Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
ha szeretnél róla olvasni, parancsolj, olyasvalakitől aki nem csak ilyen gémelős bencseket tud lepörgetni hanem azért valamennyire érti is hogy miről van szó
-
Nálam itthon alma egyedül a tányéron lesz, se a monitoron, se a számítógépházban nem akarom meglátni őket. Lehet jó a teljesítmény, de kínlódjon azzal a belterjes brigáddal az, aki akar. Ugyanígy az Androidtól sem akarok megválni. Még talán a Linux telefonoknak adnék egy esélyt, de az meg nagyobb macera, mint egy normális, Androidost venni. Abból is ugye melyiket, mert van egy valag OS, meg nem is mindegyik mászik fel akármilyen telefonra... szóval marad az Android.
Desktop gépek meg az ARM legnagyobb hátráltatója meg az MS
Nem baj, pont ma láttam egy jó videót róla, hogy hamarosan közeledik a Windows 10 support vége, aztán, hogy mit lehet csinálni? ~240 millió géptől (ha nem is azonnal), de meg akar válni a MS. Szerintem oltári nagy baromság az egész, de valaki biztos meg tudná magyarázni, hogy ez milyen jó... hogy megint orrba-szájba gyártjuk az elektronikai hulladékot, amivel semmit nem lehet kezdeni, csak beleásni a földbe, vagy lehajóztatni valami fekete afrikai országba, ahol a környéken mindent élhetetlenné mérgez.
-
Én egy laikus felhasználó vagyok, akit érdekel ez a téma, mert elképzelhető, hogy a jövőben én is érintett leszek, ha hardvert kell cserélni.
Mostanra gyakorlatilag a gémer gép az egyetlen amihez még úgy ahogy "kevés" az armos gép, az meg lássuk be igen karcsú szegmense az egésznek.
Én itt a jelenlegi tudásom mellett is érzek egy jó erős csúsztatást. Gondolj abba bele, hogy mióta használjuk az x86-os architektúrát, aminek azért már jól ki van épülve az infrastruktúrája, a másik meg, hogy azért itt erőben igencsak le vannak maradva, főleg az ARM, ha még a magok számára is kivetítjük a teljesítményt.
A jelenlegi trend szerintem nem az irányba mutat, hogy minden alkalmazás egyre könnyebb lesz, hanem inkább egyre nehezebb, ami alá kell a vas. Még egy recska irodai gépbe is lassan 4 mag alá nem éri meg menni. Tehát az mellett, hogy gyenge az ARM, még írtam, hogy a rá elérhető szoftverek is igen szegényesek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest