- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
válasz
zebra_hun #42 üzenetére
Nos, Asus ROG Strix B760-I lapban van a 14900KF, rajta egy kompakt viz, a 4070 Super saját külön léghűtésen, a RAM az 64 GB DDR5 kit (2x32GB) Kingston Fury Beast CL36, Samsung 990 1TB SSD M.2 NVMe. Vaójában nem kapok mindig kék halált, legalábbis munka közben nem, csak a köcsög PUBG fagy ki mindig játék közben, a Bedaisy.sys anti-cheat szoftver folyton BSOD-ra viszi a gépet. Ami érdekes, mert barátnőm laptopján egyáltalán nem fagy ki soha.
-
-
válasz
zebra_hun #77 üzenetére
Igen, tudom, hogy lehet vele foglalkozni, én is megoldottam.
Laptopon ThrottleStop és hasonlókkal lehet finomítani. Feszállítás nem nagyon megy, de a max szorzót meg ilyesmit lehet állítani. Thinkpad P16-nál nálam az 12850HX 55 wattos proci, de gyakorlatilag 109 / 157 watt a limit. A hűtés kb 100 wattot tud elvinni folyamatosan, persze ilyenkor már 90-100 fok van, de képes tartani. Ez laptop viszonylatban elég jónak számít, mint hűtés.
A probléma ugye az, hogy az Intel perf/watt gyengébb, így csak rövid ideig tud gyors lenni, míg az AMD gond nélkül elvan. Ez laptopon probléma. Asztaliban amúgy valószínűleg kb mindegy, simán lehet Intelt venni.
-
válasz
zebra_hun #66 üzenetére
A P vs E mag értelmét technikailag én személy szerint akkor látom, hogy ha a P mag miatt jelentősen gyorsabb az AMD-nél egy szálon vagy az E mag miatt jelentősen kevesebbet fogyaszt (kevésbé melegszik). Jelenleg egyik sincs sajnos, inkább kényszernek látom, mint innovációnak.
Szvsz az E mag azért került bevezetésre, mert a P magjai habár erősek, de azért mert rommá vannak hajtva. Kellenek hatékonyabb magok is. Így egy szálon a P magok működnek, több szálon az E magok, mindig optimális. De így is elég fűtős a téma, rövid ideig képesek csak tartani a magas órajelet, aztán belassulnak hűtés híján:
(forrás)Látható fent, hogy a minőségi vékony laptopokban az AMD gyakorlatilag nem throttlingol, míg az Intel csak rövid ideig tudja tartani az órajeleket, majd jelentősen belassul.
Az új Intel chipeknél változnak a P magok, nincs HT meg állítólag az IPC is gyengébb, de remélem teljesítményben versenyképes marad, főleg melegedésben, mert akkor újra jó választás lesz az Intel a vékonyabb laptopokban. Nekem most csak azért van intelem, mert ez a vastag P16 brutál hűtéssel kordában tudja tartani ezt a kazán Intelt, viszonylag kevés a throttling, de nálam még kapott folyékony fém pasztát is, ami szintén segített. De amúgy valami AMD-t vettem volna, csak hát az nem volt a HA-n.
-
carl18
addikt
válasz
zebra_hun #66 üzenetére
Emlékeim szerint a több mag/szál javít a dropok lagok jelenségen. És a frame time latancy is jobb lesz.
Témára kitérve én még a R5 3600-at használok 1440P 75hz-t monitort hajt oda bőven jó.
Egyenlőre egy játék ami miatt váltanák az a GTA 6, a gépbe van 48gb ram szóval mondhatom future proof.
Később belemehet egy 5800X3D Egy 5900XT/5950X 16 mag 32 szál.
De ez még a jövő zenéje, attól függ mit tud piacra jövőbe AMD Intel stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro - M4 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged