Hirdetés
Aktív témák
-
akasp
senior tag
Hmm. Mennyi egyforma hsz... [link]
-
KrAt
veterán
Nah akkor jövőhétre jó időt nektek (és nekem is
)
Én 1 hétig nem borzolom itt a kedélyeket
Netet lenn még keresni se fogok, pihenni kell 
Szóval üdv mindenkinek: Atesz -
lesaux
veterán
Előrebocsátom, hogy tényleg elszomorító. Valósznűleg én is bemásztam volna a vízbe, bár veszélyes tud lenni. Talán két hete fulladt bele a Dunába egy komplett család, sorra beugráltak egymást kimenteni, és csak a legkisebb fiú élte túl. Szóval azért veszélyes dolog a folyó.
Több száz ember nem volt ott, ez hülyeség.
Szegeden az önkormányzat már két éve nem jelöl ki fürdőhelyet a folyó belvárosi szakaszán
Ez meg azért valahol egy kabaré, hogy mindig felsőbb utasításra várunk, mindig legyen kit okolni, feljelenteni, rákenni az egészet. Hát vazzeg, a Váci utca közepén se jelöl ki fürdőhelyet az önkormányzat. Ha egyszer nem szabad ott úszni, mert veszélyes, akkor nem szabad. De nem baj, fasza szülők vagyunk, kimegyünk a gyerekekkel, úszni ugyan nem tudunk, de ők menjenek be nyugodtan a Tiszába, aztán ha fuldokolni kezdenek, majd jól lebaszom a strandolókat, hogy miért nem ugranak a folyóba, utána meg majd az önkormányzatot is felelősségre vonom.
Szeretnék gratulálni a mintaszülőknek is. -
piqla
őstag
A mai szamitogepparkokkal, amik a meteorologia szolgalataban allnak, csak 10 napra elore lehet megmondani hozzavetoleges pontossaggal a varhato idojarast. A gaz csak az, hogy ezek elkeszitese egy hetbe telik... Ugyhogy kovetkeztetnek.
Mas: valaki nem tud valami szerkentyut, ami a szoszoket/rovidszalu kutyanak a szorszalait le tudja szedni ruharol? Nem, a mosogep nem jo... -
tildy
nagyúr
Még egy pár népi megfigyelés, szerintem nagyon jó:
[link] -
tildy
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Mond neked valamit az , hogy lokális hőzivatar? És tudod mikor alakulnak ki zivatarok?
1. Hogyan alakul ki a zivatarfelhő? Milyen hődinamikai folyamatok jellemzik?
Zivatarnak nevezik azt a légköri jelenséget, amely villámok keletkezésével is jár. Zivatar idején többnyire esõ vagy szél is lehet, de a villámok nélküli zápor vagy szélvihar (orkán) nem zivatar.
Zivatar esetén meleg, nedves légtömeg emelkedik gyorsan fölfelé és közben lehûl, ami párakicsapódást, felhõképzõdést és a villamos töltések szétválását idézi elõ.
Nálunk leggyakrabban vonulati vagy frontzivatar képzõdik, ha többnyire nyugat felõl hidegfront tör be. Az óceán vagy a Földközi-tenger felõl nagy sebességgel érkezõ és az itt levõnél hidegebb légtömeg a 2.1. ábra szerint fölfelé szorítja ki az elõtte levõ meleg, nedves légtömegeket, és az erõs felfelé áramlás hozza létre a zivatarfelhõt. A betörõ hidegfrontot és így a frontzivatart is a mérsékelt égövre jellemzõ ciklonok alakítják ki, amelyeknek örvénye néhány nap alatt egész Európát végigsöpri, légnyomáscsökkenést és lehülést okozva.
A felszálló levegõ állandóan hûl, és 2000...4000 m magasságban még nyári idõben is eléri a 0ºC szintjét. E fölött túlhûtött vízcseppek, majd jégszemcsék keletkeznek. A zivatarfelhõk 8000-10 000 m magasan levõ tetején apró jégkristályokból álló, ernyõszerûen szétterülõ képzõdmény jelenik meg. Ez a zivatarfelhõk messzirõl felismerhetõ ismertetõjegye, amelyet a magyar népnyelv üllõnek nevez, bár nem mindig szimmetrikus, mert a szél az egyik oldalra eltorzíthatja.
Fölszálló levegő lassabban hűl – melegebb a környezeténél – a felhajtóerő megmarad, sőt erősödik – harmatpont; a levegőben levő pára kicsapódik, ezen a hőmérsékleten már vízcseppek vannak(nem molekulák), ezt ködnek látjuk – felhőképződés; kicsapódáskor hő szabadul fel(párolgási hő) – a hőmérséklet 0,6˚/100m-rel hűl felfelé – felhajtóerő nő – tágulás; hőmérséklet csökken - 0˚C – fagyás – még szabadul fel hő – 0,1˚C/100m – felhajtóerő még nagyobb, 7-8000m-en pára elfogyott, nincs felhőképződés. (Felhők felső része jégből van.)
2. Hogyan alakul ki a hőzivatar és a domborzati zivatar?
Zivatar esetén meleg, nedves légtömeg emelkedik gyorsan fölfelé és közben lehûl, ami párakicsapódást, felhõképzõdést, és a villamos töltések szétválását idézi elõ. Hőzivatar alkalmával a gyors emelkedést a napsugárzás miatt a talaj közelében felmelegedett, és ezért könnyebb, valamint a fölötte levõ nehezebb, hideg légréteg labilis egyensúlyának fölborulása okozza, amitõl a nedves, meleg levegõ felszáll. Nyári napsütésben az Alföldön elõfordulhatnak hőzivatarok.
Forrás: [L] http://soulreaver.tvn.hu/villam.doc[/L]
Hőzivatarhoz elég annak lennie, hogy jó meleg nyár legyen, viszont labilis hőmérsékleti grádienssel. Ekkor max annyi időre hűl le a levegő , amíg esik, de mivel nem fronthatás okozza (nem hidegfront), ezértnagyon hamar vissza is tud melegedni a levegő. -
tildy
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Erre nyárra hűvös , esős időt mondtak mondtak.. Mi van már egy hónapja? Kánikula...
Komolyan ezek mire kapnak fizetést?
A következő napok időjárásaNapok Délelőtt Délután Várható szél
Idő Minimum Idő Maximum
2006. augusztus 1. , kedd 17 és 22 °C 29 és 34 °C
2006. augusztus 2. , szerda 17 és 22 °C 27 és 32 °C
2006. augusztus 3. , csütörtök 16 és 21 °C 28 és 33 °C
2006. augusztus 4. , péntek 16 és 21 °C 27 és 32 °C
2006. augusztus 5. , szombat 15 és 20 °C 26 és 31 °C
Forrás: metnet. Ja és ahogy látom többnyire hőzivatarok lesznek csak. Hogy kinek rossz idő ez,. azt nem tudom.
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ahogy mondod

-
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Aktív punnyadás
Ez állat 
Amúgy mióta van elektromos kapásjelzőm, azóta lehet mással foglakozni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tildy
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én sem értem miért szinkronúszás, holott bárki láthatja, hogy vizibalett

-
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát akkor jó ''nyaralást'' nektek

Én valszeg reggeltől estig horgászok majd
Ha jó idő lesz, akkor meg pancsi 
-
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ti meg csütörtöktől mentek?
Mellesleg szívesebben mentem volna Veletek, dehát a család az család 
-
KrAt
veterán
Nah 1 hétig elmegyek nyaralni, családdal.. Erre nem jövőhétre mondja a rossz időt?
Bahh... -
ngabor2
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
talán mert szinkron csinálják, és vízben?
-
Loretto
veterán
Lábimádatot félretéve, nagyon bejön nekem a szinkronúszás, remek látványt nyújt.
-
faster
nagyúr
Nem hiszem el, hogy ne lett volna ott pár jó úszó, aki kimenthette volna a gyerekeket.
Én meg nem tudom, de több száz ember között biztos van jónéhány, viszont ha néhány ember lézeng csak arra, akkor ez egyáltalán nem biztos. A partra bárki lemehet, az is, aki nem tud úszni, az ilyen veszélyes mély vizekre viszont nem sokan merészkednek. És pont akkor van a gond, hogy azok merészkednek oda, akik csak azt hiszik, hogy jó úszók. Idén már 90 ember fulladt vízbe, és nem hinném, hogy a segítségnyújtók hiánya miatt ilyen magas a számuk.
[Szerkesztve] -
MarKoo
addikt
Otthon ''édes'' otthon. Alig vártam pár napja hogy itthon legyek, mostmeg a pokolba kívánom az egészet. Inkább megyek kifele. Velem van amúgy a gond, vagy tényleg rohadtul idegesítő hogy az Opera le akarja tölteni a PH-n található hirdetéseket.

-
bandus
veterán
-
bandus
veterán
[link]
Na most vagyok kurva mérges...Ezt egyszerűen nem hiszem el, sok mocskos szarházi...Remélem ők is kerülnek még ugyanilyen helyzetbe, lökném bele őket egyesével a cunamiba, vagy nemistudom már. Ez rohattul elszomorító
-
-
Bash
őstag
Legkisebb öcsémtől nemrég kaptam SMS-t, éppen Svédországban nyaral. Leégett a parton.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
HI!
Te bisztos hogy baklatonnal nyarasz, mer sok pihwnes nem hags itt nekuk aorumbasn az bisztos, akkor meg mi hol elvezzuka nyaralast???:- )))
udv
neduddki
p.s. eszt mar het eleje ota le akrom irni: kerss kovirozsat a fuledre, facsard ki es aszt hasznald, tobbet er mint barmijjen gyogyszar...:- ))) -
tildy
nagyúr
El tudná nekem valaki küldeni I_am mobilos elérhetőségét? Ami nekem megvan telefon, az azt mondja, hogy átmmenetileg ki van kapcsolva a forgalomból.
Kolcsonadtam nekik a buvarcokmokom, es a jovo het vegen mar mennenk horvatba es vinnenk. (ezt mondtam nekik)
De sehogy sem tudom elérni. Utoljára itt a ph-n is júl 18-án volt.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Nos, a képen látható [link] gyönyörűség immáron a pockómban pihen. De jó nekem.

Jól főz ez a csajszi.
Sipi -
Racecam
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Addig rendben van, hogy nem hiszel bennem - nem is terveztem, hogy feléd is járjak, ha eljön az idő -, de azért már ne szarjál rám, mert az olyan izé..

u.i.: 12 óra leforgása alatt leszarnak, nyalhatok segget.
Úgy érzem maradok, itt szeretnek az emberek!
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
-
akasp
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kösz a linket
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jeee, műxik

-
akasp
senior tag
Na.itt van egy brainiac logo. Ebből kellene egy transparent hátterű png-t gyártani. én is megpróbáltam, de nem jött össze, nem vagyok jó képszerkesztésben. [link] (Fireworks-sel próbáltam, de nem lett szép. a képet google barátommal találtuk)
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Gyerekek! Ennyi hülyeséget már rég olvastam egyrakáson!
Naon lükék vagyok! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jut eszembe, magasról xarok a télapóra!
Totál nem is hiszek benne!
Bocs Racecam!

[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
az igazi télapónak nincsenek ilyen rosszmájú megjegyzései

a rénszarvasok meg sztrájkolni fognak, sőt, ha kell, palotaforradalom lesz.
(ismered a történenet, hogy mióta van angyalka a karácsonyfa tetején, ugye?)
föccer: nem a koszos csizmák vannak hátrányosan megkülönböztetve, hanem a tiszták részesülnek pozitív diszkriminációban (ami mint tudjuk, olyan, mint a másodrendű frissesség...). -
föccer
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
Hiába na. Szegény gyerek voltam mindig is. Nem jutott szép csizmácskára sem, nemhogy cipőpasztára

Ha Te vagy az igaz télapó, akkor felelj arra a kérdésemre, hogy miért diszkriminálod a koszos, büdös csizmákat?
Na mindegy, erre még visszatérünk decemberben
Most zúzok melózni, mert ma sem haladok semmire, és akkor megint tök feleslegesen jöttem be.
üdv.: föccer -
Racecam
nagyúr
Látszik, hogy még sohasem találkoztál az igazival (télapóban sem), mert akkor tudhatnád, hogy egész évben olvasgatom a hozzám írott leveleket, kívánságokat.
Csomagolni, a manóim szoktak, igaz, ha nagyon sok a meló akkor a rénszarvast is befogom.
erdey_a: Ezt azért még gondold meg!
És úgy látom van még elég időd rá!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
Na persze. Öregkori rövidlátás.
Ha Te lennél az igazi télapó, akkor fejből kellene tudnod az összes gyerek nevét és címét, valamint, hogy ki mennyire volt jó az adott évben, és nem kellene olvasnod. És ne legyen kifogás, hogy az év 364 napján nincs dolgod, és FHM-et olvasgatsz, mert akkor meg csomagolnod kell!
Szóval akárhogy mentegetőzöl itt valami naon nem stimmel

ui: köcc
üdv.: a gonosz krampusz -
Vérboci
addikt
válasz
Racecam
üzenetére
Ezt a télapó fizimiskát...
Most már biztos, hogy ha jogosult leszek, grincs avatart kérek és ellopom a karácsonyt
(ápropó jogosultság. Ha annó nem vetem el a sujkot, és nem kezdek heveny módon Vladimir szidalmazásába, akkor már rég lehetne nekem is újfajta bocis pofázmányom
) -
föccer
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
Jó reggelt mindenkinek. Sikeresen végigolvastam az általam mostanában preferált topikokat. Sajnos a végére értem. Azért sajnos, mert megyek melózni.

Pesze ha szóvaltartatok még egy darabig, akkor kötelességemnek érzem hogy sürgősen válaszoljak

race: Te nem is lehetsz az igazi télapó! Az igazi télapó szemüveges! De már legalább szemed van ami elé okullárt tehetsz
Grat érte
üdv.: föccer -
Racecam
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Fájós, de benne vagyok bármiben!

u.i.: (Lehet, hogy azért bármiben mégsem!
)
u.i.2: Borka kutyusa itt maradt, úgyhogy feltétlenül találkoznunk kell!!
Remélem, nem ez volt az alvó állatkája!
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
Jó reggelt, minden vasárnap sokáig lustálkodó, szombaton este bulizó, esküvőre járó, másnapos, meggyötört, és összetört PH! usernek!

-
VladimirR
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
aze' nem valt, mert ahhoz, hogy valtson x percig nem nyulhatsz a billentyuzethez es az egerhez
ha ez megvolt, akkor valt
viszont ahhoz, hogy latsd az uj, immaron idle ikont, frissitened kell az oldalt
ehhez pedig vagya billentyuzethez., vagy az egerhez kell nyulnod
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mellesleg szívesebben mentem volna Veletek, dehát a család az család 
Bahh...
Most kicsit elborult az agyam megint.
![[kép] [kép]](http://cyla.srv.hu/pics/ph/brainiac-791017.png)
![[kép] [kép]](http://www.bencastricum.nl/msn/status.php/5992c30b-0be9-4bc9-9cdc-8a68f7bcf37f.png)