Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _seth_

veterán

válasz insyde5 #14764 üzenetére

X20XEV-ed van azaz 2.0 16V? Nekem 5 liter melegen az pont a max szint a nívón. Hogyan szoktad lecserélni az olajat? Én magamnak csinálom, járatom a motort majd utána engedem és kb 1 órát csepeg is és közben úgy, hogy emelővel van amikor kicsit jobban megemelem majd jobban leengedem, hogy mindenhonnan kicsepegjen az olaj. Gyári könyv is 4 litert ír az a minimum szint amikor a motor feltöltöttnek tekinthető, a nívón a min és a max között kereken 1 liter van így megy bele nekem az 1 liter.

Nekem így vált be legalábbis de ahány tulaj annyi megoldás olajcserére ellenben szervizest is kérdeztem azok az 5L gm olajat mindenféle ellenőrzés nélkül öntik bele és ezt 2 helyen is megerősítették. + Eddig mindig utántöltöttem, hogy maxon legyen a mutató de most olyat mondtak, hogy felesleges mert azt a +1 litert úgyis bekajálja és figyeljem meg ha nem töltöm után akkor olyan 4,5 körül megáll és nem eszi tovább, most ezt fogom majd letesztelni :)

Mit értesz sportos vezetés alatt? Amúgy mind1 hogyan használod mert ha városban mész vele alacsony fordulaton akkor azért ha autópályán előzgetsz akkor meg azért érdemes cserélni ezen az elven én használom itt is ott is és tartom a csereperiódust is.

Mennyit mentél vele eddig?

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák