Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
4 nap, ~2100 km es csak tankolni kellett az autot
najo persze elotte, atnezettem egy szerelovel meg olajcsere ilyesmik
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #8217 üzenetére
Ez ilyen gittegyletnek tunik
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Eeeees eljott az ADSL kora a lakasba 60 dollar/havi aron
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #8009 üzenetére
Maganszemelykent adja fel es csomag tartalmakent a gift szot hasznalja
(igy is lehet megakad a vamon, talalomra valogatnak a gift cuccok kozul es nezik meg oket)
125 USD felett kell fizetned vamot es a vetelar+vam ossszege utan 25% AFAt -
bobsys
veterán
Azert mert nincsnenek olyan hangok a nyelvukben. Probalj meg japanul kiejteni a hangokat, nemfog menni, legalabbis nem azt fogod mondani amit szeretnel
Itt van kulon hangkepzesi orajuk a nyelvsulikbanAz angolok peldaul nem tudjak kiejteni a c betut (pl: cili-t peldaul tilinek ejtik)
-
bobsys
veterán
Hetvegen voltunk Jervis Bayben.
Par kep akit erdekel -
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #6779 üzenetére
Bah
-
bobsys
veterán
Tasmania allamban az utcan sem lehet cigizni, csak es kizarolag az otthonodban/kertedben gyujthatsz ra
De a legjobban az zavar, hogy 15 dollar egy 6 pack sor ami raadasul nem is fel literes hanem 375 mlBlacKSouL: az ember raszokik, hianyzik neki a mozdulat. En mar csak tudom
nem is cigizek mar itt csak reggel egy szal illetve munka utan mikor mar itthon vagyok egy par. Nemsokara elfogy az a cigi amit Magyarorszagrol hoztunk, utanna aztan teljesen vege a tortenetnek.
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #5808 üzenetére
Nagy elelmiszer aruhazban kulon pultnal a kasszaknal lehet cigit venni, de ott sem latod magat a dohanytermeket. Van egy lista, hogy mi van es mennyiert es egy kulon elzart szekrenybol kiveszik neked (a szekreny termeszetesen nem uveges, nem latod mi van benne).
A pultnal pedig bazinagy betukkel kivan irva, hogy hivd a quit linet es segitenek leszokni. -
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #5803 üzenetére
az a baj, hogy egy 6 pack sor pedig 16 dollar
amugy se dohany termeket, se alkoholt nem lehet kapni az uzletekben, benzinkutakon van kulon dohanyos es kulon alkoholos boltszek: egy uveg meg 375 ml
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #5751 üzenetére
Hat nem is szabad. Itt nagyon eltud szaladni a penz. Minden csak 1-2-3-10 dollar es hipp hopp elmegy. Megteveszto, hogy nem 1200 forint valami hanem "csak" 6 dollar
-
bobsys
veterán
Ugy nez ki talatam munkat
Hetfon kezdek, meg kotunk szerzodest.
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #5522 üzenetére
Ehhez megfelelo papirokat prezentalni kellett. Ha csupasz seggel odamegyek akkor nem lesz photo id. De mikor a kocsit atirattuk, hoztunk nyomtatvanyt (kemeny fel oldal amit ki kell tolteni
) es lakotarsnak van NSW jogsija o volt a tanu, hogy valodi cimet irunk be lakhelyre.
-
bobsys
veterán
Ma megvolt az elso szemelyes interjum
Erdekes volt visszafele menni a munkaimmal. Igy egyre kevesebb dolgot mondtam -
bobsys
veterán
válasz
kraftxld #5517 üzenetére
Uuuu, az jo lehet
Szilvia is elkezdett par bejegyzest irni az itteni dolgokrol. Itten van
Az ugyintezes meg tetszik itt. Adoszam igenylese interneten 5 perc. 5 munkanapon belul megjott rola a level.
Bankszamla nyitas ugyanaz mint otthon, de itt kedvesebbek. Es hiaba zart be a bank a csaj meg segitett egy csomo dologban, vegul zaras utan 15percel jottunk ki.
Egyeni vallakozoi igenylese. Interneten. 30 perc. Egybol megvan az un. ABN szamom (reggel csinaltam meg) ma mar szamlazhatnak is.
Auto atirasa. 20 perc (varakozassal egyutt). 2 oldalas papir kitoltese es az ugyintezesi dij befizetese utan meg is voltunk. Forgalmi, biztositasi papir nincs. Rendszam alapjan megvan minden a gepben, rendor menetkozben a kocsiban levo gepevel tudja ellenorizni, nem allitanak meg.
Igazoltatas akkor van ha lejart a kocsi regisztracio (evente kell), szabalytalankodsz vagy alkohol teszt. Csak ugy nem baszkodnak.
NSW jogsit nem csinaltathatok csak 6 honappal az orszagba erkezes utan, de csinaltattam Photo IDt (szemlyi igazolvany szeru, de az itt nincs mert vagy jogsival vagy photo idval azonositod magad). 10 perc. Sorszamhuzas, 2 perc varakozas, csaj 3 perc geppotyoges, fenykep keszites 1 perc, 3-4 perc varakozas es a kezembe nyomtak az igazolvanyt helyben. Utlevelet mar nem kell magamnal hordanom. -
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #5338 üzenetére
Muszaj, tomegkozlekedve szopas az elso dolgokat elintezni, Moseshez sem tudnank kimenni. Es remelem jovo heten mar interjukra jarasra is hasznalhatom.
Az autok nagyjabol ugyanannyiba kerulnek mint otthon, de itt nincs szetrohadva (nincs, ho, so, fagy stb.). Viszont majd minden auto itt ott meg van huzva egy picit. 10 evesnel mar tuti.
Penteken este szalltunk le. Azota 400 km-et vezettem.No para a dolog -
bobsys
veterán
Jo reggelt innen
Szilvia is irt egy bejegyzest az elso napokrol es az utazasrol. Bovebben itt
Tegnap este megvettuk az autonkat. 3150 dollar volt. 1998-as Nissan Pulsar (EUban Almera neven futott) 172K kilometerrel. Csak ket elso gumi kell ra, hogy a 3 het mulva lejaro regiistrationon atmenjen. -
bobsys
veterán
sajnos itt is ez a helyzet raadasul egy havi berlet 240 aud kornyeken van
a benzin meg 1,4 dodo literje, nemcsak idoben eri meg hanem penzben is kiveve ha a belvarosban laksz, mert ott 3 dollarnal kezdodik a parkolasi dij orankent es nem is parkolhatsz annyit amennyit akarsz hanem csak x orat, utcankent mas
Es kokemenyen elviszik a kocsidat ha lejart a max parkolasi ido es kapsz meg gy parszaz dollaros buntetest meg egy birosagi targyalast -
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #5057 üzenetére
Fenkju
-
bobsys
veterán
Rosszul. Annal tobbet. 24K a megelhetesre + az elso eves tuition fee.
Vicces ez a 10 ora idozona elteres.Holnap (illetve magyar ido szerint ma este 10-tol
) szeretnek mindenkit megkerni, hogy szurkoljon felhivom az elso ceget munkaugyben. Azt aki varja a hivasomat. En a legjobbakat remelem.
Ma mar lattam az elso igazoltatast. Mogotted radvillognak, te szepen tovabbmesz es nem a fouton allsz meg egybol, hanem lekanyarodsz egy kis utcaba es ott. Autobol nem szallsz ki, rendor a rendszamot beuti a gepbe majd utanna kiszall es odamegy az autohoz. Akkor szallsz ki ha megker.
Ma ekezdunk valami autot keresni, elmegyunk az auto dealer keruletbe es Szilvia kiprobalja az itteni vezetest. -
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #5000 üzenetére
(#5004) tildy: kepek meg nincsenek, de holnap csinalunk
(#5002) Tibii91: hat IELTS 6.5 (9 a max) megvan, az eleg, szepen lassan beszelek
-
bobsys
veterán
Udv a vilag masik felerol
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #4862 üzenetére
Nemtudom, holnap reggel indulunk, leghamarabb ha jol emleksyem akkor kedden tudjuk meglatogatni
(#4867) Bon3ss: thx
-
bobsys
veterán
Elkoszontunk mindenkitol. Nagyanyam adott egy rud szalamit az utra es mondta, hogy vegyunk hozza holnap reggel egy kis kenyeret hatha nem adnak enni eleget a repulon
UI: a macsek mar Ausztraliaban van
-
bobsys
veterán
Ulunk a szinte teljesen ures alberletben
En PHzom, asszony eszik, macsek meg valahol a ruhahalomban -
bobsys
veterán
Utolso munkanap, 9klor meg egy masfel orat magyarazom a TCP/IPt aztan honom ala csapom a kilepo listat es vegigjarom a ceget leadom a dolgaimat.
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #4536 üzenetére
Szerencsesek es ennyit er a muszaki vizsga
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #4529 üzenetére
ooo, nem igert semmit, de en biztato jelnek veszem
-
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #4510 üzenetére
Nem is tudok mit mondani, engem is biztos szetbaszna az ideg.
Dehogy legyen valami jo hir is
Ez az Ausztral ugyintezes engem mindig meglep. Helyi ido szerint 8:02-kor hivtam oket (vagyis tegnap magyar ido szerint 22:02). Az elso csorgesre felvettek majd kapcsoltak ahol a 3. csorgesre szinten felvettek. A magyarorszagi viszonyokhoz szokott embernek ez hihetetlen, az egesz nem tartott tovabb ketto es fel percnel. -
bobsys
veterán
A 4 napon belul dolgot hogy szoktak szamolni?
Tegyuk fel hetfon rakjuk fel a macskat a gepre es az indulast megelozo 4 napban kell elvegezni par vizsgalatot (4 days within prior to export)
Akkor csutortok vagy pentek a 4 napon belul? -
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #4275 üzenetére
Masnaposan csak dolgozni jartam
Tim82: most keltem, tegnap este fogdokinal voltam 3 fogamat csinalta meg egymas utan, kicsit kiutott a dolog
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #4273 üzenetére
Koszi, A titok, hogy keszulni kell ra, jo ha tudja az ember, hogy milyen tipusfeladatok vannak.
-
bobsys
veterán
válasz
Bubee82 #4270 üzenetére
Amilyenre szamitottam. Csakhat ketten mentunk, en es a para igy fel pontot tuti vesztettem mindenhol. Az elso 3 modult lezavartuk egyben 3 ora alatt, szobeli meg nagyjabol 12 perc volt. Idopontokra volt osztva a szobeli resz igy volt 2 oram elotte. Addig beultem kavezni a Deak teren
A keszulesrol egy mashol irt bejegyzesem
Gyorsan par link
[link] - ez egy 150 darabos esszet tartalmazo pdf, ezt olvasgattam valamint a szinten itt talahato cohesion.pdf nevu dolgot probaltam memorizalni
[link]- itt van rengeteg gyakorolni valo a reading es writing modulhoz, itt siman van legalabb 100 tema
[link] - online IELTS felkeszito
Ezen kivul letolottem a fel internetet a listening modulhoz kapcsolodoan. Nagyjabol barmelyik gyakorlo cucc jo, a listening az ugyanaz mind a general mind az academic vizsganal, minnel tobb van annal tobbet tudsz gyakorolni.
A speaking resszel kapcsolatban pedig elmentem egy anyanyelvi tanarhoz. Kb 16 alkalommal voltam 60 perceket.Tuti tippet nemtudok mondani. Igazabol angolt nagyon regen tanultam (alt. isk.+2 ev kozepiskola) es novemberben kezdtem neki a felkeszulesnek. Ellenben tobb mint 3 eve angol nyelvu kornyezetben dolgozom, mindenfele nacioval es igy a kozos nyelv mindenhol es mindig az angol. Csak angolul nezek evek ota filmeket/sorozatokat meg a tvben is atkapcsolom angolra a hangot ott ahol van.
Az elso 3 oraban egyben lenyomod a listening/reading/writing reszeket. Szunet nelkul, egeszsegugyi szunetet a vizsgaidod terhere tehetsz. A readinget 5 percel hamarabb fejeztem be igy akkor gyorsan eltudtam menni. A para siman levesz fel pontot az eredmenyedbol az itthoni magabiztos 7-bol csinal 6.5-ot. A 3 modul vegen elmondjak, hogy hol lesz a szobeli es van egy kis krtyad amire ra van irva az idopont amikor te jossz. Addig szabad foglalkozas, en peldaul elsetaltam a Deak teren levo Coffeheavenbe es ittam egy nagyon finom mogyoros cappucinot es elolvastam a szombati napilapot (volt 2 oram a szobeliig). 2-kor meg jott a szobelim, bementem es nagyjabol 12 perc alatt vegeztem.
Anno leirtam egy emailben meg par dolgot onnan ideznem sajat magam
"A level arrol szolt, hogy hazakoltozom Magyarorszagra es a cimboramnak ajandekozom par butoromat, le kellett irni, hogy melyiket es hogy hogyan viheti el. Az esszen pedig azt kellett kifejtenem, hogy a csaladi vagy barati evesek sok orszagban tradicio, de kozben kezd egyre kevesbe fontos lenni az emberek szamara es mit gondolok errol, mi a helyzet Magyarorszagon.
Beszed 1. reszeben a munkamrol kerdeztek, 2. resz 2 perc beszed a tv quiz showkrol miert jok, hogy keszulnek ra, hogyan lehet jelentkezni. Beszed 3. resz pedig a versengessel volt kapcsolatos, jo-e ha a kollegak versengenek, az ember mennyire versengo, cegek versenye mennyire jo vagy nem jo." -
-
bobsys
veterán
IELTS 6.5 - durvan jo vagyok
-
bobsys
veterán
válasz
venember83 #4006 üzenetére
Arrol van szo es azert baze, merthogy mekkora otlet.
-
bobsys
veterán
válasz
venember83 #3965 üzenetére
Bazzzze
-
bobsys
veterán
Azért jó az áramszünet hétvégén mikor mi vigyázunk az ősök haázára (és a csirkékre), mert a jól megrakott kazánból szedhettük ki az összes langoló fatuskót és a forrón izzó parazsat delután. Most újra begyújtottunk, remélem nem lesz több áramszünet, a délután egykor kiszedett cucc még mindig füstölög az udvaron a talicskában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest