- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
RTINGS USA, ott 60Hz van és jó a pulldown, itthoni tv-adásoknál nem lesz az, egy kicsit félre olvasod a dolgokat. A lényeg, hogy nincs kadenciahelyes lejátszás a tv-k belső lejátszójával, mindegy, hogy 200e vagy 3 milliós a tv, egyik sem vált frekit, szoftveresen úgyeskedik, hogy ne lásd a röccenéseket. Pontosan az ilyen hibák elkerülése végett van létjogosultsága a külső lejátszóknak, azok minden frekit jól tolnak ki magukból és ugye nem csak 24p létezik (23,976, 24, 25, 29.97, 30, 50, 59,94, 60). Ezért nem feltétlenül jó mindenre az RTINGS.
Legöregebb tv-m 2 éves, 2 évente cserélek 3 tv-t, nem őskövületekről beszélek.Nemsokára fogok venni OLED-et, de nem tudja a kadenciahelyes lejátszást, megnéztem, pulldown egy dolog. Kell a külső lejátszó. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Csak épp 24-ről 50-re pont nem működik jól a pulldown.
#8542) dgyuri0123
Rosszul állítják be a lejátszót, attól még maga az adás 50Hz-es.(#8547) Madwe
Nem értem félre, te érted félre. Nem érdekel, hogy milyen fps anyagot tesz a lejátszóba, a sugárzás 50Hz. Ezt helyileg is megtudnák oldani. A pulldown 24-50p nem valami jó, én még nem láttam jót és mivel itthon az adások 50Hz-en mennek így a tv nem vált át 60Hz-re ha rosszul játszák le.
Ssak tv-adás megy azon az eszközön (webOS), van 576p, 730p (1-2 adó) éa 1080/25i, ezeket írja ki tv-adás esetén a webOS.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Megint kevered, Minden TV-adás 50Hz-en megy EU-ban, az, hogy elfelejtik bekapcsolni az "átkonvertálást" a lejátszón nem jelenti azt, hogy akkor 24Hz-en küldik ki a jelet. Tényleg nem vagy tisztában a dolgokkal. Ez pontosan olyan, mint ha te a lejátszót fix 50Hz-re állítanád viszont a judder free 60Hz-en működik, 50Hz-en nem, tehát ott azért látható egy kis röccenés.
USA-ban 29.97 fps és maga az adás lesz 60Hzen megjelenítve, EU-ban 25 fps és úgy lesz 50Hz-en de pl. a HD adásoknál látható, hogy a felbontás 1080/25i, ezt mindegyik tv-m így írja ki, ettől még 50Hz-en jeleníti meg mivel "interlaced".
Azt hiszem minden leírtam, világos számomra, hogy nem érted azt sem amit ott írnak. judder-free 24p via 60Hz - ez vonatkozik arra,hogy a tv-k rendszere a saját appjaival mire képes, nincs natív 24p lejátszás, minden esetben kéne látnod a frekiváltást ha ilyen van. Külső lejátszó esetében van natív 24p megjelnítés amit a tv-k 120Hz esetén 5X-zve jelenítenek meg pulldown esetén és ezért nem láttok röccenést de ehhez be kell legyen kapcsolva a "judder-free" megjelenítés.(#8543) PuMbA
Te mitől érted félre? Nem kell semmit bekpacsolni, hogy a tv-d 50Hz-en mködjön. Nem arról beszélek, hogy másik kontitnensről származó anyagot ezen a kontinensen a h.lye tv-s mire állítja a lejátszóját, az az adott ember hibája, a sugárzás attól még fix és nem változik.(#8545) PuMbA
Interlaced anyagokat sugároznak, nem i-t akartam írni hanem Hz-ez[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #8539 üzenetére
TV adásokhoz pont nem kell, 50Hz-en jelennek meg az itthon és EU-ban sugárzott adások, speciális esetekben EU esetén lehetne 24p (ahogy a filmek is) de nem TV-adásokhoz van kitalálva. a TV-adások pont olyan fps-sel vannak sugározva, hogy ne kelljen semmilyen trükköt alkalmazni és még CRT-n is röccenésmentes.
-
blakey
titán
Tipikus tv adás a 24p. Nem adásoknál fontos hanem mindenre vonatkozik, te linkelted az oldalt akkor értsd is meg, hogy mit írnak.
Soha senki nem állíotta, hogy nem tudja lejátszani, de a kadenciehelyes lejátszástól messze van, legalább a konkrétan általad beidézett oldalt ne értsd félre.(#8533) dgyuri0123
Azért kapcsold be, mert egyrészt nem teszel kárt a lejátszásban másrészt ha netán valamiért a külső lejátszó nem tudná a 24p-t akkor is szép lenne a megjelenítés.(#8536) Madwe
Tényleg, hol? Kábeltévéken maximum vagy neten. pl. USA 29,97fps, EU 25 fps a tv-adás[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #8531 üzenetére
Kapcsold be, bár külső lejátszóhoz nincs rá szükséged ha tudja az összes fps-t (23,976, 24, 25, 29,97, 30, 50, 59,94, 60). Egyébként meg olyan tv is van ahol a felhasználói menüben ki van kapcsolva mégis belső lejátszó esetén a háttérben aktiválódik.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
judder-free 60p/i-n különböző tv-márkáknál, ha van ilyen opció:
Samsung: Automatic most of the time, but inconsistent – sometimes 24 fps video will have judder via 60p and 60i. For 480i and 1080i video, go to Menu > Picture > Picture Options and set ‘Film Mode’ to ‘On.’
On some TVs, setting 'Auto Motion Plus' to 'Custom' with both sliders to 0 will fix it without adding any soap opera effect.
Sony: Go to Menu > Picture and Display > Picture Adjustments. Set ‘MotionFlow’ to ‘TrueCinema,’ and set ‘Cinemotion’ to ‘High.’
LG: Go to Menu > Picture > Picture Mode Settings and set ‘Real Cinema’ to ‘On.’*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
sent from our PC over HDMI. - HDMI-n keresztül a ma kapható készülékek 99.9 százaléka már képes a 24p-re.
A "judder- free 24p via 60p/i" -re viszont kevés készülék képes (14%) és ez vonatkozik arra, hogy a belső lejátszó mit tudna megjeleníteni. Én ezeket már mind tudom, készülékeim képesek a ""judder- free 24p via 60p/i" de ettől nem kadenciahelyesek, csak a szemünknek tesz jót, hogy szoftveresen átkonvertálja.(#8527) Strezi
A vélemény helytálló, nem hülyeséget írok ahogy itt próbáljátok erőltetni azt ami nem igaz (finoman fogalmazva). Tehát segítségképpen írtam be, hogy tisztában legyetek azzal, hogy mi mire képes. Tudom, hogy a webOS mit tud, de nem csak webOS létezik. Ennyit a te véleményedről.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Egyetlen egy TV belső lejátszója sem tudja a kadenciahelyes lejátszást, vannak olyan tv-k amik képesek 60Hz-en, pulldown segítségével tökéletes mozgást biztosítani a 23,976/24 fps anyagoknak, viszont ezek között a tv-k között van olyan amelyiknél hiába kapcsolod ki az interpolációt, a pulldown miatt a háttérben bekapcsolva marad és teszi a dolgát valamint vannak olyan tv-k ahol ezt külön menüben beállítható, hogy legyen pulldown vagy sem.
A kadencihelyes lejátszás lényege, hogy info gombra klikkelve megmutatja az adott fps-t, nem tudom elhinni, hogy nektek a 23,976-os anyagra 24p-t ír ki a készülék. Rengeteg tv-m volt, most is van, webOS tv-m is van, csak az tudja jól megjeleníteni a 23,976 fps anyagokat emelyik rendelkezik megfelelő interpolációval. Sony tv-kben a Motionflow alatt van egy True Cinema opció, na azt bekapcsolva tökéletes lesz a 24fps 60Hz-en de ettől még nem kadenciahelyes.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Hardveraprós hírdetést szabályzat szerint nem lehet linkelni, szerintem vedd ki amíg tudod szerkeszteni a hsz-t.
-
blakey
titán
Samba szervert nem tudod elérni, kell neki a DLNA.
Csatornalista szerkesztésére ez, de még nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE75Q950TST 190CM 8K Q-LED SMART NANOLED! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest