-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harsonás
tag
Sziasztok!
Új vagyok a fotózás dologban. Most egy Canon 1100D gépem van kit obival 18-55. Eljött az idő hogy lecseréljem valami jobbra. Fotózási területeim kizárólag családi vagy túrás vagy nyaralásos képek készítésére terjed ki. Érdeklődnék, hogy mi az az objektív amire érdemes lenne lecserélni olyan 100eft- os keretig. Első sorban a 18-135-re gondoltam. Nem tudom mennyivel jobb az STM motoros mint a sima? Megéri a felárat?
-
Louro
őstag
Sziasztok
Köszönöm a segítségeket. A cél amerika nyugati partja (Los Angeles, Las Vegas,Grand Canyon,etc) szóval lenne nagy távolság is, bár arra szerintem jó ez az általános célú 18-135-ös, de a városba egy jobb kellene, ami jó fényerővel is bír (Las Vegas éjszaka) és sok belefér egy képbe
Értelemszerűen nem felhőkarcolót akarok 10 méterről, de úgy tudom, hogy arra akadnak azért nagyobb épületek.
-
d_runk
csendes tag
Teljesen korrekt fotóra (és videóra is ha van luppe vagy kontrollmonitor) a kicsi ötvenes, hiába nagyon műanyag, bőven megéri, pláne harmad annyiért mint az 1.4, az usm, könnyebb is jóval. Nikonnál ugyanez van, az összes, "gagyi" kivitelű fixük aminek van fényerősebb párja vagy valami hasonló a kategóriában (24 1.4 vs 28 1.8, 50, 85, az új harmincötösöknél ugye csak a 400 ropi körül kapható 1.4 FF, de a 35 1.8 dx is _majdnem_ kirajzolja, pláne ha közelre fókuszálsz (d700al próbáltam, 10 megapixelesre kroppolva senki nem mondja meg, hogy nem ff objektívval készült))
Ha csak nem pénzt keresel fotózással és számít hogy sokáig bírja/nagyobb terhelésnek tervezed kitenni, nem érdemes a drágább fixet venni, senki nem fogja 100%on mazsolázni a képeidet. -
Monya78
veterán
Ha főleg videózol akkor a 40mm F2,8-as...
Ha szeretnél játszani a mélységélességgel akkor valamelyik fényerős 50mm-obi...F2,8-on mindhárom hasonló képminőségű.
A két 50mm obi nyitottan gyengébb képet ad, viszont ott a lehetőség hogy f2,8 alatt is használhatod, obitól függően 1-2 rekesszel...
-
Monya78
veterán
Minden fotós cuccomat, web vásárlással vettem. Érdemes figyelni hogy az adott termék raktáron van, vagy csak rendelni tudják.
Ha van raktáron 1-2nap múlva nálad van.
Magát ezt a Tripont-ot nem ismerem, de ahogy belenéztem az árlistájába, van ezektől olcsóbb is. Én legtöbbször a 220v.hu -ról vagy az optiform.hu -ról rendelek
Míg nem adják át a csomagot a futárnak, szerintem bármikor elállhatsz a vásárlástól.
-
copass
veterán
fototipp.hu
itt is dícsérik rendesen. jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest