Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Yettel topik
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-

Nem akarok gonosz lenni, meg nem is akarok nagyon offolni, de azért ez mond valamit.![[kép] [kép]](http://download.hwt.hu/alvin/cikkek/x1650/nfscarbon.png)
[Szerkesztve]
Én is hajtottam 7600GT-t, és 600/1500-on, 2.7GHz-es A64-el, meg 2GB rammal nem agyon volt élvezhető 1280x1024-ben, pedig csak ANISO volt rajta, élsímítást megsem próbáltam...
Mindent összevetve jó kis kari ez, na!

[Szerkesztve] -
válasz
Jostikacska
üzenetére

Pótoltam e téren lévő hiányosságaimat!
Tényleg van, de ettől függetlenül még mindig az a korlátozó tényező a gépben.
-
válasz
Jostikacska
üzenetére
Szerintem nem! A GST-nek csak 128MB ramja van, ami a mostani shaderigényes játékok alatt a nagy textúraméretek miatt azért kevés. De tény, hogy nagyon jó kis kari!
A Proci pedig istenes. Szerintem törekedj a legjobb FSB
AM beállításra. Több hasznát veszed egy alacsony időzítésekkel működő, pattogós rendszernek szerintem, mint az órajelnek! Legalábbis Athlonnál én ezt vettem észre... -
válasz
Jostikacska
üzenetére
Épp volt nemrég egy teszt itt a ph-n, ahol kiderült, hogy egy 7600GT-t is kihajt egy 3.2-es P4.
Tehát a te GST-det szerintem alapórajelen is kihajtja.
Amúgy alapfeszen szerintem 3900MHz-ig jutnál, látványos gyorsulás lenne, de csak a nem annyira VGA-izzasztó játékokban.
Szerintem keresd meg azt az FSB-t , amikor a ramokkat a lehető legjobb időzítéseken tudod hajtani! ( Ezeknek a Kingmaxoknak tudnia kellene a 667-et 4-4-4-12-es időzítésekkel is! ) -
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem vitát szeretnék nyitni, ez egyértelmű.
Én is veszem a kórót, pedig én nemgépezek napi 15percet sem a gépemmel. Ellenben ennyiért nem lehet kihagynom, tehát beleugrok. Ha felesleges lesz, úgyis eladom.
Mondjuk nagy álmom volt, hogy s478-as rendszer PCI-e-vel, de Asrock lapbó nekem nem kell.
A rendszer, ami lesz valszeg ( ez még nagyon a jövő kérdése... ) Asus P5LD2 , E6300 , 1GB Ram , meg X1300...
-
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070105/meta_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070105/1M_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Superpi-ben majdnem elverte a Prescottomat
-
Most felmerült benne a váltás gondolata.

De az még később...
Most a következő:
Cedar Mill magos Celeron, 512kB L2 cache-el. 3.2GHz alapórajel. 24x160MHz-el atomstabil, 1.27Voltal. Nem olyan rossz. Ami nekem hiányzik belőle, az a HT. De a tulajnak szerintem nem fog.
1.7-es Celeronról váltott... 
NEmsoká lesznek teszteredmények! -
-
természetesen!
Én értem!
A szitu mint nekem régen :
IC-7 és 2.6 HT P4 , 2x512MB Hynix rammal. A Proci vége 3500MHz körül volt, amin még tudtam tesztelgetni az 13x270 volt. Én itt sokkal gyorsabb voltam visszaosztott ramokkal, 432MHz-en, mint pl 240/240-ben. Nagyo érződött, nem tesztekben, hanem a windows pattogósabb volt ( valszeg a jobb időzítések miatt ), és a gammák is szemmel láthatóan gyorsabbak voltak ( szerintem a magas FSB miatt ). Tehát én a magasabb FSB-re, és visszaosztott ramokra szavazok!
U.I.: Na jó, inkább a magas FSB-re ( >270 ) és a szinkron ramra, de csak akkor , ha Winbond BH-5-ös ramok vannak! Mert P4 mellett a jobb időzítés szerintem fontosabb, mint a sebesség. -
válasz
várnarancs
üzenetére
nem lehet alaplap?
Ki kellene próbálni másik proccal, azzal hogy nyomja!
Ha el tudnál jönni hozzám, odaadnám a G1 prekit egy próbára...
-
De én játékok alatt, meg benchmarkok alatt értettem.

Van, ahogy abszolút nem számít... Olyan, mint az A64-ek esetében. Ott is programok, meg játékok alatt nem nagyon van különbség... Persze tudom, hogy a 3Dmark megtáltosodik. durván 3k-val kaptam többet 2001-ben.
De játékok alatt nem láttam észrevehetőt.
A fraps nem átlag 50-et, hanem 52-t mutatott.... 
-
-
válasz
várnarancs
üzenetére
Ez nem is kérdéses. C2D sokkal, de sokkal jobb. A 3.73-es EE-ben az a jó, hogy 2MB L3, meg eléggé húzhatóak! Itt a fórumon is mind 4GHz felett ment ( léggel ), és ott azért már a magas FSB miatt is eléggé szedi a lábát.
Én 40k körül tok E6300-at, de még most nem váltok. Mivel egy 3GHz körüli P4 igencsak kihajtja a 7600GT-ket is, fölösleges.
Mikor lesz nekem 7600GT szintű karim...
meg a procim is 4G felett tud, oda meg már legalább 7800GS kellene.......... 
-
válasz
várnarancs
üzenetére
Ha jól emlékszem, a régi NW-m is D1 volt, de este megnézem.
Amúgy mindegyikből ki lehet fogni jót, rosszat.
Nekem régen egy 2500+-osom volt. U.O. steppingel, mint az enyém volt, nem nagyon akart felmenni senkinek sem a procija 2200MHz főlé alapfeszen. Enyém meg 2520-ig ment alapfeszen. 2600MHz felett ment, és mondanom sem kell, ott már azért ütött a kis Barton.
El kellene sózni a D1-es procidat, éa olcsón szerezni helyette egy malay NW-t ( telekondis ) vagy G1 Prescottot. 15k körül már kapnál... -
Én most úgy döntöttem, hogy minimális ráfordítás ellenében megpróbálom kihozni a maxot a mostani konfigomból. Eddig :
- Abit IS7-V2 alaplap ( 0Ft )
- 3.0GHz G1-es Prescott ( 18.900Ft )
- 512MB DDR400 ( 6000Ft )
- 250GB Samsung ATA HDD ( 1000Ft ) ( régen egy 160-asom volt, és haver megvette, kellett neki RAID-ezni, és sehol sem talált 160-as 8MB-s IDE-s HDD-t. Így felajánlotta, hogy ha dobok egy ezrest ,akkor ad egy 250-est.
Mondanom sem kell, ugrottam. )
- Chieftec Miditorony 430W-os SIRTEC (chieftec) táppal ( 19.000Ft )
Ebbe szeretném majd a mostani helyett egy 6800GT, 7600GT, 7800GS, X850XT szintű AGP-s karit, meg majd kicit kibővítem a memóriát kb 2GB-ra. Ennek a gépnek a teljesítménye bőven elegendő lesz még egy ideig. Plána, hogy csak a LIVE FOR SPEED-el játszok.
A procira most raktam egy szar hűtőt, ami halk, de a 4GHz-t kiköpte magából alapfeszen. Nem tomm mennyire stabil, mert nem volt kedvem tesztelni 32M-el, de 2M alatt 1m24s körüli dőt dobott... Veszek rá egy jó kis hűtőt, aztán majd jól megnézem magamnak!
-
NEm értem, miért kell mindent szénnéhúzni!

Egy C2D alá már legalább egy 1900XTX, de inkább egy 8800 dukál, addig semmi értelme a húzásnak, mert egy ''szaros'' 7900GS szintű karit alapjáraton is kihajt! feltételezve, hogy 1024x768 4XAA 16XAF-be van a gamma. A 17-19''-os TFT-k natívjáról már nem is beszélbe!
Tesztelgettük haverral, és egy 4GHz környékére hajtott P4 elég kellemesen kihajt egy 7900GT-t is. Egyik barátomnál láttam a legjobb dolgot életemben!
Vett egy gyönyörű Asus lapot, bele egy 6300-at, 1GB ramot és egy 7600GT...
Mondom neki, hogy ennek nem sok értelme volt.
Erre gyűjtött durván 1 évig vazze. Mire vesz másik Videókártyát, addigra már bőven kevés lesz az 1GB ram is. Szerintem inkább egy jó kis D820-915 , 2GB ram, meg egy 7900GS kellett volna, annak azért durvább lett volna a teljesítménye, Szerintem! 
-
Sziasztok!
Beléptem ismét a P4 táborba. Régen volt egy 2.6 HT-s P4-em, azt sajnos el kellett adnom, aztán átnyargaltam az XP-khez, de most egy 1.4-es Tualatin Celeron után ideje volt egy picit nagyobb ugrást csinálni.
A mostani cucc egy 3.0 Prescott , G1 , 0 forintos Abit IS7-V2 lappal, meg 512MB noname rammal. Nem nagyon próbálgattam a rendszert, de azért megnéztem, hogy a 250-es FSB megy-e a picikének.
És ment! Ezen nem is csodálkoztam, hála a G1 steppingnek, ennyit minimum elvártam tőle. Csak amikor nyomtam a Superpi 32M tesztet, rájöttem, hogy 1.375V helyett bezony csak 1.34V megy a procinak. Azért az már nem olyan rossz. 
3766MHz-en , 1.34Volttal, 5:4 visszaosztásban , i848P csipszel nyomott mindenféle finomság nélkül 1.29-et Superpi 2M-ban.
Teccik.
MAjdnem jobban, mint a régi P4-em. Az 3500-at vitt, dual rammal meg IC-7el ment, mint atom.
Remélem tavasszal megkapja majd a maga kis DFI alaplapját, és sikerül találnom olcsóé 500MHz-es Ramokat. De ez még a jövő.
U.I.: Azért 19eFt-ért nem volt rossz a proci ( ÚJ! ) és alaplap... Szerintem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Torrent meghívó kunyeráló
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vicces képek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
sorry az offokért!
Ellenben egy Ati X1800GTO-val vígan szalag... )

meg a procim is 4G felett tud, oda meg már legalább 7800GS kellene..........