- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wallace 234
őstag
válasz
Lali111 #59452 üzenetére
"Az olednél ezek szerint nem pusztán arról van szó, hogy "jobb" a képminőség, hanem egész egyszerűen más a látvány, mint az lcd-nél."
Lcd re jellemző egy kis fátyol hatás a háttér világítás miatt! Míg az olednél, nincs ilyen! Ezért is szokatlan! Ha nincs gond az oleddel, inkább adj egy kis időt neki!
-
alaves
addikt
válasz
Lali111 #59443 üzenetére
Igen, ez a hatás az önállóan világító pixelek (∞ kontraszt) miatt van. Mikor a B7-et (első OLED-em) megvettem, ezért írtam azt akkor, hogy a képnek kicsit 3D hatása van (pozitív értelemben). A HDR/DV nyilván felerősíti ezt a hatást. Ha LCD-t néztél előtte, akkor furcsa lehet.
-
alaves
addikt
válasz
Lali111 #59430 üzenetére
Kiindulási alap a beállításhoz: [link] és [link]
Ha a film olyan mint egy videojáték, akkor a képjavítók be vannak kapcsolva nálad és nem is kicsire, hanem maximumra. Azért többször láttam már olyat, hogy egy régi 70 mm-es filmre forgatott csúcsmozi a maga 6k-nál nagyobb képrészletességével és természetes színvilágával szebb mint egy mai DV-s film.
Az utóbbi pár 2021-es netflix-es filmnél úgy tapasztaltam, hogy eléggé rendbe tették a tömörítési gondokat (pl. Blue Miracle). -
törölt tag
válasz
Lali111 #59430 üzenetére
Számomra az volt szokatlan, amikor a DVD > Blu-ray váltás történt. Hirtelen több részlet látszott és eltűnt a tömörítési hibák nagy része is. De aztán hamar megtetszett. Az OLED a sötét részletek megjelenítésében és a precíz, látványos HDR-ben jelentett hatalmas ugrást nekem, de nem éreztem azt, hogy más jellegű filmet nézek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged