- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kételkedem
addikt
Közel 120 000 km van a fókában, mi sem gyilkoljuk!
Nem merem biztosan állítani, de lehet, hogy ez az első, gyári garnitúra!
A tárcsa az biztos, hogy az eredeti!Lemostam a kocsit, aztán elmentem tankolni. Azon a pár száz méteren úgy összecsapkodtam sárral, hogy kezdhetném elölről!
-
kételkedem
addikt
Hasonló gondolattal játszom én is!
Csupa sár minden, köd van, de legalább nem esik semmi.Sajnos nem a kocsi mosás az egyetlen probléma! Fékbetétet és féktárcsákat kell cseréltetnem. A két tárcsa és a betétek 40 000 Ft-ba kerülnek, ehhez jön a munkadíj. Nyár elején ismét szerviz. A szokásos olaj, szűrő stb csere. Nem olcsó mulatság manapság fenntartani egy alsó-közép kategóriás tömegautót!
-
-
NoLF
veterán
ha még csak pengene.
de bpn bármi megtörténhet, utána meg szarnak rád. 0 1 2
megint el fogom játszani egyébként, 1-2 hónap és felteszem őket, odaállok egy baromnagy kátyú mellé száraz időben, aztán kihívom a rendőrt, és tanusítsa, hogy ez és ez van, mi a teendő.
szerintem az előző kátyúkár bejelentésemmel azért nem foglalkozhattak, mert bpre küldtem el, ez meg már valszeg a közigazgatási határon túl történt.
-
-
Sajnos ez így van, a szélvédőmön 3 kőfelverődés, a hátsó lámpám sarka a kövek miatt letört, az utak állapotára az jobban illik, hogy kátyús, köves, sóderes nemtudommi
. Én is tompítottal mentem végig, igaz alig láttam előre, de 80km/h fölé nem is gyorsultam
. Remélem tavasszal kicsődítik az "útkatyvaszoló" brigádot és rendesen helyrehozzák, legalább a fél-egy méteres aknákat
!
-
-
kételkedem
addikt
Az élelmiszeripar egy külön topikot megtöltene, mint ahogyan az is, hogy régen, vagy most étkezünk-e jobban!
Abban azonban tényleg van valami, hogy rengeteg üres kalóriát eszünk és lényegesen kevesebb fizikai tevékenységet végzünk, mint akár csak 100 éve az átlag emberek!Mindenkinek küldöm, aki szereti!
-
kételkedem
addikt
A történelem megismétli önmagát!
A Kárpát - medence jelentős része ismét mocsár! Már a homok dombokon levő almásokon is áll a víz. A mélyebben fekvő részeken olyan buja vizes élőhely alakul ki, ahol ismét élőhelyet talál majd a réti csík vagy a mocsári béka!Hogy ennek mennyire tud örülni az, akinek a szántói, legelői vagy az egész háza víz alatt van? Szerintem egyáltalán nem
-
Nem, csak ismerősök, vagyis attól függ hogy vesszük
. Megvitatták hogy honnan indulna a vont, én meg gondoltam hogy az első vágányról és indultam arrafelé
. Ők meg mondták hogy a 4.-ről, hát többség győz alapon belementem a játékukba
. Mikor felértünk és megláttuk hogy ott vonat bizony nem áll, akkor leindult az első vágányról a hazavivő szerelvény
.
-
kételkedem
addikt
Ilyet nem fognak mondani, de ha bemész a bankba, és azt mondod, hogy a hitel visszafizetése a jelenlegi kondíciókkal meghaladja a lehetőségeidet, örömmel vennéd, ha sikerülne egy mindkettőtöknek előnyös törlesztést kitalálni, akkor biztosan mondanak valamit!
Sajnos nem nagy a választék! Halasztott törlesztés, futamidő nyújtás jön számításba.
-
kételkedem
addikt
Devizakereskedők szerint a folyamat megállítására nem sok az esély, akár még az idén megdőlhet a 226,6 forintos idén szeptemberben elért árfolyamcsúcs.
Történelmi csúcsokat dönget a CHFHUF, az Equilor elemzőinek véleménye szerint közép és rövid távon nincs sok esély a trendfordulóra, sem nemzetközi vonalon (EURCHF), sem a hazai makro irányban nem látszik váltás, ami enyhíthetné a nyomást a forinton.
Mindez pedig fejtörést okozhat idehaza nem csak a devizahiteleseknek, hanem az őket hitelező bankoknak is. Nem véletlen, hogy tovább nő a hitelüket törleszteni nem, vagy csak késve tudók száma, várhatóan ez a hazai hitelintézeteket is arra fogja késztetni, hogy folytassák a céltartalékolást.
Igazán most látszik meg, hogy a frankhitelezésnek mi a valódi kockázata, ugyanis a frank árfolyamára olyan erő hat, amely teljesen kívül esik a magyar jegybank hatáskörén. Rövid távon nincs esély a stabilizációra, az árfolyam könnyen átlépheti a mindenkori csúcsát: 226 forintos szintet, és 2011 elején érinteni fogja a 230 forintot is.
Az ezt követő esetleges stabilizáció alapvetően két tényezőtől függhet: egyfelől kérdéses, hogy meddig tud erősödni a frank a nemzetközi devizapiacon, ezen belül is főleg az euróval szembeni mozgás az érdekes és bár most tapasztalhattunk egy átmeneti megpihenést, azonban fontos látni, hogy a svájci nemzeti bank továbbra sem látja szükségét a frankfelértékelődés tompításának, és várhatóan addig nem is fogja, amíg a svájci export ilyen jól teljesít.
Ráadásul az eurózóna adósságkezelése körüli befektetői aggályok is fennmaradhatnak még egy ideig, ez pedig folyamatos tőkemozgást idéz elő az euró eszközök felől a frank irányába, ami a keresztárfolyam-hatáson keresztül kihat a forintra is.
A másik (hazai) tényező - amivel a kormány februárra ígért reform programjának bejelentését követően számolni érdemes - a hazai gazdasági pálya várható megítélése. Egyelőre ennek részletei nem ismertek, addig legfeljebb csak hírmorzsák rángathatják a forintot, de az euró-forint kurzusban trendfordulóra nem kell számítani. Viszont a kormányzati program várható megítélése bizonyára kimozdítja a 278-282 forint közötti sávból az EURHUF jegyzést, ahova egyébként a Fitch leminősítés után került a hazai fizetőeszköz.
Azt persze ma nem tudni, hogy mit jelentenek majd be a nemzetgazdasági minisztériumban, de hogy ennek komoly kihatása lehet a hazai eszközök megítélésére az valószínű. Ha sikerülne a befektetők bizalmát visszanyerni, akár még 2011 kedvencei is lehetnének a magyar eszközök, ha viszont kozmetikázást látnak a befektetők az intézkedések mögött, akkor fel lehet készülni a gátszakadásra. Ezt erősíti, hogy mindhárom nemzetközi hitelminősítőnél éppen hogy befektetésre ajánlott kategóriában van a magyar szuverén adósságosztályzat, negatív kilátás mellett, vagyis a minősítők is a strukturális változtatástól teszik függővé a további lépéseket.
Ami ebből Magyarország számára fontos: ha két hitelminősítőnél befektetésre már nem ajánlott kategóriába kerülnénk, úgy több intézményi szereplőnek – befektetési politikájuk miatt – ki kellene szállnia a hazai piacról, ennek pedig érezhető következményei lennének az árfolyamra nézve is.
Kicsit hosszú lett sry!
Röviden összefoglalva: egyelőre nincs reális esély arra, hogy a CHF-HUF árfolyam kedvezőbb irányba változzon!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest