- Yettel topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
ha szeretnél róla olvasni, parancsolj, olyasvalakitől aki nem csak ilyen gémelős bencseket tud lepörgetni hanem azért valamennyire érti is hogy miről van szó
-
Nálam itthon alma egyedül a tányéron lesz, se a monitoron, se a számítógépházban nem akarom meglátni őket. Lehet jó a teljesítmény, de kínlódjon azzal a belterjes brigáddal az, aki akar. Ugyanígy az Androidtól sem akarok megválni. Még talán a Linux telefonoknak adnék egy esélyt, de az meg nagyobb macera, mint egy normális, Androidost venni. Abból is ugye melyiket, mert van egy valag OS, meg nem is mindegyik mászik fel akármilyen telefonra... szóval marad az Android.
Desktop gépek meg az ARM legnagyobb hátráltatója meg az MS
Nem baj, pont ma láttam egy jó videót róla, hogy hamarosan közeledik a Windows 10 support vége, aztán, hogy mit lehet csinálni? ~240 millió géptől (ha nem is azonnal), de meg akar válni a MS. Szerintem oltári nagy baromság az egész, de valaki biztos meg tudná magyarázni, hogy ez milyen jó... hogy megint orrba-szájba gyártjuk az elektronikai hulladékot, amivel semmit nem lehet kezdeni, csak beleásni a földbe, vagy lehajóztatni valami fekete afrikai országba, ahol a környéken mindent élhetetlenné mérgez.
-
Én egy laikus felhasználó vagyok, akit érdekel ez a téma, mert elképzelhető, hogy a jövőben én is érintett leszek, ha hardvert kell cserélni.
Mostanra gyakorlatilag a gémer gép az egyetlen amihez még úgy ahogy "kevés" az armos gép, az meg lássuk be igen karcsú szegmense az egésznek.
Én itt a jelenlegi tudásom mellett is érzek egy jó erős csúsztatást. Gondolj abba bele, hogy mióta használjuk az x86-os architektúrát, aminek azért már jól ki van épülve az infrastruktúrája, a másik meg, hogy azért itt erőben igencsak le vannak maradva, főleg az ARM, ha még a magok számára is kivetítjük a teljesítményt.
A jelenlegi trend szerintem nem az irányba mutat, hogy minden alkalmazás egyre könnyebb lesz, hanem inkább egyre nehezebb, ami alá kell a vas. Még egy recska irodai gépbe is lassan 4 mag alá nem éri meg menni. Tehát az mellett, hogy gyenge az ARM, még írtam, hogy a rá elérhető szoftverek is igen szegényesek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i9-9900K - Garancia - Ingyen posta
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen/ 12Hó Garancia / 100% akku
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest