálja a PCIe frekit a lap, még a 2.4-es BIOS-szal sem. Ugyanis adtam plusz feszt a déli hídnak, ahogy Zull javasolta (1.75V, tovább nem mertem) és így sem látta már a SATA HDD-met 270FSB-nél. Lehet többet kitudnék csikarni a prociból egy 955X-es lappal. Vmi ötlet esetleg még ? Ha neked sincs, akkor hagyom az egészet. -
Zull
senior tag
Ismételten elnézés kérek minden moderátortól, de szerintem érthető a hangnem (remélem) ezért is pontoztam ki mindent, ami nem fórumba illő.
Az aqua-sok elmehetnek .............ba, ezek szemetek!
Bevittem a lapot, és elkezdik mondani hogy karcolás van a q-otes hűtésen, és hogy megpróbáltuk leszedni. Erre mondom, hogy ugyan azt a hibát írja ki, mint a multkor (9.0). Erre a papírjára ráírja hogy: ''Feltételesen: chipset hűtőn szerelési kísérlet''
HÁT DE .....+ mi a .....ért próbálnám én leszedni azt a ki....ot hűtőt?!?!? Kussos, és hatékony, és mutassanak már nekem egy olyan hűtőt, ami jobban hűt ennél! Logikus hogy le akarom szedni! Valójában a méh telepre akartam elvinni, mert annyira meg voltam szorulva, hogy kapjak 6Ft-ot, hogy vehessek a Tescoban zsemlét! LOL!!! Bár szerencsére azt nem mondták, hogy nem cserélik vissza, biztos még menézik. Bár hogy halhatna meg a chipset akkor, ha elkezdi a boot up-ot, de ott hogy az award bios átveszi a bootot, ott megáll. Akkor aztán marhára halott a chipset, NEM?!?! Vkinek vmi ötlet? MIt csináljak, mit mondjak, akármi. 
MOD: A réz kilója kb 21-22Ft, szoval max 2Ft-ot kaptam volna érte
[Szerkesztve]
-
robyeger
addikt
válasz
Henker2
üzenetére
Northwood-os procik között ez magas szorzószámosnak számít ezért nem igazán tuning darab. Tuning mikéntje #1hsz olvasd át. Címszavakban:
-memória visszaosztása
-esetleg memória késleltetések növelése.
-Feszültségek növelése (CPU, chipset, ha szükséges memória)
Látom nem heat-pipe-os hűtőd van, ezért nem javaslom, hogy tovább növeld esetleg a procid feszültségét. A configod leírásában nem árt az alaplapot is bele venni... -
Henker2
addikt
Sziasztok! Csak azért írok,hogy SEGÍTSETEK! Már egy jó ideje meg van már a procim! Nézzétek meg az adataimat! Érdeklődnék kinek van UGYAN ILYEN procija! És meddig tudta ezt húzni? Vagy segítsetek, hogy milyen módon tudnám még megrántani a procimat! FSB, feszkó, stb.... annyira nem vagyok otthon a tuningban! Persze tuningoltam már de nem annyira mélyen!
ÍRJATOK ÉS SEGÍTSETEK!!! -
amdkiller
aktív tag
Sajnos nincs ilyen ismerősöm!
De viszont lenne még valami!
prime95-t használok csak tesztelőnek!
amikor csinálja az utasításkészleteket és ügye csoportonként csinálja!
Nekem eddig egy csoportból mindig 4-4et csinált most van hog 6-t vagy 7-t is csinál eg fajtából! Ilyet akkor csinál régebben amikor nem volt stabil valami de akkor le is állt és hibát jelzett! Most azért nemtom hogy mivan mert másfél órát teszteltem prime95-tel meg tömörítettem is és filmet is megnéztem és nem írt ki hibát! Szóval gondolom hogy stabill csak 4 helyett többet csinál csoportonként!
-
sz.j
nagyúr
válasz
amdkiller
üzenetére
Ha módodban áll valakitől kölcsönkérni egy pár TCCD chippes memót, azzal végérvényesen választ kapnál PAT ügyben.
Amikor Kingmax HC 500MHz-es memóim voltak, 500 felett is volt PAT, de nem volt addig mint most az A-DATA 566-os memókkal, mert ezekkel addig van ameddig a procim bírja. -
amdkiller
aktív tag
Ja a másik problémáról hogy csak 250fsb-n megy a gépem!
most visszaengedte osztani 322-re ha jól mondom, és 250-es fsb a memok 450-en mentek mondom ez jó lesz mert procit húzom 300 felé és megy minden faxán!
De még húzás előtt csak visszaosztott állapotban win elindul nyugi van! elindítanék egy progit és újraindul szó nélkül!
Szóval nemtom miért de nem megy visszaosztással!
A lap lehet az oka?
másra nemtok gondolni! -
mh197
őstag
válasz
robyeger
üzenetére
Kezdek is ám már félni magamtól is.

Amúgy asszem rájöttem mihez kellhet az a két smd kondi : a firewire-hez.(mindezt abból gondolom, hogy a vezetékek abba az IC-be vezetnek, ami a fireware-t vezérli. Bár ki tudja, hogy egy alaplapnál mi mit csinál, de a könyve szerinte ez a IC ezt vezérli.
) Mondjuk az xp működőnek látja, de ki tudja. Fireware eszközöm meg nem is volt/nem is igen hiszem hogy lesz, szvsz fölösleges.
Azért örülök, hogy megy a gép!
-
Zull
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Talán meglesznek vmikor az 5400Ul-jeim, jobb üzlet mint a 8000UL, mivel20e-vel olcsóbb, 3-3-2-8, és vhol, vmi tesztben asszem majdnem, vagy talán el is érték vele az 1066-ot!!! Az azért nem semmi! Az majdnem +400mhz!!! Szoval tuti, és ezeket még ki órajelen! Asszem 850-en még mentek az alap késleltetésekkel. Szoval remélem ki lesz használva mind az alaplap, a proci, és a mem.
-
Zull
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Láttad azt a linket arról a 345-ös FSB-ről? Az azért oda..sz! Ilyet akartam régen is, csak akkor még nem volt M.O.-n, szerencsére most van az aqua-nak raktáron, majd cserelapnak azt kérek, a különbözetet (7.5e!!!!) majd levásárolom (remélem)
MOD: mármint most a royalról beszélek.
[Szerkesztve]
-
Zull
senior tag
válasz
slett27
üzenetére
Hát igen, a magyar emberek nagy átlagban nem igényesek, sőt, soxor azt se tudják hogy mit vesznek (persze ezalól minden, legalább tag fokozatú PH!-s kivétel
) és nem tudják hogy egy kis plussz pénzért mennyivel többet kapnának. (ha a tesco gyártana tesco gazdaságos alaplapot, akkor M.O.-on az emberek 90%-nak olyan lapja lenne
) Ilyenkor örülök hogy PH!-s vok. Ha nem olvasnám a PH! már majdnem 2 éve, akkor nem tudnék sokkal többet az átlagnál. -
-
slett27
addikt
válasz
robyeger
üzenetére
A legújabb van fent, a 24-es (2.4-es). Ja és a 80GB-os Maxtor-omnál is ugyanez volt a gond ill. most a 120GB-os Maxtor-nál is. A PCIe fixálás sztem nem működik, 4160 MHz-en ~133(?) -re emléxem, és persze ha fix-re állítom BIOS-ban, akkor no tuning. Lehet a ~140MHz már sok neki... ejjjj pedig a hűtő most bírná. Naon killer ez a Giga G-Power
-
slett27
addikt
Az igazság az, hogy én amikor 260FSB-t tűztem ki célul, és az sikerült, már 1.6V-ról indítottam. Megsem próbáltam 1.5-el.
Mostanában az üzletben elég sok Gigabyte 915-ös lapot raktunk össze és lekopogom, semmi baj nemvolt velük (kb 10-15db). Úgyhogy eddig pozitív a véleményem a Gigáról, lehet egy Royal-ra én is benevezek, bár sztem érdemes megvárni a 975X-es lapot, míg olcsóbb lesz egy kicsit. -
robyeger
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Ez tipikusan a PCIE fixálási probléma jele 915/925 chipseteknél. Legújabb BIOS van fenn, a ID:2.4?? Mert kiadása óta számos P4EE (FSB 1066Mhz) és Enhanced SATA HDD stability. hibát javítottak. Egy szó mint száz a 266Mhz FSB új BIOS-al vinnie kell, még SATA winyóval is.
-
Zull
senior tag
válasz
slett27
üzenetére
Hát figy, kezdj el másolni ezerrel, és kb 5 perc másolás után tedd rá a kezedet. Elméletileg 70°C-ig érinthető vmi, úgy hogy nem szenesíted el az ujjadat, akkor ok, mert a 70°C-tól nem kéne meghalnia, de addig úgyse fog elmenni. Szerintem megpróbálhatod 1.7-el. Apropó, nekem csak most lett satás vinyóm, de nem üzemeltettem még úgy hogy a gép meg van húzva (mert meghalt az a q..va lap) és az lenne a kérdés, hogy ha sata vinyója van vkinek, akkor kell a fesz a déli hídnak, mert nekem az ide vonyónak nem kellett a tuning alatt, és remélem ez a satánál is így fog maradni.
-
slett27
addikt
Köszi a választ ! Igen, alapból adok neki 1.5V helyett 1.6V-ot, lehet ez már kevéske ekkora frekin, lehet 1.7V jobban teccene neki, azért majd nézem a déli híd hőmérsékletét, nehogy amperszag lepje el a szobámat.
Mekkora az a fesz, amit a déli hídnak lehet adni passzív bordával ? Első+hátsó ventillátor működik, a házban van vmennyi légáramlat. Holnap próbálom. Szted 1.7V-ot nem fog gondot okozni ? Amúgy nagyon megvagyok elégedve ezzel a lappal, ATOMSTABIL, volt hogy 3 hétig ment egyfolytában, közben játék, zene, film, minden, semmi instabilitás, szal le a kalappal, eddig ABIT-ban nem csalódtam.
(ST6, BE7, IC7 és most AA8). -
Zull
senior tag
válasz
slett27
üzenetére
Felpörög egyátalán? Próbáld meg hogy átdugod egy másik csatiba, vagy esetleg van más vinyód is? (ide lenne a legjobb) Mert ha van, akkor azzal próbáld, illetve ha van vkinek az ismerőseid közül tuningolt, és satás gépe, akkor nála próbáld ki, hogy megy-e ha tuningolva van. Mivel fixálva van, ezért nem kéne ilyelenket csinálnia, de azt próbáld még meg, hogy a southbridge-nek adsz egy kis feszt (a legkevesebb emelést csináld, amit az alaplap enged, ha egyátalán engedi emelni a feszt) és akkor talán menni fog. Azért add neki a legkevesebb feszt, mivel nem tudni hogy mennyire melegszik a southbridge, mert annak nincs vmi űbertutkó hűtése, meg a kis feszemelés is bőven elegendő. Még a tápot tudnám elképzelni, de mivel ez eléggé erős, ezért ez kizárva. Szerintem a feszkó meg fogja oldani. Más ötletem most nincs.
[Szerkesztve]
-
slett27
addikt
robyeger ill. Zull : Amikor 265 FSB fölé viszem a procit (4240Mz), akkor a 120GB-os Maxtor SATA HDD-met egyszerűena BIOS nem érzékeli, ez vmi természetes dolog, vagy vmi nem bírja a tuningot. PCI fixen, PCIe (nemtudom, ha fixre állítom 100MHz akkor no tuning). Pedig menne a proci 4,33GHz-en is, csak ez a probléma, egyszerűen nemtudom mit állítsak be. Pedig a lap bírna többet is, nem ? A konfig az aláírásomban. Köszi előre is a segítségeteket.
-
mh197
őstag
Ha végigolvasod a linken, akkor meglátod, hogy volt akinél ment, volt akinél nem. Nálam nem ment, pedig Kingmax hc500-am volt, meg volt egy ideig winbond bh5 is benne. Vszínű a gyártás során gyengébb chipek lettek 865-ök , a jobbak meg 875-ök, és a 865-ben letiltották a PAT-et. Viszont nem mindben!! De ez is benne van a régebbi topicban!
-
sz.j
nagyúr
Nem szeretnék veled vitatkozni, de például nálam (AI7 --> 865PE) 267FSB-ig van PAT, és azért csak addig, mert a procim csak addig birja.

Ezen túlmenően nálam a PAT-ot kétféleképp lehet aktíválni, manuálisan a N/B Strap 667-re állításával, valamint kimondottan jó minőségú memóriák esetén (nálam A-DATA Vitesta 566MHz, TCCD chippes) a Game Accelerator Turbo, Sr, és F1 állásaiban automatikusan aktíválódik!!! De lásd a linken: [link]
De mint már az előző hsz-ban említettem, P4P800E lapnál is azt írta mycso fórumtársunk, hogy nála állandóan van PAT. [link][Szerkesztve]
-
mh197
őstag
Nekem volt régen p4p800 lapom, de az alapból nem tudja a PAT-ot, csak a 875-ös p4c800 -ban van benne a PAT. Az igaz, hogy vmi bios trükkel lehet PAT-ot tenni a 865-be is, és sok embernek sikerült is ez annak idején, meg itt PH-n is le van írva vhol. Viszont amennyire emléxem nem megy csak 230FSB-ig. Utánna letiltottnak írja. Ja, amúgy nekem nem sikerült összehozni anno a p4p800-on.

De itt van róla szó : [link] -
sz.j
nagyúr
válasz
amdkiller
üzenetére
Én a memória minősége miatt ajánlottam a linket!!! Mert ettől is függ, hogy meddig van PAT !

A P4P800E-ben AMI BIOS van, ezért ne is keresd azokat a beállítási lehetőségeket ami a linken van megadva.
De azt olvastam az ''Aida & Everest eredmények'' topik #2825 hsz-ában (by mycso), hogy a perfomance mod-ot standard-ra kell állítani és akkor állandóan van PAT. -
mh197
őstag
Tegnap d.u. gondoltam egyet, és mondom teszek egy plussz passzív bordát a mostani aktív helyett a NB-re. Csak annyira összeépített a házam, hogy az alaplapot nagyon macerás kiszedni, és az alaplaptartó lemezt sem lehet kicsavarozni, mert az is be lett habbal szigetelve. Hát maradt egy utólag igen hülye ötlet. Mondom fúró elő, és megfúrom az alaplap mögötti lemezt, és hozzáférek a NB felfogató pöckökhöz, hogy ki tudjam pattintani. Első lyuk ok, mellé mégegy(persze mindez szép lassú fordulatú éles fúróval.), na az már elérte a lapot. nézegetem, semmi áramkört nem ért. Majd még egy lyuk, na ez már elérte a PCI-x két vezetékét a lapon. Pedig tényleg egész lassan fúrtam, de belekapott a lemezbe .Na ekkor jött az anyázás, meg hogy miért nem szedtem ki a lapot, stb. Mondom ok, akkor 30k -s lap ki a kukába. Nekiállok kiszedni, csavarhúzóval leszántok a lapról két smd kondit, majd kisebb nagyobb 30 fokos laphajlítás után kitépem a lapot a házból. Mondom ok, akkor lap kuka, jövő héten megyek, veszek aw8, vagy pp5wd2 lapot chief bravo házzal. Aztán jött két óra nyugi pihenő, máramennyire le tud az ember ilyenkor nyugodni. Majd gondoltam egyet, és megnéztem a lap hátoldalán a fúro nyomot. Úgy tűnt, hogy mégsem kaszálta teljesen szét a nyomtatott áramkör vezetékét. Gondolkodtam, mi lenne, ha megnézném megy-e még. Na igen, de ekkor eszembe jutott a kiszedés módja, meg hogy két smd hiányzik. Mondom sebaj. Elő egy két socket 370 rossz alaplap, meg egy rossz winyó elektronika. Forrasztó megfog, és két a környéken lévő smd-khez hasonlóval kipótoltam a két hiányzót. Ekkor arra gondoltam, hogy tuti nem fog menni. Akkor mielőtt beépíteném, alaplapi füzet elő, táp rá, minden egyéb nélkül, és nézem mit ír ki. Első próba lap ok, majd szépen bele az alaktrészek--> minden műxött. Elkezdtem örülni, bár még a winyók nem voltak rajta, szvsz nem tudtam, nem-e pont azokat vágtam haza. Jött egy egész estés szerelés, és mire összeraktam a gépet, teljesen jól megy minden.

Mondom akkor biztos majd tuningban lesz meg a dolog hatása. --> tuning --> tökéletesen megy még most is. És még egy érdekesség : a proci feszen csökkenthettem még 0,02 V-ot , és így is ok minden. Ez eddig nem így volt.
Hogy mi lehetett az a két smd kondi ami lejött nem tudom, de nem túl valszínű, hogy a procihoz lenne köze, mert a lap alsó részén vannak/voltak. Mindenesetre elég mázli, hogy csak úgy megfogva két smd-t visszaforrasztok a lapra, és még mindig minden ok. Ja, és még a tuning is jobban megy utánna, bár az lehet, hogy a laphalítástól, vagy esetleg hűtőfelfogatástól (mondjuk ez előtte is ok volt, mert erre mindig nagyon figyelek.) lehet.
Elképesztő, hogy miket kibírnak ezek a mai lapok. Ja, és remélem még sokáig fog menni a lapom kopp-kopp.
-
Zull
senior tag
955 royal lesz, mert idézek ''With all these options we managed to get our test system of a Pentium D 840 with 1GB of OCZ PC2-5400EL memory up to a maximum FSB of 354MHz using a 1:1 memory divider and raising the CPU voltage to 1.55v, DRAM voltage to 2.2v, PCI-E at default voltage and FSB voltage to 1.6v.'' Ez azért egy kicsit durva, szerintem. Amugy itt a teszt: [link]
-
amdkiller
aktív tag
válasz
robyeger
üzenetére
250-en mennek a ramjaim hisz 500MHz kingmaxok! probáltam leosztani de nem sikerült nemtom miért de nem ment! Még megprobálkozok este vele újból leírom a tapasztaltakakat!
Most nem auton mennek hanem 400ra van leosztva és így mennek 500-on, a proci meg 250-en![Szerkesztve]
-
robyeger
addikt
-
amdkiller
aktív tag
Sziasztok!
Hát lazítottam az időzítéseken de így sem akarnak a ramjaim 250 fsb fölé menni
De ez is jó
Viszont lenne egy kérdésem szoval a meddig nem húztam a procit 250 fsb-re addig aktív volt a PAT most meg nem!
P4P800ed lapban miért lehet ez és nem lehet azt valahogy lefixálni hogy mindig aktív maradjon? -
Zull
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Felvázolom (azt hogy szerintem hogy van) mem --> sok fesz kell a CPU-nak (ezt nem biztos, meg ha az is, akkor se tudom hogy mitől) --> PWM 72-74°C --> meghal a BIOS?!?!
Érdekes, nem? De a PWM-ek nem halhattak meg, mivel elötte csak a leveleimet néztem, és kikapcs, és a boot legelején nem indul, akkor meg kb 30°C-osak a PWM-ek!!! Meg az az esemény menne (az alaplapi jelző szerint) hogy a BIOS elkezdi a bootot, szoval szerintem a BIOS halt meg, csak azt nem tudom hogy honnan lehetne szerezni BIOS-t
Meg az a vicces, hogy szerintem a multkor se cserélték ki a lapom, mivel sac/kb ugyanott van rajta egy folt, mint az előzőn, és ugyanabban a hibában halt meg, szoval lehet hogy csak kicserélték a BIOS-t a multkor, dehát ha a lap a szar, akkor a BIOS-t kicserélhetik 200x, akkor is meg fog halni. De előrelátó voltam, és az egyik matricára (a lancsati tetején van) raktam egy jelet filctollal, hogy ha netán visszaadnák csere néven, akkor legyen bizonyítékom. Még le is van kamerázva, meg szöveget is nyomtam alá. 
-
robyeger
addikt
Tudtommal lehet forgatni a Hyper6+ hűtőt, szóval 180fok fordítasz akkor biztos elfér a U-plus kártya is(amúgy se egy terjedelmes dolog) A 72-74C az sok!
Egy két tuning rekordra elmegy, de tartósan nem javalott ilyen hőmérsékleten tekerni. Szerintem vagy ne hajszold ennyire vagy valahogy javíts a hűtésén. Sok olyanról hallottam, hogy egy sz@r lap kinyírta a memeket, de hogy fordítva, olyanról még nem, pláne hogy a memek túlélik?!
A táp tényleg túl márkás az ilyen aljasságokhoz... -
Zull
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Hát csak kérdés u-plus dps be fér-e úgy hogy bent van a hyper+. A ház jól szellőzik, elöl és hátul fent glacialtech slien blade-ek dübörögnek, a hyper6+ a ház hátulja fele fordítva, a noisetakeremben van 2 venti (8 és 9cm) és van egy vf700-cu a 7800gt-n, szoval szerintem jól szellőzik. A PWM-ek max 72-74 fokossak voltak, de 90 a shutdown határ, szoval ez se lehet gond, bár nem örülök hogy ilyen nagyok ezek az értékek, meg annak se hogy ilyen sok fesz kell a procinak, erre kéne rájönni, hogy mitől van. Azt nemtom hogy a memtől lehet-e, mert én azokra gyanakszom. A táp eléggé márkás ahhoz, hogy jól mennyen, az baszna be ha az lenne a gond.
-
robyeger
addikt
A 3 közül egyértelmű, hogy a Royal a 8fáziskörös CPU betáp(U-PLUS D.P.S. -Universal Plus Dual Power System) miatt, mivel te amúgy is rendesen meghajszolod a 630-asodat.
Meg1 dolog jól szellőzik a házad, mert például a Hyper6+ is függőlegesen helyezkedik el az alaplap síkjához képest, tehát nem is fúj friss levegőt a lap FET áramköreire? 270Mhz FSB felett ezek már nem elhanyagolható szempontok, főleg nem tartós üzemű tuning esetében. Ha viszont nálad ~220V gebasz van, akkor javaslok egy UPS áramforrás használatát. -
Zull
senior tag
Na most már biztos hogy csere lesz, csak nemtom hogy mire. Én ezek között vacilálok:
Gigabyte GA-8I955X Royal
Asus P5WD2-Premium
Asus P5ND2-SLI Deluxe
Várom a szavazatokat! (amugy az AQUA-nál garis a lap, szolva ha vki szerint egyik sem jó a fentiek közül, akkor itt a lista [link]) -
Zull
senior tag
És még ha a táp is a rossz, honnan tudjam meg?! Meg aztán a gép indítása nem éppen a legmegterhelőbb feladat, viszont akkor meg miért halt meg kétszer ugyanaz a típusú alaplap? Mitől lehet? Mondjuk most már 955x royal-ra fogom cseréltetni, mert ''kicsit'' felhúzott most az abit. Bár még van 1 lehetőség. A bios-om olyan hogy ki lehet venni, mert ilyen ''socketben'' van, csak azt nem tudom hogy hol lehet kapni biost.

-
Zull
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Hát az nem biztos hogy proci, vagy a táp a rossz. A táp beszerelve a régig gépembe tökéletesen megy/ment, nem egy hétig, szoval én arra nem gyanakszom, és még a ventik is felpörögnek, csak már nem csipog/sípol. A ventikről meg nem hinném hogy zárlatot okoznak, mivel egy hétig nem okoztak, és SEMMIT nem csináltam a géppel az utcsó kikapcs elött, semmi install, driver, semmi. Az aw8-as topicban a BIOS-ra gyanakodtak, és én ezt elképzelhetőnek tartom.
-
mh197
őstag
válasz
robyeger
üzenetére
Hali!
Nitrogént nekem az ismerősöm hozta, mert ők laborban dolgoznak ilyennel. Csak az a gond, hogy el kell számolniuk a felhasznált mennyiséggel, és ezért csak keveset tudott hozni.(Tehát részemre ingyen volt
)
Megkérdeztem, és azt mondta, hogy hozzájuk ez a cég szállít : [link]
Hogy lehet-e külön venni tőlük, arra nem tudott mit mondani, majd ha legközelebb jönnek megkérdezi. Viszont csak speckós duplafalú tartályba mérik a cuccost, és ha jól tudom 10litertől kevesebbet nem lehet venni. Ja, árban azt mondta olcsóbb mint a cola litere, de ez lehet, hogy csak nekik vmi céges kedvezmény. Sajna nem a pénzügy részen dolgozik![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy szerintem ha van spec edény hozzá, akkor a Messer-nél szerintem adnak ki. Jó kis játék, de azért óvatosan vele.
-
robyeger
addikt
Nálad akkor valami feszkó gebasz lehet.
Erősen táp gyanús a dolog, esetleg még a közvetlenül az alaplapra kötött ventillátorokat érdemes tüzetesen ellenőrizni, nem-e valami zárlatot kellt az alaplapodon, arról még sose hallottam, hogy egy proci enné a lapokat és közben még müködni is képes. Részvétem...

-
Zull
senior tag
Elnézést kérek minden moderátortól ha esetleg nem ideillő dolgokat írnék, de szerintem mindenki el tudja képzelni a helyzetet. Már 2x-ra szállt el a gépem, úgy hogy semmit nem csináltam vele
A q...a annyát az ABIT-nak!!! A tököm tele van már velük, multkor négy napig menta gépem, most egy hétig. 4Ghz-en ment, stabil volt (sose halt ki, bechmarkok mentek rendesen, hőfokok OK) ma reggel épp hogy csak bekapcsoltam, megnéztem a leveleim, aztán ki, és mikor próbáltam újra benyomni (kb 1 óra telt el) akkor már nem ment. Nem telepítettem semmit, nem dugtam rá semmit újat, nem csináltam vele semmit. És ugyan azt csinálta mint a multkor, nem sípol, a speaker meg se szólal, csak a ventik pörögnek fel, és az alplapi kijelző is dettó ugyan azt mutatja mint a multkor (9.0). -
Rez_Grof
őstag
válasz
robyeger
üzenetére
Erről lemaradtam, sokat melózok aztán nincs időm olvasgatni, csak amit nagyon muszáj.
De szeritem 20-30%-ot fognak gyorsulni a gámák HT-s intel procin, dualcore on meg még többel. Akkor bizony az amd elfog fogyni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A integrált memória vezélőt én még csak késletetésben láttam jobbnak, szávszélességben úgy is az FSB a döntő tényező.
Nekem mindig is a párhuzamos utasítás végrehajtás volt a szimpatikusabb, ha én végig szaladok a gyorsinditás gombokon akkor mire bejön a winamp addigra már megy az opera meg a firefox, és nem akad meg a dvd irás.
-
robyeger
addikt
válasz
Rez_Grof
üzenetére
Hali! Ha játék akkor A64? Gondolom olvastad hogy készen van az ATI legújabb driver csomagja és támogatja mind a fizikai, mind a logikai multicore-t. Tehát lehet hogy ezek után egy Intel 630-ason gyorsabban fog futni az adott játék a Hyperthreading miatt, mint konkurens A64 3000+ testvérén??

''Hyperthreading'' vs ''Memory Controller Integrated''? Szerinted melyik lesz a döntőbb? -
amdkiller
aktív tag
Ezekután én már csak így megszeppenve írom le nekem mit sikerült kihozni a gépemből

3Ghz prescott 3.750-re ment 1.35 volton! 52 fokos volt!
A gond az hogy a proc ment volna szerintem világnak de a memok 500Hz kingmaxok és nem nagyon akartak alapon menni 250 felett! Nemtom hogy érdemes-e fentebb vinni feszemeléssel meg időzítések nővelésével!
250-en 3-3-3-6-4 en megy kb 7200 memo olvasás az everestben! -
winner10
csendes tag
Chipset Intel 945G chipset
Processzor Intel Pentium D 820 Dual Core (2.8GHz/800FSB, 2MB cache) processzor
Memória 512MB 533MHz DDR2 memória
Merevlemez 160GB HDD SATA II
Optikai meghajtó LG multi 16x DVD+-RW, DVD-RAM
Monitorvezérlő Radeon X300SE 128MB, DVI, TV-out, CRT
Hangkártya 5.1 csatornás AC-97 integrált
Hangkártya portok Line-in, line-out, mikrofon port
Hálózati kártya 10/100 Ethernet integrált
I/O portok 2x PS/2, 1x RJ-45, 4x USB 2.0, 1x párhuzamos, 1x soros
Ház ATX Midi torony, előlapi USB, line-out, mikrofon port
Billentyűzet, egér Magyar billentyűzet, egér
Operációs rendszer Windows XP Professional SP2
Garancia 2 év szervízben
ez mien kategóriájú gép? -
winner10
csendes tag
AMD Athlon 64 3500+ Socket939 FSB800 512kB Venice
INTEL Pentium 4 3.2GHz LGA775 2MB FSB800 IEM64T
A 300MHz-es processzor sebesség többlet az AMD javára dönt, ugyanakkor a Pentium-ban 2 MB cash, míg a AMD-ben 512kb cash van.
Melyik tényező a döntőbb (sebesség vagy operatív tár - cash a fontosabb)?
Nem tok dönteni melyik procit válasszam!
Pentinél 1,5-szer több cash van.
De most akkor a 1,5 mega cashel mi van? nem gyorsabb a penti ettől? -
end73
aktív tag
Nem kell ide nitro
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
P4 630@4956MHz [link] -
winner10
csendes tag
Üdv.
AMD Athlon 64 3500+ Socket939 FSB800 512kB Venice
INTEL Pentium 4 3.2GHz LGA775 2MB FSB800 IEM64T
A 300MHz-es processzor sebesség többlet az AMD javára dönt, ugyanakkor a Pentium-ban 2 MB cash, míg a AMD-ben 512kb cash van.
Melyik tényező a döntőbb (sebesség vagy operatív tár - cash a fontosabb)?
Nem tok dönteni melyik procit válasszam!
Pentinél 1,5-szer több cash van.
Thx. -
mfranky
őstag
válasz
robyeger
üzenetére
Hi!
Alaplapon a ''kampós akasztó'' style van. A felfogatás szakadt ki az alaplapból, tehát csak cinezni lehetne valamit oda, hogy ottmaradjon.
Azért kérdeztem a ragasztásos technikát, mert ez az egyetlen megoldás látszik megvalósíthatónak.
Egy Thermaltake Extreme Spirit van rajta, ventivel együtt.[/C]
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
mfranky
üzenetére
Az északi híd(NB) melegedése nagy mértékben attól függ mekkora üzemfeszültséget állítottál be neki a BIOS-ban(ha netán nem állítható akkor nem), de javaslom sűrgősen pótold valahogy a borda rögzítését az NB, mert ha még tuningolsz is könnyen az alaplapodba kerülhet a műsor. Milyen pontosan az NB borda rögzítése át van furva az alaplap vagy ilyen kampós akasztó van a lap felületén? Ha csak a borda pöcke szakadt szét és a felfogatás a lapon nem, akkor bármelyik számtech. boltban kaphatsz északi hűtőket különböző márkákban formákban, javaslom vegyél egyet és cseréld le(nem egetverő összegek). A műveletig inább hajtsd alap FSBn a configod. A házadban gondolom függőlegesen áll a lap, ezért személy szerint nem javaslom a ragasztásos technikát, ha leválik netán a borda míg leesik könnyen összezárhat valami bizz-b@sz mütyűrt a lapon és annyi.
-
Rez_Grof
őstag
válasz
robyeger
üzenetére
Nagyon baba lesz, szeritnem meg fogják oldani.
Mondjuk igy is 50%-os tuningot értek el vele, és 15x-es szorzóval, tehát lehet valmit azért alkottak a mérnökök. De majd délután utánna olvasok, mert most rengeteg a dolgom.
Mh197:Gratula a tuninghoz és sok sikert a vizsgákhoz.
Meg szabad kérdezni, hogy mi leszel ha nagy leszel? Azon kivül hogy kocka.

-
mfranky
őstag
válasz
robyeger
üzenetére
Szeva!
Azért ennyire nem akarom meghajtani szerencsétlen Prescottot...
Thermaltake Wingo házam van, most hogy beleraktam a Freezer 4-es hűtőt, maga a hűtőborda 4(!!) oldalról hűtve van, azaz mindenhonnan éri hűtés. Full terhelés mellett nemigen éri el a 60C sem, ez több mint megnyugtató számomra már a Zalmanhoz képest....(alapon 47C).
Viszont nem idevág, de az alaplapi chipen lévő hűtés kissé instabil. Most 30, max 32C az alaplap. Kissé ''kiszakadt'' az alaplabpól a tartó pöcök az bal alsó oldalon, és a jobb alsót is csak hajszál tartja ott. Sok helyen olvastam, hogy nem is feltétlenül kell hűtés a chipsetre, de ez egy IC7-es szempontjából is igaz? A procituning befolyásolja a chipset melegedését? Vagy nem tud valaki olyan megoldást, hogy van-e olyan paszta, ami egyben oda is ragasztja a chipsetre a hűtőt (Thermaltake)??? Nincs semmi az alaplapon, amihez oda lehetne fogatni....
-
mh197
őstag
válasz
robyeger
üzenetére
Köszönöm, bár nem teljesen az én ötletem volt a dolog. A lényeg, hogy egy ismerősöm hozoztt egy olyan radit, ami be volt burkolva valami szövettel (talán üveggyapot
, de majd rákérdezek), és ezt kötöttük be a vízhűtéshez mint egy hőleadó radit. Mindez egy folyékony nitrogénnel töltött tartályba (hungarocell tartály) lett betéve, és utánna mehetett a tuning. Igaz füstölt mint állat, gondolom ahogy a nitrogén párolgott el. Mindezt nyitott ablaknál csináltuk, egyrészt a párolgás miatt, másrészt meg a gép is hidegebb körülményeknek örvendett így.
Ja, ami fontos, ha valaki ilyesmire vetemedne : nem beletenni a radit a nitrogénbe, mert akkor tuti megfagyasztja a radiban keringő fagyállót
, csak a külső vastag szövetet hűteni vele, az is épp elég lesz.
Ha megint összerakjuk a cuccost, akkor majd több nitrogént rendelünk, és lehet megy majd még feljebb is, de egyenlőre vizsgaidőszak jön, és jövő héten vizsgáznom kell, és ez elég sok időm leköti.
Fáradt vagyok, szerintem megyek alszok, mert este nem sűrűn aludtam

[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
afterburner_
üzenetére
Az OCCT egynek jó, mellette indítsál el még Prime95-t és vagy CPU burn vagy CPU stability tesztet, levégül egy 3D grafikus sebességmérő progit. Mindezek együttes használata garantáltan le fog terhelni mindet a gépedben.

-
afterburner_
őstag
sziasztok engem az erdekelne hogy miylen stabilitási tesztet ajanlotok ht-s p4 alá? mert a occt az ugye csak 50 %-on megy vagy ha lekapcsolom a ht-t akkor 100%on fog gondolom menni de akkor kisebb lesz a hőtermelése?előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
mh197
őstag
Este csináltunk egy kis tuningot a gépemen az ismerősömmel :
[link]
A gép vízhűtés + a radi folyékony nitrogénnel hűtve enyhén, hogy még bírja a tömény fagyálló a rendszerben.
Sajna elég kevés lötty volt, ezért hamar elpárolgot, és a proci biztonsága miatt nem folytattuk tovább. Nem tudom meddig lett volna még prime stabil, de ez is elég jó szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bevittem a lapot, és elkezdik mondani hogy karcolás van a q-otes hűtésen, és hogy megpróbáltuk leszedni. Erre mondom, hogy ugyan azt a hibát írja ki, mint a multkor (9.0). Erre a papírjára ráírja hogy: ''Feltételesen: chipset hűtőn szerelési kísérlet'' 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)