Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
apro
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
hali ez a progi( ThrottleWatch) most mit mér hőfokot vagy mást mert nekem % (százslékot )mutat
egyépként taljes terhelésnél nemmegy aProci hőfoka 62C felé
de akármijen beállitásokat változtatok 240Fsb-felé nem tudom emelni lehet hogy alapmiatt, de lehet hogy csak ennyit bir aproci amugy azt hiszem a Steping 4 ir talán530as
hali bocsi ha valamit nem érthetően irtam de a tuningban még KEZDŐ vagyok -
törölt tag
-
Cicero
őstag
10 perces most wanted alatt (max graf, 4x4AA) 52 fok volt a legnagyobb amit a progi mért a cpu-nál, videókártyánál rosszabb volt a helyzet, ott 78 fokot is mért gyári hűtéssel

-
szabi73
csendes tag
Sziasztok.
Tudna valaki linkelni egy képet erről a prociról?p4 660 3,6ghz 2m/800 64bit -
Cicero
őstag
Milyen progival lehet monitorozni a CPU hőmérsékletet?
Szerintetek windowsban 40 fok soknak számít? -
BlacKSouL
addikt
Amikor izzasztod a procit, akkor nézd meg közben, hogy nem pöccöget/birizgál-e a TM1 Throttling azon a hőmérsékleten(62°C), mert ha igen, akkor már tényleg a határon van a proci, akkor már úgy is túl van a hűtés által megengedhető határon, és a TM úgyis visszafogja a teljesítményt. Ha nem throttlingol, akkor még elfogadható a hűtés, de messze nem az igazi. Viszont akkor még bírnia kéne a procinak. Ja, de azt nem is kérdeztem, hogy 530-as, vagy 531-es P4, és milyen steppinges, mert az is számít. Ha mondjuk 531, akkor tutira bírnia kéne még tovább is, szerintem akkor az alaplap valamihez nem állít be megfelelő frekvenciát.
-
apro
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
hali már probáltam vissza osztani a ramot (320) de igyis 245mhz től feljebb nem megy a proci mert ettől feljebb elsem indul
irod azt a progit ThrottleWatch ez nekem nincs meg csak evereszt SpeedFan,van ha megirnád honnanlehet letőlt megkőszőnném,
ja és a ram én irtam el KINGSTON -
BlacKSouL
addikt
Azt mondtad nem birod feljebb tuszkolni a procit. Persze, mert gondolom a ram megfogja. Próbáld meg, hogy visszaosztod őket, és úgy tolod feljebb 240 fölé az FSB-t. Persze jobb 1:1-ben hajtani, de ha a procira vagy kíváncsi, akkor osztani kell. Akkor lehet hogy még az időzítést is lejjebb tuszkolhatod átmenetileg. Én azért a ThrottleWatch progival figyelgetném közbe a TM-et, de lehet hogy tényleg ennyire nem melegszik.
Ja, én kerestem, de Krinston ramokat sehol nem találtam. Nem lehet hogy Kingston?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
hali aRAmok (2X512DDR Krinston9 1:1 240MHZ mennek 3.0,4.4..8 időzitések
Adeszka 961fsb, 0proci 240mhz (3.61) 1óra teszt útán a hűtővnti 2054 forog 48C-fokon van
hali bocsi hogy kétszer irtam uaszt de eZ a TRÉ internetem nem igazán szúperáll (magyar szolgálltatás a pénzemért9
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Hmm...8fok különbség a terheletlen és a terhelt közt? Vizes rendszerekkel vetekszik.
Ha minden extra, hőcső meg egyebek nélkül ilyen jól hűt, akkor az valóban meglepő. Mindezt gondolom szobahőmérsékleten.(24°C)
Ha ramot visszaosztottad, akkor azért még egy kicsit mennie kéne feljebb szerintem.
Nem fűznek véletlenül rokoni szálak neduddki nagyúrhoz?
-
apro
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
hali
bocsi nemtudtam kijavitani a gépem leirását elnézést ezért szer- még a régi proci
alaplap, a vga ua csak a proci lett más ,és aRAMokat cseréltem KRINSTON-ra
P! INTEL 3.0GHZ 800ces 1mb-es
a 36c alapon ha terhelem a PRIMWE 95 (duplán futatva) akor 43-45C- ig megy fel
de enél jobban nemtudom huzni,(Biztos énvagyok pancser hozzá) mert h emelem a fesztis,
ha tovább huzom nem áll fel a rendszer élnézést mégegyszer hogy ilyen értetlenűl irtam le
hali -
törölt tag
válasz
BLiNk3r
üzenetére
Először a memória oszót állítsd be úgy, hogy alacsonyabb órajelen induljanak a ramok.Igy kizárható a ram limit.(egy ideig) Nem ismerem az alaplapod, Annyit látok, hogy sys645 chipset-el szerelt. Ha tud olyant, hogy fix pci frekvencia, akkor állítsd arra. A pci freki emelésre is kényes sok alaplap.Ha már nem stabil a cpu, akkor kell némi feszt is emelni hozzá.Csak kicsit.Én a manuális beállítást javaslom, mert könnyebb kis lépésenként állítani a frekit.A sys lapok nem igazán a tuningra kihegyezett alaplapok.
-
BLiNk3r
senior tag
Hello!
Elöljáróban: procit sosem tuningoltam, de a topik kezdőhozzászólását is elolvastam többször, sőt egyéb írásokat is, tehát kérek mindenkit, hogy ne lehurrogás legyen, és kerüljük a ''használd a keresőt!'' típusú hozzászólásokat! Köszi.
Tehát van nekem egy ASUS P4S333 típusú deszkám, benne egy 2.2GHz-es Northwood magos Pentium proci mocorog.
Az AGP-t belőttem a BIOS-ban 66-ra
A proci húzására akkor adódik lehetőség, ha JumperFree módban van a lap, ez is oké (ez alapból így van).
Namost van egy olyan lehetőség, hogy felhúzzam a procit 2933MHz-re, meg persze van manuális beállítás is (itt a CPU/ PCI frekvenciáját lehet emelni 100/33-ról).
Meg lehet adni a CPU és a memzi frekvenciájának arányát, és a feszültséget is.
És a probléma: semmiféleképp nem megy a húzás.
Ha vagy két-három lépcsőt próbálok felmenni, akkor elindul a gép, de ha többet, akkor már kalap-kabát. Folyamatosan világít mindkét led, és csak Inserttel tudok újra a BIOS-ba jutni.
Mi lehet a probléma, mit csináljak másképp? Ha egyáltalán van lehetőség rá... -
apro
senior tag
válasz
_ocsisajt
üzenetére
hali
nekem jelenleg ilyen proci hűtőm van megfelelően műkődik
3.GHZ- intel P4-es procin meg van egy kicsit piszkállva,igy 3,65hhz.én megy ahűto 2043fordúlaton szinte hangtalan a proci hőfoka EVERESTEL mérve is csak 36C
21% os a túlhajtás a tőbbit ha anevre kattint megnézheted mi ben van benne
én megvagyok vele elégedve és a lényeg nagyon olcsó -
_ocsisajt
őstag
koszonom sracok!!!
utanajarunk a dolgoknak -
Rez_Grof
őstag
válasz
_ocsisajt
üzenetére
A #4164-ben felsorolt hűtők közül válasszon, egyrész ezek itthon is beszerezhetőek, másrész, ezek bizonyitottan jó hűtők.
Pl.: Thermalright XP-120 plussz egy
Noiseblocker SX 2 Blue 126 m3/h - 30 dBa
vagy
Noiseblocker SX 2 Pro Black 109 m3/h - 12-26 dBa
Az tutira lehűti a procit.
[Szerkesztve] -
_ocsisajt
őstag
sziasztok!
egy baratom meg s478as sockettel keni a temat... szerintetek ez a huto jo lenne??? eleg barati adatai vannak, csak egy gond, Mo.n nem nagyon lattam...
[link] Spire SP495S11-U QuieTude VI™
vagy valami ugyanilyen halk de jol huto alternativa??? szeretne olyan 3.6 kornyeken jaratni... (2.6os NWje van)
(bocsi a noob kerdesert, de en lenni AMDs, csak segiteni cimbinek
)
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
És 1-2 jó hűtő:
Vapochill Micro [link]
Thermaltake Big Typhoon [link]
Coolink U8-120 [link]
Thermalright XP-120 [link]
Coolermaster Hyper 6+ [link]
Thermaltake Sonic Tower [link]
Scythe Ninja [link]
Tehrmalright (ennek nem tudom a pontos típusát) [link]
SilverStone Nitrogon NT02 [link]
Ezeg mind felsőkategóriás hűtők, f@sz@ hűtési teljesítménnyel, de ha tesztek érdekelnek, akkor járj utána.
De, itt [link] szinte mindegyikről találhatsz teszteket/infókat. -
Tocsi
csendes tag
Köszönom a segítséget!
Majd ha lesz több
időm akkor megnézem részletesen mit tud manuálisban a lap.
A ventik jók lehetnek
-
Tocsi
csendes tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Na akkor megprobálom manuálé féle módon....talán siker lesz belőle.
Ja közben olvasgattam a coolinkes u8-ról, hátnem lehet rossz....csak elég nagy és vki azért adja el mert túlmagas ésa házbanem férbe....esetlegtud vkiegy teljes magasságot?
Na majd megnézem mennyi 240nél a celsius -
BlacKSouL
addikt
Kézzel addig kéne emelned a FSB-t, amíg még a proci nem izzik szét, de a ramok visszaállnak kb 200MHz-re. Na akkor tényleg ramfüggetlen a tuning, csak a visszaosztás miatt nem az igazi mégsem
De ehhez már tényleg ajánlott az erősebb hűtő!
Ja, és 240-es FSB-nél így mennyi a proci hőmérséklet?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Személyes, nem objektív vélemény, tessék eszerint kezelni
:
Én nekem alapvetően semmi bajom a Zalmanokkal, mert vga-ra, nb-re pl vannak jó dolgai, potim is ZM FM2, és régen a legjobbak egyike volt procihűtésben, de általában a legújabb hőcsövesekkel nem igazán veszik fel a versenyt. Bár a 9500 már korszerű hűtő, azért sehol nem zengnek ódákat róla, és ebből én nem érzem, hogy olyan hatalmas tartalékai lennének. Az viszont biztos hogy a gyárinál sokkal jobb! Tehát ha nem akarod izzásig tuningolni a procit, akkor szerintem egy olcsóbb hasonlóan jó(ha nem jobb) hűtő is megfelel. Ha mégis jól ki akarod hajtani, akkor a legnagyobb hűtőkből válassz.
A gyári BIOS-tuning-beállításokkal ne nagyon kísérletezz, legfeljebb nézd meg milyen értékeket állít be, mert ugyan halálbiztonságosra de egyúttal nem éppen tökéletesre lövi be a rendszert, a finomhangolást(vagyis a fine tuningot) csak kézzel tudod beállítani. Én a 20%-os auto, és a 20%-nak megfelelő kézi részletes beállítás között kb 30-40%-nyi különbséget érzek. -
Tocsi
csendes tag
válasz
Rez_Grof
üzenetére
Hát az a hályzet, hogy ennél a laplapnál alapban, felkinál 5,10,20 és30%-os overlockot

Nekem csaka 20%-ig megy alapban..Szóval mást nem állítok, csak ezt.
Próbáltam pici feszt emelni de semmi...
Igen gondoltam már, hogy arra, hogy a 100lépés programban Her Zalman CNPS9500 LED RÉZ CPU hűtő-t kérjek
Ezzel lenne esély a további kraftra?
Igaz 10ezer pénz
Van vkinek ehhez vmi tapasztalata? -
rhonin
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Bocs hogy ilyen későn írok vissza de nincs otthon netem ugyhogy ritkán tudok csak írni. Na a témára visszakanyarodva nem próbálgattam hogy mi miatt lehet de biztos hogy nem a memók miatt csinálja mármint nekem. nekem olyan 280-ig van tesztelve. ha lesz fejlemény akkor majd írok.
-
Tocsi
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Antonio21
üzenetére
Hali. Ezek a procik eléggé jól húzhatóak, a 630-asom pl 4350MHz-n döcög.1.5volton.
De itt már nagyon melegszik, és nem tudom, hogy a freezer le tudja-e hűteni.
Én csak az u8120-asról tudok nyilatkozni, mert az van nekem. Az lehűti.
Próbálkozz óvatosan, és a biosban állítsd be, hogy max 70 foknál kapcsoljon ki a gép. -
Antonio21
tag
Üdv. Tudnátok tanácsot adni, lenne egy 640-es P4-em (3,2) most 4Ghz-en megy 1,45V-on meddig érdemes emelni a feszt. és kb. mennyi tuningpotenciál rejlik még benne? Ja Freezer 7 hűtő van rajta.
-
BlacKSouL
addikt
Szintén a P5GD1PRO-m is. NEkem 215-ig jó, onnantól ezt produkálja, aztán az automata visszaveteti a ram-osztót, és onnantól megint jó 235-ig kb, 240-nél már megint ezt csinálja, és onnantól végig 255-ig. Arra még én sem jöttem rá, hogy mi okozza. Hiba nincs belőle, csak fura.
-
rhonin
senior tag
Szasztok egy olyan kérdésem lenne hogy mi miatt csinálja azt a gépem, hogyha felhuzom kb olyan 250-es fsb felé akkor ujraindításkor olyat csinál mintha leállna a gép és egy 3sec mulva ujra beindul. a gép stabil meg minden ugyhogy ez nem lehet gond. a táp se melegszik. már beszéltem mással is akinek ugyanilyen lapja van mint nekem és neki is ezt csinálja. mi miatt lehet?

-
Brae
őstag
Cedar Mill mennyivel melegszik kevésbé, mint a Prescott2m? Konkrétan egy 630 vs 631 érdekelne.
-
törölt tag
Pölö Abit lapoknál a microguru.
Windows alól állítható fsb. ram north bridge cpu fesz, ventillátor vezérlés.És még ezen felül Programokhoz is lehet rendelni a beállításokat.És hab a tortán, hogy a 3rd. eye rendszernél a külső guru clock visszajelző egységen is léptethető a konfig.
Van még egy progi, a clock gen. Ez elvileg bármilyen alaplappal együtt tud működni.(elvileg)
Régen használtam én is...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Cicero
őstag
Van valami olyan progi, amivel windows alatt lehet tuningolni a procit?
-
Badboy02
csendes tag
Nem
, bocs és köszi az információkat.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
Badboy02
üzenetére
GlacialTech Igloo 5700 MC.
3825MHz-en 1,425V-al alapon 39°C, teljes terhelésnél 53°C. Jelenleg egyébként csak 3600-on megy, így 36°C és 50°C. Ja, és úgy, hogy házventi letekerve, Igloo pedig 1800-at forog. Ha a ventiket maxra tekerem, akkor 35/44°C Gyári hűtővel 3.0G-n volt 39/60°C, @3.6-on 42/64°C -
Badboy02
csendes tag
Hello!
Megéri venni 531 procit? Van valakinek ilyenje? Véleményeket tudnátok róla irni? Pl: tuningolhatóság, hőfokokat.. -
ViBo77
senior tag
az asus leírása szerint ...
''P4PE-X socket 478 Pentium 4 motherboard is based on the Intel 845PE chipset. Supporting idustry-leading technologies such as DDR400(O.C), and FSB800(O.C) and an abundance of advanced features, the all-new P4PE-X enables outstanding performance and value. (When you used a CPU with 800Mhz FSB, you need to install a PC3200 (400Mhz) DDR memory.)''
vagyis elvileg támogatja a 800as fsb-t viszont ha olyan procit használsz akkor 400as memecsit kell mellé tenned!
esetleg egy bios frissítés nem ártana neki. -
BlacKSouL
addikt
válasz
pandamaci
üzenetére
JA, az más. Én úgy értettem, hogy vagy auto-n hagyva, vagy a minimumra beállítva, de az az én lapomnál/biosomnál a minimum beállítható fesz az 1,375V.
Az alá nem tudom kézzel tenni. Most a 240-es FSB-hez van 1,410, és így esik 1,36-ra terhelésnél. Hát feljebb már nemigen tudom rakni, az alaplapom nem szereti a 255-nél magasabb FSB-t. A prociban tartalék, a lap meg korlátoz. 
-
eastsider
nagyúr
császtok
ugye hogy van prescott magos celeron? -
törölt tag
Nos először bizonyosodj meg arról, hogy a hűtő rendesen van-e a procin.
Ugye pasztát is raktál rá?
Ugyanis hasonló jelenséget produkál a rossz hűtés
Másik:
Mivel ennek a procinak jóval nagyobb az energiaigénye, jó táp is kell hozzá.
Milyen táp van a gépben?
Ja. a Haverodnál jól működött?
[Szerkesztve] -
taxi
aktív tag
kis segítséget kérnék.-asus p4pe-x alaplapon eddíg egy 1.7-es cerka volt.működött rendesen máramennyire képes volt.de nem hibázott.-most vettem havertól 3000MHz-es northwood-ot,és azóta teljesen instabil a rendszer.3dmark06-nál megáll (monitor kikapcsol)
biost bios update-ell frissítettem.Nincs szívem visszaadni ezt a procit,hogy tudnám minden kétséget kizáróan megállapítani,hogy rossz vagy jó? -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
pandamaci
üzenetére
Akkor jó. Én mikor elkezdtem húzni, olyan 240-nél esett le, hogy nem emeltem még, de az volt az érdekes, hogy úgy se volt gáz. Persze most már emeltem egy picit, de nem érzem hogy bármivel is stabilabb lenne(minthogy amúgy is az volt) Terhelésnél akkor is most is leesik 1,36-ra
-
BlacKSouL
addikt
Azt meg tudja mondani nekem valaki, hogy fesz emelés nélkül meddig lehet húzni az 531-est úgy hogy még stabil?
-
Scream007
őstag
válasz
pandamaci
üzenetére
gracca nekem 36 perc alatt

Azért csak mhz power van superpiben.
Nagyon klassz ez az 531es.
Esetleg cpuz screent tudnál dobni??hogy milyen steppinges a proci
kisjoe:
elég ha megnézed az aláírásom vagy írjam ki???

p800
De szerintem ic7.
u.i.:lehet nemsokára eladom az enyémet
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kisjoe
csendes tag
Hello.
Szerintetek melyik alaplapot vegyem a kovetkezok kozul? :
ASUS P4P 800-X
ASUS P4P 800 SE ...ezt drágállom.
MSI 865PE NEO2-V
EPOX 4PDA3i
A 2 ASUS közt van valami érdemi külömbség?
Tuningra lessz egy P4 2,8 as Northwoodhoz.Jelenleg egy MSI 848p Neo V -m van.
Minden szép és jo (3,6 on megy 257-es FSB mellett minimális fesz emeléssel) de kb. egy honapja elszállt benne a PCI/AGP lock.Azaz hiába állitom be a BIOS-ban hogy 66/33.A winfos alatt Everestben (ha huzom az FSb-t) már magasabb értékeket ir ki.És ez ugy derült ki hogy a HDD-m elkezdett vacakolni.SATA és rendesen ''belassult''.Azota megint pörög rendesen (valahogy megjavult) de már nem bízom ebben a lapban.
Szoval ki mit ajanl?
Ja és érdemes vennem egy 400W as tápot ?A jelenlegim egy 350W os EUROCASE amivel nagyon megvagyok elégedve.(persze szintén tuning szempontbol) grafikam nem tul nagy 9200 radeon, és nem tervezem a cseréjét.
Szoval?
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
Scream007
üzenetére
cpu-z biosból olvas, tehát elvileg ugyanazt mutatja. Everest szerintem elég gyakran ír ki hülyeségeket(nekem VCORE: 1,58V a 1,408 helyett) és Sandra sem olyan pontos szerintem, de azt már régen néztem. Valamelyik topikban azt olvastam, hogy még a bios-nak sem nagyon lehet hinni, de az legalább tuti következetes. Megvan: [link]
-
Scream007
őstag
válasz
üzenetére
feltettem a 11es biost a lapra hátha, mintha kevésbbé ugrálna a fesz. de lehet csak beképzelem

Amugy melyiknek szabad hinni fesz. ügyileg???Bios, Szandi,everest vagy cpu-z???
biosba szinte meg se mozdul, ugyanez van cpuzbe, de everestben és Szandiban nagyon ugrál.
Akkor most melyik mutat jó értéket???
Ez jó érték relatív mert bekapcsoláskor a winbond chipp szinte mindig 9 fokot ír ki az egyik winyómra
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone-ra és iPadre is megérkezett a Control Ultimate Edition
- Proxmox VE
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Torrent meghívó kunyeráló
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Hardcore café
- Lőjj és hackkelj: ilyen lett a Pragmata
- További aktív témák...
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha minden extra, hőcső meg egyebek nélkül ilyen jól hűt, akkor az valóban meglepő. Mindezt gondolom szobahőmérsékleten.(24°C)
utanajarunk a dolgoknak
)

, bocs és köszi az információkat.