- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
gulupeti #57622 üzenetére
"A kicsit is komolyabb qledek már most fingatják a belépű szintű oledeket rendesen"
Közelítően 100%-ig biztos vagyok benne, hogy még pl. a METZ BLUE 55DS9A63A OLED TV is egy egész kategóriával magasabb képminőséget nyújt, mint a legjobb QLED-ek és ULED-ek.
Annyira jót mosolyogtam pár hónapja az MM-ben az óriás Q90-en, az 55OLED754 290 eFt-ért stúdió monitor képet adott hozzá képest -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
gulupeti #57622 üzenetére
HDR és DV tartalmaknál maxon van a fényerő (100-as) , mint ezt már más is írta sima SDR vagy FHD ( esetleg SD) tartalmaknál is lehet nyugodtan 50-60-as fényerővel tévézni (pl.AL így használja ,ha jól tudom ) , spec . nekem a napfényes nappaliban is nézhető "sima" tartalom 30-40-es beállítással és nem hiányzik a csutkán feltolt fényerő .Ha jól tudom neked Hisense 65 u8qf van én is gondolkodtam ezen a tévén ( főleg amikor akciózták) , mert max. ennyit ér egy LCD tévé 65-ös méretben és ez egy jó alternatíva a Samuk mellett ( amik szerintem túl vannak árazva) , de nem bántam meg az oledet és már 1000 óra van benne . Maradjunk annyiban , hogy a fényerőn felesleges lovagolni.
A beégésről majd írok 5 év múlva. -
törölt tag
válasz
gulupeti #55723 üzenetére
"A fekete színben és kontrasztban tény, hogy jobbnak tűnik az oled, de milyen áron? Nincsenek részletei a képnek."
A fényképen tényleg gáz, de élőben még csak hasonló részletvesztés sincs ha normálisan be van állítva az a tévé.
A fényképen a QLED is trógerül néz ki, de abból szerintem eleve csak a háromszámjegyű tíusokkal érdemes már foglalkozni.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
gulupeti #55711 üzenetére
Szerintem menj el szemészhez. Még így az elég tré képek alapján is sokkal jobb az oled. Itt a qleden meg nem a részleteket látod, hanem egy fénylő pacát, amiben szintén elvesznek a részletek.
Amúgy oleden nyomsz rá egy kis fényerőt és máris látod a sötét részleteket.sati:
USA-ban nem tudják megvenni a Panát, Philipset, mert nem forgalmazzák. Szóval nem is tudják tesztelni őket, azaz marad nekik az LG, Sony, Samu, mint az ajánlható legjobb tévék, ami azért nevetséges... -
válasz
gulupeti #55711 üzenetére
Két nap után vittem vissza a Q82T-t egy "mezei" B9 OLED után.
Natív feketét inkább hagyjuk, mert az meg se közelíti az OLED-et..
CX van azóta és ez szerintem évekig maradni is fog.
Nincs miről beszélni, ha nem próbáltad őket sajátként ugyan abban a helyiségben főleg nincs.... -
krx21
nagyúr
válasz
gulupeti #54430 üzenetére
Miért zavar olyan ember véleménye, akinek volt, vagy akár van mindkét technológia...
Gondolom Neked még nem volt otthon Oled--ed.
Így elgondolkodtató, hogy kinek a véleménye mérvadó.
Persze akinek ez a fontos: "de egyes tesztekben 1300-1400 nitet is mértek,"az vegyen QLED-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest