Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Surv

    tag

    válasz greatchaos #3838 üzenetére

    Szia,
    azt nem írtad ide, hogy azonos alhálózatban lévő gépekről van szó? Tehát fizikailag azonos kábelen és azonos IP címtartományban vannak?

    Ez esetben a célgépen a Sajátgépen jobb-egérgomb Tulajdonságok, ott Távoli használat fül. Ki kell pipálni a Távoli asztalt (távolról is kapcsolódhatnak a felhasználók ehhez a számítógéphez). A kapcsolódni kívánt felhasználónak kell, hogy legyen fiókja a célgépen. Tehát, ha te akarsz kapcsolódni mondjuk a barátod gépére, akkor az ő gépén neked is ott kell lenned a felhasználók között, jelszóbeállítással együtt. - hacsak nem az ő loginjával jelszavával akarsz kapcsolódni, mert ez esetben nyilván nem kell neked is a felhasználók között szerepelned, de ismerned kell az ő login,jelszó adatait.

    A Távoli felhasználók kijelölése gombbal kiválaszthatod magad a listából (tehát, ha ott már fel vagy véve mint felhasználó). (Hozzáadás - ha beírod a nevet névellenőrzés - ha nem jó, akkor Speciális gomb és ott Keresés most - ezután kiválasztod). Ha ez sikerült, akkor leokézol mindent. Elvileg így a célgép "rendben van".

    A saját számítógépeden megkeresed a Start menü - Programok/Minden program - Kellékek - Kommunikáció - Távoli asztal kapcsolat programot és elindítod (ha gyakran fogod használni, akkor inkább előbb jobbegérgomb rajta és Küldés - asztalra parancsikon és utána onnan indítod el).

    A bejövő ablakba beírod a másik gép IP címét, ha azt ismered. Elvileg a név alapján is működhet. Ha mindent jól csináltál, akkor bejön egy kapcsolódás ablak, aminek a végén logint és jelszót kell beírnod (a másik gépen létrehozottat). Ha ezek után is továbbmegy, akkor elvileg már látod a másik gépet. A távoli asztal alatt a másik gép képernyőjét a Windows lezárja, hogy egyszerre csak egy helyről lehessen babrálni.

    Az egész akkor működik, ha a tűzfalon ki-be megy a távoli asztal kapcsolathoz szükséges kommunikáció (tehát nem szűri ki a tűzfal).

    Ha ez az egész nem oldja meg a problémádat, akkor telepítsd fel a célgépre a WinVNC-t, állíts be hozzá egy jelszót és a másik gépre is tedd fel a kliensét. a VNC is képes arra, amire a távoli asztal, de közben a másik is látja, hogy mit csinálsz. De ez már egy másik problémakör.

    Remélem segít valamit a leírás.

    [ Szerkesztve ]

    Ha azt hallanád tőlem, hogy Mensa tag vagyok, az nem azt jelenti, hogy ebédnél én többet fogok kapni, mint te

Új hozzászólás Aktív témák