- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Brutális akkumulátort kaphat a Honor X80 GT
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Íme az új Android Auto!
- KUGOO S1 Pro elektromos roller teszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Nagyanyáméknál az udvarban rendszeresen tavasztól őszig tartózkodott 12-14 tavalyi tyúk, 40-50 idei csirke, 6-8 liba, két malac, és 1 vagy 2 birka. Utóbbiak bezárva, csak néha kiengedve, mert a malac túr, a birka meg birka. Kellett is vagy 3 év, mire a talaj magához tért, és az utolsó tyúk csipegetése után kinőtt néhány vézna fűszál. Most már kaszálni kell. A nyulak az erdő szélén jó kis ketrecekben, a vadakhoz közel, de jól bezárva voltak.
És tényleg a birkát a legnehezebb levágni. Az valahogy a legközelebb áll az emberhez. Azokkal a nagy birka szemeivel, meg a gyapjas fejével. Bár én gyerekkoromban minden egyes csirkét megismertem, és úgy is kezeltem őket, különös tekintettel egy idomított kakasra, Karcsira, akit csak 4 év után engedtem levágni, akkor is nagy duzzogások után. Másik nagyanyám meg letesztelte hogy meddig él egy tyúk. Három garnitúra is volt, az egyik saját keltetésű csibe volt, ő 7 évig húzta, és egyszercsak eltűnt. Vagy elvitte valami, vagy elment világgá meghalni. A másik az 9 évig bírta, és relatíve jól tartotta magát, de a csúcstartó az 12 évig gyártotta a tojásokat, utolsó években már nem olyan szorgosan, de asszem ennyi ideig még a történelemben nem élt baromfi. Ő egy reggel nem jött ki az ólból, viszont holtában is a rúdon ült, mintha aludna. Na ez a veszteség már felért két birkányi érzéssel is.
Nagyapám egy birkát idomított úgy magához, hogy mindehova kutyaként ment vele. gombázni, fát szedni, kaszálni. Egyszer még a szomszéd falu kocsmájába is bement vele, és nem lehetett kizavarni semmi áron.Méghogy kutya meg macska... ugyan..
Aktív témák
- Manli RTX 3070 8GB LHR / Csavarmatricás / Beszámítás OK! / Akciós ár!
- Apple Watch 4 44mm szürke színben. 74% akkumulátor.
- Canon EF-S 24mm f/2.8 STM objektív
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Canon 60D fényképezőgép + 50mm objektív + 16GB memóriakártya
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP AI Laptop 15 - Intel Core Ultra 7 255U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest