Új hozzászólás Aktív témák
-
Wendelke
aktív tag
válasz
shalafi66 #904 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Mivel a hangfal megvan, így jó lenne rendbe tenni. Nem a hifizés a cél, arra van másik technika. Van egy ilyen beütésem, hogy a házunk több helységében van erősítő-hangfal páros, szóval alapvetően háttér rádióhallgatásra, vagy ha összejövünk a haverokkal, akkor háttér zenének lenne használva a "klub" helységben.
A topikban már olvasgattam és rákerestem pld. a hangváltóra is, illetve láttam az ide vonatkozó árakat az oldaladon, ami tényleg nem költséghatékony ennél az értékű hangfalnál.
Ettől függetlenül mit tudnál javasolni, ha megtartom és jobbá szeretném tenni a későbbiekben ezt a hangfalat? Mint mondtam, nem hifizés a cél, hanem hogy kicsit "dögösebb" hangja legyen.
Természetesen hajlandó vagyok költeni rá, mert az erősítőket, hangfalakat egyik hobbimnak tekintem.
Egyébként azért voltam optimista a DB 2228-al, mert van egy Orion HA 100 hangfalacskám, amit a garázsban szoktam szintén rádiózásra hallgatni, és annak pld. szeretem a hangját, és valami hasonlót vártam.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
shalafi66 #902 üzenetére
Szia!
Kis segítséget kérnék.
Beszereztem egy Vidi DB 2228-at, ami szép állapotú, de a hangja nem az igazi. Némi magas és mély állítással jobb lett, de alapesetben se mély, se magas, se közép, olyan fátyolos hangja volt.
Pár nap használat után elkezdtek a mélyközepek recsegni, és sajnos jobban megnézve, nem tűnik túl jónak a habszél ragasztása, mert elvált a kosártól.A habszél merevebb, és más színű, mint a nem régiben a H2000-nél javított 25-s mély, meg 13-s középhangszórók habszélei. (DC2550A, és egy Altus F4 közepe.)
Pár kép 2228-s hangszórókról:
Magas:
Mélyközép:
Ezek az eredeti hangszórók?A mélyközepet összenéztem az Altus mély hangszórójával ami 20 cm-s. (De a 2228-s is az, csak gondolom a beépítés miatt 22-s méretű.) Szóval nekem gyanús, hogy a habszél nem erre való, és membrán sem ugyanúgy néz ki, mint az Altusé.
A hangfalat megtartanám, így ezt a mélyközepet javítani érdemes, vagy cserélni egy H2000-s helyettesítő hangszóróra?
A H2000 oldalán a DB2228-s magasát megtaláltam, a mélyközép viszont a HA22-598 lehet?
Ha érdemes javítani, akkor esetleg a gumi membrán szél szóba jöhet, vagy maradjak a habszélnél?
Szerintem még lesz további kérdésem, de első körben köszönöm!
-
Wendelke
aktív tag
válasz
shalafi66 #745 üzenetére
Köszi a választ!
Már valaki megelőzött , így tárgytalan lett a dolog.
Viszont annyit még megkérdeznék Tőled, hogy miről lehet felismerni a "normális" habszél cserét, mert ugyan nem égető a dolog, de szerintem a jövőben beszereznék egy Preludiumot a Videoton EA 7386S
erősítőmhöz, a DC 2550A helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest