- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
Topikgazda
[link]
"Configurable gestures. We won't add it, because we believe it is too geeky feature.Discover may be your source of news, but we won't add rss reader into the browser, because you can use a 3rd party website for it.
Bookmarks manager. What we know that some people love grouping and organizing their links, and go back to them. It does not mean we will make bookmarks manager from O12, Chrome or any other browser."
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azt a ××rva Na, akkor eléggé úgy néz ki, hogy az Opera komplett brigádja tényleg full retard módba kapcsolta magát. Bár eddig is minden jel arra utalt. Ezzel a felfogással megérdemelnék, hogy le kelljen húzni örökre a rolót.
(#22933) LonGleY :
Hahaha... Mint láthatod, nem, nem ahhoz van köze. Ahhoz van köze, amit Penge_4 linkelt.Sk8erPeter
-
dqdb
Topikgazda
válasz Sk8erPeter #22952 üzenetére
[link]
Gondolkoztam az előző hozzászólásomnál, hogy berakjam-e az idézet írójának a mottóját, de úgy éreztem, egyszerre sok lenne. Szóval ő így jellemzi magát:"Passionate about users and products."
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Sk8erPeter #22952 üzenetére
Arra reagáltam, és az irritáló trollkodásotokra.
-
tonyrulez
őstag
Miért nem mondják egyszerűen azt, hogy semmit sem fognak csinálni? Mert jelen pillanatban alig különbözik a Chrome-tól, van beépített speed dial és Pocket-klón. Ehhh...
A gáz az, hogy a Chrome-nál még így is jobb, így kénytelen vagyok használni[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hahaha Hát ez hihetetlen. Mondjuk legalább nem hazudnak a felhasználóik arcába, mint eddig, "legalább" becsületesen bevallják, hogy "szarunk rátok, köcsögök, rohadtul nem értetek csináljuk az egészet". Legalább őszintén pofátlanok.
(#22955) LonGleY :
Ez nagyon durva. Tehát szerinted MI vagyunk az irritálóak, nem is ám a pökhendi, flegma, felhasználóikat nyíltan arconfosó cég (ahol azért olyan is előfordult korábban, hogy nem ilyen retardált senkiháziak dolgoztak, és a saját igényeik mellett a felhasználóik igénye is figyelembe volt véve, vagy épp értük dolgoztak).
Olvasd már el még egyszer, amit dqdb idézett. A lényege az, amit fent írtam. Ezek fényében is pont ugyanolyan hűséges kutyájuk vagy, mint eddig?(#22956) tonyrulez :
Éppen az a gáz, hogy még a Chrome-nál sem jobb.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
LonGleY
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz LonGleY #22959 üzenetére
Igen, rettentően "kapálózom".
Azért talán picit gondolkozz el a stílusodon, meg azon, hogy milyen képet festesz magadról, amikor te három embert "irritáló trollnak" nevezel azért, mert nem olyan dolgokat írnak le, amik a saját, fejedet homokbadugós véleményeddel egyeznek.
Persze az én hibám is, néha feltételezem, hogy sikerül kihúzni belőled valami véleményszerűséget is kihúzni (amiből sikerül kihagynod a sértegetési szándékot; na, ilyenkor szerinted "kapálózom" ).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
LonGleY
veterán
válasz Sk8erPeter #22960 üzenetére
Ugyanazt a véleményt tupírozzátok hónapok óta. Ez szerinted nem unalmas? Gondolkozzál te, ha ennyire ráérsz ilyen marhaságokra. Nem kell ahhoz más véleményen lenni, hogy teljesen érdektelenek legyenek az ismétléseid.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz LonGleY #22961 üzenetére
Ha unalmasnak találod a topicot, hagyd el, jobb lesz neked is, nekünk is.
Amúgy valóban nem sok minden változott a hónapok alatt se az Opera mentalitásában, se a tiédben. Ha nincs semmilyen (!) pozitív változás, nincs véleményváltozás nálunk sem. Úgyhogy valóban, lehet, hogy mi is ugyanazt a véleményt hangoztatjuk, különböző formákban, de hagyd meg ezt az örömöt nekünk.
Az a baj amúgy, hogy valamiért állandóan sértve érzed magadat mindenkivel szemben, és emiatt olyan gyerekesen tudsz reagálni, hogy nem lehet komolyan venni.Sk8erPeter
-
Orlin
addikt
23 Developer, első frissítés
Végre! Funkciók!
A címmező jobb szélén megjelent egy szív ikon, ami ugyanazt a funkciót látja el, mint a régi Operában a csillag.
Ha egy HTTPS kapcsolatot használó oldal HTTP-n keresztül is akar kapcsolódni egy szerverhez, akkor az Opera blokkolni fogja a folyamatot, és megkérdezi a felhasználót, hogy engedélyezi-e a nem biztonságos kapcsolatot.
A program indítás utáni beállításokhoz (haladó beállításként) bekerült a Firefoxból ismert "lazy session loading". Ha ez az opció engedélyezve van, az inaktív fülek tartalmát csak akkor tölti be a böngésző, ha aktiváljuk őket. (A Turbo használata esetén mindig be van kapcsolva.)
A pluginek összeomlásakor egy figyelmeztetés jelenik meg a beépülő tartalom helyén.
Az előző kiadásban flagként bevezetett Pepper Flash keresés most már alapértelmezetten engedélyezve van.
A további javításokat megnézhetitek a teljes változáslistában.Forrás:Magyar Opera
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
M_AND_Ms
veterán
válasz LonGleY #22964 üzenetére
Igen, eddig is volt (Nextben legalábbis).
No, de hol vannak a funkciók, azok amiktől az Opera, Opera volt???? Mi a szart dolgoztak eddig a fejlesztők akkor, amikor egy, már bevált, bejáratott motort használnak???
Tényleg próbálok átállni az újra, de csak a káromkodásig jutok. Pedig már vagy tíz kiegészítőt felraktam, hogy pótoljam a funkcionális hiényokat.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
dqdb
Topikgazda
Végre! Funkciók!
Vagy nem annyira.A címmező jobb szélén megjelent egy szív ikon, ami ugyanazt a funkciót látja el, mint a régi Operában a csillag.
Eddig volt jobb oldal Stash és Speed Dial ikon, a Bookmark Bar hiányzott, ahelyett, hogy az bekerült volna harmadiknak, most átszervezték egy menübe, hogy ami eddig egy klikk volt, az kettő legyen ... És értem, hogy design, és azért piros a csillag, mert a másik kettő ikon is piros, de erre de facto szabványként a sárga elterjedt. Talán arra is rájönnek később, hogy a szív ikont érdemes lenne mentett oldal esetén arra, ahová az adott oldal elmentésre került.Ha egy HTTPS kapcsolatot használó oldal HTTP-n keresztül is akar kapcsolódni egy szerverhez, akkor az Opera blokkolni fogja a folyamatot, és megkérdezi a felhasználót, hogy engedélyezi-e a nem biztonságos kapcsolatot.
Ez komoly, hogy eddig nem tudta Ez már IE6-ban is alap biztonsági feature volt, én a helyükben nem reklámoznám ezt ennyire, hanem kussolnék, hogy eddig hiányzott ...A program indítás utáni beállításokhoz (haladó beállításként) bekerült a Firefoxból ismert "lazy session loading". Ha ez az opció engedélyezve van, az inaktív fülek tartalmát csak akkor tölti be a böngésző, ha aktiváljuk őket.
Verziók óta bekapcsolható már flagsben, szóval ez sem újdonság. Igaz, a bevezetését sikerült jól megoldani, mert nem vették át a flag állapotát, mert minek azt ... Ez sem rossz feature, de a később megjelenő extended lazy tab loading és a tab hibernation lesznek majd az igazán ütős cuccok. Én még ezen csavarnék kicsit megjelenítésben, a múltkori fülekkel kapcsolatos kérdőívükön jegyeztem meg, hogy jó lenne a még nem betöltött füleket valahogyan megjelölni.A lassú bővítményeket monitorozó funkció hasznos, a Pepper Flash szintén, hogy ne csak szidjam őket.
Mivel az utóbbi fél év tapasztalatai alapján az első developer build frissítésben jöttek csak az újdonságok, amit már csak hibajavítások követtek, így valószínűsíthetően ennyit terveztek az O23-ra.
Az új frissítési rendszer a delta frissítéssel "jól" vizsgázik, amióta bevezették, sokkal tovább tart a sokkal kevesebb adat letöltése, 30 percen keresztül vártam erre az update-re, mire lejött.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
Sziasztok. Chromeból hogy lehet átvinni a könyvjelzőket az Operába? Bármilyen megoldás jöhet
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
zoli62
addikt
Gondolom az Opera Nextet nincs mód a beállításokban arra kényszeríteni, hogy egy linket mindenképpen új fülön nyisson meg?
-
spammer
veterán
válasz zoli62 #22974 üzenetére
szerk: Download Chrome Extension persze kell előtte Operába, ha nincs fent.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Orlin
addikt
Talán érdekel valakit
Global Internet Concentrating on Mobile: Boilesen
Lars Boilesen, Chief Executive Officer at Opera Software, discusses the changing nature of the internet as mobile traffic increases, his company’s focus on providing better internet service for mobile devices and what the current business climate is like in Russia. He speaks on Bloomberg Television’s “Bloomberg Surveillance.”
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
makoss
veterán
Üdv!
Opera 12.17 verziót használok és olyan kérdésem lenne, hogy a felnagyított honlap méretét nem lehetne valamiféleképp megjegyeztetni a böngészővel?
1920×1080 felbontáson olvasni elég apró, mindig a "+" billentyűt kell nyomogatni, hogy kellő méretű legyen de eddig sosem hagyta meg a beállított oldalméretet
Tudna ebben nekem segíteni valaki?
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
zoli62
addikt
válasz Sk8erPeter #22984 üzenetére
Ja a görgőre kattintva Amúgy most prógálgattam, azon kívül, hogy a régi Operához képest kivették belelőle a teljes testreszabhatóságot, egész használható. Gyors, és végre egy év után a portable Nextben is működik végre az automatikus frissítés, amiért amúgy annyit szoktam szidni a Chrome-ot.
[ Szerkesztve ]
-
-
zoli62
addikt
válasz Sk8erPeter #22986 üzenetére
Úgy értem a Chrome-ot főleg azért nem szeretem, mert megkérdezésem nélkül frissít. Ezzel szemben az Opera Nextet kezdetek óta tesztelem, és az USB-s verzióban nálam Windows 7-en azóta nem műkdött az automatikus frissítés, de 22-től felfelé úgy néz ki megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zoli62 #22987 üzenetére
Ezek szerint előbb is jól sejtettem, hogy mire célzol, de inkább rákérdeztem, nehogy félreértselek, de így megerősítés után végképp nem értelek: nem szereted a Chrome-ot, mert automatikusan frissít, de szereted az Operát, mert automatikusan frissít? Ez akkor hogy van?
Sk8erPeter
-
spammer
veterán
válasz Sk8erPeter #22988 üzenetére
A Chrome megkérdezés nélkül frissít háttérben, Opera meg szól, hogy van frissebb, mehet-e.
-
zoli62
addikt
válasz Sk8erPeter #22988 üzenetére
Fenét. Azt nem szerettem az Opera Nextben, hogy sokáig nem tudták megoldani az automatikus frissítést, én meg beállítással nem tudtam rákényszeríteni. Egyébként Chrome az automatikus frissítést nem úgy oldja meg, hogy a feladatütemezőben futtatat egy taskot?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zoli62 #22990 üzenetére
"Fenét"
Most ezt mire írod?"Azt nem szerettem az Opera Nextben, hogy sokáig nem tudták megoldani az automatikus frissítést, én meg beállítással nem tudtam rákényszeríteni. Egyébként Chrome az automatikus frissítést nem úgy oldja meg, hogy a feladatütemezőben futtatat egy taskot?"
De igen, de még mindig nem értem, mitől lenne jobb egyik, mint a másik.
Ugyanis mind a kettő rákérdezés nélkül frissít.
A kikapcsolására meg bevethető paraméter (korábbi primkóbb módszer az opera_autoupdate.exe törlése/átnevezése volt, ha valakit zavart).
Chrome esetén meg kilőheted az automatikus frissítésre vonatkozó ütemezett feladatot.
Pont ezért kérdeztem, hogy ami miatt nem tetszik az egyik böngésző, pont amiatt viszont tetszik egy másik?
Nagyjából ugyanannyi macerával jár mind a két böngésző esetén az automatikus frissítés kikapcsolása (legalábbis szerintem ugyanannyi idő egy plusz paramétert hozzátenni a shortcuthoz, mint kikapcsolni egy ütemezett feladatot; bár hozzáteszem, a paraméter biztosítása (pluszban) szimpatikusabb egy fokkal), hiszen nincs rá a UI-on, a Settings-ben gomb.
Értem, hogy most jó az új változatban, hogy ez már legalább tudja magát frissíteni portable-változatnál is, de ha a Chrome-ban meg pont azt nem szereted, hogy automatikusan, visszakérdezés nélkül frissít, akkor Operában sem kéne szeretned, mert ilyen alapon az is sunyi, ez a mondókám lényege, na.Az ideális megoldás pont az lenne, hogy rákérdez, szeretnéd-e most frissíteni, mert jelent meg új verzió, de tudom, hogy a hozzá nem értő júzerekre épít manapság mindenki, ezért automatizálnak mindent, de akkor legalább lenne kikapcsolható az átlagjúzer által amúgy sem ismert opera://flags oldalon.
Google Chrome esetén meg az a gáz, hogy nincs portable-változat.+ (#22989) spammer :
"A Chrome (I)megkérdezés nélkül(/I) frissít háttérben, Opera meg szól, hogy van frissebb, mehet-e."
Ezt bizony rosszul tudod. Mindkettő megkérdezés nélkül frissít.
Valamelyik korábbi verzió frissítési módjára emlékszel.
Tehát már az Opera sem kérdez rá, hogy akarsz-e frissíteni.
Egyszerűen frissít, amint rámész az about-oldalra. Pont ezért nem értettem, mitől jobb egyik, mint a másik.A bizonyíték a fenti állításra:
1. about-oldal, azonnal keres update-et, kérdezésem nélkül:
2. máris frissítette magát, csak újra kell indítani:
Sehol egy kérdés, hogy kell-e ez neked, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
spammer
veterán
válasz Sk8erPeter #22992 üzenetére
Akkor igen, de én nem megyek az about oldalra.
Simán feldobott egy kis boxot, hogy van frissebb, akarom-e. Rányomtam, hogy igen, bejött egy update "ablak", letöltötte, frissítette és utána írta ki, hogy indítsam újra.
Chrome meg teljesen automatikusan, háttérben, sunyiban csinálja, aboutra sem kell menni hozzá.
(#22991) dqdb: Lehet, nekem 22.0.1471.40-re még úgy frissített, ahogy fentebb írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #22993 üzenetére
Gondolom nem kell alaposan részletezni, hogy általában miért találják ki az ilyen automatikus frissítéseket. Sztem elég, ha annyit mondok, hogy az átlagjúzer úgyse ért hozzá, magasról leszarná, hogy biztonsági vagy akármilyen szempontok miatt van frissebb változat ("jó az, amit használok, csak működjön"), ráadásul megijedne tőle, hogy most mit kell csinálni. Erre írtam a korábbi hozzászólásomban, hogy manapság mindenki a teljes hozzá nem értésre alapoz. Az a szimpatikusabb, ha engednek teret picit hozzáértőbbeknek is, sajnos ebben sem a Chrome, sem az új Opera nem nagyon jeleskedik.
De az automatikus frissítés kikapcsolása (már amennyiben ez valakit zavar, engem speciel ez a feature az, ami a legkevésbé sem zavar) mindkettőnél megoldható, hasonló mennyiségű energiabefektetéssel, ezért most picit kreált problémának érzem ezt.Sk8erPeter
-
spammer
veterán
válasz Sk8erPeter #22994 üzenetére
Különösen engem sem zavar, bár én jobban szeretem, ha csekkolja és szól, hogy akarom-e (főleg béta vagy dev csatornán lehet hasznos, ha esetleg kiderül, hogy valami szar van, akkor nyilván nem frissítek).
De igazából nálam Chrome-nál volt valami nyűgje, sokszor "beragadt" az auto frissítés, 100%-on járatta a procit, járt a venti a laptopban ezerrel úgy kellett kilőni task managerből. Nem tudom mi okozta, de gyakran előfordult.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #22996 üzenetére
"főleg béta vagy dev csatornán lehet hasznos, ha esetleg kiderül, hogy valami szar van, akkor nyilván nem frissítek"
Persze, ezzel egyetértek. Támogatnám mindkét böngészőnél a dolog kezelhetőbbé tételét. Legalább a flags-oldalon legyen állítgatható - a UI-on is kezelhető legyen. A shortcut paraméterezése amúgy is "törékeny" (mi van, ha az egyik shortcutnál (mert mondjuk több van, egy az asztalon, egy a tálcán, egy a Start-menüben) elfelejtettem beállítani az egyébként számomra szükséges indítóparamétert?). Ezenkívül ha jól emlékszem, Chrome-nál egyáltalán nincs az Operáéhoz hasonló --disable-update kapcsoló (tehát ott tényleg csak Task Schedulerből lehet buzerálni, és az ilyen szétszórt megoldásokat nem igazán szeretem).Hmm, Chrome-nál szerencsére ezt az automatikus frissítéssel kapcsolatos bugot nem észleltem. Igaz, Chrome-ból speciel Windows-ra nálam mindig csak a stabil verzió volt telepítve.
Sk8erPeter
-
utas666
tag
válasz Sk8erPeter #22997 üzenetére
Kéne írni köré egy burkoló exe-t, ami semmi mást nem csinál, mint egy .ini/.json fáljból beszívja a kívánt parancssori paramétereket és azzal indítja az opera.exe-t.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Egy kis segítséget kérnék, YouTube Center (v2.1.0) veriós kiterjesztés nincs operára, csak régebbi?
Ha valaki ráakadna a 2.1.0 verziósra, tegye már be ide!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest