- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Európába tart a Xiaomi Watch 5, eSIM-es verzió is jöhet
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
Olivair
üzenetére
nekem Sigma 17-70-em van, elégedett vagyok vele.
ha a kérdés úgy szól, hogy melyik a jobb obi, akkor viszont a másikat mondom, 28-70 tartományban vszleg jobb, és ugye a fényerő is nagyobb.
a 17-70 viszont sokkal használhatóbb az átfogása miatt, az ekv. 42mm kezdőérték már túl sok (Szten: de, létezik 28-70-es Sigma is, Sony-ra is, több fajta is, pl. [link]), a 17-70-esnek van egy kvázi makro képessége, ez is jól tud jönni.
továbbá újonnan a 28-70-es valamelyest drágább, ill. kérdés, hogy hol lehet ténylegesen kapni [link]. viszont itt [link] hirdetnek egy használtat is.
Sigma-knál alapszabály, hogy vásárlás előtt végezz alapos fókusztesztet, 3db 17-70-esből amit próbáltam 2db nem kicsit back focus-os volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- LG 32MR50C-B Monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs