-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batawanga
tag
válasz
Tibor691 #49763 üzenetére
PCM-re csak akkor tudok váltani, ha az optika az egyetlen kimenet. Ha a belső hangszórók + optika van beállítva, akkor kizárólag a Digitális TV hangbeállításai alatt tudok választani MPEG, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC és Automatikus között, de egyikre sem ad 5.1-et. Neked sikerült? Gyanítom, hogy ha a belső hangszórók 5.1-ben mennek, akkor az optikán már csak sztereót tud adni.
-
blakey
titán
válasz
Tibor691 #49603 üzenetére
dvhe.05.09.ts > dvhe04.06.ts átalakítást mivel, hogyan lehet elvégezni? - ennek nem néztem utána, mert valamilyen módon mindegyik profilt működésre tudom bírni, igaz, ehhez 3 DV képes eszközöm van.
Ha HDR10+ képes lejátszód van de a megjelenítőd erre nem képes akkor maximum HDR10 lesz vagy SDR. Semmiképp sem lesz fakó. -
blakey
titán
válasz
Tibor691 #49597 üzenetére
dvhe.07.06_DL.mp4 - akkor ilyenekkel (dvhe.07.06) ne próbálkozz vagy úgy lesz HDR ahogy megcsináltad ezzel is.
dvhe.05.09.ts - ezzel se próbálkozz, persze átalakíthatod a dvhe04.06-ra
dvhe.04.06.ts - igen, ez általában megy minden DV-képes eszközön.
HDR10+.mkv - CoreELEC alatt ennek mennie kell, droid alatti Kodiban elképzelhető, hogy nem megy.
A DV fájlokat nem tudja HDR-ben lejátszani a jelenlegi Kodi
Az Android boxon való lejátszáskor, amennyiben a TV nem vált át HDR vagy Dolby Vision-re, akkor értelemszerűen csak SDR-ben látom a képet? - igen, CoreELEC-el jobb a helyzet vagy Android TV-s eszközön MrMC ahol még jobb, mert olyat is lejátszik amit a Kodi amúgy nem, pl. Mi Box S, Nvidia Shield. -
-
blakey
titán
válasz
Tibor691 #49556 üzenetére
Nem, a Dolby Vision többféle profilt "tartalmazhat", ebből általában az adott anyag csak egyet tartalmaz és van olyan profil amit egyik lejátszó tud, másik nem. Ha egy külső lejátszó tudja az adott profilt akkor a TV megjeleníti még akkor is ha a saját lejátszója erre nem képes. Olvasgasd ezt a topikot, a lejátszók topikjait, rengeted szó esik a dolby Vision profilokról és arról is, hogy olyan lejátszó nagyon kevés van ami mindegyik DV profillal jól bánik.
Médiainfóval megnézed, hogy az adott fájl milyen DV profilt tartalmaz és megpróbálsz egy attól eltérő, ha az jó akkor olyat kell használni. -
Strezi
őstag
válasz
Tibor691 #49551 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen probléma, igaz sima HDR-rel, amikor a hang is 7.1 TrueHD volt.
Abban az esetben egy másik audió stream kiválasztásával (5.1, 2..) rendbejött a lejátszás.
Ez Plex illetve Emby-vel jött nekem elő, ahol tudtam audiót váltani.
Direktben belső lejátszót nem használok, nem tudom ott hogy, vagy lehet-e audio streamet váltani... -
blakey
titán
válasz
Tibor691 #49553 üzenetére
Ezek szerint, ha androidos médiaboxon játszom le, akkor a film változatlan zöld marad? - nem, ilyet nem írtam, a DV több profilt használ és a TV-d pont azt nem ismeri, nem tudja rendesen megjeleníteni, ebből nem következik az, hogy egy másik eszköz nem lenne rá képes. Fordított eset is előfordulhat, tehát a TV-d szépen lejátsza míg egy másik eszköz képet sem ad, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Magisk
- World of Tanks - MMO
- LEGO klub
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hálózati / IP kamera
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest