- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Thunder Pro néven jöhet az új HMD mobil
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok
Az létezik, hogy a 3.0 GHz-es P4 Northwood procit 3,5 fölé nem lehet húzni? 3,5ön feszemelés nélkül stabilan megy, full terhelésnél 50 fokosan. 3,6on meg fagy, alapfeszültségen is meg emelt feszültségen is, próbáltam neki 1,55 volt helyett (ezt írja ki a cpu-z gyárinak) 1,6ot, 1,63, 1,66-ot is adni, melegedés nincs, csak terhelésre lefagy a gép.
Asus p4p800-x a lap, 2x1 gb kingston ram. -
Khelben
nagyúr
De azt nem mondtad, hogy a biosban a 400 meg a 320 meg a 266 az nem konkrét mhz hanem viszonyszám!!!
Nembaj, legkésőbb szerdán megint itt lesz a kártya és most már ki se szedem a gépből
-
Khelben
nagyúr
Amikor beállítod a 400-at akkor végülis nem a ramfrekit állítod az asusnál hanem a cpu : dram arányt! Szóval nem úgy megy h fogod a procit felhúzod x-re a ram meg marad 400-on, hanem amikor 400-at állítasz akkor 1:1 lesz az arány pl 240-es fsb-nél 240-on fog menni a ram (effektív 480, ehhez kell jó ram), ha 320-at állítasz akkor 5:4 lesz a cpu : dram arány pl 250-es fsbnél pont 200-on megy a ram (vagyis effektív 400).
És tényleg, kipróbáltam. Az életben rá nem jöttem volna... Köszi!
-
Khelben
nagyúr
A lapot eladom, úgyhogy majd az új tulaj frissít rajta
)Próbáltam másik vga-val, azzal jó. Alapon se tökéletes, de olyankor hibázik mondjuk negyedóránként egy aprót, húzva meg a húzástól függően egyre nagyobb hibák lesznek. És nem melegedés, mert tettem mellé 3 ventit, akkor is ugyanazt csinálta, meg northwood és prescott procival is ugyanazt csinálta.
Amúgy már tárgytalan, mert visszaküldtem az eladónak, maradt a 9550-es radeon... Mindenesetre tanulságos volt, pl ha boltban vettem volna, milyen indokkal viszem vissza?M E G O L D O T T A M ! ! !

Szóval, annak volt igaza, aki a memóriákra gyanakodott. Az a szívás, hogy visszaraktam a régi radeon 9550es kártyámat és elkezdett azzal is hibázni.
A következő a fő gond: az alaplapom hülye és hiába fixálom le 400 mhz-ben a ram frekit, emeli tovább az fsb-vel, 3,6on 240 (480)-on mennek a ramok. Viszont ha berakok a 2x1gb kingston mellé 2x256mb samsungot, akkor a ram csak 160 (320) mhz-en megy, minden fsb beállításnál. viszont a proci megy ugye 3,6-on. És láss csodát, a vga hibák elmúltak.
És hogy nagyon megszívassam magam: kb 1 órával azelőtt, hogy minderre rájöttem, visszaküldtem a srácnak az x1650est
Áááá, nem nézett hülyének, mikor hívtam, hogy ha megkapta, rögtön küldje is vissza

Úgyhogy most várom, hogy visszaérjen a kártya és kipróbálhassam azzal is az új felállást.
-
Khelben
nagyúr
A lapot eladom, úgyhogy majd az új tulaj frissít rajta
)Próbáltam másik vga-val, azzal jó. Alapon se tökéletes, de olyankor hibázik mondjuk negyedóránként egy aprót, húzva meg a húzástól függően egyre nagyobb hibák lesznek. És nem melegedés, mert tettem mellé 3 ventit, akkor is ugyanazt csinálta, meg northwood és prescott procival is ugyanazt csinálta.
Amúgy már tárgytalan, mert visszaküldtem az eladónak, maradt a 9550-es radeon... Mindenesetre tanulságos volt, pl ha boltban vettem volna, milyen indokkal viszem vissza? -
Khelben
nagyúr
Hát ha lefixaltad az agp/pci frekitt akkor nekem sincs tipem, mi lehett.
A másik Vgá-val is szemetel?
Nem lehet,hogy a a tuninghoz már gyenge a táp és nem tudd anyi kraftott adni a vgá-nak?
Vagy lehett a bios nem menti a beálitásokat ,hiába 66/33-ra van állitva.Az alaplapra viszont van egy tipem ,annó nekem egy abit is 7-es is ugyaneszt csinálta beálitottam a bios-t mentettem majd lefagyott ha kinyomtam nem,de ha Alt+ctrl+Delete-vel inditottam ujra a gépett a bios elmentette a beálitott értékekett.
Az alaplap közben megoldódott, nem bírja a prescott procit, northwooddal simán megy... A vga-val nem jutottam előre, minden javaslatot kipróbáltam de semmi. Asszem megy vissza az előző tulajnak
-
Khelben
nagyúr
Na, végeztem a nagy gépösszerakással.
(ha valaki nem emlékezne: asus p4p800x vs abit ic7 és p4 3.0 northwood ht d0 vs p4 3.0 prescott e0)Először is az abit lap hibás volt, a biosában valami elszállt, nem lehet menteni a beállításokat, azonnal lefagy, amikor a mentésre megyek. úgyhogy maradt az asus lap.
A procik közül azt kell hogy mondjam, hogy alapórajelen és húzva is a northwood a gyorsabb és ráadásul 10 fokkal hidegebb a prescottnál (40 vs 50 fok teljes terhelésen) meg pár wattal kevesebbet fogyaszt (3,3-on 90 ws 94W)
Ami viszont nem hagy nyugodni az a vga kártya (asus ax1650pro). Amint a procit 3,3 Ghz fölé húzom, a vga 3d-ben elkezd hibázni. Mindkét procival egyformán. Ez mi a rák?

ja és a biosban az agp/pci freki fix 66/33-ra állítva.
-
Khelben
nagyúr
Nekem is volt mindegyikből, én saját tapasztalatai alapján (net, game, videó tömörítés, tömörítgetés, ...) azt tudom mondani, hogy a prescottot gyorsabbnak találtam.
Tuningban szintén a prescott volt a jobb.
Hőfok: G1 E0 prescottal semmi baj, én még 4GHz-re húzva sem találkoztam 70 fokkal pedig egy gagyi coolerem volt (cm aero4 lite).
Viszont ez már a 3.2-esre nem igaz, abból is egy E0-ásom volt de a "keményebbik" 103w.
Na ez már melegedett, viszont ezzel sem sikerült elérnem a 70fokot (persze alapórajelen.)Eddig volt 2.8@3.8GHz-as prescottom (asszem D1) (533FSB) mondjuk ez alapórajelen elég gyengécske volt.
Volt 3 gigás prescottom E0@4.1GHz és C0@4GHz steppinges, 3.2@4GHz-es E0 és egy 2.8@3.2GHz-as nw D1 -- itt be is fejeztem a northwooddal való foglalkozást. (előtte nekem is csak netes tesztekből volt ismerős az NW és az, hogy tényként kezelték gyorsabb a prescottnál illetve jóval hűvösebb).mod.: ja még mielőtt valaki megkérdezné a fent említett procik mindegyikénél ugyanazt a tápot, lapot, ramot, coolert használtam.
Ja és még egy dolog: mindenki jön itt, a szeretem a hűvös procit dumával.
Igazából ezek a p4-ek prescottok 74-5 fokig mehetnek (ott kezd throttingolni), tehát hogy innentől kezdve 22, 35, 40 vagy 67 fokon megy tök mind1Saját tapasztalat: NW általában valami spéci széria kell belőle, ha igazán tuningolgatni akarsz, bár 2.8G nw vs 3G prescott viszonyítási alapom volt egyértelműen gyorsabbnak találtam a prescottot. Harmadik dolog a melegedés, valóban valamivel hűvösebb volt a norti, de nem kell itt 10-15 fokokra gondolni. Az E0 3 gigásomtól, talán pár fokkal volt hűvösebb a 2.8-as nw.
Fogyasztás....nc (akinek ez számít vegyen valami full integrált notit)röviden ennyi
Na, végeztem a nagy gépösszerakással.
(ha valaki nem emlékezne: asus p4p800x vs abit ic7 és p4 3.0 northwood ht d0 vs p4 3.0 prescott e0)Először is az abit lap hibás volt, a biosában valami elszállt, nem lehet menteni a beállításokat, azonnal lefagy, amikor a mentésre megyek. úgyhogy maradt az asus lap.
A procik közül azt kell hogy mondjam, hogy alapórajelen és húzva is a northwood a gyorsabb és ráadásul 10 fokkal hidegebb a prescottnál (40 vs 50 fok teljes terhelésen) meg pár wattal kevesebbet fogyaszt (3,3-on 90 ws 94W)
Ami viszont nem hagy nyugodni az a vga kártya (asus ax1650pro). Amint a procit 3,3 Ghz fölé húzom, a vga 3d-ben elkezd hibázni. Mindkét procival egyformán. Ez mi a rák?

-
Khelben
nagyúr
IttVan egy összehasonlitő teszt egy 3,2gh-z nortwi illetve prescott-rol ,
A fogyasztás a te prociddal lényegesen alacsonyabb lesz mivel ezek az elsö szériás darabok.
A prescott (ha csak a procin mulik)meggy töbett is ,nekem 500fsb-vel szakitott egy g1-es fesz nélkül.
Viszont a jobb hütő nem árt májd rá.hát, érdekes mindenképpen.
kérdés, megéri-e a többlet fok meg fogyasztás azt a pár előnyt, mert azért sokkal nem gyorsabb a northwoodnál. bár ha az e0 stepping tényleg kevesebbet fogyaszt meg kevésbé melegszik, akkor végülis jobb a prescott. -
Khelben
nagyúr
Én személy szerint nem kinlodnák a dologgal föleg ha valoban aktiv a pat.(persze én nem tuningolok,super pi-zek,3d markozok stb)
Amugy melyik procit választotad?még egyiket se, egyelőre beleraktam a celeron helyett a northwoodot, mert a prescott majd jövő héten ér el hozzám. aztán szerintem belegyűröm azt is és megnézem sandrával, melyik mit tud meg mennyire húzható/melegíthető. a northwoodos egyelőre szépen megy 3.0@3,3-on és 24 fokos, hűtőventi szinte áll. Terhelve se bírtam 33 fok fölé zavarni.
Viszont van elfekvőben egy aerocool ht101-es hőcsöves hűtőm, azt még lehet hogy ráapplikálom a mostani coolink helyett. -
Khelben
nagyúr
Akkor tutti az Ati
inno3d. kerülendőoké, köszi.
egyelőre az alaplapcserére nem tudom magam rábeszélni, nem akarom annyira szétkapni a gépet. tényleg annyival jobb az ic-7 mint a p4p800x? -
Khelben
nagyúr
Kicsit kiegészítelek ha nem baj.

Az i865pe is tudja a PAT-ot.
Ha az asus lap egy p4p800-e vagy deluxe lenne, akkor egyértelműen azt az ic7 helyett, így viszont lapból tényleg az Abit IC7 a jobb választás. (hiába 875-ös, ebből a szériából az abitnak a MAX3 volt aminek "volt értelme" az viszont irreálisan drága még most is)Prociból a prescott a jobb választás.
VGA-ból a 7300GT ha DDR3 rammal van szerelve, ha csak DDR2 akkor inkább az x1650-et válaszd.
Most látom asus a 73gt is, az asusnak van AGP 7300GT-je????elrontottam, a 7300gt inno3d. mindkettő ddr2-es.
-
Khelben
nagyúr
Alaplapból az abit ugyanis azon 875-ös chipsett van, ami valamivel gyorsabb (és tudja a pat-ot) mint a 865-ös(asus)
A proceszor az már kérdéses (jó lenne tudni a prescott procinak a stepingjét,és,hogy mire akarod használni)
A prescotban ugyan 1mbL2 van de az lasabb mint a nortwi 512-je.
A prescottok joval töbett Fogyasztanak,és melegednek is ,de viszont már van bennük sse 3 és a Ht-is hatékonyabb,valamint jól huzhatók
Nekem volt egy 3ghz prescotom (g1steping)terheletlenűl 20-25w-al töbett evett mint a 3,2 northwodom.terhelten nincs nagy különbség(5-8w)
Játékokban ahogy tapasztaltam a nortwi gyorsabb egy picitt,viszont konvertálásba a prescott a jobb.
A vgá-ból az x1650-prot rakd a gépbe valamivel gyorsabb mint a 7300gta prescott e0 steppinges, a northwood d0.
ami terheli az játék meg delphis adatbázis melók. -
Khelben
nagyúr
Üdv!
A következő dolgok fekszenek előttem az asztalon: 2 alaplap, asus p4p800x és abit ic7, 2 proci, p4 3.0/800/512L2 northwood és p4 3.0/800/1ML2 prescott, és 2 vga kártya, asus x1650pro és asus 7300gt. melyik a legjobb konfig, ami ebből összejön?
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
üdv!
egy p4es prescott mennyire melegszik jobban, mint egy celeron prescott?
van egy 2,66os celeron-d-m, 3,2-n megy, full terheléssel 50-52 fokos.
Ha ugyanez a hűtő (coolink tank breeze) alá berakok egy p4 3.0 prescottot, mennyire lesz meleg? húzhatom valameddig? -
Khelben
nagyúr
beállítgattam mindenféle variációt, de csak 170MHz-en hajlandó menni.
Asus p4p800-X a lap. -
Khelben
nagyúr
előtte volt egy 1,6Nw p4esem, az is szépen ment 1,6 helyett 2,2-n, de a prescottos cel verte alapból, és ez volt árban elérhető. (márminthogy a CelD330 a prescottos)
-
Khelben
nagyúr
Nekem is ramos kérdésem van
a proci most már rendesen megy 2,6 helyett 3,4-en, 56 fokos max hőmérséklettel, de a ramot nem tudom felhúzni.
170es FSB mellett 170 MHz-en megy, a biosban pedig csak olyanokat tudok állítani a dram frequencynél hogy AUTO, 266MHz, 333MHz, de bármire állítom, marad 170MHz... -
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Egy CeleronD 330-nak mennyi a max elviselhető hőmérséklete?
alapból terheletlenül 37, terhelve 50 fok szokott lenni, most 2,66 helyett 3,2 GHz-en megy, ekkor terheletlenül 40, teljes terhelésen 54 fok (Coolink tank breeze hűtővel).
vigyem még feljebb vagy már az 54 fok is sok?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Horgász topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- Visszatérés az aranykorba: Heroes of Might and Magic: Olden Era Early Access
- Jelszókezelők
- Kuponkunyeráló
- Motoros topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium Karcmentes 100% akkumulátor (152 ciklus)
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

És te nem halgattál rám 
)
Áááá, nem nézett hülyének, mikor hívtam, hogy ha megkapta, rögtön küldje is vissza