- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #28970 üzenetére
Itt nem. Mindenki oldja meg, hogy az autoja tudjon kozlekedni. Egyebkent allamonkent valtozo. Marylandben peldaul auto adas-vetelekor kotelezo a muszaki amugy meg nincs.
Itt meg a jogsihoz a vezetes vizsga is 10 perc volt, a parkoloban ahol a max sebesseg 15mph.Aztan ugye lattak, hogy tobb mint 10 eve van jogsim, ha kezdokent megy oda az ember akkor azert kiviszik a forgalomba. Legalabbis ezt mondtak
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #28966 üzenetére
Hat jah, $3.759-3.999 / gallon Az orran vannak kavicsfelverodesek, ha sokaig marad nalunk akkor kap egy fenyezest, belul a bor rendben van, nem azik, minden mukodik rajta. Egyedul a kipufogot cserelnem le a gyarira, ami csak egy darab nem pedig ketto mint ezen. Az elso lampa burakat kell felpolirozni, ma voltuk autos boltbaa, $8 a cucc hozza.
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #28956 üzenetére
84k merfold, $5300
Atiras az $75 + 7% tax (de a papirra $3000 irtuk, igy az ado $210) + rendszam eves dija $75 + $33 az egyeni rendszam. Ezekbol eves szinten az eves dijat + az egyeni eves dijat kell fizetni, minden honapban a szuletesnapod honapjanak utolso napjaig. Muszaki nincs.(#28955) dragonfx
A gyari adat 15/24 mpg ami olyan 15 /10 liter, varos/autopalya(#28954) FehérHolló
Koszonom -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #28946 üzenetére
Minek mentel olyan koran ki? Egyebkent amig nemtudom hol fogunk lakni, mennyire lesz dugo munkaba menet nem akartam manualisat venni (mert ugye v8 az csak manulais lehet
). Elment kiprobaltam egyet es nagyon kemeny a kuplungja, dugoban halalos. De idovel musta have auto, gyonyoruen nez ki es a hangja....
Jo lesz ez most amig nem talalunk munkat es nem lesz lakas. -
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #28944 üzenetére
Mar miert lenne az? A foton meg az elozo tulaj rendszama van, nekunk most egy ideiglenes van amig az egyeni meg nem jon.
-
bobsys
veterán
Lassan egy honapja vagyok itt, de szinte meg minding sirva rohogok a drive-thru ATMeken. Ma en is begurultam egyhez, termeszetesen nem mukodott
-
bobsys
veterán
2003/2004. Az meg belefer, dragabb autot nem akarok venni amig nincs munkahely. Most is csak a kicsiket nezem ami v6 3.8 liter, aztan ha van melo majd veszek egy 5 literes v8ast
.
Butorokat nem hoztunk, tobb lett volna a szallitas mint az ertekuk, eladogattuk oket, raadasul itt a vadonat uj butor szinte annyi mint amennyiert mi eladtuk a mienket. De hoztuk at nem butorokat. Konkretan ketto 23 kg borond + 2x23 kg dobozzal jottunk valamint mar elotte kikuldtunk 2 darab szinten 23 kilos dobozt.
Par dolgot meg othagytink baratoknak. -
bobsys
veterán
válasz
lujó55 #28712 üzenetére
Csak, hogy ne rezd magad egyedul. Most keltem, forma1 nezes, delutan meg koltozes Boca Ratonba egy hetre masik ismeroshoz. Az elmilt ket es fel hetet itt Port Saint Lucieban toltottuk. Jovo heten mar kene venni egy autot, ugy nez ki Mustang lesz. Eddig mas markakat neztunk (Dodge, Chrysler, Wolksvagen) de iszonyat le voltak lakva.
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #28683 üzenetére
Eddig se kotekedtek se a reptereken sem a police officer mikor kihivtuk, mert hatulrol osszetortek a berelt autot. Megmutattam a green cardomat es maris kedvesen mosolyogtak
-
bobsys
veterán
Ma voltam jogsit csinaltatni. Nyitasra odamentem az irodaba, vittem a papirokat amiket kernek. Amig irtak a gepbe az adataimat, mondtak csinalhatom a szamitogepes tesztet (2x20 kerdes). 5 perc alatt vegeztem, addig a holgy is vegzett. Gratulalt majd mondta, hogy sajnos naluk nem lehet gyakorlati vizsgat tenni, de a 15 percre levo masik irodaban igen. Menjek at nyugodtan, ok mar letni fogjak, hogy sikerult itt a teszt.
Atkocsikaztam a masik helyre, bemutatkoztam, vartam 20 percet, jott a vizsgaztato. Papirtoltogetes, majd egy 10 perces gyakorlati vizsga a parkoloban!. 15 mph limit, par kanyar, orral elore parkolas, 15 meter tolatas es ennyi. -
bobsys
veterán
válasz
parandroid #28460 üzenetére
No worries, majd egyutt zarnak el minket
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #28425 üzenetére
Elmentunk megnezni egy masik Taurust masik kereskedonel. Kibaszott gusztustalan volt eloben, de sebaj van mas autojuk a masik telepen 2 sarokra. Nosza be a Taurusba amit neztunk aztan atkocsikaztatott minket. Autok ott is szarok voltak ugyhogy kertuk vigyen vissza minket. Beultunk a kocsiba amit el akart nekunk ugye adni az elejen es bazzeg full nem indul, nagyon ugyhangzott lehalt az onindito.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #28353 üzenetére
Ha nem inditod be
Tildy: itt meg anelkul meg vagy love, Sydneyben el van az ember nelkule de itt a kozertbe nem tudsz elmenni auto nelkul. Tomegkozlekedes gyakorlatilag nincs.
-
bobsys
veterán
Hat keremszpen errefele a napfenyes Floridaban is tekergetik az auto nepperek a kocsik orajat. Eleg durvan. 10-12 eves kocsikban 60-70K merfold. Jah persze a kormany meg a pedalok kozben szetrohadva a kocsi jobb eleje meg ujraepitve, de semmi baja a kocsinak nem azert raz a kormany stb. Maganember meg szinte nem ad el kocsit inkabb beviszi a kereskedesbe es becsereli. A maganemberkent hirdetok 90%-a sima kereskedo, a jobbik eset ha mar a telefonba kiderul a rosszabbik, hogy utazunk csak oda 50 merfoldet es akkor derul ki.
-
bobsys
veterán
válasz
neduddki #28268 üzenetére
Brisbane hasonlo kornyek csak melegebb van. Cairns mar tropusi, telen is 20+ fok mindig, viszont egy 30 000 lakosu falu, nehez munkat talalni.
Ahova most omlik a love a banyaiparnak koszonhetoen es mennek az emberek, meg sok munka van minden teruleten az Perth a nyugati parton. -
bobsys
veterán
válasz
neduddki #28251 üzenetére
Par szot meg mindig nem ertek, de
Sydneyben voltunk az a keleti part mondjuk delebbik resze, de meg mindig 1000kmre a deli csucsketol? Esoerdok faszak, mindenhol gumifa (eukaliptusz). A tel hideg, rengeteg kirandulasi lehetoseg, tele van hegyekkel, dombokkal a kornyek, Sydneytol van a royal national park ami a vilag masodik legregebbi nemzeti parkja es gyonyoru. Mi a masfel ev alatt nem tudtuk bejarni az osszes bushwalking tracket ugy, hogy minden hetvegen mentunk. Beachek szepek, lehet talalni fancy es zsufoltat meg szepet es kevesbe zsufoltat picit eszakabbra a kozponttol.
Munka van dogivel, foleg contract melokat igy munkavallalasi vizum nelkul nehezkes a melo szerzes, de vannak ugynoksegek aki tudnak intezni ha talalsz munkaltatot es akkor kikozvetitenek. Ha esetleg pr-al megy akkor sima ugy ket het alatt kehet munkat kapni nullarol megfelelo tapasztalattal. Termeszetesen angolul kell tudni, nem gagyogni hanem folyamatosan beszelni, valasztekosan, mondhatni egy IELTS 6.5-7 alatt nem lehet jol fizeto melot kapni. Az interju elso kore telefonon megy pont az angolmiatt ha ott nem tudsz beszelni akkor nem fognak behivni, mert nincs ertelme. IT melokrol irok, mert abban mozogtunk, epitkezeshez ofkorsz nem kell annyi angol.
Mit hagytam ki? -
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #28245 üzenetére
Nem kukacok hanem voros hangya illetve aligatorok
-
bobsys
veterán
Ofkorsz. 2 bedroom + 2 bath kerot fogunk kivenni, szulok, baratok miatt. USA sokkal kozelebb van ide mar mindenki jonne nyaralni
FYI: Floridaban vagyunk, meleg van, durvan. Reggel fel tiz es 28 celsius, neked ajanlott ide telen jonni akkor nincs annyira meleg. Viszont telen tele van az allam, mert mindenki jon nyaralni -
bobsys
veterán
válasz
neduddki #28238 üzenetére
No worries mate
En sem tudom neha kovetni magam. Jo eg ota gondolkoztunk, hogy kulfoldre kene menni, mert miert ne. USA mint cel nem johetett szoba, mert ide rendes vizumot kapni szinte lehetetlen. Ausztraliaba valo bevandorlashoz meg pont megfeleltem a feltetelek szerint, igy kimentunk oda tavaly ev elejen, kiertunk, en elkezdtem dolgozni business visaval es kozbe beadtam a papirokat a permanent residencyhez. Ezt megkaptuk iden nyaron. Nade kozben mi jatszottunk am a green card lotteryn minden evben es tavaly kihuztak. Iden tavasszal (ami osz austzraliaban
) voltunk interjun es utanna megkaptuk a zoldkartyat. Na ezert jottunk at ide. Az itteni zoldkartyat elveszted eleg hamar ha nem vagy az orszagban mig az ausztral kvazi sohasem jar le.
Illetve annyi korlatozas van, hogy 5 evig tudunk vele jonni menni, 5 ev utan ha nem tartozkodunk az orszagban akkor un. resident return visat kell kernunk.
Oszt az esmers PH-n fog irni? -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #28222 üzenetére
Amugy a titkarno jo csaj? Ha mar o fog vinni kajalni
(#28224) fokukac:
Floridaba koltoztem, Nevadaba csak megalltuk 3 napra bohockodni. Mosr mar itt vagyok cimboraknal Port st Lucieban, de valahol Fort Lauderdale kornyeken szeretnenk lakni meg munkat talalni.(#28226) tildy
Na ez eleg nagy baromsag mar igy -
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #28217 üzenetére
Oda nem mentunk, 115 fok van arrafele mostansag
-
bobsys
veterán
Kezdok szerencseje. Feleseg leult a rulett asztalhoz es csinalt $180at egy $5 tettel. En meg jol elvesztettem egy huszast a gyumis gepen
-
bobsys
veterán
Esetleg valaki talan egyszer osszefut a Qantasal mint repulo tarsasag. Ha van hasonlo arban mas valasszatok azt. Egy kupleraj az egesz (mint nagyjabol az osszes itteni ceg). Most eppen nemtudunk online check-int csinalni, mert az utical USA. Mas tarsasagok tudjak ezt kezelni
-
bobsys
veterán
Utolso nap a munkahelyen, vasarnap indulas
-
bobsys
veterán
Mar csak 5 days, 17 hours, 14 minutes
Alig birunk a seggunkon ulni, dolgozni meg aztan vegkepp nincs kedvem. Kezdodik az izgulas.
Lakas szinte tok ures, van egy kis oltozoszekrenyunk, huto amiket odaadunk az udv hadseregnek (meg ruhakat) es egy felfujhato agy. -
bobsys
veterán
A ciderre itt szoktam ra, mert az ausztral sorok egyszeruen nagyon szarok. Draga ($50 egy karton) es szar. A cider nem rossz, sot kifejezetten izlik a Strongbow classic, az ausztral valtozata viszont ennek szinten eleg szar. Nemtudnak ezek rendes alkoholt csinalni, de legalabb alkoholistak.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #27529 üzenetére
Hat gondolom azert csak van egy root konyvat ami alatt van a tobbi 623 ezer
Security-advanced-owner, ha nem te vagy ott akkor change ownership
Ez szepen leoroklodik
Aztan vissza security, full controll magadra aztan advanced->permission tab->change permisson (alul gomb)->replace child object permission.... pipa
Include inheritable permission .... pipa ki
Ok ezerrel es szepen letolja az uj jogosultsagot az osszes alobjektumra -
bobsys
veterán
válasz
bobsys #27412 üzenetére
A kedvencem a tegnapi volt. Hirdetem a tv unitot 30 ausztral dollarert. Jon az sms, hogy erdekli mikor johet megnezni. Valaszolok. Par ora jon a valasz sms, hogy ok akkor jonne megnezni de ha megveszi akkor ugye hazhozszallitom? WTF
Megegyszer, egy 30 dollaros butorrol volt szo. A minimum oraber itt $15.96 tehat aranyaiban 1000-1100 Ftos tetelrol van szo. -
bobsys
veterán
Igaz Magyarorszagon nem ebayeztem annyira de itt basszus akkor putto, szar emberek vannak. az 5-ik caset nyitom egy het alatt, mert nem fizetnek, nem lehet veluk felvenni a kapcsolatot, nem jonnek a cuccert stb.
10 es 50 dollar kozotti dolgokrol beszelunk, basszus jobban kijonnek ha fognam felapritanam az egeszet es tuzre dobnam ahelyett, hogy orakat toltok a levelzesell meg a kapcsolat felvetelell stb.
Meg fent van par cucc, megvarom mig lejarnak aztan megy minden a salvation armynak, azok legalabb orulnek neki. -
bobsys
veterán
Nezem az eremtablazatot, Ausztralia elott vegzett Magyarorszag
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #27227 üzenetére
Nezegetem es jah, potolhato, tudunk masikat venni, feleseg nem is szomoru erte. Akkor sirt mikor ugye lattuk, hogy a macska sehol, szegeny egy fel ora utan mar temette. Aztan csak meglett, igaz kicsit koszos meg fogyott is
Osszeirtam mennyit koltottem (es mit) az autora a szervizben a masfel ev es 40 000 km alatt. $4000 jott ki
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #27194 üzenetére
Osszepakoltunk. Csak azt az egy gyurut vittek el. Egyebkent mindig, hordja de most itthon hagytuk, met buvarkodni mentunk, meg oserdobe. A penzt nem talaltak meg. Ebayre felmentem de az a baj, hogy van ezer es egy hirdetes, de nezem oket hatha kiszurom.
-
bobsys
veterán
válasz
lujó55 #27133 üzenetére
Fotok itt a GBR folderben.
Egy gond volt, hogy amig tavol voltunk (4 nap) betortek a lakasba es elvittek a feleseg eljegyzesi gyurujet. Meg ugye a macska kiszokott az ablakon.
Urom az uromben, macsek meglett es nem tortek ossze semmit a kis kocsogok.
Rendorseg 15 percen belul kint volt (este 10kor telefonaltam), ma reggel 9re pedig jott az ujlenyomatos emberke, sajnos nem talalt semmit, kesztyut viselt(ek). -
bobsys
veterán
Megvolt eletem elso buvarkodasa. Durvan jo
-
bobsys
veterán
Tom-tom vagy Garmin GPSt vegyek?
-
bobsys
veterán
Van valakinek linkje az olimpiai megnyitora ahol latni a magyarok bevonulasat?
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #26859 üzenetére
en se ott se itt nem veszek lakast, Magyarorszagon a kamat miatt (na meg mondjuk nem is akarok visszakoltozni
itt meg az arak miatt + ugye most le is lepunk egy idore innen.
Ellenben USAkoknal 3,5% a hitelkamat es egy gyors lakas piaci kereses es szamolgatas utan ugy latom, hogy ott 10 ev alatt vissza tud jonni egy lakas ara. Ha mar kint leszunk jobban utanna nezek, de elsore nem tunik rossznak. Nem lakni, hanem megvenni es kiadni, megtartani, mert gondolni kell a nyugdijas evekre -
bobsys
veterán
Haz kapcsan.
Mi konkretan $2172.6 fizetunk havonta egy ketszobas lakasert + villany. Kozos koltseget es a vizet a landlonrd fizeti.
Ha meg akarnank venni akkor ugy $600 000 kellene letennunk (es ez olcso). 50 000 indulvoal, $550 000, 25 evre 6.5% kamattal havi $3700 korul lenne (minimalber havi kb $2650). 300 ! honapon at.
Itt 99.99% az alberleteknek ugynokon keresztul megy. Tehat a landlord a heti $500-bol 50-et kifizet az ugynoknek + kb havi 80 a kozos koltseg+viz. Igaz a lakasarak minden evben (2-35) mennek fel, de egy lekotott betetre kapsz 5.5%-5.8% kamatot a bankban.
A lakast meg fennt kell tartani, most kellett bojlert cserelni, huppsz $800 amit ki kellett a tulajnak perkalni.Megis sokan vesznek lakast/hazat 25-30 evre az alberlet helyett. Hogy miert? Itt nem volt lakas piac bedoles, mert szabalyozzak, hogy egy evben mennyi uj lakas epulhet es ez a szam mindig alacsonyabb, mint a bevandorlok szama. Nem latjak, hogy kipukkanhat a dolog. Ha pedig nem jon ossze es az egyik kereso elveszti az allasat akkor visszaadod a lakast a banknak, temreszetesen kinullazod a credit historydat, de nem kell eleted vegeig fizetned a semmit. Uj hitelt nem kapsz jo par evig, de alberlet az van eltudsz oda menni.
-
bobsys
veterán
Hotelszoba befogalalva. Lassan meglesz a kocsi foglalas is
-
bobsys
veterán
nah vegul ps-united lett a cegnev, igaz a neveink kezdobetui benne vannak dehat ez van
marha barkit is erdekel -
bobsys
veterán
válasz
parandroid #26666 üzenetére
nem szeretnem belerakni sem a nicknevunket sem a rendes nevunket
kangaroo-it az eppen mostani otletunk -
bobsys
veterán
Telephely: most ausztralia, aztan majd usa, florida
tevekenysegi kor: it, mert hat mi mas is lenne (mindkettonk it-s)szek: a ceg (family partnership) regisztralasat most fejeztem be, 30 perc volt. Online, vasarnap delutan. Mar megvan a cegszam es mar allithatnek ki szamlat.
Cegnev nem kotelezo, a partnership a sajat nevunkon megy, de regisztrahatunk es akkor a cegnev a szamla kiallitoja -
bobsys
veterán
az emberek hogy talalnak ki cegnevet? mert nekunk nem megy
-
bobsys
veterán
Tenyleg senki nem irt vagy csak nem latom?
-
bobsys
veterán
lecsereltem a vinyot a regi dell notebookomban egy SSDre.
210 MB/sec sebesseget produkal, ami a SATA II interfeszt figyelembe veve csudajo, gyors, hamar indul az OS, par masodperc es alvo modban van. Szoval jo kis cucc ez az SSD -
-
bobsys
veterán
Igen itt forditva vannak az evszakok
(#26392) gaborbol: Ja, gond nem volt, kedvesek voltak csak meglepett, hogy hirtelen ott teremtek illetve mikor megkerdeztek, hogy beszelunk-e angolul
Akartam is kerdezni, jol latom hogy elektronikusan is tarolva vannak az adatok a GCn? Mintha lattam volna LAXen valami automata beleptetos dolgot -
bobsys
veterán
dehogy veszem zokon, egyeni preferencia, de ugy latom Esmeinek marad a jo oreg europa. Egyebkent repulovel ment ki Angliaba vagy vonatozott esetleg hajozott? Mert a repules is eleg veszelyes uzem am
Ide viszont ne nyaron gyere, ahogy emlekszem nem birod annyira a 30 fookot. Aprilisban gyonyoru ido van, nagyon szep az osz. Telen vagyis most, 17-18 fok napkkozben, reggel meg 5-6-7 a varosban. A hegyekben mar ho van illetve Sydneytol 30-40 kilometerre nyugatra -1/0 fok.
(#26387) Mawyx: ha megvan a vizum, meg van vissza repulojegyed (ami nem 8 honappal kesobbre szol) + penz nem hiszem, hogy gond lenne barmely orszagban ahol vizumot kernek
-
bobsys
veterán
Ahogy latom Florida eszaki resze inkabb (pedig FL demokrata a valasztasok alapjan), meg a redneck teruletek azok.
En iden voltam eletemben eloszor az usakoknal, semmi gond nem volt a hatarnal meg az immigration officereknel es ahogy neztem a legtobb turista gond nelkul atment. Akik meg kihagytak valami papirt amit ki kellett volna tolteni szepen visszakuldtek egy pulthoz ahol voltak formanyomtatvanyok.
Mikor mi kerultunk sorra akkor annyi tortent, hogy az officer megnezte az utlevelet elkerte a papirokat es a semmibol hirtelen elotunt meg 3 vamos/rendor egyenruhas figura akik kozoltek, hogy akkor most menjunk setalni
Ismerek olyat akinek voltak problemai az immigrationel de ott sem tunt el napokra meg zartak el es belyegeztek terroristanak. -
bobsys
veterán
En is en is
Munchenben 1/1,5 oras csatlakozasoknal rendszeresen nem tudjak atpakolni a borondoket es lemarad. Ez tortent a multkor is. Utas utvonal Budapest-Munchen-Frankfurt-Parizs-Kina-Sydney.
Borond utja valahogy igy nezett ki, Budapest-Munchen-Budapest-Frankfurt-Parizs- (aztan talan volt egy Guangzhou)-Hong Kong-Sydney es meg is erkezett egy hettel kesobb -
bobsys
veterán
válasz
ladybug #26321 üzenetére
Kijutott volna. 6 lepes az ajto az utcara. En is kijutok, oldja meg. Szellozo nincs, van legkondi az meg ilyenkor nem er semmit.
ITs fiukent tengetem eletem. Szerdan nincs allando ugyfelem igy ilyenkor bent vagyok az irodaban.(#26322) kraftxld:
(#26323) BlacKSouL: jobb volt
-
bobsys
veterán
Nem ertitek. Ez egy 2 helysegbol allo iroda. Ket kis luk. Nulla termeszetes feny, nulla szelloztetesi lehetoseg.
Es kulonben is, menjen ki az utcara. -
bobsys
veterán
baaaaaaaaaaazdmeg
es idefingik a kibaszott irodaba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest