- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Ha manuális fixet használsz, akkor közgyűrűsor. A raynoxot inkább kistelére akaszd. Ha beszerzel egy Pentax 50-200-at, meg egy raynox DCR-250-et, ezzel a párossal is igencsak jó makrókat tudsz lőni
Ami azt illeti ezt a párosítást maximálisan tudom ajánlani
Használt Pentax 50-200 van az opticamnál (www.opticam.hu) azt hiszem talán 32 ezerért és nem olyan rég volt az optiformban (www.optiform.hu) is 30 ezer körül. Most nem néztem meg az árlistájukat, de van, hogy nem tükrözi a tényleges kínálatot, mert ritkán frissítik (főleg opticamnál), szóval érdemes telefonon megérdeklődni, vagy személyesen elmenni. Én sem árlistában láttam ezeket, hanem a kirakatban -
Szten Márs
nagyúr
Szia! Ha már elvittem előled a Tamron 70-300-at, legalább válaszolok
Szóval ezek nem "majdnem teleobi szintjén vannak", hanem konkrétan teleobjektívek. 70mm már fullframen is teleobjektívnek minősülne, APS-C-n, ahol 105mm ekvivalensnek felel meg, pedig abszolúte teleobjektív, a 300mm-es (azaz 450mm ekvivalens) vég meg pláne. Szóval a 70-300 teleobjektív, és még csak nem is kistele.
Makróra akarod őket... nos... hát az a helyzet, hogy nem minden makróobjektív, amire rá van írva a makró szó. Egy tényleges makróobjektív 1:1 leképzést nyújt, ezek csupán 1:2 leképzést. Ez még a kisebb baj, a nagyobb az, hogy ezt az 1:2 leképzést is csupán a 300mm-es végükön nyújtják. Egyrészt ott a legrosszabb a képminőségük ezeknek a 70-300-asoknak, ez már önmagában igencsak kellemetlen, másrészt ott a legrosszabb a fényerejük, harmadrészt pedig, makrózni nem annyira nagyon szoktak 300mm-en (450 ekvivalensen). Ugye a tipikus makróobjektívsor 50mm-100mm-150mm-180mm, ezek a tipikus makrógyújtótávolságok. A 300mm számomra már elég elvadultnak hangzik. Lényeg a lényeg: maradjunk annyiban, hogy "korlátozottan" használhatóak makróra... ha ez a fő cél, akkor inkább vegyél valamilyen fényerős manuális fixet, meg közgyűrűsort.
A Bigmának semmi köze a Sigma 70-300-hoz. A Bigma a Sigma 50-500-as modellje, jóval jobb, mint a 70-300-as és ennek megfelelően jóval drágább.
A Sigmával rengeteg tulajdonos elégedetlen, a Tamron jobb elégedettségi mutatóval bír. Ami azt illeti én is elégedett vagyok veleEgy hátránya van: viszonylag erős hajlama van a kromatikus aberrációra, de ez sok témánál ugye értelemszerűen egyáltalán nem jön elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest