Hirdetés
Aktív témák
-
tiv61us
őstag
baratom
,az uj hatarvedelmi torvenyben szerepel egy nagy, magas, es hosszu kerites a deli hataron nagyon komoly hatarori vedelemmel es radarokkal stb.
nezz utanba ha nem hiszed
meg nics megszavazva 3 hete errol targyal a szenatus, most szunet van jovo heten folytatjak
[Szerkesztve] -
tiv61us
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
az uj toreny pont errol szol, osszefoglaloan amnesztia torvenynek mondjak
OK megadjuk, de akkor onnantol mindenki jail aki nem legalis
Nem OK nem adjuk meg, mindenki menjen haza
ez durvan a 2 allaspont
/igen, szo van rola, hogy minden helyzetben a rendor, sheriff, officer is szamon kerhesse legalis vagy-e?/
persze legalisan lehet jonni, de most sem egyszeru, ha netalan amnesztia torveny lesz, szinte lehetelen, errol beszelgettem tildyvel -
tiv83us
veterán
válasz
tiv61us
üzenetére
De ez nem azt jelenti, hogy ettol meg legalisan nem lehetne dolgozni az USA-ban egy magyar allampolgarnak. /Az mas kerdes, hogy erre a lehetoseg igencsak csekely
/.
Mindegy, par het es benezek hozzad
ui: A rendoroknek vagy a sheriffnek ezutan sem hiszem, hogy joga lenne egy kozuti ellenorzes alkalmaval utananezni az immigracios dolgoknak, viszont ha egy immigration officer kap el, azert nem deportalas fog jarni, hanem jail... -
tiv61us
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
legalabb toled elvarnam nezz utana

szoval egyutt targyalja a szenatus a hatarvedelmi, a vendegmunkas, es talan ''idegenrendeszeti'' torvenyt
namost ha megszavazzak ez kb 11 millio embert erint, es lehet megszavazzak
de akkor egy kinai nagy falat fognak mexiko fele felepiteni
a rendorok is kerhetik hogy igazold a statuszod es meg sok megszoritas, annak fejeben, hogy legalissa tennenek par millio embert
mint mondtam, ha megszavazzak ide legy sem fog ujlenyomat nelkul berepulni, nem hogy egy solyom
eddig 31 szenator tamogatja
60-ra van szukseg
lobbyzas megy
jovo heten folytatjak
ps ettol fuggetlenul huzzal haza
-
tiv83us
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Majd szepen megkerjuk fekete parduc nagymesterunket es hatha tud valamit tenni rang-ugyben

A moderatorsaggal kapcsolatban nem igerhetek semmit, most jelenleg vagyunk elegen /vagy inkabb sokan vagyunk, de nem elegen?
/ meg aztan nem is en dontok efelol 
-
Racecam
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Engem meggyőztél!

-
Racecam
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Igen, ezt tudom, ez rendben is van.

De, esetleg valami szakmaibb?

-
burgatshow
veterán
válasz
tiv83us
üzenetére
mi a különbség nyelvtanilag? Mármint az látom, hogy n helyett r de mé?

ja értem, thx!
Most megyek és sarokba állok!
PH! Harcművész voltam. Akkor veszett el amikor a rang megállapításában a motor az eltöltött napokat is már figyelembe vette és akkor én szóltam is parcinak, de akkor már nem akarta visszaadni...
Nagy bánatomra....
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Az amnesztia torveny miben befolyasolna?
thom: it's clear now
Mi is volt a te rangod? PH! Harcmuvesz talan ha jol emlekszem? Es miert lett elveve?
tildy:
Egyebkent gyere csak, szivesen latunk barmikor tiv61-el meg kidivel. Egyebkent ugy nez ki, en mar junius elso heteben is haza kell ugorjak, ugyhogy johetsz hamarabb is
thom: a clean-t azt a valamilyen kezzel foghato dologra hasznaljuk. /Pl: the table is clean now...stb/ -
Racecam
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Majd ha leteszel valamit az asztalra!
(És most nem teli üvegekre gondoltam.
) -
tildy
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
pff. szerkesztette
Csak nála nem látszik.Az előbb még nem volt ott. -
tildy
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Igen itthon voltak, de hátrahagyva nyulat és degukat elmenekültek britishországba.
(Egyre brutálabbak egyébként a deguk, rendszeresen megharapnak... )
Tiv: a haza, az melyik haza? USA?
Ha igen, akkor fél évvel utánnatok megyek én is. Lerendezem itthon a dolgaim, azt agyő (kivéve azt az egyetlen esete, ha azt az amnesztiatörvényt megszavazzák)
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Jaaj, mar engem is megkavarsz. Kidus hun foldi, en meg odamentem es elhoztam onnan, mert ott nem lenni jo egyikunknek sem. Majd par honapig Londonban vagyunk es augusztusban megyunk haza. /USA-ba/.
-
burgatshow
veterán
Ú bazz nekem ez már sok, odáig még értettem, hogy tiv61us 83us apja. Azt is értettem, hogy 83 Kidussal van együtt. De úgy tudtam, hogy Kidussal Hun földön vannak és élnek. De ezek szerint tévedtem?
Vagymi? Valaki mondgyamáelérthetően köcc!
3 éve itt vagyok ezen a portálon de még tudnak újdonságokat mutatni
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Nem jarkal o sehova, ott lakik, csak par honapra kitevedt europaba.

-
Thyb
senior tag
-
Racecam
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
És képzeld el, hogy 22 éves volt amikor megszületett a fia.
Na, ezt honnan tudom?

-
tiv61us
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
debizonyam

-
ReJim
őstag
hupsz.
tivpapa:
csak annyi? és ez az áfát tartalmazza vagy nem? számlát tudsz adni, mert akkor simán leírom az adómból...
(de magyarul kell ám, nem amcsiúl...
)
egyébként tényleg megmondhatná valaki, hogy az érvelés szerkezete hogyan épül fel...(vagy van irodalmas topik? mert kerestem, de nem találtam...)
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
kellene írnom egy 2 oldalas érvelést holnapra, de nem tudok nekilátni, mert nem tudom, hogy kellene kinézni egy érvelésnek.

a témája: ''Mert vétkesek közt cinkos, aki néma!''
felelősségtudat, küldetésvállalás vagy csendben meghúzódás? hivatkozni kell irodalmi példákra. (rizsázni tudok, de a szerkezet, meg hogy miket foglaljak bele?!!?
)
nem tud valaki segíteni?
akár msn-en, aki nagyon vágja az irodalmat?
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Így van.
Gondolhatod, hogy 26 év alatt tökélyre fejlesztettem.
-
burgatshow
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
A francba, pont ezt akartam kérdezni én is...

-
-
Racecam
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Meg fogsz lepődni!
Én akkor dolgozom jól, ha van időm idejárni és olvasgatni, írogatni.
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Ha már itt tartunk, neked nem suliba kellene lenned?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Dolgozom!

-
Kidus
őstag
[link]
Hm?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
rég sütöttem, de emlékezetből:
3,5 dl víz
3 kk só
2 ek cukor
fél élesztő
10dkg graham liszt
15dkg fehérliszt
45dkg kenyérliszt
hosszú programon egész jó volt. -
burgatshow
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Nem tudom, h nektek mi a recept, de a mienket beírom ide:
- 300 ml víz
- 50 ml tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 púpos kanálnyi só
- kevés cukor (1 csapott kiskanálnyi)
- 600 g liszt
- 1/3 élesztő (kockaélesztőről van szó)
Szerintem nektek azért lesz túl sűrű mert a liszt és a víz aránya nem jó. Nekünk ezzel a recepttel olyan király omlós lesz a bele, hogy huhh...
Megyek és sütök 1 adagot...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
amit otthon sütöttem kenyeret, az sokkal tömörebb volt. alapból kb. olyan kemény volt, mintha már pár napos lenne. viszont ez a keménysége nem igazán változott napok alatt se. jó sűrű és kissé barnás volt a béle, mert graham liszt is volt benne. sajnos azóta tönkrement a dagasztóüst a gépben, venni külön meg vagy nem lehet, vagy új gép árában akarnák adni.
-
KrAt
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Finom is az. Melegen, vajjal. Whááá

-
Thyb
senior tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Még 93-94 -ben dolgoztam mint pék, s azóta is néha elbeszégetek volt kollégákkal. A nagyüzemi kenyérgyártásban használtunk és ma is használnak erjesztő/puffasztó szereket. Ezek abban segitenek, hogy a kenyér gyorsabban keljen meg a gőz kelesztőben. Vagyis rá segit az élesztőben található gombák működősőnek serkentésében. Nos amennyiben ez az anyag nem tudja magát kidolgozni, ami 3 dolognak köszönhető általában 1.nagyobb tempóban nyomják be a kemnecébe a kenyeret, ezért nincs ideje elég hosszan állni a kelesztőben, 2 többet adnak hozzá a porból (ezt általában tapasztalatlan pékek teszik, mert azt hiszik igy még gyorsabban kel meg a massza, holott csak annyit érnek el, hogy nem tudja magában kidolgozni az anyagot a kelő kenyér -általában ez szokott be savanyodni) 3. nincs elég gőz a kemencében és ez végett nem tud megkelni rendesen és a por ott marad a kenyérben, Sok esetben látni a bolti kenyerekben olyan fehér csikokat és rétegeket, nos az is az elégtelen kelésnek tudható be, vagy annak, hogy a por nem dolgozta ki magát.
Maszek kis pékségben ilyen port nem láttam használni, pedig valszeg ott is van ilyen. Ott inkább az a gond, hogy a seprűs liszt többsége is felhasználásra kerül, és igy elég sok kosz kerül a kenyérbe. Persze az igényesebb pékségekben ezt átrostálják, de előfordult már az, hogy itt ott találtak ezt azt kenyérbe sütve.
Azok akik zsemlét esznek, azok se örüljenek, hiszen a nagyon lyukacsos zsemlék is a portól lesznek olyanok, sőtt, abba még intenzivebb port használnak. Ilyenek voltak a Tornádó, a ciklon por. Szal akinek otthoni kenyér sütője van, az legalább tudja mi kerül az asztalára.
-
TrollBalint
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
nálunk szinte rendszeresen megmarad a kenyér 1 hétig... és így láttam már mindenféle fajtát. Van ami nedvesedik és ilyen ragados izévé válik, ezt még meglehet enni, de pár nap múlva penészes lesz, szóval seiteni kell vele. Van újonnan finom, de kb. 1 hét után már morzsálodik. És van ami tényleg olyan marad, mint volt, de ezek általában annyira finom kenyerekek, hogy tényleg pár nap alatt elfogy

-
ngabor2
nagyúr
válasz
bmx powa
üzenetére
jó tudni, hogy a kenyérsütőgépben, normálisan megsütött kenyér, különösen frissen, nem morzsálódik. vagy legalábbis messze nem annyira, mint amit a mai pékek kenyér, vagy péksütemény álnéven kidobálnak. arra ha csúnyábban ránézel, máris egy marék morzsára esik szét. a házi van, hogy egy hét után is ugyan olyan, mint frissen. nem sokszor volt alkalmam ezt letesztelni, mert 2-3 napnál tovább ritkán tartott.
-
rii
nagyúr
GERI_666 egy vers-átdolgozása gyunyoros formában, .... ő szemyitogatásnak nevezné:
''óhh mííjj sudár fával rágna
ITT A VÉG! ELJÖTT A PUSZTULÁS
HAJNALA LLAARRGH! Puszt!
Vég kifejt műszál vár vág szüttyen
dombra kél a hős fa,
MIT LÁT?! MIT LÁT?!
Vár szüttyen dombra szökkel száll
alá VÍVÓDÁS! KÖNNYEK! Pöttyen
müsszen látván tátt, szétt ugat
szomorúan az őszi szélben''
-
bmx powa
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
látodlátod, jobb bebiztosítani magad.
humorherót: Ha előrelátó csecsemő lettél volna, felkötöd magad a köldökzsinórodra, ahogy azt Müller Péter Sziámi volt kedves énekelni egykor. de nemkéső bepótolni. -
bmx powa
tag
-
ladybug
őstag
Legjobb tudomásom szerint ma vagy tegnap mentél vissza a koliba. Ez azt jelenti, hogy otthonról jőve egy nagy adag kaját pakoltak el neked. Ok, kenyeret nem. De nem igaz, hogy süteményt sem. No, és ha az van, akkor azt nyugodtan ehetsz a sonkához. Esetleg, ha kalács is lenne, akkor meg már meg is oldott a probléma.

-
válasz
ngabor2
üzenetére
Köszönöm szépen, a felajánlást, de nem szándékozom másik hitre áttérni.
''holnap dógozni kell'' már kezdtem azt hinni beteg vagy, de aztán a ''vagy legalábbis munkába kell mennem'' megnyugtatott, hogy csak átmeneti elmezavar volt.
daa-raa nem tudom, én elvagyok vele saláta nékül is, esetleg egy kis füstölt kolbit harapok néha hozzá
(bár nagyon szeretem a salátákat)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
erre a kérdésedre igen határozott és megalapozott válaszom van: NEM.
esetleg tudnám alternatívaként javasolni a fogaskereket, a bicikliláncot vagy a vacogós krokodilt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és most megyek aludni, mert sajnos a húsvét már nem egész hetes ünnep, úgyhogy holnap dógozni kell. vagy legalábbis munkába kell mennem. -
ngabor2
nagyúr
-
rii
nagyúr
boldog nyulat mindenkibe ... így utólagosan is ....
-
ngabor2
nagyúr
no, itt is volt nagy zabálás. azt utálom a sonkában, hogy a rostja belemegy a fogam közé, ahonnan nehéz kipiszkálni. és ez engem idegesít. ráadásul a fogselymem is most fogyott el...
-
QuarK
senior tag
-
QuarK
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hát akkor ez naaaagy szívás
Szaglászhatok boltok után...
Valaki nem hív meg egy kiadós pacalra?
LOTR: Marha
[Szerkesztve] -
-
QuarK
senior tag
ööö, ilyenkor van Tesco?

Happy húsvét nemutolsósorban... -
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Amikor mi a fürdőszobát újítottuk fel, volt két nap, hogy nem volt WC egyáltalán, na most ilyenkor két lehetőséged volt, vagy kimész a vasútállomásra ami 10 percre van, vagy az elkért kulccsal leslattyogsz a ''közös'', lépcsőház alagsori vécéhez.
Utóbbit választottam mivel indulnom kellett volna a suliba, nem értem rá kimenni az állomásig, meg vissza. Lemegyek, nyitom, nem nyílik. 10 percig próbálkoztam a kinyitással, eredménytelenül. Azt hittem, összevizelem magam, elkezdtem hangosan szentségelni és hörögni, mire bentről kiszólt valaki: várj türelmesen, mi is felújítunk!
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azóta nyilvános WC-t üzemeltetsz a pincébe.

-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azóta te csinálsz oda...

[Szerkesztve] -
-
rii
nagyúr
- [link]
tényleg, milyenb szar már hgy a kutyatulajdonosok engedik összevizelni a házak falát, azok meg bűzölögnek a párolgás következtében?
Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
,az uj hatarvedelmi torvenyben szerepel egy nagy, magas, es hosszu kerites a deli hataron nagyon komoly hatarori vedelemmel es radarokkal stb.

Nagy bánatomra....