- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesz19910
tag
igen megtaláltam a probléma forrás valóban a kapcsolórelé. egyszerűen kiiktattam a relét és a kistrafót is kompletten kivettem az egységet, az elektronikát átkötöttem a főpanelen és láss csodát megszólalt a mély is
és ugynézki hogy mindent eltaláltam a kötéseknél de azért rámérek mindenre még1x ja és annyi hogy most annyival több a teendő hogy a mélyt ki kell húzni a 220 ból hogy ne menyjen, de ezt egy kapcsoló közbeiktatásával ki lehet küszöbölni. a "mindenhova,, alatt a trafókat értettem
-
atesz19910
tag
sziasztok! lehet hogy nem ide való a probléma, de azért leírom hátha valaki tud segíteni.
szert tettem egy PHILIPS SW8000SA/00 wOOx Aktív mélysugárzóra.
elméletileg ez a mélyláda csak akkor kapcsol be tudomásom szerint (utána olvastam) ha jelet kap egy erősítőről.
van egy pioneer VSX322-K 5.1 Házimozi erősítőm amin ez a bizonyos SW Pre-out kimenet meg is van rákötöttem a mélyládát, bedugtam a 220-ba is és nem akar megszólalni, de még csak a stand by lámpa se villan ki rajta. egy kapcsolási rajz és egy multiméter segítségével kimértem a mélyláda elektronikáját, és ott eljut az áram a tekercsekhez, mindenhova. de hang akkor se akar rajt kijönni.
Szerintetek mi lehet a gond?
A választ előre is köszi -
atesz19910
tag
válasz
shalafi66 #703 üzenetére
igen, de mivel a komplett hangszóró belsejét cserélni kellett volna,(lengőtekercs, membrán, habszél) pár ezer forint pluszért újakat kaptam és sztem megérte mert lesz olyan jó mint az eredetivel. elméletileg ma érkeznek meg hozzám, majd amint beépítettem őket leírom hogy mekkora a változás a hangzáskülömbség a régi s az új közt.
-
atesz19910
tag
nos hát néhány nap tanakodás után mégis úgy döntöttem hogy cserélve lesznek a sugárzók a dobozban. a gyártó honlapjáról rendeltem egy pár HA20-as mélyközép sugárzót. hamarosan ide is ér.
-
atesz19910
tag
sziasztok! az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok:
szert tettem egy pár 1980-as VIDEOTON Saphir I DP202-es 2 utas hangfalpárra
a felújításában kérnék segítséget, idejét múlták a mélysugárzókon lévő membrán habszélek. hol tudnék ilyet beszerezni budapesten vagy hol tudom felújíttatni őket ahol rendesen megcsinálják?
a válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Ati
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest