Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- És milyen illatú legyen a készülék?
- Google Pixel topik
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
válasz
old_artist #4487 üzenetére
Most még csak az asztali gépen van ZA tűzfal de nem szivesen használom ugy agépet,hogy nincsen tűzfal
.Nincsen valamilyen más biztonságos módszer mert avval inkább kínlódnék merre induljak el?
-
rdi
veterán
válasz
old_artist #4482 üzenetére
Itthon linuxom van, a munkahelyen meg a win saját tűzfalát használom.
De persze nem nezetek rendszergizdai jogokkal.adamo171: klónozni kell a géped mac címét a routerre. Vagyis kiolvasod az ipconfig /all paranccsal a szgépede mac címét, és ezt a címet beállítod a routered mac címének.
-
rdi
veterán
válasz
old_artist #4479 üzenetére
Bocs de csak most értem haza a munkából. Örülök neki, hogy megtaláltad a probléma forrását.
Esetleg javasolnám, hogy keress egy másik tűzfalprogit, bár már maga a router is szép védelem. -
old_artist
addikt
válasz
old_artist #4478 üzenetére
OK!
Megtaláltam! Hát erre nem is gondoltam, hogy a Norton Security tűzfala (még ez is) kavart be. Pedig azt hittem, hogy a hálókártyánál lévő tűzfalat elég, ha letiltom.Hát nem, a történtek után.
Na most letiltottam. Ez nem lehet gond, hogy minden tűzfalam nyitva van? -
Jag
senior tag
válasz
old_artist #4467 üzenetére
Nem értem, hogy miért zavar az téged, hogy nem kell felcsatlakozni az internetre, ha használni akarod.
Nem kell paranoiásnak lenni. Nem fog és nem is akar senki a te gépedre betörni.
Pláne router mögé.Sztem tuti valamelyik tűzfal kavar be.
-
rdi
veterán
válasz
old_artist #4466 üzenetére
Biztos, hogy minden szükséges protokoll fönt van a gépeken?
Biztos, hogy tűzfal nem játszik be?
Egyszerű fájlmegosztás esetén a vendégfiók bekapcsolva?
Helyi számítógép biztonsági beállításaiban nincs letiltva a fájlmegosztás? -
old_artist
addikt
válasz
old_artist #4466 üzenetére
Most már egy újabb hibát is jelzett/észre vettem, hogy csak az egyik gép (a másik simán látja egymást - ki látott ehhez hasonlót), amikor megpingeltem a másikat:
Request timed out. (4x is).
Lehet, hogy itt van a gond?
Valaki ... -
rdi
veterán
válasz
old_artist #4463 üzenetére
bocs törölve
-
Gabás
addikt
válasz
old_artist #4463 üzenetére
ha nem akarod kézzel beállítgatni, a windows varizsoló is megoldja neked, ha minden jól megy. Set Up a Home or Small Office Network wizard a neve, a network connections mappában
tessék képekben -
Gabás
addikt
válasz
old_artist #4461 üzenetére
akkor terajtad nem fog szegényedni a szolgáltató
de komolyra fordítva: ne kapcsolgasd, ha nem töltesz le/fel, akkor nincs adatforgalom és kész (nem fogyaszt annyi villanyt az egész egy év alatt, hogy érdemes legyen) -
Lortech
addikt
válasz
old_artist #4457 üzenetére
Ha a router LAN portjára dugod a modemet, akkor ugyanúgy tudsz csatlakozni, mint router nélkül is tetted. De ilyenkor minden gép külön csatlakozást használ(na), azért a "-na", mert 99%, hogy csak egy csatlakozási lehetőséged van, így a megosztásnak lőttek, egyszerre csak egy gép használhatja, illetve ezen a gépen még továbboszthatod a másiknak, de ekkor ennek a gépnek vagy mindig mennie kéne, vagy cserélgetni kéne a szerepköröket és beállításokat a két gép között.
De miért akarod tulajdonképp ki-be kapcsolgatni az internet csatlakozást?
-
Dufresne
addikt
válasz
old_artist #4457 üzenetére
Igen mindig be kell jelentkezned a router-ba enek beállításához.
Statikus, ha a routerbe beállítottad, hogy mondjuk az egyik gép MAC címéhez a 192.168.1.2 a másikhoz meg a 192.168.1.3-at rendelje a router. Dinamikus, ha a router DHCP- osztja az IP címet a 2 gépnek ebben az esetben nem mindig ugyanazt az IP címet kapja a gép bekapcsolás után. -
válasz
old_artist #4455 üzenetére
hat az elso kerdesedre a valasz az, hogy sehogy. Max olyat tudsz, hogy a routerbe beallitod, hogy nem kapcsolodjon automatikusan, ha adatforgalmat erzekel, hanem manualisan, csak akkir mindig amikor neteyni akarsz, router oldalalt be kell hozni, es kapcsolatot letesiteni.
Az nem eleg, hogy be van pipalva, van megosztva mappa is? Mindket gep ugyanabba a munkacsoportba van? Es statikus, vagy dinamikus IP-t hasznalsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 17 G3 - Nagy 17.3" kijelzővel - CORE I7-6700HQ
- IPhone 15 128GB gyári független 2027.11.26. Apple jótállás
- Eladó Ducky One 2 Mini Cherry MX Silver Speed billentyűzet
- Samsung Galaxy Tab A 10.1 2/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Dell Latitude 5521 - 11. generáciiós - 15.6" - CORE I5 11400H
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest