- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #42553 üzenetére
Miert lenne 9 napi? Julius kozepen kezdett gyakornokkent, csak azt a penzt meg nem kapta meg, mert relative koran zartak a honapot, igy most 1.5 havi fizu jon
Hogy a HR hogy szamolja el nem tudom, mert 1 honapig volt gyakornok, gyakornoki fizuval. Az is valtozik most.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #42550 üzenetére
Honap vegeig meg csak 1
Na viszont utana
Azt hiszem kicsit gyakrabban fogunk kimozdulni otthonrol, kevesbe kell megnezni mire koltunk. Mert oke, eddig is voltak kozep, felso-kozep kategorias cuccaink, de arra mindig gyujtottunk, vagy kreditkartyarol ment, vagy buy now pay laterben, reszletekben, havonta visszafizetve. Bar, ha ket even belul lakast akarunk itt, akkor marad minden , ahogy most van
-
tildy
nagyúr
Jo hirek, matol Esmein Quality Assurance (QA) , azaz szoftverteszter
A rossz hir, hogy hianyoznak a Manchesterben elo leeds-i, newcastle-i haverjaink, akiket Portugaliaban ismertunk meg.
Gyonyoru "tajszolasuk" volt, egyszeruen elvezet volt csendben lennem es hallgatnom oekt. Es az is fura, valahogy Freedomon mindig britekkel vetodunk egy csapatba.Kozben ex is megtalalt, hogy probaljak neki nemeteknel valami beagyazott programozasi melot talalni, kicsit atmenne mostmar arra a teruletre
-
tildy
nagyúr
ilyen volt:
Bemaszott a satorba, epp faztam, veszem fel a nadragom, egyszer csak erzem, valami iszonyat eles, tuszeru dolog allt a hatamba, levegot alig kaptam. Azt hittem a melltartom merevitoje szurhatott valahogy meg, de nem.
Kellemetlen erzes, mintha egy tut vagnanak a hatadba, majd pedig eg , szur, de szerencsere nem viszket. Ket helyen kapta el a hatam, meg a bal kezemen a mutatoujjam. De jo arc volt, eljott velem pulcsimba csimpaszkodva az elsosegelyes satorig ( meg szerencse, hogya chillben nem ugrott ra Lajosra).
"The European form of B. occitanus has a painful sting, but are not considered dangerous for healthy humans. "
-
tildy
nagyúr
Nem gondoltam , hogy ilyet irok, de nem fapadossal utazni csomagilag rosszabb, mint barmely fapados.
Lehet benne van egy csomag az arban, de ha mar plusz feladott motyod van az 65 font per csomag!Nem tudom, rafoliazzak e vajon a popup tentunket valamelyik hatizsakunkra.....
Ha nem.....Az erdekes lesz.
A 23 kgos korlaton felul meg van centimeterkorlat is, 150 cm osszmeret feladottnal, illetve 8kg a kezinel( 110 cnetis osszmerettel).
Fakkamakka.Es igen, elovastama tudnivalokat indulas elott, a kg hatarokkal tisztaban is voltam, gondoltam kezipoggyasz is kb a szokasos meret lehet. De nem, siman felvihetsz elvileg egy metterrudat a fedelzetre, mert belefer a 115be.
A masik , a csomagos oldaluk nem irta, csak mar online checkin utan volt lathato, hogy " The overall dimensions of each bag must not exceed 158 cm." -
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #41834 üzenetére
A fenykep is az, ahogyan a magyar utlevelekben is volt olyan biometrikus amihez nem kell ujjlenyomat ( most nem tudom otthon mi a modi) [link] [link]
Amugy a repteri kapuknal tud jonni egy ilye utlevel. Fenykep eseten ez az, hogy megfeleloen van beallitva a magassag, hogy kepfelismeressel kesobb mukodjon. -
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #41765 üzenetére
Nem sajat frusztracioja, tenyleg nagyitoval kell keresni a normalis pasikat. Egy eleg sz.r elethelyzetben nekem is sikerult olyanba belefutnom, amibe nem kellett volna ( talan emlekeztek az on-off topik szejjelvalasra), volt hogy akkoriban meg lettem utve. Egyszeruen egy sz.r elethelyzet volt, nem is szivesen emlekszem ra, vissza - bar tim szeret ra emlekeztetni
- nem onmagam voltam es be is vonzottam azt, aki megutott, stb.
Nade azota van egy tunder parom, es tudom, hogy leteznek normalis ferfiak.
feherhollo: nem olyan reg, itt is van par
Amugy a +1 a civicre ment
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Ket honapja konkretan minden guggolasbol foldon ulesbol esm huzott fel, annyira fajt a terdem. Kocsiban hatul pl nem is tudok utazni, vagy moziban sokaig egy helyben ulni, mert eles fajdalom hasit a terdembe.
Uszastol nem vagyok eltiltva, csak a melluszastol . Hatuszas, gyors mehet ezerrel
Egyelore nem szedek porcerositot, a fizikoterpia segit, mert nem feltetlen a terdem a ludas, mint inkabb a gerincem es a tartasom. Egyik vallam a masik alatt volt 1-2 centivel, ezen segit most. Dietetikussal is beszelek, etkezeseimen is valtoztatunk, tavaly ota 10 kilo feljott ram ( tobb oka is van, stressz, egyebek, persze jomagam is) .Egy jobaratunk ot ajanlotta, mondta , ha nemis ohozza kerulnek, o ud megfelelo embert ajanlani.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
En 5 honap utan feladtam az edzoterembe jarast. A terdem egyre romlott tole, pedig pont az volt a terv, hogy legalabb megmozgatom magam, hatha elmulik a folyamatos terdfajasom.
-
tildy
nagyúr
válasz
radi8tor #41463 üzenetére
Azert mert nem mindenki engedhet meg maganak 10 ezer forintot , minden egyes latogataskor.
Nekem csak a fizikoterapia kb 200 font volt a mult honapban, es meg erre is szivom a fogam. De muszaj, mert az NHS csapnivalo, health insurancet meg nem kapok a munkahelyen.
bobsys: whao, gratula.
amugy ja, en is lesem folyamatosan a credit scoreom, de basszus van olyan , amit mar masfel honapja visszafizettem, megis ott van rajta meg... -
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #41415 üzenetére
Itt is sokat szamit. Az a vicce smikor az amex nem ad nectar credit kartyat, mikor kozben a sajat bankom alapbol, rogton £6250-es limittel hozzamvagott egyet. En is ugy hasznalom mint te, ho vegen direct debittel leveszik a szamlamrol, igy csuszas kizarva.
Ha ninc screditkartyad nem jo, mert hiaba keresel jol, nem tudjak milyen ados vagy. Nekunk benne van a mobil is, a normal buy now pay later vasarlasok is.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #41342 üzenetére
Vannak akik nem fuvezni akarnak, hanem egy hetig jol erezni magukat, netan baratokkal , ismerosokkel, akiket egesz evben alig latnak. Ez nem felteltetlen olyan, hogy ropteben potolhato mas hellyel. Latod , Nolf is azt hitte, hogy oda megyunk. Mert szoktunk ott lenni, haverjaink is tt vannak. Az hogy nem megyunk, csak a darkosodas miatt van.
Amugy kukacnak igaza van. Amig kulfoldon , fesztivalon 2.5 decis sor 2 euro, addig otthon Ozoran a felliteres volt annyi. -
tildy
nagyúr
Ez is ott van Ozoraval kapcsolatban
Blackie: Itt julius 1 ota kanikula van.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #41214 üzenetére
Bar ugy voltunk vele nem szavazunk jovore, mert ugyis 2 ev mulva allampolgarsag, de szerintem megis fogunk.
Etikus vagy sem, de ha egy kicsivel is hozzatudok jarulni ahhoz, hogy otthon jobb legyen, megteszem.
Saelin: van huto brand( igaz megvette es megszuntette az electrolux ), es van magyar gyartasu huto es porszivo is.
-
tildy
nagyúr
Eddig sosem volt ilyen gond nyaron? Amugy 2009-ben , 2010-ben kinn voltam, sosem volt gond. Azt nem tudom viszont olvastatok-e, hogy a Szigetes Gerendai buszokat kuldene , es beszamitana a jegyeket... Hm... Kicsit se erdekes, nem lenne veletlen, ha ez is , mint minden a penzrol szolna.
Nolf: mi 2010 ota nem Ozorazunk. Egyre nagyobb volt a tomeg, egyre killerebb a zene. Nem egyszer sajat kis bulit csinaltunk ( illetve csinalt a barati tarsasagunk, akiket azert a satornal. ( Sokszor jobb zene is volt, mint a nagyszinpadon. )
Aztan kiderult, hogy Sesto sentora egyik szervezo azt mndta mi ez a fos, es kivagta a cd-t a lejatszobol, hogy na ilyen sose jon Ozorara. Hat ne jojjon. Mi meg kerestunk mas fesztivalt.
Aztan az meg a masik, hogy mivel a fidesz kormany szerint aki drogot probal az az ordoggel cimboral, varhato volt, hogy elobb utobb ez fog tortenni.Amugy a portugaloknal is volt 2 oras rendori ellenorzes, de a :
1. a fufogyasztas toleralva van naluk
2. nalunk sosincs semmi ilyesmi. -
tildy
nagyúr
Immar 3. clarks cipo. 3 volt eddig nekem, 1 Esm tesojanak, 1 most Esmnek. Koszi Nolf!
de ha mar ilyen pro vagy, 1 literes termoszban, aminek nem art egy fesztival, mit ajanlasz? Felfujhato matrac ?
-
tildy
nagyúr
válasz
Jhonny06 #41076 üzenetére
Ha betartod a szabalyokat, nem baszakodnak. Nolfnak igaza van. Max 10 db max 100ml-es tubust fel lehet vinni onzaro , atlatszo nejlonban. A nejlon merete max 20x20 centi lehet. Ha nagyobb, akkor kidobathatjak.
"Tehát ha belerakom mindegyiket egy műanyag zacskóba, az oké?"
Nem feltetlen. Ha nem onzaro, akkor nem biztos ,hogy elfogadjak. Ezt nem legitarsasaga, hanem a bizontsagi szolgalata valogatja. Nekem volt, hogy nem fogadtak el olyan nejlont, aminek csomozva volt a szaja. -
tildy
nagyúr
válasz
Integra #41001 üzenetére
Abszolut jogos, de nem tudom hogy mondani polkorrektul, hogy meg csak ne is tunjon rasszistanak , hogy olyannal akarok beszelni, aki tud british englishul?
Van egy mobilinternetunk, amit le akartam mondani. FElhivom reggel, de csak dumalna, hogy igy premium ugyfel vagyok ugy premium ugyfel vagyok, mondom csak le akarom mondani. A vegen mar szo szerint ordibaltam vele, hogy a fene vigye mar el, nem erdekel amit mondani akar, ne probaljon semmire ravenni, csinalja meg.
Esmein azt mondja legkozelebb mondjam nekik, hogy tudna olyat adni aki megcsinalja amit kerek?
Erre delutan felhiv, hogy mennyire vagyok elegedett az ugyfelszolgalattal? Mondom melyikkel,a kivel reggel beszeltem? Es o is kezdene igy premium customer, ugy, mondom neki NEM ER_DE_KEL. Aztan vegen csak kinyogte, hogy rendben van a megszuntetes. De gondolkodom egy levelen nekik, mert egy masik szamlan szamlazasi gond van, amit nem akarnak elismerni, raadasul payg szamot hordoztam szamlasba, a rendszerukben meg mindig payg-kent volt, csak azt tudnam hogy. Szoval felhuztak kegyetlenul, es egy brit se volt, akivel tudtam volna ezugyben beszelni. -
tildy
nagyúr
Ha nem mondtam volna, a jo edes valagukat azoknak, akik az ugyfelszolgalatot indiaba helyezik. Total mas kultura, abszolut arrogansak, ramenosek, szavakat sem talalok hirtelen. Talan az angol rude szo lefedi amit gondolok.
Ennel meg egy kelet-europai ugyfelszolagat is fenyevekkel jobb.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #40914 üzenetére
Ohh hasonlo nekem is volt. Mikor kijottem kulfoldre, bejelentettem az OEPnel, hogy itt fizetek tb-t. Kb ket ev mulva viszont szolt az apeh, hogy ejnyebejnye, nem fizetek tb-t es irgumburgum. Mondom nezzek meg a TB-s rendszerben, rendezetta jogviszonyom, kulfoldon van biztositasom. Azt mondja abban nezik. Felhivom az OEP-t, ok visszaigazoljak, hogy igen, rendezett a a jogviszonyom. APehet megitn felhivom, mondom az OEp azt mondja, hogy rendezett vagyok, naluk latszika rendszerben/ Apeh mondja naluk meg nem ( meg azt is , hogy egy a rendszeruk).
Mondom akkor most mi van ?
Hat 8 napon belul menjek be es vigyem az oeptol az igazolast.
Mondom az nem jatsizk, kulfoldon elek, nem vagyok Magyarorszagone s nem is tudok hazamenni. Akkor kuldjek be valakit. Mondom az nehezen fog menni, nem tud senki se bemenni elintezni. Mas megoldas? Mondom elkuldom az S1-e spapirom az jo elsz? Apehes ember azt se tudja mi az, de azert kuldjem. Mondom oke van meg Europai egeszsegbiztositasi kartyam is, na erre a kapcsolo n allasba kerul, azt elfogadjak, kuldjem kuldjem.Anyjuk valagat man... PArdon.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #40725 üzenetére
Nalam ugyanez volt masodikban. Nekem 1 evem bukott rajta. De annyira egyszerre raktak be a vizsgakat, nem jott ossze. Egy targy hasonlo idopontkiirasa miatt buktam egy evet. Es en is ugy voltam, kiirnak meg egy idopontot, mert az utso hetre nem volt idopont. Nem irtak ki, szivtam.
Mas: atmegyek Blackie fele sirasba, csak a masik oldalrol. MAr harmadik hete kib.szott meleg van Londonban. 25-30 fok. Remelem hamarosan vege.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #40719 üzenetére
Csak amennyit itt a topikban leir, mint barki mas. Emlekeim szerint egeszsegugyben dolgozik, mellete tanul.
bandus: nem tudom nala hogy volt pontosan, de kicsit mas reszmunkaidoben, vagy utso evben melozni a suli mellett, amikor mar kb csak a szakdoga van hatra , vagy eleve mindennapi munka mellett elkezdeni sulit, jarni vizsgazni stb.
Mindkettot probaltam, a mindennapi munka melletti iskola felvetel es vizsgazas sokkal kemenyebb volt. Legalabbis nekem.
Lehet hogy te uberzseni vagy es egyszerre mindharom helyen maximumot tudtal nyujtani, ez esetben ritka kiveteles tehetseg vagy. -
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol #40385 üzenetére
Ne haragudj, de azt kell mondjam, hogy hulyeseget beszelsz. Hozzatartozik az altalanos muveltseghez, hogy Alabamat nem Sziberia kornyeken kepzeled el, vagy Venezuelat nem Del-Afrikaban.
Foleg egy ertelmisegi embernek kene ezt tudni.
De ha meg indiabol is kerult ide, Indiat sem Eszak-Amerikaban probalja elhelyezni, aki picit is tanultabb. De szerintem me altalanos muveltseggel is elvarhato. -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
Integra #40283 üzenetére
Mivel eleg keves gyumolcsos sor volt korabban otthon, ezert en raszoktam a helyre, foleg a Floris Kriek a kedvencem. Nem is tudom, mar ki mutatta meg, talan Nolf?
Persze azota mar vannak mas gyumolcsos sorok is, de a belgat nem tudjak uberelni. Jo hely, hangulatos, szeretjuk.
-
tildy
nagyúr
Valahogy kulonbseget kene tenni, aki orrba szajba vette fel , es akozott, aki elvesztette idokozben a munkajat. Mondjuk nem ertem, miert nem erdeke a banknak egy atutemezes, hosszabb futamido, kisebb torleszto netan?
Viszlat: azert valljuk meg, a te esetedrol abszolut nem tehetsz. Nem rajtad mult. Max azzal kerulhetted volna el, ha nem veszel fel semennyit .
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #40225 üzenetére
20 ev "uralkodast" teveznek....
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #40171 üzenetére
Csak angol nyelven forumozik mar vagy harom eve, elege van a kis magyar valosagbol, ahol tudja probalja magat kizarni belole.
Nem haragszik o senkire, egyszeruen igy alakult. Nomeg elfoglalt volt, hiaba nem volt munkahelye. Angol nyelvu cikkeket irt, tablet, pc, monitor temaban.
Amugy ugy nez ki rubyzni fog.
Vegre rendezodnek a dolgok. Mert megeltunk egy keresetbol is miota kinn vagyunk, de azert kettobol csak egyszerubb. Meg mentalisan is jot tesz.
-
tildy
nagyúr
Jo hirek, Esmein is holnap kezd, kezdo dev.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #40104 üzenetére
Semmiert. Minden honapban ott a kezeben a csekk, hogy be van fizetve, akkor mirol beszelunk?
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #40099 üzenetére
Miert is "risky", hogy a berlo fizesse a szamlakat? Mi is szinte mindig mi fizettuk, kovetkezo honapban meg adtuk le a a csekket.
Egy hely volt, ahol nem mi fizettuk, ott pedig oraallast irtunk allandoan, es az alapjan adtuk oda a tulajnak ra a penzt.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #40073 üzenetére
Sosem tanultam a GDF-en. BME-sekrol es Kandosokrol van fokepp szo
Igaz utolso adat kb 2009-es. Azota nem tudom mennyit valtozott. Amiket nettokat hallottam akkoriban egy embert sem ismertem "mezei" ( ertsd nem manageri szinten levo ) programozokent, aki netto 500 felett vitt volna haza. PHP, JAVA, C-s terulet.
@: kb erre gondoltam en is.
-
tildy
nagyúr
Van benne valami, egeszen pontosan amikor "kijavitasz" probalod ugy beallitani a mondandom, hogy nem mondtam igazat, hulyenek es hozza nem ertonek probalsz beallitani. Igen, ezert kulonosen szolok, foleg ha mindezt arrogans hangnemben teszed. Beismerem, az ilyentol valoban el tud szallni az agyam.
Azt meg hozzatennem, lattam odahaza mindenfele fejlesztot, akiknek eleg nagy nevuk volt, 10-15 eve a szakmaban voltak. stb. De oszinte leszek, vagy piszok jol titkoltak, vagy egyeb, de nem tudok egyrol se, aki olyan szferaban mozgott volna, hogy 64-80k kanadai dollar per ev . Biztos rossz a meritesem.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #39851 üzenetére
Egyik jo ismerosom lanya Edua
-
tildy
nagyúr
De az nemetes iras
Amit irtam, az meg sajnos az itteni kiejtes. Mondjuka Csongor is tud Chongor lenni, a Csanad is Chanad, A Szabolcs is Sabolch, nodehatna. MEgeroszakoljak itt a neveket.
Az enyemre is sajna neha visszakerdeznek, foleg szotagolas eseten van gaz jelentese. -
tildy
nagyúr
válasz
Pisztillus #39830 üzenetére
Sok magyar nevvel az a gond, hogy kulfoldon kimondhatatlan. A Ladzsosz meg a jobbik eset, mert ha Layosh-nak irjuk ki tudjak mondani. De gondolj bele kszongor, giorgi , giula, kszanad.... sz-zabolksz....
Tim82: Mika, vagy Michael nalunk is listan van. Apukam nagy oromere
-
tildy
nagyúr
válasz
Pisztillus #39825 üzenetére
Mi a baj a Kevinnel? Tok szep ferfinev.
Tim82: Van par nev nalunk talonban , van ami mar letezik, van ami nem (Kitana, Vimana, Kevin, Attila, es meg par hasonlo)
Tim82: mar aki elt akkoriban
De amugy igen, nem veletlen a valasztas, passzol a mellette levohoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest