Hirdetés
- Motorola Moto Watch – még nem teljes a kör
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Hálózattechnológiai mélyvíz Bóday Tamással. Mint rendesen.
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandus
üzenetére
Hi!
én már többször megtettem ezt az utat, mindkét módon.Azt tudom mondani, hogy kb. ugyanannyi ideig tart, ugyanúgy rámegy egy napod.
viszont, ha Bosznián át mész, az némileg egzotikusabb, szép a táj, és érdemes lehet megnézni Szarajevo-t és Mostar-t is.A fentieken túl további előnyei is vannak az útnak, amik nyilván akkor számítanak, ha minél kevesebb felé oszlik az utazási költség:
-Boszniában legalább literenként 50-60 forinttal olcsóbb a benzin
-180 kilométerrel kevesebbet mész
-zömében nem autópályán, sokkal kisebb fogyasztással
-Horvátországban az autópályadíj elég borsos, a magyar határtól Ploce-ig 264 kuna, azaz 11 ezer Ft, az oda-vissza 22 ezer.A Ha Bosznia felé mész, akkor is van egy kis horvát autópálya szakasz 1500 ft-ért, és még egy másik Boszniában 600 Ft-ért, de minde a kettő megéri.
Tehát, ha körbe mész a horvát autópályán, akkor az +9 ezer Ft autópályadíj, plusz 200 km, plusz egy fél tank benzin. Nyilván autófüggő a dolog, nekem kb. az jött ki, hogy kevesebb, mint felébe (!) kerül az út, ha Bosznián át mész.
És mondom, nagyságrendileg ugyanannyi idő.
Én úgy csinálnám, hogy odafele Bosznián át (Zenica felé), visszafele pedig körben, lehetőleg minél többet krúzolva a part menti főúton.
Dubrovnikra elég két nap, de arra készülj, hogy nyáron meleg van, és nem lesz jó várost nézni, és parkolni nem fogsz tudni sehol, mert nincs hely.
Amit érdemes lehet megnézni, az Cavtat, és a Trsteno-i arborétum, esetleg a szigetek (Mlijet) hajókázva.
Montenegro közel van, valószínűleg már az út is kész van, amikor mi voltunk ott 3 éve, konkrétan felszedték az utat, 30 km-en át kavicsokon mentünk, nagyon vicces volt.
Hazafelé SPlit-et, Trogir-t, Primosten-t, Zadar-t, a Krka nemzeti parkot, Plitvicét érdemes megnézni, és ugye a tájat.Ui. Tipp: Dubrovnikból hazafelé jövet van egy 10 km-es szakasz, ami Boszniához tartozik, ott mindenképpen érdemes tankolni, mert jóval olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Anime filmek és sorozatok
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- Chieftec Smart Seriels GPS-500A8 80 Plus minősítésű 500W tápegység
- Apple iPhone 13 - 85% Akku - 128GB - Független - Hibátlan
- HONOR Magic8 Lite 5G 512GB + CHOICE Cubuds - Gyári Bontatlan, 2028-ig garanciális
- HONOR Magic8 Pro 5G 12/512GB (Black) - Új, Kártyafüggetlen, 2029-ig garanciális
- HP ProBook 6560b, 15,6" HD+, i5-2520M CPU, 8GB DDR3, 500GB HDD, W10, Számla, garancia ( olvasd végi
- Eladó újszerű Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB levendula / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- Bomba ár! Panasonic CF-20-1 Tab+Laptop: m5-6G I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest