-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hass Pók #5520 üzenetére
Hát nem tudom. Ebből kijön egy 35mm F/1,8-as és egy 50mm F/1,8-as fix is - már úgy értem, hogy mind a kettő egyszerre. Az tuti, hogy geometriai torzításban, illetve képszéli lágyulásban sokkal kompromisszummentesebbek, jobbak, mint a mostani ultrazoom obid, és ezek bizony előnyt jelentenek tájképnél. Én személy szerint még szoktam is tájképezni 50mm-es fixekkel, de nem ez a tipikus tákép-gyújtótávolság. Mindenesetre ha a céljaidra tudnád használni ezeket a gyújtótávolságokat, akkor ezen két objektív beszerzése mindenképpen ajánlatos
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Hass Pók #5517 üzenetére
Milyen árkategóriában gondolkozunk? Tájképekhez a mostani mellé leginkább egy Simga 10-20-at tudnék neked javasolni, esetleg egy Tokina 11-16-ot, ha tényleg fontos a fényerő. Bár tájképekhez úgy gondolom nem számít a fényerő túlzottan, hisz azok tipikusan szűk rekesszel készülnek. Ultranagylátószöget meg inkább DX-esben kapsz, az a helyzet és az ilyen 10-18mm az a tartomány, amit a mostani 18-250 obid nem fed le és tájképekhez igencsak jól jöhet, szóval én ebben gondolkoznék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged