- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wendelke
aktív tag
válasz
shalafi66 #904 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Mivel a hangfal megvan, így jó lenne rendbe tenni. Nem a hifizés a cél, arra van másik technika. Van egy ilyen beütésem, hogy a házunk több helységében van erősítő-hangfal páros, szóval alapvetően háttér rádióhallgatásra, vagy ha összejövünk a haverokkal, akkor háttér zenének lenne használva a "klub" helységben.
A topikban már olvasgattam és rákerestem pld. a hangváltóra is, illetve láttam az ide vonatkozó árakat az oldaladon, ami tényleg nem költséghatékony ennél az értékű hangfalnál.
Ettől függetlenül mit tudnál javasolni, ha megtartom és jobbá szeretném tenni a későbbiekben ezt a hangfalat? Mint mondtam, nem hifizés a cél, hanem hogy kicsit "dögösebb" hangja legyen.
Természetesen hajlandó vagyok költeni rá, mert az erősítőket, hangfalakat egyik hobbimnak tekintem.
Egyébként azért voltam optimista a DB 2228-al, mert van egy Orion HA 100 hangfalacskám, amit a garázsban szoktam szintén rádiózásra hallgatni, és annak pld. szeretem a hangját, és valami hasonlót vártam.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
shalafi66 #902 üzenetére
Szia!
Kis segítséget kérnék.
Beszereztem egy Vidi DB 2228-at, ami szép állapotú, de a hangja nem az igazi. Némi magas és mély állítással jobb lett, de alapesetben se mély, se magas, se közép, olyan fátyolos hangja volt.
Pár nap használat után elkezdtek a mélyközepek recsegni, és sajnos jobban megnézve, nem tűnik túl jónak a habszél ragasztása, mert elvált a kosártól.A habszél merevebb, és más színű, mint a nem régiben a H2000-nél javított 25-s mély, meg 13-s középhangszórók habszélei. (DC2550A, és egy Altus F4 közepe.)
Pár kép 2228-s hangszórókról:
Magas:
Mélyközép:
Ezek az eredeti hangszórók?A mélyközepet összenéztem az Altus mély hangszórójával ami 20 cm-s. (De a 2228-s is az, csak gondolom a beépítés miatt 22-s méretű.) Szóval nekem gyanús, hogy a habszél nem erre való, és membrán sem ugyanúgy néz ki, mint az Altusé.
A hangfalat megtartanám, így ezt a mélyközepet javítani érdemes, vagy cserélni egy H2000-s helyettesítő hangszóróra?
A H2000 oldalán a DB2228-s magasát megtaláltam, a mélyközép viszont a HA22-598 lehet?
Ha érdemes javítani, akkor esetleg a gumi membrán szél szóba jöhet, vagy maradjak a habszélnél?
Szerintem még lesz további kérdésem, de első körben köszönöm!
-
virbo
csendes tag
válasz
shalafi66 #898 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
A HS átalakítás kapcsán van esetleg iránymutatásod merre lehetne elindulni még ha anyagilag nem is annyira rentábilis? Olvasgattam sok mindent a mély hangszóró ragasztásától kezdve, a membrán merevségen át a hangváltóig mindenféle problémát (eléggé össze vagyok zavarodva, de szerintem több platformon is írtál már ezzel kapcsolatban
).
Jelenleg amit hallok hogy a magasak "csipognak mint állat", a gyomrot remegtető mélyek meg hiányoznak. De előtúrom az elásott gyári erősítőjét, hátha működik és meghallgatom azzal is.Ráakadtam a Subvoice oldalra, az alapján lehet hogy meg tudnám oldani a pontos bemérését a hangfalnak, de őszintén megmondva minél többet olvasva az eddigi magabiztosságom is csökken ebben a témában...
Másik hangfal beszerzése kapcsán most már erősen elbizonytalanodtam. A számomra megfizethető kategóriában (Régi Vidik, Orionok, 50-60e-ig) és a "hangfal" keresőszóra talált használt példányok közül megmondom őszintén fogalmam sincs hogy egy adott néven futó doboz milyen is lehet. Nyilván próbál az ember rákeresni ezekre és legalább olyat felvenni a listájára aminek a fontos paramétereit megtalálja (pl frekvenciamenet, impedancia, teljesítmény), de hát ez erősen lutri. Érdekes módon a Videoton, Orion vonalon néha találni egy-egy fórum vonalat ahol épp ekézik vagy dicsérik ugyanazt a típust...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
shalafi66 #878 üzenetére
Hát... igazából úgy gondoltam, hogy helyén, beszerelve, szépen meghallgatni őket mikrofonnal, aztán gyiá.
Most nem süketszoba modellek mentén akarok "valamit" összehozni, ami aztán betéve a ládába borul (nyilván).
Tök jó, hogy a mikrofonomat nemrég adtam el
Na mindegy, köszi azért, januárra meglesz a progim. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
shalafi66 #876 üzenetére
Szia !
Igen, hugomnak meg a HS280-as. Utóbbinak a váltóját meghack-elném a mostani helyszínével összhangban kicsit, előbbinél meg szerintem a cimbi ugyanezt szeretné, saját maga ..
De ezek a fránya közepek, van ezeknek neve ?
Meg bármilyen mérése ? Hangszóró2000 nem csinált róluk esetleg valamit ? Egy SPL és egy impedancia görbe már nagyon szép kis aji lenne a mikutól
Szer.: ááá ! MD40. Na, akkor gugli ássál nekem adatlapot sürgibe..
-
Zippair
aktív tag
válasz
shalafi66 #867 üzenetére
Ajjaj, akkor tekergethetek tekercseket :-) Neked biztosan van tapasztalatod a kerámia ellenállás kontra huzal ellenállás hangváltójában való használatában. Huzal ellenállást 5-10W-os teljesítményben manapság nehezebb beszerezni, mi a meglátásod, nagy/hallható kompromisszum a kerámia ellenállás használata?
-
Arnold Szabo
csendes tag
válasz
shalafi66 #859 üzenetére
jaaa hogy a hangszóró 2000 re gondoltál...Ők már adnak eredeti hangszórót is megfizethető áron és eredeti.
Egyébként egy kérdés a végfokban az ellenálás amiről beszéltem az eltud szenesedni attól hogy kötök rá erősebb hangszórót?Mert csak az az ellenálás van elszenesedve amelyik végfokra kötöttem az autó sub mélyhangszóróját ami 150 wattos egy mc boombox hangszórója volt rákötve.
-
Arnold Szabo
csendes tag
válasz
shalafi66 #846 üzenetére
Köszi... Cserélni akarom mert el van szenesedve. Én csak arra tudok gondolni hogy az miatt szol rosszabbul mert más baja nincs... Annyi hogy a magasak és a mélyek nem a legtisztábbakk. Ez alatt azt értem hogy a magas torzít a mély is de nem nagyon és kb 1éve ilyen... Azért gondolok az ellenálásra.
-
Arnold Szabo
csendes tag
-
válasz
shalafi66 #833 üzenetére
Szia! Sziasztok!
Megjött a hangsugárzó!
Esetleg pár szóban el tudod nekem mondani mi a kettő között a lényeges különbség? Előnyők, hátrányok?
A bal oldali az új és a jobb oldali az eredeti...Ilyen kondit sikerült csak szereznem...
Ehhez a T20M magashoz nem lenne jobb az a 4,7mikros kondi ami gyárilag volt?
-
válasz
shalafi66 #823 üzenetére
Megnéztem! Azt leszámítva hogy a középmagas nem polarításhelyesen van bekötve minden megegyezik!
Azt nem értem, hogy ott (de mind a két hangfalban) miért van felcserélve?! A hangsugárzónál a színnel jelzet (zöld csikos) megy a + sarokra, de a hangváltónál az a többi hangszoró negatívjával együtt megy a fekete tuskóra! A fehér - vezetékmeg megy az ellenállásra majd sorbakötött kondira, majd onnan a + tuskóra... -
válasz
shalafi66 #821 üzenetére
Igen! Hátrafelé ki lehet tólni az egészet!
De nem tudom, de nekem olyan mintha rosszúl lenne ez az egész hangváltó kalibrálva...A mélyeken is mintha át jönne a magas. A közép meg mintha túl széles lenne ...
Induktív tag nem szokott menetzárlatra menni?Nem lenne érdemes ezt a hangváltót megvenni bele?
Bár ezen mintha 4,7 lenne a kondi.
[link] -
-
válasz
shalafi66 #814 üzenetére
Köszönöm szépen a megerősítést! Én is kb ezen a vonalon indultam el...
Találtam most ideiglenesen egy [ilyet] !
Amin biztos, hogy módosítanom kell az a mágnes mérete miatti kicsi luk....Azt mondjuk kimarom egy pillanat alatt!
Amitől kicsit tartok pl ez a hangváltó módosítás! Van valami ökölszabály? Ebben nem vagyok nagyon otthon, de természetesen az induktív és a kapacítív alkatrészeket meg tudom egymástól különböztetni... -
Arnold Szabo
csendes tag
válasz
shalafi66 #796 üzenetére
Köszi a tanácsot. Lehet hogy hangfalas ismerősöm megkérem hogy szerezzen eredetit. Vagy veszek utángyártottakat lent a közeli hangfalasboltba. Az eredeti oldal szerintem szebben és dinamikusabban szól. Most urott be hogy tényleg szürkés fekete a membrán.Nekem szerzett a hangfalas ismerösöm egy pár eredeti 2050 e magasat és 2550 a közepet és szerintem az meg lett erősitve vagy nem tom de szépen szól.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
shalafi66 #745 üzenetére
Köszi a választ!
Már valaki megelőzött , így tárgytalan lett a dolog.
Viszont annyit még megkérdeznék Tőled, hogy miről lehet felismerni a "normális" habszél cserét, mert ugyan nem égető a dolog, de szerintem a jövőben beszereznék egy Preludiumot a Videoton EA 7386S
erősítőmhöz, a DC 2550A helyett. -
monchichi20
aktív tag
válasz
shalafi66 #738 üzenetére
Már elkezdtem keresni hogy hova vigyem megjavítani, de lehet jobban járok ha másfajta hangszórót rakatok be helyére? Néztem hangszórókat találtam is egy pár oldalt pl: ez és ez az oldal érdemes inen nézni valamit vagy ezekre a hangszórókra mondtad hogy nem jobb mint a régi?
Persze még ott a hpiac ,na de azok ahogy ott kinéznek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
shalafi66 #727 üzenetére
Szerintem nincs olyan, hogy A LEGJOBB. De amúgy nagyon minőségiek. Ők amúgy a kivételek, akik NEM gyártatnak Kínában. Viszont rengetegen igen, nem 10 Ft-os márkák.
Hidd el, itt is az érvényes, hogy a Kínai nem azért olcsó és gagyi, mert nem értenek hozzá: eleve nyugati cég megy oda gyártatni, tehát a szakértelem nem kérdés többé. Szó nincs arról, hogy az echte kínai akarja feltalálni a spanyol viaszt, bár van ilyen törekvés is és Te őrájuk gondolhatsz, amikor szart látsz. Vagy nem feltétlen: ott bukik a dolog, hogy iszonyatosan lenyomják az előállítási költségeket, nem csak a munkaerőt éhbéren dolgoztatva, hanem mind a gyártási, mind a minőségellenőrzési elvárások, szigorú határok elég lazára vannak fogva, így a szórás nagyobb.
Kicsit olyan ez, hogy a görbe alján még sok plussz befektetett erőforrással nagy minőségi ugrást lehet elérni, aztán még többet teszel bele, de már egyre kevesebb plussz javulást érsz el. Végül hihetetlenül precíz gyártástechnológiához elképesztően sok pénz kell(ene), amit szimplán nem tesznek bele azért a picike utolsó 99.9% javulásért. Ez érvényes a hangszóró gyártásra is ugyanúgy, mint a PVC csőre, vagy bármire. Ezért alakult ki az a hiedelem, hogy ami kínai, az szar.
De látunk erre jó ellenpéldát is: nyugati autógyárak nyitnak Kínában üzemet, vagy ott van az iPhone: made in California helyett Designed in California. Nem véletlenül. A Foxconn pedig Kínában elég jó minőségben gyárt neki kütyüket, hiszen.. nem kell bemutatni.
Jó a két említett hangszórógyártó, de van még sook-sok jó
és mindegy, hol gyártották, amíg hozza a ráírt értékeket.
A másik, hogy engem sosem fizetnek azért, hogy 1 márkából építkezzek: mindig a legjobbra törekszem mindenből. Sokszor csodálkozom embereken, hogy tele vannak aggatva mindenféle nagy logókkal, büszkén hordják őket, póló, edző atléta, sportcipő, Calvin Klein alsógatya és társai. Ilyenkor megkérdezném tőlük: hé srác, fizetett Neked a Calvin Klein azért, hogy a nevét hordd, vagy elment minden maradék eszed, hogy még ingyen is reklámozod őket ???
Ezt így az 1 márkához ragaszkodás margójára.
Szóval én is vegyesből építkezek, Aurum Cantus magas, Faital közepek és Dayton Audio mély. Mert sokkal fontosabb a felhasználási igényhez a legjobbat megtalálni a teljes piacról, mint egyetlen weboldalra (márkára) beszorulni. Scan-Speak például elég szűkmarkú a 8 Ohm-os magasakkal, a dómjaik nem éppen lineáris frekimenetűek akárhogy is nézem a Datasheet-eket, a mély kínálatuk szűkös. Seas is küzd, a berillium magasa kb. ugyanaz, mint a Scan-Speak-nél, egy "púp", egyedül a diamond magasa az, amit egyenletesnek mondanék, csak az meg érzékenységben átlagos. Egzotikusan hangoznak ezek az anyagok, hogy berillium, gyémánt, és a többi, de érdemi hasznuk - nem tudom. A füle megmondja az embernek, a gyémánt tranziensekben tuti jó.
Nem beszélve arról, hogy szalagos ("ribbon") magasuk komplett hiányzik a palettából, mindkettőnek, én meg belezúgtam azok hangjába. Közepeik vannak jók, mélyek változók + szűk paletta, de mind-mind felhasználás függő, paramétereik alapján. Gyönyörűen néznek ki, sok tömeg és audiofil gyártó építkezik belőlük, de ott a váltószűrőt is bonyolítják többnyire, korrekciós tagokkal, stb, ami nekem spec nem asztalom. Vagy úgy hagyják, mert a fülnek jó. De hát annyi fül, ahány ember. (azaz 2x annyi, ha pontos akarok lenni).
A jelenleg legjobb sorozatgyártott hangszórókat itt és ezzel ekvivalens boltokban találod, ahol méretre, felhasználásra, névleges impedanciára, minden fiszfaszra szűrhetsz, csillió márka, top termékek, elképesztő választék - nnnna, innen lehet építkezni.
Hugom Videotonjai ?
Apámnak van elfekvőben két kékmembrános, jó közepe, ad egyet. Kb. megoldottuk a problémát. Ha kifekszik újra, vagy elfogy a hangszóró alá, úgy döntöttünk, inkább eladományozzuk őket. De lehet, építek neki valami hasonló méretű normálisat majd, asztalos ért a külsőhöz, a többi meg nem téma.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
shalafi66 #725 üzenetére
Áhh, mindenki kint gyártat, a Made in Germany is. Amivel alapvető gond nincs, kint is tudnak profit gyártani, csak korábban az volt a szokás, hogy laza volt mind a gyártástechnológia, amit oda vittek Kínába, mind a minőségellenőrzés, aztán jött a szemét át. Pusztán attól, hogy egy kínai rakja össze, nem lesz szarabb, se attól, hogy kínai levegő kering körülötte.
Majdnem lett egy ismerősöm egy ürge vagy 2 éve: műanyag csöveket gyártó üzeme van Németben. Mindbe beleszitázva szépen, hogy Made in Germany. Aztán jött a turpisság, fű alatt tudtam meg "okosba" (de utálom ezt a szót)
: emberünk fenntart egy kisebb üzemet Németben, gyártja a csövet. Néha. Mert halál olcsón legyártat egy tőle tökidegen gyártóval kínában pokoli mennyiséget, majd beimportálja apróért az üzembe, ahol szó nélkül rászitázzák ugyanúgy, hogy made in germany. Meg nem mondja utána ember, hogy hol lett gyártva.
Hogy jól jár-e mindenki ? Majd az idő eldönti, alkalmazástól függően, meddig bírják.
Szóval szerintem igenis él az, hogy ami nem kínai, hamis. Ettől függetlenül persze, vannak TÉNYLEG echte fasza európai motyók, de nagyon-nagyon kevés, különben éhenhalnak. Réteg sajnos.
USA-ban kicsit könnyebb, ott többen hifiznek, vagy otthon, vagy kocsiban, meg a felvevőpiac is nagyobb. ELVILEG nekem is a mélyeim igazi amcsiban gyártott modellek, közepek olaszok, magasak - bevallottan - kínaiak, usa-ból odavitt, komolyabb márka. Aztán hogy TÉNYLEGESEN melyik hol, melyik gyártósoron gördül le, más tészta.
Nem tudnám innen fotelből eldönteni egyértelműen és lassan ez olyan méreteket öltött, hogy ellenőrző szervek sem.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
shalafi66 #719 üzenetére
Sziasztok, hugomnak 1 honapja kaptunk ismerostol (fater) egy fullmaku HS280-as hangfalpart es beuzemeltem neki egy Nikko TRM-600-as szupi kis erositovel.
Tegnap ota recseg a jobb kozep. Kivettem, pille kuka..
Kerdes:
1. Erdemes pillet neznem bele ? Hol kaphatnek ? Regen sok ceg tartott. A kek szinu kellene, a bal is kek. A pille csak pille vagy lengocsevevel egyutt szoktak arulni ?2. Tudja valaki a kozepek es a magasak Thiele-Small parametereit ? Azaz ha nem is ezt teljesen, de erzekenyseg es frekimenet erdekelne. A melyek adatlapja (azaz merese) errol a forumrol megvan, Gugli feldobta.
3. A szurot cserelnem, pocsek konstrukcio (szerintem). Masodfoku Butterworth vagy mi van benne ? Meg nem volt idom megnezni alaposabban, csak amikor ket tekercset egymas mellett latok szinte osszeerve, minden elforgatas nelkul, akkor felvonom a szemoldokom. A ket keresztezesi frekit tudja vki esetleg ?
4. Csinalt mar valaki egy ilyen dobozban komplett hangszorocseret ? Az osszeset.
5. Doboz modositas ? A csillapitasra rafer egy frissites, de mondjuk korrektul megcsinalt reflexxe alakitotta mar valaki, meretezett porttal/csovel a hatlapon ?
Tudom, 4-5 pontok tul sok huho lenne ehhez a dobozhoz, inkabb csak a kivancsisag hajt.
-
atesz19910
tag
válasz
shalafi66 #703 üzenetére
igen, de mivel a komplett hangszóró belsejét cserélni kellett volna,(lengőtekercs, membrán, habszél) pár ezer forint pluszért újakat kaptam és sztem megérte mert lesz olyan jó mint az eredetivel. elméletileg ma érkeznek meg hozzám, majd amint beépítettem őket leírom hogy mekkora a változás a hangzáskülömbség a régi s az új közt.
-
Ebit
addikt
válasz
shalafi66 #675 üzenetére
Átalakítani természetesen lehet, néha érdemes, de itt gondolom a lényeg az eredeti működőképesség megtartása.
Megjegyzem, azért nem egyszerű sok estben kiszerelni a helyéről időigényes/, valamint a tisztítás-kenés, mindenképpen szükséges, ártani biztos nem fog.
Sajnos komolyabb készülékek, minőségi potijai is hajlamosak a problémára.
-
Kernel
nagyúr
válasz
shalafi66 #673 üzenetére
Pedig régi szerviztapasztalat, hogy az elpárolgó spray nehezebben hat, vagyis többet kell belenyomni, többet tekergetni, míg valami eredménye lesz. Vagy nem lesz tökéletes és/vagy nem tartós, túl hamar visszahozzák a szervizbe.
A kenő spray ennek mindenben az ellentéte. Ez megmutatkozott abban is, hogy a "száraz" mindig gyorsan elfogyott (ha épp olyan volt raktáron), míg a kenő gazdaságosabb volt, tovább tartott egy flakon.
-
Ebit
addikt
válasz
shalafi66 #673 üzenetére
A hibás érintkezést javíthatja / felületi oxidáció/.
Maszatolni nem kell, az egy másik műfaj.A potméter csere. csak abban az esetben javasolt,ha sikerült korrekt egyen futású példányokat beszerezni, ritka, de nem lehetetlen, és ezután, némi módosítás, és javult a hangszin hangerő szabályozás,
-
ot93
senior tag
válasz
shalafi66 #652 üzenetére
Értem, hát ez esetben nem foglalkozok vele, mert amúgy nem is az enyém volt, így nemtudom mi lett rajt cserélve, vagy lett-e egyáltalán valami módosítva rajta, meg nem is értek hozzá
És valóban tudok hasonló árban venni új hangfalat... Most microlab solo 6c-t nézegettem, igaz, hogy ez utóbbi jelentősen kisebb méretű, ezért valószínűleg nem is olyan erőteljes a hangzása meg 30e Ft fölött van picivel, de az akkor legalább új...
amúgy kb. 18 éve nem volt használva, azóta úgy van, ahogy...
-
Puma K
nagyúr
válasz
shalafi66 #619 üzenetére
A mostani "erősítőm" elkezdett rakoncátlankodni... aztán gondoltam kellene valami helyette.
A kábelek meg szerintem meg vannak törve ezért kérdem milyen kábel lenne jó hozzá.Rákerestem az általad javasolt erősítőre, de nem nagyon találtam ahol meg is lehetne venni.
Csak kapcsolási rajzok, leírások és cikkel voltak róla.Esetleg valami olyan darabot tudnál javasolni amit akár holnap is vagy jövő héten meg tudnék venni?
-
dark2
tag
válasz
shalafi66 #609 üzenetére
Itt a D osztályú erősítő oldala a dealextreme-n, ahol vettem.
A diyaudio.com fóruma szerint MAX9704 chipet takar a ráragasztott vma2016 címke, aminek az adatlapja részben ez a pdf.
A kondi a dx.com-on a képek közötti kapcsolási rajzon 470uF 25V - a valóságban Rubycon 25V 1000uF YXA (ha tényleg az, hisz kínából jött... még az egyik táptüskét is be kellett forrasztani, mert csak a levegőben lógott...)
-
Thome
veterán
-
Mustármag
őstag
válasz
shalafi66 #558 üzenetére
Igazából hosszú távra terveztem volna vele, mert úgy tudom hogy a régi hangfalak jobbak, és egy ilyen pár hangfal van kihasználatlanul a "padláson".De ha ilyen rossz a hangképe és tere sincs, és a még a szobát is át kéne rámolnom, lehet hogy nem éri meg a ráfordítandó energiát!
Úgy tudnék dönteni, ha megtudnám hallgatni de nincs olyan állapotban!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
shalafi66 #534 üzenetére
80 darab LB1031? OMG
Amúgy összességében akkor még mindig a HA20-ra fejlesztés jelentene megoldást. Egy zárt doboztól nem is várok el üveget rengető mély hangokat.
Mondjuk így is sikerült már apáméknak szétrobbantani egy borospoharat, mikor kicsit iszogattak, és jobban megeresztették a hangerőt, pedig mindössze egy átlagos szobai erősítő oszlott el 4 hangfalra, biztos volt valami anyagi hibája a pohárnak is...Véletlen nincsenek meg az LB1031 névleges paraméterei? Kíváncsiságból bedobnám őket a LinearTeam T-S paraméteres hangfal tervezőjébe.
És azt mondod, hogy a HS széria hangváltóit is találomra tervezték? Csak fogtak egyet a polcról, és kész?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
shalafi66 #532 üzenetére
Hmm, ezek nem jó hírek.
Eddig 2 Magnat Sonobull 60 mellett voltak párban, a 4 hangfal szólt a domb tetején (vikkend telek) így, a szomszédok nagy örömére. (ők költöztek nem lakóterületre, viseljék a következményeket)
Megnézve a korábban látott HA20 görbéit, annak normális átvitele van. A bolgár 85dB-n kicsit elcsodálkoztam, ahhoz képest, hogy elég jó híre van ezeknek a hangfalaknak.
Egyre inkább az mellett vagyok, hogy cserélni kellene, nem ezeket a régi hangszórókat megint javítgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest