Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #40074 üzenetére
Facebook-ozunk munkaidőben? Ejnye.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39958 üzenetére
Szerintem egyszerűen cserére nem adhatnak modemet, csak új ügyfélnek csináld-magad csomagban. Bürokrácia, na, UPC ebben mindig is jó volt.
Meséltem azt a sztorit, amikor volt a számlázó rendszerük szerint 1900 Ft tartozásom és ugyanennyi túlfizetésem, amit nem tudtak összevezetni, ezért 60 nap után lekapcsolták a szolgáltatást nálam? Mindezt azért, mert rendszerük nem tudott mit kezdeni az internetutalványos befizetésekkel (amit egyébként elfogadott).
Közben rájöttem, hogy vótmá.
Szóval jók ők.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39946 üzenetére
Ebben az esetben valahogy mégis az autósok figyelmességét/annak hiányát kellene ostorozni, nem? Valahogy mintha az volna a helyénvaló.
Amúgy tudnék mondani rengeteg hasonló esetet saját tapasztalatból, csak egyrészt én általában szerencsésebben megúsztam, másrészt meg nem bosszantom fel magam már rajta feleslegesen, harmadrészt meg nem járok már annyit bringával. (Féltem az életemet, na.
)
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #39943 üzenetére
Szerintem egy egyirányú utcánál elég egyértelmű, hogy melyik irányból nem szabad behajtani oda (feltéve persze, hogy rendben kint vannak minden megfelelő helyen a megfelelő jelzések).
fokukac: akkor megismétlem: azt találom viccesnek, hogy számodra egy akár súlyos következménnyel járó autós szabálytalanságnál nem az a tanulság, hogy b+, az autós is figyelhetne, hanem hogy a biciklis figyelhetne jobban (abba az irányba, ahonnan - ha a KRESZ-t betartotta volna az autós - nem kellett volna várnia semmilyen autót).
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39941 üzenetére
Úgy éreztem, hogy az egyértelműen autós hibából (idézem: "miközben próbált behajtani a számára rossz irányból egyirányú utcába" + "azt soha nem képzeltem, hogy a másik irányból jön valami géniusz a sövényhez lapulva, nehogymár észre lehessen venni") is azt fogod kihozni, hogy a bringások a hülyék, miért nem vigyáznak jobban.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #39851 üzenetére
Ezek szép, történelmi nevek, némileg nagyobb múltbeli népszerűséggel, mint a Dzsesszika.
-
Tim82
félisten
válasz
bobsys #39831 üzenetére
"Mindegy, csak egészséges legyen! Még az se baj, ha lány lesz."
Egyébként komolyra fordítva a szót, ha fiam lesz, valószínűleg Mihály lesz, egy nagyon kedves, pár éve elhunyt felmenőm után, lánynévre pedig nincsen elképzelésem egyelőre (meg hát nem én fogom egyedül eldönteni). De mivel úgysem aktuális még a névválasztás, ezért van rajta idő gondolkodni.
Az is benne van a pakliban, hogy szerintem az extrémebb névadással sok esetben majdhogynem büntetik a gyanútlan szülők a gyereket. Asszem, pont sorskönyvanalízis kapcsán olvastam, hogy mennyire korlátozó tényezők lehetnek a hülye nevek/becenevek (pl. "Öcsi bácsi" beszédes példa).
-
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39816 üzenetére
Öööö, de akkor még nem jelent meg egy bármilyen kommersz asztali naptárban, mint névnap. Mondhatni, a rétegjelenség mainstream-mé vált. IYKWIM...
Meg érted, általában névnap = névadó szenthez valamilyen módon köthető nap. Én még nem hallottam Szent Dzsesszikáról és Szent Zsaklinról (bár az elsőbe beszámítok Bene Gesserit-et is a Dűnéből
).
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #39813 üzenetére
Az egy dolog (bár szerintem a névadás inkább szocializáció-függő, semmint etnikai, de nem is ez a lényeg), de ezek szerint ez a két név annyira népszerű, hogy így írva teljesen hivatalos magyar utóneveknek számítanak? És mióta?
PS.: akkor van vajon Szamanta, Luszi, meg Priszcilla (így írva) is?
-
Tim82
félisten
A mai napon meglepetéssel észleltem, hogy 17-én köszönthetném Dzsesszika (sic!), 25-én pedig Zsaklin (sic!) nevű ismerőseimet, ha lennének ilyenek.
Namármost ha ez a két név az asztali, munkahelyeken használatos, bármelyik irodaszerboltban kapható papírnaptárakban fel van tüntetve, az azt jelenti, hogy azért van pár ilyen névre hallgató honfitársunk kis hazánkban. Vagy tévedek?
-
Tim82
félisten
Mai "mindenre van egy xkcd"-rovatunkból.
Emvy-nek nem ér elárulni a megfejtést a többieknek.
-
Tim82
félisten
Ha érzel affinitást magadban némi szereléshez, akkor magad is meg tudod csinálni, publikus a service manual hozzá.
Az R50e jó masszív gép, nem mondanám rossz választásnak.
-
Tim82
félisten
Ha a videokártya halt volna meg, akkor vagy el sem indulna, vagy random módon szétesne a kép/merevre fagyna használat közben a noti. Legnagyobb valószínűséggel maga a kijelzőpanel lesz csereérett, esetleg a szalagkábel vagy az inverter. Mindenképpen nézzétek meg kükső monitorral is a biztonság kedvéért, de majdnem biztos, hogy ott jó lesz a kép.
Alapvetően egy lassan tíz éves notebook-ról beszélünk, ez az árnyoldala az életkorának. (A jó meg az, hogy könnyen lehet hozzá alkatrészt szerezni, egyelőre legalábbis.)
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #39503 üzenetére
Személy szerint én is, csak épp fórumban unalmas már egy ideje.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #39496 üzenetére
Szerintem itt nem, FB-n viszont biztosan.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Az elejétől fogva teljesen egyértelműen le volt írva ugyanaz, igazából önmagamat ismételtem jópárszor. Bocsánat, hogy ennyiszer kellett leírnom. A kioktatást amúgy nem én kezdtem, gondolom, átlátod, hogy annak tükrében, hogy pontosan mire reagáltál, ezt nehezen tudtam máshogy értelmezni.
DeFranco: szerintem azért, mert pont az azzal kapcsolatos esetleges panaszokat akarta megelőzni, hogy mindenhol (értsd: ott is, ahol nincs kint a Visa Electron embléma) lehet használni, aztán kiderül, hogy mégsem (ezért meg valóban nem fog a kibocsátó bank felelősséget vállalni). Mindenhol el kell, hogy fogadják, ahol kint van a Visa Electron embléma.
Ráadásul a Visa Electron mindenhol debit kártyának minősül (biztosan van olyan bank, amelyiknek van Visa Electron hitelkártyája is, de én még nem találkoztam vele -> elvileg az is debitként lenne kezelve).
Egyébként az is lehet, hogy szimplán nem volt biztos benne, és ezt gondolta biztos válasznak.
-
Tim82
félisten
Az még mindig nem a magyarországi VE kártya hibája, ha olyan helyen próbálsz fizetni vele külföldön, ahol eleve nincs kint a VE elfogadást jelző matrica -> ennek benézése user error. Alapvetésként ugyanis mi arról beszéltünk, ahol kint van... Az adott kártyatípus elfogadását pedig eléggé egyértelműen jelzi az elfogadóhelyen kitett matrica/logó, az elfogadás hiányát a matrica/logó hiánya. (Ha máshol nem, magán a POS terminálon rajta vannak a matricák, de az elfogadóhelyek általában az ajtó/kirakat üvegére is ki szokták tenni.) Hülye (vagy inkább óvatos) pénztárosok, akik nem mernek elfogadni külföldi kártyát, pedig minden országban vannak, ez nem német sajátosság.
Egy konkrét esetben említetted a matricát -> arról kiderült, hogy V Pay, ami nem azonos a "normál" Visa kártyával. Ezért nem tudok a többi esettel mit kezdeni, bár beszédes a mostani mondatod a "legtöbb üzleten" kitett matricákról. Valamint azt sem tudom, hogy "a Facebook-on más" nem pontosan úgy járt-e, mint te a V Pay-jel.
(Szerintem egyébként egyáltalán nem egyértelmű, amikor szemlátomást a friss németországi élményeidtől elszeparálva, jó pár bekezdéssel arrébb "itt"-et, majd egy másik hozzászólásban, ország/hely megjelölése nélkül "egy Media Markt-ot" emlegetsz.)
Én továbbra is egy konkrét bank által kibocsátott konkrét kártyatípusról beszélek (a kezdetektől fogva, ráadásul eléggé egyértelműen), amit külföldön minden olyan elfogadóhelyen gond nélkül el kell fogadjanak jelenleg, ahol ezt a kártyatípust elfogadják - ezzel kapcsolatban van évekre visszamenőleges tapasztalatom, ráadásul elég komoly ügyfélbázis alapján, hogy nincsen vele probléma. Az, hogy a Raiffeisen-es/CIB-es Visa Electron-jaitokat/MasterCard-jaitokat nem tudtátok használni olyan németországi elfogadóhelyeken, ahol - az általad írt információkból kiindulva - amúgy sem fogadják el az adott kártyafajtát, továbbra sem releváns információ/tapasztalat abból a szempontból, hogy az Erstés Visa Electront elfogadják-e azokon a külföldi elfogadóhelyeken, ahol elfogadják az ilyen típusú kártyákat. Figyelmedbe ajánlanám végül azt az információt DeFranco hozzászólásából, ami az OTP-s Visa Electron-ra (és annak "domestic only" voltára - régen az Ersténél a Posta brand-je alatt kibocsátott némelyik bankkártya volt ilyen, nem lehetett használni külföldön, hiába volt technikailag vésett MasterCard kártyatípusú) vonatkozik - pusztán azért, hogy rávilágítsak, az egyes bankok által kibocsátott bankkártyák között is komoly különbségek lehetnek, hiába ugyanolyan típusúak elvileg.
*
Integra: Sokkal egyszerűbb kérdés körül zajlik a vita, mint a németországi bankkártyaszisztéma sajátosságai vagy a mágnescsík + chip témaköre (ami eredetileg nem is nagyon került szóba, ha nem merül fel tildy kapcsán a 2009-ben használt bankkártyája és a V Pay témája):
- olyat tapasztaltál-e Németországban, hogy olyan elfogadóhelyen, ahol egyértelműen ki van jelezve, hogy X típusú bankkártyával tudsz fizetni, mégsem tudtál fizetni vele (visszautasította a POS terminál/ATM azzal, hogy nem támogatott kártya - és most tekintsünk el attól, hogy esetleg technikai probléma volt)?Ugyanis erről volt szó eredetileg is, ezt kellene tisztázni, nem pedig azon morfondírozni, hogy miért nem tudunk olyan elfogadóhelyen fizetni X típusú bankkártyával, ahol bizony jelezve van, hogy nem tudunk X típusú bankkártyával fizetni. Az már egy teljesen más kérdés, hogy mennyire gyakran botlasz egy országon belül X típusú bankkártyát elfogadó elfogadóhelybe (valamint az adott országban mennyire elterjedt az X típusú bankkártya kibocsátása/elfogadása a helyi bankoknál), tildy hozzászólásáig ez nem volt a téma része.
Erre írva Erstés Visa Electronról volt szó eredetileg:
"Mindenhol el kell, hogy fogadják, ahol kint van a Visa, ill. a Visa Electron embléma."
->
"A vicces, hogy a bolt ajtajan ott volt a visa V jele (ebbol a v betu [link]) , aztan meg sem fogadtak el."[link]
->
"Nem V Pay logó volt? Az nem jelenti azt, hogy minden Visa kártyával tudsz ott fizetni, csak V Pay-essel (amin nincs egyáltalán mágnescsík, csak chip). [link]" [link]
->
"Amugy de, igazad van, ez a V pay logo volt." [link]
+
"Tobb helyen meg sem probaltam,a legtobb uzleten csak maestro meg valami helyi kartyanak a matricaja volt." [link]Szóval tök jó, hogy belekeverjük Ádámot és Évát is, nemhogy a németországi bankok kedvelt bankkártyatípusait, de az alapkérdés még mindig az volt, hogy az Erstés Visa Electron használható-e külföldön Visa Electront egyértelműen elfogadó POS-en/ATM-en, vagy csak "domestic only".
(Amúgy németországban nem az a lényeg, hogy milyen a kártya kibocsátó bank. -> valóban, ez azért számít, hogy a kártyát kibocsátó, esetünkben magyarországi bank rendszerében az adott kártya le van-e úgy paraméterezve, hogy a bank rendszere elfogadja a vele történő, külföldön zajló tranzakciót.)
-
Tim82
félisten
A V Pay-es eset minősítetten az, amikor olyan kártyával akarsz fizetni, amit egyértelműen jeleznek az elfogadóhelyen, hogy nem fogadnak el. (A többi eset, "itt", meg "egy Media Markt-ban" nekem nem tűnik elég konkrétnak ahhoz, hogy érdemben tudjak rájuk bármit írni.)
Azt is jelzem, hogy a négy évvel ezelőtti, ráadásul egy darab bank által kibocsátott mágnescsík-only Visa Electron kártyák alapján levonni azt a következtetést, hogy a most forgalomban lévő, magyarországi kibocsátású Visa Electron-ok elfogadásával gond van Németországban alle zusammen, szerintem elég merész dolog. (Ennyi erővel Neduddki 1998-as sikertelen Visa-kártyahasználata is releváns lenne most 2013-ban.) Nem véletlenül nyomták végig azóta a magyarországi bankok a chipesítést, hozzáteszem, így is megkésve az eredeti tervekhez képest. (Az Ersténél a VE legkésőbb 2010 óta chipes kibocsátású, vagyis legalább egy, de inkább másfél-két éve már nincs ügyfélkézben mágnescsík-only VE kártyájuk, mivel kétévente cserélik őket. Nekem 2010 áprilisa óta van VE kártyám, eleve chipeset kaptam, tudom, hogy akkor már csak chipeset bocsátottak ki, de nem emlékszem már ennél pontosabban a chipes kibocsátás kezdetének dátumára.)
A thread-ben, amire reagáltál, igazából három alapvetés van: az elfogadóhely elfogadja a VE kártyákat, kifejezetten Erstés VE kártyákról volt szó (DeFranco-nak az van, én is ezekkel kapcsolatban írtam, hogy nem volt olyan eset az én - 2009-2012 közötti - tapasztalatomban, hogy gond lett volna velük külföldön, ügyfélvisszajelzések alapján), valamint a jelenlegi, nem a négy évvel ezelőtti állapotokból indulunk ki.
-
Tim82
félisten
A vicces, hogy a bolt ajtajan ott volt a visa V jele (ebbol a v betu [link]) , aztan meg sem fogadtak el.
Nem V Pay logó volt? Az nem jelenti azt, hogy minden Visa kártyával tudsz ott fizetni, csak V Pay-essel (amin nincs egyáltalán mágnescsík, csak chip). [link] Ahogy elnézem, a V Pay-es kártyákat kibocsátó bankok között nincs is UK-beli. Ha normál Visa-t elfogadtak volna ott, akkor normál Visa logó lett volna kitéve.
A Raiffeisen-es kártyaproblémákkal meg tényleg nem vagyok képben, nem látok bele más bankok kártyakibocsátási sajátosságaiba ill. kártyaproblémáiba. Azt hittem, Erstés tapasztalataid vannak, ha már Erstés tapasztalatokat akarsz cáfolni.
-
Tim82
félisten
Ha figyelmesen olvastad a thread-et, akkor az is kiderül, hogy abból az előfeltételből indultunk ki, hogy az adott külföldi elfogadóhely/ATM elfogadja a Visa-kártyákat (az üzemeltető/tulajdonos bank szerződésben áll a kártyatársasággal). Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem egyértelmű az előzményekkel együtt olvasva a hozzászólásom tartalma.
Amúgy az általad említett németországi POS-okon/ATM-eken valószínűleg nem volt kijelezve, hogy elfogadnának Visa kártyát (nem volt kint a kártyatársaság emblémája - ezek az emblémák nem dísznek vannak ott, elvileg pontosan tájékoztatnak - tájékoztatniuk kell - az adott helyen elfogadott kártyákról). Valóban nem volt olyan esetem egyébként, amikor azért telefonált volna be ügyfél, hogy nem tudja használni az általunk kibocsátott bankkártyát olyan külföldi POS-en/ATM-en, amelynél egyértelműen jelezve van, hogy az adott kártyatársasághoz tartozó kártyája nem használható.
A dombornyomott Mastercardokkal viszont emlékszem jó néhány szívásra, amikor a chipes kártyát nem fogadta el külföldön az ügyfélnek az ATM, így esélyes volt, hogy ott marad Mexikóban lemosogatni a szállás árát.
DeFranco: erről annyi jut eszembe, hogy a banki rendszerben külön hibakódja volt annak a tranzakciónak, hogy "régi K&H-s terminál nem fogadja el az Erstés chipes kártyát".
Még valami: amit bobsys mond, nem hülyeség, bár kicsit túlbiztosítás.
PeterkeT: elvileg már az itthoni POS-ok és ATM-ek nagyon nagy része (talán 80-90%-ban) is chipesítve van.
-
-
Tim82
félisten
válasz
neduddki #39358 üzenetére
1998? Azóta történt egy s más a hazai bankkártyakibocsátásban és -elfogadásban, meg az EU-ban en bloc. Gondolom, az még nem volt chip-es. Meg biztos, hogy nem Postabankra/Agrobankra gondolsz?
(Az Erste éppenhogy megjelent Magyarországon...)
Ja, jut eszembe, köszi a privát segítséget, de elvitték az SSD-ket az orrom elől.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #39354 üzenetére
Ha ez számít, évekig dolgoztam - ez itt a hétpecsétes titok helye - pont az Ersténél bankkártya ügyfélszolgálaton, illetve bankkártyaelfogadáshoz köthető munkakörben - hétpecsétes titok vége -, soha nem merült fel, hogy a Visa Electron (vagy bármelyik másik Erstés elektronikus kártya - MC Unembossed, Maestro) "domestic only" lenne. Az ügyfélszolgálatos gyakorlatomban nem is találkoztam olyannal (vagy hallottam olyanról), hogy ügyfél Visa Electron kártyával szívott volna külföldön a kártya miatt. (Nyilván a fedezethiány pl. más tészta volt.
)
(De azért lecsekkoltam az előbb a VE belső termékleírását is, biztos, ami biztos.
)
Amúgy nekem is Visa Electron a debit kártyám, cseheknél a legnagyobb lelki nyugalommal használtam gond nélkül készpénzfelvételre (bár ott van Ceska Sporitejna, ami = a helyi Erstével), meg asszem, legalább kétszer vásároltam is vele. Ezért sem hiszem, hogy bármi ilyesmi probléma felmerülne. Mindenhol el kell, hogy fogadják, ahol kint van a Visa, ill. a Visa Electron embléma.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #39342 üzenetére
bankoskislány szerint nem garantálják, vagy működik vagy nem...
Persze, mert azt az Erste nem fogja tudni megmondani, hogy a külföldi elfogadóhelyen működik-e a Visa. Eléggé fura is lenne, ha meg tudná mondani bármelyik random külföldi POS terminálról, hogy kezeli-e a Visa kártyát (mert az leginkább attól függ, hogy a külföldi POS terminált üzemeltető banknak van-e az elfogadásra szerződése a Visa-val és milyen kártyatípusra van, szóval ez bőven többismeretlenes egyenlet).
Amúgy 99,9%, hogy nem lesz gond a Visa Electronnal.
Mondjuk én pont UK-ban (Luton reptéren) szívtam most májusban a Mastercard dombornyomott hitelkártyámmal, mert mind az ottani POS-ok, mind az ottani ATM-ek visszalökték a kártyát, el sem jutottam odáig, hogy PIN-t adjak meg... Mindez azért, mert mindegyik igazából a mágnescsíkot olvasta, nem a chipet a kártyán - megtisztogattam a mágnescsíkot kicsit, hopp, működött.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #39317 üzenetére
Ha részletre venném a telefont, akkor mindenképpen, de ez "csak" kedvezményes ár. Persze nem fogok vakon beleugrani.
De mondom, jelen pillanatban kicsi a valószínűsége annak, hogy hirtelen másik országban találom magam két éven belül, vagy ne tudnék egy ekkora összegű havidíjat kifizetni.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39315 üzenetére
ha megszűnik a munkaviszonyod, kitesznek a céges csomagból is, a hűség meg marad, vmi sokkal rosszabb áron.
Félreérted, nem a munkahelytől függő, de "vállalatinak" számító flottában vagyok, kemény 3300 Ft-os havidíjjal.
Ki tudja hol leszek 2 év múlva? Lehet, hogy a világnak egy másik felén...
Nos, abban az esetben nem fog földhözvágni egy 30k-s telefonhoz tartozó kötbér kifizetése (még engem sem). De mivel a barátnőm továbbtanul, legalább 1 évig még biztosan maradunk kis hazánkban...
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39313 üzenetére
Na, én 20k-ért hoztam el anno az SGS-t és bevállaltam a két év hűséget, mert nem terveztem (és most sem tervezek) számot/szolgáltatót váltani.
A Nexus S nyilvánvaló előnye a vakun (meg az NFC-n) kívül a stock Android, nem kellett róla leirtani a TouchWiz-t például.
Bizony, finom volt, én búzasört ittam.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39306 üzenetére
Nekem nincs annyira sok fotó (200 lehet talán? ezen kívül zene van sok, de az a microSD-n), nálam egyértelműen a kevés memória a ludas.
Amúgy ha venni akarok egy 30k-s telefont (vállalati - flottás - előfizu + 2 év hűség), az annak a jele, hogy sokat keresek? Szerintem Te bőven többért vetted a saját telefonodat másfél éve.
A múltkor egyébként is meghívtalak volna sörre, ha nem skippeled a találkozót, úgyhogy Rafék elitták a számodra hagyott sörkupont.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #39299 üzenetére
WP8-ban kb. minden megvan, amit a WP7-ből hiányoltam: nem kell Zune hozzá, sima háttértárként is lehet rá másolni PC-ről, bővíthető microSD-vel,
van BT fájlküldés(na jó, ezt kb. szökőévente egyszer használom). Jó lenne, ha lenne Opera Mobile rá, de tekintve, hogy Android-on is kis híján szétverték már, erről le tudok mondani.
DeFranco: nekem bejött a WP GUI-ja, szerintem eléggé átgondolt és esztétikus is. Ja, én amúgy pont nem akartam hekkelgetni az SGS-t anno, csak most télen (2 év használat után) vettem rá magam.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #39296 üzenetére
Azért hátha a One V topikban tudnak valami okosságot rá. (Jól emlékszem, hogy ilyen telefon?)
Ha van valamilyen task manager-féle a HTC gyári ROM-ban, én megnézném, hogy nem futnak-e mindenféle felesleges app-ok a háttérben és kilőném őket, de ez csak rövidtávú megoldás.
Ez egyben DeFranco-nak is: én sem vagyok nagy ROM-olgató, de az SGS-em pl. a gyári ROM-ok közül a Gingerbread-del volt egyedül stabil, de lassú (előtte ugye volt Éclair és Froyo is, a Froyo pl. úgy összeomlott magától egyszer nálam, hogy hónapokig bottal sem akartam a telefont piszkálni -> használtam helyette más telefont, majd egyszer félretettem az utálatomat és csodák csodája, a sokat szidott Kies-szel való frissítés helyrehozta a telefont).
Aztán feltettem egy CyanogenMod 10-et (= Jelly Bean 4.1) és megtáltosodott, de az azóta érkező frissítések után valahogy mindig egyre több memóriát zabál a rendszer és mindig egy kicsit lassabb. Pedig amúgy a CM szerintem nagyon jó és kézreálló rendszer, sokkal jobb, mint az SGS gyári ROM-ja.
Ráadásul az egyik nagy memórialeak nálam a Viber, ami - ha hagyom - felzabál szinte minden szabad memóriát. A Vibert meg használom is néha, szóval nem megoldás az, ha letúrom.
Sebaj, fizetésnap után veszek egy Lumia 520-at, mert én is öreg vagyok már a mókolgatásokhoz.
(Meg majd mellé talán egy Lenovo A820-at.)
kukac: volt már nálam hónapokig csempés telefon (még WP8 előtt) és egyáltalán nem volt rossz élmény használni azt sem.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #39291 üzenetére
Gyári ROM-mal szerintem nem nagyon van más lehetőséged. (Ha root-olva lenne + lenne rajta recovery, a wipe partition cache & wipe dalvik cache megoldaná recovery módban, anélkül, hogy a rajta lévő adataid, beállításaid elvesznének.)
Amúgy kb. 10 nap és én is átállok WP8-ra, szegény SGS eléggé a végén jár a használhatóságának.
-
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #39279 üzenetére
Minden bizonnyal lehet öltönyt kölcsönözni is alkalomra, a vételre szánt pénz töredékéből. Amúgy gratula az asszonynak. (Apóst nem kenyerezted le azzal, hogy segítettél neki laptopvételben?
)
*
Nagyon off-topik: ma jöttem rá, hogy tegnap volt kereken négy éve, hogy a jelenlegi munkahelyemen dolgozom. Ja és áprilistól dolgozom csak határozatlan idejű szerződéssel... -
Tim82
félisten
Hirtelen mindenki milyen lendülettel élcelődik a fórumtárs rovására, amikor épp nincs jelen, mert nyaral és így meg se tudja magát védeni.
-
Tim82
félisten
Na most vagy a telefonom nem hajlandó felmenni 3G-re, vagy a Telenornál van szolgáltatáskiesés, csak épp arról nincs infó sehol.
Oké, kb. hetedik újraindítás után van mobilnet. Azt hiszem, júliusban lecserélem ezt a telefont...
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #39141 üzenetére
szóval aszongyátok, hogy ING?
útálom az ING-t az életbiztosításos tapasztalataim alapján...Lila lövésem sincs, miért nekem címzed, nem javasoltam az ING-t, nekem sincsenek velük jó tapasztalataim. Én kényszerből visszatértem nyáron az állami nyugdíj "megnyugtató akolmelegébe", ez van. Majd az önkéntesbe tolt pénzre jobban vigyázok.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #38945 üzenetére
Hétfőn, kedden nem, de szerdán akár meg tudom oldani. (Másnap meg postára tudom adni.)
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #38943 üzenetére
Ha valamelyik nap kora este is jó a hét folyamán, akkor tudok segíteni, az nincs tőlem nagyon messze.
-
Tim82
félisten
Én meg csókoltatok mindenkit a Dagály strandról. Na jó, már nem, hazaértünk.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #38813 üzenetére
Sosem tagadta, btw...
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #38811 üzenetére
Szerintem ebben nincsen ellentmondás.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38777 üzenetére
Oké, muszáj volt megkérdeznem.
Ami riasztó, hogy pl. alapvetően nem buta, felsőfokú végzettséggel rendelkező, pénzügyi területen dolgozó kolléganőim (akik elvileg nem tartoznak bele a "kontraszelekció által kitermelt kommentelők" halmazába) is jogosnak és igazságosnak gondolják a villamosvezető tettét. Mintha a nők bántalmazása - legalábbis bizonyos helyzetekben - számukra igazolható lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #38769 üzenetére
Write only trolloknak - ezt nekem szántad? Mert amúgy a zajongás vs annak "szankcionálása" kapcsán sem egészen ugyanez volt a probléma, de nem szeretnék újra belekezdeni, mert teljesen felesleges köröket futnánk vele.
A villamosvezető mentségére legyen mondva, azonnal felismerte, mihelyt lecsillapodott, hogy átlépett egy határt és úgy tűnik, vállalja az ezzel járó következményeket. Viszont az index/cink/stb. kommentelők elég nagy részének ez a "hülyeséget csinált, ezért gyűlöljük, még nagyobb verést érdemel"-mentalitása, valamint az erőszakos fellépés helyeslése, szentesítése az, amire írtam, hogy felháborít. Meg ez: "A legmeglepőbb az volt, hogy bár a rendőrségen és a kórházban is alapvetően segítőkészek voltak, mégis többen mintha bagatellizálni akarták volna a problémát. „Ja, csak megütötték? Semmi komoly – pedig ezért más országokban akár évekre lecsukhatják az elkövetőt.” " [forrás] Ha más részeit fenntartásokkal kezelem a beszámolójának, ezt nem tudom.
Az sem kérdéses egyébként, hogy a nő vaskosan hibás és megérdemel egy súlyos bírságot, vagy amit jogi úton eljárva egy bíróság megfelelő büntetésként kiró.
-
Tim82
félisten
A mai nap vicce, hogy a kolléganőim (!) mondták azt, hogy a villamosvezetőnek igaza van, az állapotos nő megérdemelte, örüljön, hogy csak ennyit kap stb., hiába aakartam nekik rámutatni arra, hogy a kulturált viselkedési normák megsértésén (illetve a másik fél megalázásán/indulatok, feszültség levezetésén) túl könnyű testi sértésnek is számít a villamosvezető tette, ezért is jogos a feljelentés. Ezek után nem csodálkozom az egész "vak komondor"-sztorin sem, a felháborodásom meg szart sem ér.
-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun #38728 üzenetére
Wasabi?
Durex tingle?
Beöntés?
A fentiek tetszőleges kombinációja?
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #38724 üzenetére
"I don't mind going back to jail"
Khm, és ha adócsalásért volt bent?
"Whatever you do to her, I will do to yo"
Remélem, gyengéd szex lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest