Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fairi

őstag

válasz Aquir2 #7194 üzenetére

Jó lesz,egy általános UZ obinak tökéletes,nem kell cserélgetni, táskád nem fog sok kilót nyomni(mint nekem), de mindent megfelelően (sonydnál ezerszer jobb minőségben) megfotózol..

Persze ha ráérzel az izére, akkor a gyútávot kettéosztod,egy alapobira/ 17-50 körüli obi/,és egy középtelére/ 70-200 és akörül/...
    persze ezt a súlyt és a táskád méretét is növeli...
    ha továbbmész az "evolúcióban" akkor 3-4 fixre cseréled a két zoomot :DDD

és a 18-135 mindig jó lesz egy UZ obiként,amikor gyerekkel mész el kirándulni,és nem akarsz sok a súlyt cipelni...(vagy a gyerekek kapják majd meg öröklődik a családban)

• Ren Hoek

veterán

válasz Aquir2 #7192 üzenetére

Hát ez egy jó 20K Ft-al olcsóbb mint az itthoni bolti szett ára. Nekem is ennyi volt a differencia, így sok vívódás után úgydöntöttem, hogy a vámpara + helyi gari megér ennyit. Ráadásul 3 napos cseregari azért jó dolog. Élnem is kellett vele egy pixelhiba miatt (amiről közben kiderült, hogy a gép megjavítja magát clean manual módban) de egyes esetekben nem tudja javítani. Szóval ezért fontos szerintem a cseregarancia + helyi gari. Megér ennyit, mert japánba egy csomagküldés, és már bukta is.

Obihoz meg annyit, hogy a 18-135 szerintem elég egy gány objektív, a vége lágyul, no meg nagylátóban a 18-55 IS is élesebb képet ad. Én ha most venném akkor tuti utóbbival venném kitben. Amúgysem lehet normálisan egyberakni a nagylátót meg telét. Tapasztalatból mondom, nem éri meg lágyulós, műanyag obit venni (még drágán is) 18-55 IS-t viszont nagyon eltalálták, filmezni is tökéletes ha az kell.

18-135 helyett rádobsz 20K-t és kapsz 110K-ért használtan egy fehér 70-200 f4L-t, aminek gyönyörű a rajzolata és egy profi üveg. UK-ben biztos van egy csomó használt, érdemes lecsapni rá!

• Ren Hoek

veterán

válasz Aquir2 #7187 üzenetére

Ehhez a japános dologhoz: Camera Kft szerint elviekben a KIT-hez van nemzetközi gari, de nem vagyok benne 100%. Majd légyszi írd meg, hogy mi lett... én is onnan akartam rendelni, de aztán inkább maradtam a magyar garinál (vázra amúgysem volt) + paráztam a vám miatt, ugye azért ez nemtúl legális.

Apropó: valakinek nincs Canon 50 mm 1.8 II-je eladó? Most valahogy nem nagyon találok sehol...

• forceberg

veterán

válasz Aquir2 #7187 üzenetére

Lehet, hogy a giftbe is belenéznek, ha gyanús. Járj előtte utána, nehogy ráfizess, ha esetleg megnézik a csomagot.

• fairi

őstag

válasz Aquir2 #7165 üzenetére

ennél bármilyen fényképezővel jobb lesz...
    irtó gyenge,tökéletes fényviszony,de mobiltelefon minőség... :( :(

én az AF gyengeségét a videóra értettem...

Ám nem gondolkodtál HD videós kompakton? Képminőség jobb lesz a videocamnál, videominőség meg talán elérni sonydat..

persze nem vitás DSLR ver minden kompaktok a fotóminőség a kérdés...

Van egy kvázi ökölszabály,minél nagyobb egy zoomja egy DSLR obinak,egyre több baj lesz a képminőséggel,de azt leszögezhetem a Sonydat bármelyik optikával izzé-porrá veri...

18-135 bőven elég lesz, átfogás se rossz,de még nem megy a képminőség rovására,ráadásul még képstabilizátor is van benne!!!!
    http://www.edigital.hu/Tukorreflexes_fenykepezo/Canon_EOS_550D_digitalis_fenykepezogep_kit_%2818-135mm_IS_objektivvel%29-p52617.html
    van egy ilyen kit is, persze lehet olcsóbban is megszerezhető...

• fairi

őstag

válasz Aquir2 #7163 üzenetére

"Nem értem hogy van ez az objektíveknél mert akkora nagy "távcsöveknél" is csak 10x -es körüli zumokat látok, a pici kamerámba akkor hogy fért bele a 10x-es optikai olyan kis méretben?"

érzékelő mérete különböző, míg sony kamerában hangyapiszoknyi a szenzor,amire könnyű fényerős nagyátfogású zoomot készíteni,és aminőség se annyira fontos...Videocamoknál sokszor hanyagolják...

addig a DSLR-eknek nagy az érzékelő,nagy képkört kell kirajzolnia az obinak--> nagy az obi,és kicsi az átfogás...

canon 18-200 f/3.5-5.6 az kb 11-szeres zoomú,ennél olcsóbb a 18-135 f/3.5-5.6 (7-szeres zoom) és kicsit jobb is..Létező legnagyobb átfogás a Tamron 18-270 f/3.5-5.6, ami 15-szeres zoomú,persze képminőségben a kompromisszumot meg kell kötni...

1,6 nem az átfogást szorozza meg,sajnos.. hanem a gyújtótávolság értékeket 18-55 --> 29-88 mm

zoom=átfogás vagyis ezt úgy kapod meg hogy elosztod a két gyútáv értéket amit megadnak az obin,pl.:200/18= 11, ás így tovább..
    http://tamron.com/lenses/learning_center/tools/focal-length-comparison.php
    ezzel a kis progival megértheted amiről beszélek!
    klikkelj egy obira oldalt,és alsó sávban húzgált a kis nyilacskát..
    és meglátod melyik obinek milyen a látószöge..

de míg fel lelkesülnél közlöm a rossz hírt!

DSLR gépek videójánál az AF nagyon-nagyon lassú,akcióvideóknál ez baj lehet!!!!!
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos550d/page20.asp
    pár videó még itten!!!

persze fotóknál az AF kegyetlen gyors,tuti le fog esni az állad,de sajna ez a videók közben (gyors AF) nem érhető el..technikai nehézségek miatt... :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés