Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok,
Kaptam kölcsön tesztelésre két objektívet. Egyikük egy Cosina-Vivitar 100-400 F4,0-6,3 teleszkópos zoomolású, full-frame. A másik egy Sigma 70-300 F3,5-5,6 DG Apo Macro. Mivel a gépem egy D40-es, fókuszom csak manuális van, de a Sigmával nagyon elégedett vagyok. Egyetlen probléma vele, hogy a fókuszt nem tudom végtelenre állítani sehogy, előbb ütközik az élességállító gyűrű a végállásba, mintsem kiélesedne a kép. Ez fakadhat abból, hogy még filmes, full-frame gépre lett tervezve?
A Cosina képe a saját szemem szerint nem olyan szép, de nagyobb gond nincs vele. A "pumpás" zoom megoldás talán kissé kényelmetlenné / bizonytalanná teszi. (A 100-400 ugye olyan, mintha DX-re tervezett 150-600-as objektívet használnék?)
Mindenesetre ezek az obik igencsak felkeltették érdeklődésem a nagytávolságú fotózás iránt. Van-e Nikon foglalattal valami hasonló, AF-S kompatibilis, elérhető árú objektív, amit javasolnátok?
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest