Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zkerbolt
újonc
Köszönöm szépen, én is efelé hajlottam, így akkor elállok tőle és bevállalom a visszadobozolást, köszönöm a megerősítést.
-
zkerbolt
újonc
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi, pár napja érkezett egy 48-as LG C3 hozzám, azóta tesztelgetem. Első oledem, szóval alapvetően elégedett vagyok a képével nagyon is, viszont a tinting kicsit bosszant. Láttam teszteket, képeket, de nagyrészt úgy tudtam, hogy inkább oldalról, nagyobb szögből nézve látszik, de nekem majdhogynem fordítva van, oldalról nem igazán, középről viszont láthatóan rózsaszín a panel bal oldala, jobboldalon pedig enyhén kékes. Hogy látjátok, ez minden EVO-s modellnél el kell fogadni, hogy valamennyi van? Csatolok pár képet, ti szemeteknek ez milyen mértékű, hasonló a tiétek is? Nyilván nem tesztképeket fogok nézni rajta, de azért focinál, havas és homogénebb jeleneteknél azon kapom magam, hogy odanézek. Lehet kár volt észrevenni.
Emellett van egy white dead subpixelem, amit valószínűleg sosem fogok látni valós távolságból és aránylag jó helyen van, fent a képernyő legszélén, jobb oldal környékén.
Elállhatnék még a vásárlástól, de nem tudom megér-e ennyi macerát hogy visszadobozoljam, visszaküldjem, várjak egy másikra amit megint összerakhatok, amire ugyanúgy nincs garancia, hogy hibátlan lesz. Egyik nap úgy vagyok vele, hogy gyönyörű képe van, mit vesződjek vele, utána meg egy focinál látom bal oldalon a kicsit sárgásabb füvet és eszembe juttatja a hibákat. Az első kép totál középről, a másik kb. fél méterrel balra csúszva készült, a havas kép pedig az igazi tartalom miatt. Kíváncsi vagyok mit gondoltok, köszi szépen.
-
zkerbolt
újonc
MKV-ból nem tudja az LG belső lejátszója a Dolby Vision-t kezelni ugye?
-
zkerbolt
újonc
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Közben találtam egy táblázatot a displayninja oldalán, az alapján van különbség a 42"-os és a 48"-os között fényerőben, szóval ha az szempont, akkor menj rá a nagyobbra.
Ebben a tesztben volt, ha jobban érdekel: [link] -
zkerbolt
újonc
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszi az infókat, így már azért be lehet lőni valahová.
-
zkerbolt
újonc
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszi szépen Vhiktor, ja és ezúton is köszönöm a beállításos videóidat youtubeon, jövő héten jön meg a 48"-os C3, gyűjtöm hozzá az infókat, azokkal fogom kezdeni.
Időközben találtam egy rtings tesztet a 42"-os C2-ről https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/42-c2-oled, bár itt nem tudom melyik értékeket kellene nézni pontosan, de ha jól láttam, a HDR Brightness Real Scene értéke 575 nit. Gondolom akkor a C3 egy nagyon minimálisan több lehet. Tulajdonképpen nekem egy ilyen all-rounder kijelző kellett, amit mozizásra és konzolozásra, valamint asztali géphez is használnék, ezért nem jöttek szóba az 55" és az afeletti méretek, azok már gigantikusak lennének, még ha az asztal elég mély is. A sok tapasztalatot itt visszaolvasva és a C3 teszted után úgy láttam ekkora méretben ez lehet a legjobb választás, 55"-ban már ugye képbe kerül a Samsung is, úgy már nehezebb lenne dönteni. -
zkerbolt
újonc
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Amennyiben jól tudom ez a két modell különbözik az összes nagyobbtól, nem annyira fényes, kicsit butított gondolom, gyakorlatban ez nem tudom mekkora különbséget jelent. Remélem valaki tapasztaltabb tud itt erre válaszolni, mert én is kíváncsi lennék. LG hivatalos oldalán a kis betűs pontok közül 2 vonatkozik erre:
2. A 48/42 C3 kivételével minden LG OLED evo modell fényereje nagyobb, mint a hagyományos OLED televízióké.
4. A Fényerő-rásegítő (Brightness Booster) algoritmus nem vonatkozik a 48/42 C3-ra.És van egy ilyen pont is:
6. A keskeny káva méretei nem vonatkoznak a 83/48 C3-ra.
Tehát talán ennyi különbség lehet a 42"-os és 48"-os között, a káva és a talp.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest